Waarom krullen aardappelbladeren, wat te doen en hoe te behandelen?

Mocht het gebeuren dat de bladeren van de aardappel omkrullen, dan kunnen er veel mogelijke redenen zijn. U moet eerst uitzoeken waarom dit gebeurt. En ga dan maatregelen nemen om dit probleem te bestrijden. Dit onderwerp is buitengewoon belangrijk, want met dergelijke schade verliezen zomerbewoners vaak tot honderd procent oogst.

Wat kan hieraan bijdragen?

Elke tuinman zou moeten weten wat de reden is voor het draaien van aardappelbladeren. Onder de antwoorden op de vraag waarom aardappelbladeren krullen, zijn de belangrijkste ziekten van het groentegewas.

laat krullen

Onder de virale ziekten, waarvan het gebladerte begint te krullen, kan men mozaïek, zuilvormig, gespikkeld onderscheiden. Door hun aanwezigheid lijdt de plant, stopt de ontwikkeling, rijpt het gewas niet.

Als de randen van de bladeren van een aardappel krullen, kreuken, dan zijn dit tekenen van een mozaïek. Dit is een zeer gevaarlijke ziekte waarbij delen van de toppen geleidelijk afsterven. Wordt meestal ziek bij extreme hitte.

doen en genezen

Het blad vouwt ook vaak als insecten de plant aanvallen. Ze vernietigen aardappelen door alle sappen uit de groenten te halen.

Aardappelziekten

Onder de ziekten waarbij bladeren beginnen te krullen, worden mozaïek- en aardappelbladkrullenvirus onderscheiden. Er zijn ook andere ziekten. Ze zijn gemakkelijker te voorkomen dan te genezen.

stort vaak in

Er zijn verschillende soorten mozaïeken: gerimpeld, gestreept en gespikkeld. De veroorzakers zijn virussen. Bladeren en stengels verwelken, drogen, de ziekte stijgt van onder naar boven. Heeft invloed op de rijping van fruit, wordt overgedragen op andere planten. Aangetaste planten bloeien niet meer en produceren geen gewassen. Mozaïekbestrijding moet vanaf het allereerste begin van de ziekte worden uitgevoerd met chemische medicijnen.

Een virusziekte die bladrollen bij aardappelen veroorzaakt, wordt vooral in droge zomers gedetecteerd. Het gebladerte krult op tot een buis, droogt op, wordt geel. De ziekte bereikt de stengel en valt eraf. Het is onmogelijk om gezonde knollen te ontkiemen, de plant sterft af.

aangetaste planten

Aardappelpost beïnvloedt alle belangrijke organen. Zo'n plant zal geen vrucht meer dragen, het blad wordt paars, de eierstok wordt vernietigd.

Fusarium is een schimmelziekte die wordt gekenmerkt door bladschade. Ze drogen op en vallen eraf. De stengels en knollen rotten. De infectie heeft invloed op het hele systeem.

stolbur-kwaliteit

Een andere ziekte waarbij het groene deel van de aardappel wordt aangetast, is verticillose. Het komt voor tijdens de bloei. Tijdens deze infectie zijn er gevallen waarin de bladeren verwelken en rond de randen krulden. Ze worden vlekkerig en bloeien.Nadat de top van de plant is afgestorven, sterven ook de knollen af.

Gewas ongedierte

Solanaceous bladeren kunnen niet alleen opkrullen door virussen, maar ook door de invasie van schadelijke insecten. Aardappelen groeien meestal buiten en hebben veel last van aanvallen van kevers, rupsen, muggen, vlooienkevers en miereneters.

groen gedeelte

De coloradokever is het schadelijkste insect. Het is moeilijk om van hem af te komen, dus zorg ervoor dat hij niet in de tuin verschijnt.

Het springende cicade-insect is een drager van gevaarlijke virale ziekten en infecties. 'S Nachts voedt het zich met plantensap met behulp van zijn doordringende zuigmond, waardoor er gaten in ontstaan. Schadelijke bacteriën dringen door deze gaten heen, de plant rot en sterft af.

gewas ongedierte

Als het blad van de aardappel verdraaid is, kan de bladkever erop zijn gaan zitten. Het vermenigvuldigt zich vrij snel, de larven eten het vruchtvlees van het blad, de plant kan zich niet normaal ontwikkelen.

aardappelen opgerold

Hoe curling te voorkomen?

Ziekten waarbij aardappelbladeren afsterven, zijn gemakkelijker te voorkomen dan te genezen. Het is beter om niet te wachten op het optreden van acute symptomen, maar om preventieve maatregelen te nemen.

Virussen worden overgedragen vanuit zaden of vanuit de grond. Het is noodzakelijk om de plantknollen zorgvuldig te controleren en te selecteren. Bekijk ze om ze gezond te houden.

Een belangrijk onderdeel zijn niet alleen knollen, maar ook toppen. Het is belangrijk om het altijd te onderzoeken, als er tekenen van ziekte worden opgemerkt, verwijder deze dan onmiddellijk zodat het virus zich niet door de plant verspreidt. Elke plant met gedraaide bladeren moet ter preventie worden besproeid.

bladeren sterven

Vecht tegen schadelijke insecten, ze brengen vaak gevaarlijke ziekten over. Ze kunnen worden vernietigd met behulp van producten die in winkels zijn gekocht, maar ook met behulp van thuis bereide infusies. Insecten zijn bang voor eierschalen, uienschillen, azijn, houtas. Als medicijnen worden gecombineerd met folkremedies, zal het effect van de strijd toenemen.

Verwijder onkruid op tijd. Dit kruid kan een gevaarlijke ziekte overbrengen op nachtschade, die erg moeilijk te behandelen is. Voor aardappelen zijn behandeling en preventie van bladziekten belangrijk, omdat de oogst wordt bespaard.

overgedragen van zaden

Hoe het probleem aanpakken?

Soms is de reden dat de bladeren op de aardappel krullen, dat bij extreme hitte de aarde erg opdroogt. Planten hebben op dit moment een goede en hoogwaardige watergift nodig, zodat ze geen vocht nodig hebben. In dit geval is het noodzakelijk om de grond los te maken en de grond te mulchen en onkruid te verwijderen.

Beschrijving en behandeling van alle aardappelziekten is een hele wetenschap voor tuinders. Om niet met de behandeling te beginnen, is het noodzakelijk om constant maatregelen te nemen om virussen en schimmelziekten te voorkomen. De winkels verkopen medicijnen die het verschijnen van ongedierte, virussen en dus bladkrullen voorkomen. Gewassen besproeien met Pharmayod en Phytoplasmine verhoogt de effectiviteit van de strijd tegen dit probleem aanzienlijk.

wetenschap voor tuinders

Aardappelen worden eerst gekiemd en daarna geplant. Een gekiemde groente is direct zichtbaar voor negatieve signalen. U moet constant organische en minerale meststoffen op de grond aanbrengen. Voor het planten wordt aanbevolen om de knollen in opgelost boorzuur te houden.

Krullende aardappelbladeren kunnen afkomstig zijn van onkruid in de buurt. Tuinders moeten onkruid en zieke gewassen altijd op tijd verwijderen. Het gewas moet altijd op tijd worden geoogst.

gekiemde groente

Elke tuinman zou moeten weten wat hij moet doen als aardappelen gekrulde bladeren hebben. Correct geselecteerde maatregelen voor de behandeling van het gewas dragen bij aan een effectief resultaat en redden de oogst.

behandeling van cultuur

Beoordelingen
  1. Olya
    6.06.2018 14:20

    Een soortgelijk probleem kan ertoe leiden dat u niet oogst. Ik raad aan om meteen actie te ondernemen, in plaats van te wachten tot alles weer normaal is. U kunt de zaailingen versterken met behulp van BioGrow.

    Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen