Instructies voor het gebruik van Kalash tegen de coloradokever

De remedie tegen de coloradokever Kalash behoort tot een nieuwe generatie medicijnen die is ontwikkeld om de coloradokever te bestrijden. De chemische stof is effectief tegen zowel larven als volwassenen. Het belangrijkste actieve ingrediënt is imidacloprid, waarvan de inhoud in de samenstelling wordt gepresenteerd in een concentratie van 200 gram per liter.

Kalash wordt geproduceerd in de vorm van een vloeibaar concentraat, dat tijdens de bereiding wordt opgelost in water. De tool wordt gebruikt voor de invasie van ongedierte tijdens het groeiseizoen van tuinbouwgewassen.

De componenten van het medicijn werken in direct contact met het ongedierte, komen in de darmen of op het omhulsel van de kever. Wanneer een plaag het lichaam binnendringt, beïnvloedt de werkzame stof de werking van het zenuwstelsel van het insect en blokkeert het de normale overdracht van zenuwimpulsen. Als gevolg hiervan ervaart het ongedierte stuiptrekkingen, treedt verlamming op, wat tot de dood leidt.

Wat zijn de voordelen van het medicijn?

Bij het gebruik van de regels die de handleiding voor het medicijn voorschrijven, worden doseringen niet overschreden en is er geen gevaar voor fytotoxiciteit. Het is voldoende om de planten één keer per seizoen te verwerken. Beschrijving van de belangrijkste voordelen van de nieuwe ontwikkeling:

 • veroorzaakt geen verslaving bij insecten, waardoor het herhaaldelijk kan worden gebruikt;
 • verstoort de plantengroei niet, leidt niet tot negatieve gevolgen;
 • maakt gebruik in warme omstandigheden mogelijk;
 • gaat lang mee na het besproeien van de struiken met planten, de gemiddelde duur duurt 14 tot 18 dagen;
 • opnieuw spuiten na regen is niet nodig;
 • verbiedt het parallel gebruik van fungiciden en herbiciden niet.

Kalash voor planten is een antistressmiddel dat een snel herstel van ongedierte bevordert. Een sterke kwaliteit van het medicijn is de lage toxiciteit van het medicijn, die gepaard gaat met de effectiviteit van zijn werking tegen de coloradokever.

kevers zitten

De mate van toxiciteit van de stof tegen ongedierte behoort tot de 3e klasse met betrekking tot huisdieren en vogels. Met betrekking tot bijen wordt het medicijn als zeer gevaarlijk beschouwd, waarmee rekening moet worden gehouden bij het sproeien van planten in de buurt van de locatie van de bijenkorf.

Kenmerken van het gebruik van de tool

Om maximale resultaten te behalen, moet u de aanbevelingen van de fabrikant voor het werken met het medicijn volgen. Elke verpakking van het product bevat gedetailleerde instructies die in detail de regels beschrijven voor het werken en bereiden van een spuitoplossing.

Hoe het product verdunnen?

Het medicijn in een ampul moet worden verdund in 10 liter water.Het volume van de oplossing wordt bereid met een snelheid van 5 liter eindproduct voor elke 100 m2 Oppervlakte. Als het gebied opnieuw moet worden behandeld, is het de moeite waard om te overwegen dat het werk pas 3 weken na het eerste spuiten kan worden uitgevoerd.

Kalash-remedie

Er zijn producten op de markt in doseringen van 100 ml en in grote containers met een inhoud van 5 liter, die worden gebruikt voor het verwerken van aanplant van grote boerderijen. Ongeacht de vorm van afgifte, veranderen de aanbevelingen voor de bereiding van een kant-en-klare werkoplossing in termen van concentratie niet.

Sproeien met een oplossing kan niet alleen voor aardappelgewassen worden uitgevoerd. Kalash is effectief tegen kaswittevlieg en bladluizen. In dit geval wordt de werkoplossing voorbereid met een snelheid van 10 liter voor elke 100 m2 planten en sproeien wordt één keer tijdens het groeiseizoen uitgevoerd.

Regels voor het werken met ongediertebestrijding

Kalash's instructie van de coloradokever zegt dat het werken met een giftig middel naleving van eenvoudige veiligheidsregels vereist. Sproeien met werkoplossing wordt alleen uitgevoerd in speciale beschermende kleding. Beschermingsmiddelen moeten aan de volgende eisen voldoen:

kever die aardappelen eet

 • kleding met lange mouwen;
 • handbescherming met rubberen handschoenen;
 • hoofdtooi;
 • oogbescherming met bril;
 • ademhalingsbescherming met een gasmasker.

Als een giftige stof binnendringt, is vergiftiging mogelijk. Voor de verwerkingsperiode is het vereist om kinderen, vogels en huisdieren uit het gebied te verwijderen. Tijdens het werk niet roken, drinken of drinken.

Als het medicijn de slokdarm binnendringt, is het noodzakelijk om een ​​grote hoeveelheid water in te nemen, te proberen braken op te wekken en geplette actieve kool te nemen en vervolgens een ambulance te bellen.

Om aardappelstruiken te besproeien, volstaat het om één behandeling per seizoen uit te voeren. U mag de in de instructies aangegeven dosering niet overschrijden, aangezien de effectiviteit hiervan niet verandert en het risico op toxische vergiftiging als gevolg van overschrijding van de toegestane concentratie toeneemt.

Instructies voor het gebruik van Kalash tegen de coloradokever

Het sproeien in de omstandigheden van kleine dochterbedrijven en huishoudelijke percelen wordt handmatig uitgevoerd met behulp van eenvoudige apparaten met een spuitpistool. Voor het verwerken van grote plantoppervlakken op industriële schaal, wordt de verwerking op een gemechaniseerde manier uitgevoerd en de frequentie van verwerking per seizoen bereikt 3 keer.

Wat zeggen de beoordelingen van tuinders?

Veel voorstanders van traditionele methoden om de coloradokever te bestrijden, verwerpen andere methoden om ongedierte van aardappelgewassen te bestrijden. Ze geven de voorkeur aan het handmatig verzamelen van larven en volwassenen boven het gebruik van nieuwe generatie medicijnen.

corado-remedie

Als gevolg hiervan leiden de onmogelijkheid om de schade veroorzaakt door insecten te verminderen en de hoge arbeidskosten voor het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden tot het feit dat de planten aanzienlijk lijden en zich niet op volle kracht kunnen ontwikkelen. Stress en de negatieve impact van de coloradokever hebben een directe invloed op de opbrengstindicatoren, die aanzienlijk worden verminderd.

Tuinders die de Kalash-remedie hebben geprobeerd, merken het onbetwiste voordeel op van het behandelen van aanplant met een medicijn van de nieuwe generatie:

 • efficiëntie;
 • aanzienlijke tijdwinst;
 • makkelijk te gebruiken;
 • het vermogen om te variëren in termen van de bereiding van de werkoplossing die nodig is voor verwerking, het is voldoende om 1 ampul te verdunnen voor het verwerken van een groot gebied;
 • goedkoopheid van het medicijn, de ideale combinatie van prijs en effectiviteit van het medicijn;
 • het vermogen om grote gebieden en kleine gebieden te verwerken die de invasie van de coloradokever doormaken.

De beoordelingen van de tuinders bevestigen de effectiviteit van de chemische stof en zeggen dat de coloradokever na de behandeling vlak voor onze ogen valt. Eén procedure is voldoende om de effectiviteit van de actie het hele groeiseizoen voort te zetten.Met deze eigenschap van Kalash kunt u de energie en tijd van tuinders aanzienlijk besparen om ongedierte te bestrijden.

De mogelijkheid om niet alleen te gebruiken voor aardappelgewassen, maar ook voor de vernietiging van ongedierte van komkommers en tomaten, maakt het middel van de nieuwe generatie tot een universeel hulpmiddel voor het bestrijden van insecten. De basisregel voor het gebruik van de Kalash-chemische stof moet naleving zijn van de door de fabrikant aanbevolen doseringen en naleving van passende veiligheidsmaatregelen.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen