Hoe snel en correct aardappelen te wieden met een trimmer, achterlooptrekker en andere apparaten?

Terwijl chemici speciale gifstoffen ontwikkelen om onkruid in de tuin te doden, zitten technici ook niet werkeloos toe. Aardappelen wieden met een trimmer is een nieuwe en effectieve manier om in korte tijd van de gehate parasitaire planten af ​​te komen. Parasitaire planten ontwikkelen elk jaar resistentie tegen verschillende herbiciden. Daarom is er een manier nodig waarmee u het gewas gedurende enkele weken kunt vergeten.

Hoe wiet je?

Op dit moment zijn er verschillende apparaten om groenten te wieden. Dit zou kunnen zijn:

 • schoffel;
 • schoffel;
 • platte snijder;
 • cultivator.

Een modern persoon wil geen tijd verspillen en komt met nieuwere apparaten voor de plank. Deze omvatten een achterlooptrekker. Vergemakkelijkt het werk meerdere keren. Dit zal vooral worden opgemerkt door de persoon die wortelgewassen onder een schop heeft geplant.

onkruid goed

Motoblock

Een speciaal apparaat ontworpen voor grondbewerking. Het wieden van aardappelen met een achterlooptrekker gebeurt met poten of een onkruidmachine. De poten worden het meest gebruikt. Ze zijn op houders bevestigd en passen zich aan de grootte van de rijafstand aan.

Ze moeten elkaar een beetje overlappen. Bij het bevestigen van de poten is het noodzakelijk om ze zo te plaatsen dat de een voor de ander staat. Deze plaatsing voorkomt dat snijplanten het gereedschap verstoppen. Ervaren professionals weten hoe ze ze thuis moeten maken.

bedoeld voor verwerking

De poten zijn een speciaal apparaat om te wieden. Ze kunnen eenzijdig, tweezijdig en lancet zijn. Afhankelijk van de installatie verwerkt het een rij van één of twee kanten. Met behulp van een achterlooptrekker is het gemakkelijk om aardappelen te wieden, aangezien het apparaat een hoge productiviteit heeft.

In de regel worden achterlooptrekkers op boerderijen gebruikt.

dubbelzijdig en lancet

Cultivator

Het telen van aardappelen is een arbeidsintensief proces dat tijd en moeite kost. Aardappelen wieden is een van de belangrijkste stadia van de teelt. Om het verwijderen van onkruid te vergemakkelijken, wordt een cultivator gebruikt. Het apparaat kan handmatig, elektrisch zijn en ook zijn uitgerust met een benzinemotor.

U kunt parasitaire planten ook handmatig uit de tuin verwijderen. Dit is een echte vondst voor oudere tuinders die aan artrose lijden. Voor het wieden van aardappelen wordt het gereedschap in een winkel gekocht of met de hand gemaakt. De kweker verwijdert de planten samen met het wortelstelsel.

moeizaam proces

De gebruikstechniek is als volgt. Het gereedschap wordt volledig in de grond geschroefd, de hele lengte van de tanden moet de grond in. Vervolgens tillen ze het in één beweging samen met het gescheurde onkruid op. Meest geschikt voor het verwerken van rijafstanden.

Soorten cultivatorbijlagen

Om de bedden te cultiveren, worden meestal cultivatoren gebruikt die zijn uitgerust met een paar messen. Ze staan ​​onder een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar. Geen enkele plant en apparaat, die in plaats van messen zijn uitgerust met kleine vorken met tanden, mag er niet door. Om zo'n tool te besturen was gemakkelijker, er zijn wielen op geïnstalleerd.

cultivator aanbouwdelen

De boer duwt hem en drukt op de grond. Zo stijgt de arbeidsproductiviteit.

Aardappelen wieden met egels is een handige manier om parasitaire planten te verwijderen en tegelijkertijd de tuin te schoffelen. Aardappel-egels zijn een structuur gemaakt van twee kegels. Beide conussen hebben 3 wieltjes waarvan het materiaal metaal is. Ze verschillen allemaal in grootte, omdat ze verschillende diameters hebben om het werk te vergemakkelijken.

Op metalen wielen zijn scherpe punten gelast. Voor het werk worden egels voor het wieden van aardappelen op het frame van de cultivator geplaatst. Terwijl het wiel draait, trekken de doornen het onkruid eruit en kruipen in de bedden. Het gebruik van egels verhoogt in dit geval de arbeidsproductiviteit.

de boer duwt

Ook dit apparaat is verbeterd door het uit te rusten met een motor. Daarna werd het nog handiger om een ​​motorcultivator te gebruiken. Het maakt het gemakkelijker om het gewas te verwerken. Door het gebruik van een motor kan de mini-armatuur het werk in de tuin vergemakkelijken.

Handgereedschap

In kleine ruimtes is het handiger om zelfgemaakte gereedschappen te gebruiken. Het kan een schoffel, schoffel of platte frees zijn. De meest voorkomende zijn schoffels en schoffels. Het heeft geen zin om dure apparatuur te kopen om 2 hectare land te bewerken. Eenvoudige werktuigen verschillen in vorm, wat het onkruidverwijderingsproces beïnvloedt.

handgereedschap

Meerdere bedden wieden kan het beste met een schoffel. Hij is licht van gewicht en daardoor gemakkelijk in gebruik. In het zomerseizoen kun je een schoffel hanteren. Er zijn verschillende soorten. De meeste tuinders geven de voorkeur aan modellen met twee hoorns.

Als een persoon minder fysieke inspanning in de tuin wil besteden, kan een handmatige platte snijder worden gebruikt. Heeft een eenvoudig ontwerp, maar verwijdert effectief wilde planten. Met zo'n apparaat is het heel gemakkelijk om de tuin te wieden. Een persoon heeft het vermogen om de hellingshoek naar eigen goeddunken te veranderen.

makkelijk te gebruiken

Met een trimmer

Er is nog een andere optie om snel van parasitaire planten af ​​te komen - dit is een aardappelschaar. Het is een zeis uitgerust met een motor. Voor het verwijderen van onkruid is een speciaal mondstuk voorzien. Aardappelen wieden:

onkruid trimmer

 1. Voordat u met het werk begint, moet u een veiligheidsbril dragen en, indien mogelijk, een gasmasker. Dit zal een persoon redden van stof en kleine grassprieten.
 2. De plank moet één keer per week worden uitgevoerd. De kleine plant heeft nog geen tijd om goed te rooten, dus het is gemakkelijker om er vanaf te komen.
 3. Druk tijdens het gebruik niet op de trimvin, aangezien de motor hierdoor oververhit kan raken.
 4. Na gebruik wordt het opzetstuk gedesinfecteerd om infectieuze agentia te doden.

Niet elke zomerbewoner weet hoe hij aardappelen correct moet wieden, maar het is heel eenvoudig. Om het onkruid geen kans te geven om wortel te schieten, moet u het juiste onkruidgereedschap kiezen. Dit moment hangt af van de grootte van de site en de manier van planten.

wortel zou moeten schieten

Hoe vaak wordt het gedaan?

Het is niet voldoende om snel aardappelen te wieden. Het is belangrijk om te begrijpen wanneer dit het beste is en of het mogelijk is om dergelijk werk tijdens de bloei te doen. De plank wordt slechts twee keer per seizoen gemaakt.

De eerste keer dat onkruid wordt verwijderd een maand na het planten van het gewas. De tweede - wanneer de struiken 20-25 cm hoog worden. In dit geval wordt wieden gecombineerd met harken. Veel mensen zijn geïnteresseerd of het is toegestaan ​​om aardappelen te wieden tijdens de bloei.

onkruid verwijderen

De tweede wordt een paar dagen voordat de bloemen verschijnen uitgevoerd. Waarom doe je dat? Zodra de bloemen verschenen, geeft dit aan dat de struik al is gevormd en dat de cultuur dergelijke zorg niet nodig heeft.Deze periode valt meestal half juli.

Gevolgtrekking

Elk apparaat kan geschikt zijn om aardappelen met uw eigen handen te wieden. Ze kopen het in een gespecialiseerde winkel of maken het zelf. Dit kunnen handgereedschappen zijn die de persoon zelf met geïmproviseerde middelen heeft gemaakt. Als mensen de mogelijkheid hebben, kunnen ze een cultivator gebruiken.

doe het zelf

In elk geval zal elk apparaat het doen als het efficiënt en comfortabel is om mee te werken. Een ander belangrijk punt - wiet de bedden op tijd met wortelgewassen en wilde planten worden zeldzame gasten in de tuin.

bedden met wortelgroenten

Beoordelingen
 1. Nikita
  7.07.2018 19:13

  Waarom wiet je het niet, wat doe je er niet mee, maar om een ​​betere oogst te krijgen, heb je nog steeds een goed middel nodig om de groei te activeren, ik gebruik bijvoorbeeld BioGrow, er is geen betere remedie.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen