Beschrijving van het aardappelras Gastvrouw, kenmerken van teelt en opbrengst

Gastvrouwaardappelen zijn het resultaat van een selectie van hoogproductieve rassen voor teelt onder moeilijke klimatologische omstandigheden. Het cultiveren van een dergelijke cultuur in ons land is een traditionele bezigheid voor de meerderheid van de bevolking. Elk jaar verschijnen er nieuwe producten op de markt. aardappelrassende juiste keuze maken is vaak moeilijk. Deskundigen adviseren om in geval van moeilijkheden aandacht te besteden aan het ras Hostess, dat een aantal onmiskenbare voordelen heeft ten opzichte van andere rassen.

Beschrijving van de variëteit

De variëteit verscheen als resultaat van vele jaren werk van Russische fokkers, die werkten aan het creëren van hoogproductieve gewassen. De soort behoort tot rassen met een gemiddelde late oogst. Een onderscheidende kwaliteit van de Hostess wordt beschouwd als hoge opbrengstpercentages en, met de juiste zorg, kan één plantstruik 12 tot 18 knollen geven.

selectie resultaat

Beschrijving van het aardappelras:

 • knollen met een ovale, regelmatige vorm;
 • dunne schil van een roze tint;
 • de ogen van de wortels zijn klein, licht van kleur;
 • in de context van groenten een romige tint hebben, niet donkerder worden tijdens warmtebehandeling;
 • het gemiddelde gewicht van één knolgewas is van 100 tot 200 gram;
 • het gemiddelde zetmeel in aardappelknollen is 20%.

De struiken van de plant zijn van gemiddelde hoogte, de hoogte bereikt gemiddeld 50 cm. De rechtopstaande toppen worden gekenmerkt door een gemiddelde hoeveelheid groene massa, de bladplaten hebben een donkergroene kleur en een traditionele vorm met golvende randen.

juiste vorm

Groeien

Een belangrijke rol bij het verkrijgen van goede opbrengstindicatoren wordt gespeeld door de selectie van hoogwaardig plantmateriaal en de voorbereidende voorbereiding ervan. Er mogen geen tekenen van rot of andere zichtbare defecten op de knollen zijn. 1,5-2 weken voor het planten worden de aardappelen naar een donkere kamer gebracht om te ontkiemen; indien mogelijk wordt aanbevolen om de knollen met medicijnen te behandelen om het risico op ziekten te verminderen en wortelgewassen beter te vormen.

Het planten wordt uitgevoerd nadat de dreiging van vorst voorbij is. De grond wordt goed losgemaakt en er wordt kunstmest aangebracht voordat de knol in het gat wordt geplaatst. Het volgende recept wordt aanbevolen:

goed optreden

 • humus 1 kg;
 • 1 lepel as;
 • 2 eetlepels nitrofosfaat.

De mestlaag in het gat wordt 2 cm van bovenaf bedekt met aarde, waarna er aardappelen in worden geplaatst. De afstand tussen zaden moet minimaal 35 cm zijn, tussen rijen - 0,5 meter. Zo'n plantschema in de toekomst zorgt voor het gemak van wieden, harken en draagt ​​bij aan een verhoging van de opbrengstindicatoren. De gemiddelde plantdiepte van knollen is van 7 tot 10 cm, op voorwaarde dat ze in aarde met klei worden gekweekt, aardappelen worden niet meer dan 3 cm begraven.

in slaap vallen met aarde

Zorgfuncties

Het aardappelras vereist een standaard verzorgingstechniek en kent geen bijzonderheden. In de eerste stadia heeft de plant onkruid nodig, omdat de toppen en het wortelstelsel ouder worden, ze sterk worden en het onkruid vanzelf "overleven". Het eerste werk wordt uitgevoerd wanneer de struiken groeien van 13 tot 18 cm, na 2 weken wordt de procedure voor het verwijderen van onkruid herhaald.

De frequentie van water geven hangt af van de klimatologische omstandigheden tijdens het groeien. Het is noodzakelijk om de plant van water te voorzien in afwezigheid van natuurlijke neerslag. Een signaal van een gebrek aan vocht is het verwelken van bladeren en droge bladeren. In dit geval wordt overvloedig water gegeven, zodat het water een diepte van een halve meter bereikt.

standaard techniek

Voor het hellen worden de scheuten tweemaal bevrucht. De eerste is om as of een kleine hoeveelheid uitwerpselen onder elke struik te doen, die voorgemengd is met de grond. Maak voor de tweede keer een oplossing van 5 liter water, 2 eetlepels superfosfaat en 1 nitrofosfaat. Na de bloei kunnen aardappelen niet worden bemest, omdat in dit geval nitraten in de knollen aanwezig zullen zijn. Hilling wordt uitgevoerd vóór de bloei. Hiervoor wordt het maaiveld gemiddeld 5 cm verhoogd door los te maken.

Voordelen of nadelen

Het aardappelras is een van de weinige soorten die zowel lage als hoge temperaturen kan verdragen. De vruchten hebben goede smaakeigenschappen die ook na langdurige opslag niet verloren gaan. Het kenmerk van de variëteit geeft de volgende voordelen van de cultuur aan:

weinig soorten

 • veelzijdigheid, de mogelijkheid om het fruit te gebruiken voor het maken van aardappelpuree, soepen of heel koken;
 • het vermogen om temperatuurveranderingen goed te verdragen;
 • hoge opbrengsten;
 • de kwaliteit van fruit behouden zonder verlies van externe en smaakkwaliteiten tot 90%, het vermogen om zes maanden onveranderd te worden bewaard;
 • vermogen om moeilijke transportomstandigheden te weerstaan.

Aardappelen zijn niet vatbaar voor donker worden na het snijden, dus ze werken goed voor aardappelpuree en frites. Op industriële schaal worden er bloem en zetmeel van gemaakt. Het nadeel van het ras wordt beschouwd als onvoldoende resistentie tegen sommige soorten aardappelziekten en vorst. Wanneer gekweekt in ongunstige omstandigheden, merken de beoordelingen van tuinders een neiging tot scheuren en een verhoogde vorming van kleine knollen op.

opbrengst indicatoren

Plagen en ziekten

Het ras is goed resistent tegen veel aardappelziekten. Het ras verdraagt ​​goed nematodenvirussen, kanker en andere ziekten, maar is niet bestand tegen dergelijke korsten. Dit probleem doet zich voor bij knollen die bij hoge temperaturen worden gekweekt.

Vanwege het feit dat op het grondgebied van het grootste deel van de Russische regio's in de zomer hitte een zeldzaam fenomeen is, wordt het optreden van dit soort gevaar tot een minimum beperkt.

Als korst wordt gedetecteerd, moeten fungiciden worden gebruikt. Het is de moeite waard om te overwegen dat sporen 3 jaar op één plek kunnen overleven. In dit opzicht wordt aanbevolen om het plantgebied te wijzigen. De gemiddelde resistentie van het ras wordt genoteerd voor ziektes als Phytophthora en Rhizoctonia.

duurzaamheidsindicatoren

Oogsten en opslag

Gemiddeld duurt het vanaf het moment van planten tot het ontvangen van kant-en-klare knollen 80 tot 90 dagen, in noordelijke regio's met een koud klimaat - 100 dagen. In de centrale regio's is de oogsttijd september.

Voor aardappelen oogsten kies warm zonnig weer. Na het verzamelen van de knollen worden de wortels grondig geventileerd, waarvoor ze enkele uren in een open ruimte worden geplaatst. Bewaar groenten op een koele, droge plaats.

kant-en-klare knollen

Tuinmannen beoordelingen

Olga, Moskou:

“We telen het ras al twee jaar, we zijn overal blij mee. Bevalt een groot aantal knollen op één struik, waardoor u zelfs uit een klein gebied een grote hoeveelheid aardappelen kunt krijgen.De variëteit zal in de smaak vallen bij liefhebbers van puree, want het blijkt mals en luchtig te zijn van deze variëteit ”.

Mikhail, regio Tsjeljabinsk:

“Ze experimenteerden met verschillende soorten in de achtertuin. Van degenen die stabiel waren geplant, bleef de gastvrouw. Aardappelen zijn pretentieloos en geven bij elk weer een goede opbrengst. Een van de belangrijkste voordelen is de langdurige opslag van fruit en een klein aantal knollen die bederven tijdens de winterperiode. "

klein grondgebied

Beoordelingen
 1. Katerina
  7.07.2018 10:29

  Deze aardappelen zullen heel goed groeien als ze met een product worden gekweekt BioGrow... Dan beginnen de aardappelen sneller te groeien en groter te worden. Deze tool brengt geen schade toe.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen