Eigenschappen, bereiding en gebruik van teer van de coloradokever in de tuin

Onze verre voorouders verbouwen al eeuwenlang groenten en fruitgewassen en hebben er uitstekende oogsten van ontvangen. Vanwege het feit dat er toen geen chemicaliën waren, kenden ze veel milieuvriendelijke folkmethoden om tuinongedierte kwijt te raken. Ze gebruikten met name berkenteer van de coloradokever en andere schadelijke insecten.

Berkenschors teersamenstelling

Het is een stroperige olieachtige vloeistof van zwarte kleur met een blauwgroene tint. Verschilt in een specifieke, niet erg aangename geur. In kleine hoeveelheden bevat het ongeveer 10.000 organische chemicaliën. De meeste van alle fenolen, tolueen, xyleen, guaiacol, organische zuren, harsen, fytonciden werden erin aangetroffen.

Eigenschappen van berkenschorsteer

Vanwege zijn unieke samenstelling is berkenteer al sinds de oudheid beroemd om zijn verschillende nuttige eigenschappen. Het wordt in de geneeskunde gebruikt als een insecticide, antimicrobieel, antiseptisch medicijn.

In de cosmetologie wordt het gebruikt om het haar te versterken, er worden shampoos van gemaakt en er worden verschillende maskers van gemaakt. In de chemische industrie - als grondstof voor verdere verwerking, in de tuinbouw en tuinbouw - ter bescherming tegen ongedierte.

Het werkingsprincipe op de coloradokever

Tuinders en tuinders zijn constant op zoek naar middelen waarmee ze hun gewassen kunnen redden en zichzelf niet kunnen vergiftigen. De meeste overlappen elkaar en werken op dezelfde manier op verschillende insectenplagen. Met name het teerextract was effectief tegen de coloradokever.

colorado kever op een blad

Het effect van teer is gebaseerd op het feit dat het het insect niet doodt, maar het wegjaagt met zijn penetrante geur. Het ongedierte vliegt naar de geur van een aardappelblad of een andere plant, maar als de geur van toppen wordt onderbroken met berkenteer, wil de kever daar niet zitten.

Hoe wordt teer verkregen?

Het wordt gewonnen uit de schors van berk - berkenschors. Aan het begin van de zomer, tijdens de periode van sapstroom, beweegt berkenschors goed van de hoofdlaag van de schors. In deze periode kan teer met betere eigenschappen worden verkregen. Hiervoor wordt de droge destillatiemethode gebruikt. Met deze methode wordt berkenschors zonder zuurstof tot 600 graden verwarmd. Bij de industriële productie wordt speciale apparatuur gebruikt om teer te extraheren.

teer krijgen

Thuis kunt u ook de procedure voor de extractie uitvoeren. Maar dit proces is lang en de output zal een kleine hoeveelheid van de vereiste vloeistof zijn.De procedure wordt alleen buitenshuis uitgevoerd om brand en vergiftiging met harsdampen te voorkomen. Er wordt een vuur gemaakt, metalen gebruiksvoorwerpen met gaten en een bakje worden voorbereid, waarin het eindproduct zal stromen.

U kunt echter tijd en moeite besparen door een kant-en-klaar preparaat van het extract van berkenteer bij de apotheek te kopen.

Hoe bereid ik het product voor?

Het is moeilijk om een ​​gewone oplossing te bereiden vanwege het feit dat teer slecht oplosbaar is in water. Na het mengen van de ingrediënten, is het noodzakelijk om ze onmiddellijk te verwerken zonder te wachten op de scheiding van stoffen.

kevers eten aardappelen

Tweede manier:

  • meng teer met wasmiddel;
  • meng dan alles in water;
  • bedek de planten er snel mee.

Verwerken

De resulterende vloeistof is olieachtig, dus de gaten in de sproeier zullen verstopt raken en er is geen verdere verwerking mogelijk. Daarom moet je een bezem gebruiken. Dompel het in de oplossing en smeer de plant. Bij dit proces wordt de vloeistof constant geroerd om delaminatie te voorkomen. Als het toch begint, moet u het product opnieuw voorbereiden.

berkenteer

Voordat u aan boord gaat

Om een ​​goede oogst te krijgen, worden aardappelknollen behandeld met een oplossing van berkenteer. Ze zijn ondergedompeld in een product met 1 eetl. lepel van dit product en 1 emmer water.

Bij het planten worden ook groeven verwerkt. Dit biedt extra bescherming voor aardappelknollen tegen de coloradokever en draadworm.

Na de landing

De emulsie van de coloradokever wordt gebruikt in het stadium van ontkieming van scheuten, deze wordt om de 3 dagen opnieuw aangebracht. Tuinders vinden zelf de optimale verhouding van de ingrediënten, in de meeste gevallen is dat 30 ml berkenteer per 1 emmer water.

De verwerking wordt uitgevoerd bij zonnig weer. Voor de regen en direct erbij, mag u de planten niet verwerken. Water zal de emulsie wegspoelen en er zal geen effect zijn van de vorige manipulaties.

kevers op een blad

Gebruik in de tuin

Berkenteer kan zonder het gebruik van chemicaliën een groot aantal tuin- en tuinongedierte aan.

Aardappelen

Hij drijft de coloradokever goed op aardappel-, aubergine- en peperplantages. Er wordt een oplossing van teer- of berkenzeep gebruikt, die ook effectief inwerkt op ongedierte. Het voordeel van de zeepoplossing is dat deze de spuitfles niet verstopt, waardoor de verwerking van planten sneller gaat.

Tomaten

De coloradokever eet graag de malse bladeren en stengels van de tomaat. De spuitemulsie wordt op dezelfde manier bereid als de aardappeloplossing. De volgende tool is effectief: voeg 10 mg teer en 50 g waszeep toe aan 1 emmer water, waarna alles grondig wordt gemengd.

Zuring

Het lijkt erop dat zuring zuur is en geen ongedierte zou moeten interesseren. Maar nee, hij is dol op de zuringbladkever. Het is een kleine groene kever die gaatjes knaagt zodra de zuring op het grondoppervlak verschijnt.

De verwerking van de plant moet onmiddellijk gebeuren, anders kan de tuinman zonder deze groene cultuur achterblijven. Het is noodzakelijk om met dezelfde oplossing te sproeien als tomaten.

Gebruik in de tuin

Berkenteer wordt niet alleen gebruikt voor het cultiveren van een moestuin, maar ook voor fruit- en bessengewassen in de tuin, en verlicht met dezelfde efficiëntie tuinders van problemen met insectenplagen.

tegen de coloradokever

appelboom

De mot en meidoornvlinder eten deze boom graag. Rupsen overwinteren onder de schors van een appelboom en in het voorjaar veranderen ze in vlinders en leggen ze eieren in het onderste deel van de bladeren. Mottenmotten komen uit en eten de appels, waardoor de opbrengst met wel 30% afneemt.

De methode van worstelen is als volgt: in de late winter of het vroege voorjaar wordt de boom besproeid met een oplossing bereid uit 1 eetl. teerlepels, 40 g wasmiddel en 10 liter water. Behandel de aarde onder de appelboom met de voorbereide vloeistof.

De meidoorn werkt op vrijwel dezelfde manier als de mot. Het bevindt zich in de bladeren, die in spinnenwebben zijn gewikkeld. Deze nesten worden verwijderd, waarna de appelboom en de grond eronder op dezelfde manier worden behandeld.

Peer

Deze boom is alleen geliefd bij de meidoorn. Maatregelen voor de vernietiging van het ongedierte zijn vergelijkbaar met die hierboven beschreven. Als een boom wordt aangetast door schurft, wordt deze besproeid bij de eerste verschijning van bladeren. Na een week moet de procedure worden herhaald.

berkenteer

Pruim

Dezelfde motten en meidoorns houden van haar. De controlemethoden zijn dezelfde als hierboven.

Kers

Naast de mot en meidoorn houdt de vogelkerskever graag van pruimen. Deze kever is grijs van kleur, 5 mm lang. Hij eet niet alleen bladeren, maar ook eierstokken, bloeiwijzen, knoppen, fruit. Zodra de eerste bladeren ontkiemen, wordt de boom op dezelfde manier behandeld als andere bomen.

Het spettert weer na de bloei, als de eerste vruchten zijn gezet.

Framboos

De struiken kunnen worden aangetast door de aardbei-frambozenkever en spint. Ze overwinteren onder afgevallen bladeren. Frambozenverwerking wordt uitgevoerd voordat de eierstokken verschijnen.

teer medicijn

Bestrijding van ander ongedierte

Naast het bovengenoemde ongedierte van tuinbouwgewassen, kunnen planten ook worden beschadigd door sommige andere soorten insecten, evenals door knaagdieren.

Kool vlieg

Ter bescherming tegen dit ongedierte wordt zaagsel verwerkt, waarmee de grond vervolgens wordt gemulleerd. Samenstelling van het product: 1 eetl. vlieg in de zalf voor 1 emmer water. Sta erop 2 uur.

Uienvlieg

Om vliegaanvallen op plantuien te voorkomen, wordt het voor het planten verwerkt. Doe 1 kg bollen in een plastic zak en voeg 1 eetl. vlieg in de zalf.

Berkenteer

Als de ui al is geplant, wordt deze van bovenaf verwerkt wanneer er spruiten verschijnen. Hiervoor wordt een oplossing bereid uit 1 eetl. teerlepels, 30 g wasmiddel, 10 liter water. Na 2 weken wordt de procedure herhaald.

Kool vlinder

Schade aan koolbedden. Als je haringen met vodden behandeld met teeroplossing langs de rijen kool legt, schrikt dit de koolvlinders af.

Draadworm

Schadelijk voor wortelgewassen. Het is niet moeilijk om het te elimineren. Knollen voor het planten worden verwerkt in een emulsie-oplossing: 1 lepel teer voor 1 emmer water. Ongeveer 1 uur in oplossing gehouden. Als aardappelen worden gezaaid, wordt het voorbereide middel op de grond aangebracht.

Diverse knaagdieren

Bomen hebben niet alleen last van insectenplagen, maar ook van verschillende knaagdieren. Om je ertegen te beschermen, wordt zaagsel verwerkt met een oplossing van teer, die als mulch wordt gebruikt. De procedure wordt uitgevoerd tot de herfst.

Middelen voor bescherming tegen hazen - witkalkende bomen. Neem voor de oplossing: 1 kg gebluste kalk, 10 kg toorts, 50 mg teer. Water wordt op de consistentie gebracht die nodig is voor het witwassen.

Het gebruik van berkenteer van de coloradokever en ander ongedierte is veilig voor mens en dier. De oplossing, met zijn onaangename geur, verdrijft ongedierte uit groene ruimtes en zorgt ervoor dat ze zich daar niet weer kunnen vestigen.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen