Hoe om te gaan met de folk remedies mosterd en azijn van de coloradokever?

Laten we proberen erachter te komen of mosterd van de coloradokever op aardappelen een mythe is of een effectieve remedie die het wortelgewas redt van onvermijdelijke vernietiging door een vraatzuchtige plaag. Veel tegenstanders van chemie gebruiken liever folkremedies voor de coloradokever in hun tuinen; ze zijn minder giftig in vergelijking met chemicaliën.

Waarom zijn folkremedies populair en waarom is de coloradokever gevaarlijk?

Het ontbreken van verslaving is het belangrijkste voordeel van het bestrijden van de coloradokever met folkremedies met mosterd en azijn boven chemische preparaten. De meeste giftige chemicaliën hebben een merkbaar nadeel: immuniteit voor de componenten van een giftig middel bij herhaald gebruik.

De coloradokever reist gemakkelijk over lange afstanden door de lucht op zoek naar voedsel, houdt van jonge bladeren van nachtschadegewassen, de meest favoriete zijn aardappel. Op het felle groen van de aardappeltoppen is het niet moeilijk om de gele kevers met zwarte strepen te onderscheiden. Coloradokevers zijn groot genoeg in grootte van 8 tot 15 mm, 7 mm breed.

Het ongedierte vermenigvuldigt zich snel, het metselwerk wordt groot - eieren meer dan 60 st. De larven die daaruit komen, veroorzaken onherstelbare schade aan aardappelplantages. Na de invasie van larven en imago van de coloradokever, kun je op het veld zien:

 • vernietigde toppen;
 • gegeten aardappelen.

De door kevers beschadigde toppen hebben geen tijd om de benodigde hoeveelheid voedingsstoffen te synthetiseren, de knollen worden klein. De oogstkwaliteit is slecht door larvale schade aan aardappelen. Het is erg moeilijk om van de coloradokever af te komen.

hoe om te gaan met een kever

Hoe kom je van een aardappelplaag af met behulp van folkmethoden?

Zomerbewoners, die mosterd en azijn van de coloradokever gebruiken, redden het gewas zonder het gebruik van chemicaliën. Het mechanisme om de coloradokever met mosterd en azijn kwijt te raken, verschilt van de werking van gekochte preparaten. Mosterd heeft een specifieke geur waar de coloradokever niet tegen kan, het kan geen insecten vernietigen, maar het zal vraatzuchtige individuen verdrijven.

Mosterd tegen de coloradokever werkt als een afweermiddel:

folk remedies

 • schrikt larven en imago af;
 • de toppen die met het preparaat zijn behandeld, worden oneetbaar voor het insect;
 • de geur verjaagt insecten van de bergkam.

Aardappelen kunnen worden verwerkt met mosterd parallel met andere chemicaliën of worden gecombineerd met andere stoffen die deel uitmaken van volksrecepten om van de vraatzuchtige plaag af te komen.

schrikt larven af

Azijn is een effectief middel tegen de coloradokever. Je moet er voorzichtig mee werken. Bepaalde voorzorgsmaatregelen kunnen geen kwaad:

 • vermijd contact met de huid;
 • breng het niet dicht bij het gezicht;
 • niet inademen.

Azijn en zijn dampen veroorzaken brandwonden aan de huid, het slijmvlies van de keel, mond, ogen. Het effect van azijn op de kever is niet beangstigend, komt in het lichaam, doodt het insect, verbrandt alle binnenkant. Het sproeien van aardappeltoppen met 70% azijnessence zal de bladeren verbranden, daarom wordt het voor gebruik verdund in een verhouding: 1 deel van de essence op 9-10 delen water.

huidcontact

Hoe een kever te vergiftigen: recepten met mosterd en azijn

Er zijn veel recepten van de coloradokevers, waaronder droge mosterd, het wordt gebruikt om oplossingen te bereiden of in droge vorm. Je kunt de coloradokever op de volgende manieren vergiftigen met mosterd:

dichtbij komen

 1. Mosterdpoeder, precies 3 el. l. giet in een liter koud water. Leg de resulterende oplossing twee dagen opzij. Giet de geconcentreerde infusie voor gebruik in een emmer van 10 liter water. De resulterende oplossing kan zonder angst op de toppen worden gestrooid.
 2. De uitdrukkelijke methode voor het bereiden van mosterdinfusie verschilt alleen van de vorige in de temperatuur van het water. De infusie zal sneller rijpen als de mosterd in kokend water wordt geroerd.
 3. Voeg geraspte waszeep toe aan de reeds bereide mosterdoplossing. Er is genoeg 50 g zeepkrullen per emmer.
 4. Deze oplossing wordt nog effectiever met azijn. Giet 100 ml essence in een emmer met mosterdoplossing.
 5. Een thermonucleair recept met mosterd en azijn van de coloradokever, dat terpentijn bevat, wordt bereid uit 1 pakje gemalen mosterd, 100 ml zuur en 100 ml terpentijn.

De vernietiging van de coloradokever met mosterd wordt uitgevoerd door aardappelstruiken te besproeien of water te geven.

mosterd recepten

Root-verwerkingsregels

Aardappelstruiken water geven met mosterdinfusie levert dubbele voordelen op. Niet alleen gestreepte beestjes zijn er bang voor, het product beschermt aanplant tegen de alomtegenwoordige draadworm. Water geven met de voorbereide infusie is noodzakelijk voor zowel struiken als gangpaden. Door een dergelijke grondbewerking in de herfst uit te voeren, verdrijven zomerbewoners de plaag van hun site, hij gaat naar de winter naar een andere plaats.

Recensies van zomerbewoners bevestigen de effectiviteit van de folkmethode. Dit zegt Irina, een inwoner van de stad Vladimir. Ik volg het advies van mijn grootmoeder, ze zei dat mosterd en azijn tegen de coloradokever de beste remedies zijn.

koud water

Ik bereid de oplossing eenvoudig voor: giet een pak mosterdpoeder in een emmer water, giet 0,5 kopjes azijnessence... Naast mosterd en azijn gebruik ik huishoudzeep, ik neem een ​​pakje dat 72% zegt. Ik wrijf de zeep op een grove rasp en verdun het in een pollepel met heet water.

Het aardappelveld wordt 4 keer per seizoen geteeld. De eerste keer dat ik de jonge struiken besproei als ze 15 cm boven de grond uitkomen, herhaal ik de behandeling nog drie keer voor reeds volwassen planten. Goed behandelde struiken zijn de hele zomer schoon, ik verzamel geen larven.

Ik schenk het pak uit

Hoe wordt droge mosterd gebruikt?

Het maakt niet uit of je geen tijd hebt om te knoeien met het voorbereiden van de oplossing. Vergiftigen ongedierte op aardappelen of om hem weg te jagen van jonge aardappelstruiken, kun je droog mosterdpoeder gebruiken. Hoe te gebruiken:

azijn essentie

De struiken kunnen vooraf worden besproeid met een sopje om het poeder langer op jonge bladeren te houden. Het effect van de folkremedie duurt vier dagen. Mits het weer droog is zonder regen. De coloradokever leeft en plant zich voort op onbehandelde velden. Door systemische grondbewerking en planten wordt dit aantal merkbaar verminderd.

Toepassingsregels

De plaag veroorzaakt grote schade aan het gewas, de strijd ertegen geeft een positief resultaat als het volgens bepaalde regels wordt uitgevoerd. De eerste voorwaarde die de kwaliteit van de verwerking beïnvloedt, is de versheid van de oplossing. Langdurige opslag vermindert de effectiviteit ervan.

jonge struiken

De tweede voorwaarde is de tijd van de dag en het weer. Sproei aardappelstruiken nooit in de hitte. Ten eerste zal de oplossing zeer snel verdampen. Ten tweede zal zonnebrand op de bladeren verschijnen. De schade door jonge bladverbrandingen zal opwegen tegen de voordelen van de behandeling. De avond is de beste tijd om de struiken te verwerken met een oplossing.

Het is noodzakelijk om de strijd op te geven als weersvoorspellers regen beloven. Het is niet nodig om tijd te verspillen aan de verwerking, neerslag zal alles van de bladeren spoelen. Voordat met het werk wordt begonnen, moeten de toppen droog zijn, zonder dauwdruppels.

tweede voorwaarde

Verwerkingsmethoden:

 1. Gebruik tuinsproeiers om het vloeibare mengsel over aardappeltoppen te sproeien.
 2. Handmatig water geven tussen rijen en struiken met een gieter.
 3. Handmatig afstoffen van struiken.
 4. Mosterdzaad zaaien in de gangpaden, gevolgd door inbedding van de groene massa in de grond.

handmatig water geven

Door mosterd te zaaien, bestrijden zomerbewoners niet alleen aardappelplagen. Witte mosterd is een groenbemester die de samenstelling van de bodem verbetert, onkruid en ziekteverwekkende bacteriën vernietigt.

Gebruik op tijd folkremedies voor de preventie en bestrijding van de plaag, dan hoeft u geen toevlucht te nemen tot giftige chemicaliën.

mosterd gangpaden

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen