Instructies voor gebruik en samenstelling van Ammophos-meststof, hoe deze te kweken

De complexe meststof ammophos bevat twee elementen die essentieel zijn voor planten: fosfor en stikstof. De componenten zijn in water oplosbaar en zijn gemakkelijk beschikbaar voor planten. De effectiviteit van het medicijn wordt geassocieerd met een hoge concentratie aan actieve ingrediënten en goede fysieke kenmerken. Ammophos wordt gebruikt als het belangrijkste hulpmiddel voor aanvullende bemesting tijdens het groeiseizoen.

Beschrijving van ammophos

De samenstelling van de meststof is ontworpen om planten van voldoende fosfaten te voorzien bij onderconsumptie of slechte verteerbaarheid door andere voedingen. Het ontbreken van licht verteerbare fosfor is vooral merkbaar in de beginfase van de ontwikkeling, tijdens de periode van intensieve groei van het wortelstelsel. Gebrek aan fosfor heeft een negatieve invloed op de momenten van vorming van voortplantingsorganen.

De ontwikkeling van de hele plant wordt geremd, de rijping van fruit wordt opgeschort, waardoor de opbrengst afneemt. Bovendien vertraagt ​​het ontbreken of de slechte opname van fosfor het positieve effect op planten van andere, voornamelijk stikstofhoudende meststoffen. Daarom wordt voor de meeste gewassen eerst de benodigde dosis fosfor toegevoegd.

Aandacht! Ammophos is de beste meststof voor gebruik in kassen en kassen.

Meststof samenstelling

Ammophos - geconcentreerd stikstof-fosfor meststof, waarin het aandeel fosfor 52% is, stikstof - ongeveer 12%. Fosfor moet worden beschouwd als het belangrijkste element en stikstof als een begeleidende component. Ook omvat de samenstelling van het medicijn kalium, calcium, magnesium en zwavel.

Ammophos is aanzienlijk effectiever dan eencomponent-meststoffen en mengsels, met hetzelfde stikstof- en fosforgehalte. Volgens experts kan 1 kg ammofos 2,5 kg conventioneel superfosfaat en 0,35 kg ammoniumnitraat vervangen. Met andere woorden, de stof is bijna drie keer effectiever dan een conventioneel eencomponent topdressing.

meststoffen Ammophos

Ammophos is een complexe meststof. Het wordt verkregen door fosforzuur te neutraliseren met ammoniak. De samenstelling van ammophos wordt uitgedrukt door de chemische formule NH4H2PO4. In tegenstelling tot superfosfaat heeft het een uitgesproken kristalstructuur. Het is een nitraat- en chloorvrij product. Laten we oplossen in water.

Vrijgaveformulier

Het herbicide wordt geproduceerd in korrelvorm onder het merk "A" en in poedervorm onder het merk "B". Beide merken ammophos bevatten 44-52% fosfor en 10-12% stikstof. Vormen:

complexe meststoffen

  1. Granulaire ammophos klasse "A" wordt aanbevolen om plaatselijk vóór het zaaien als startrij toe te passen.
  2. Ammophos-merk "B" wordt gebruikt als basisgereedschap en als topdressing voor gewassen die continu worden gezaaid.Dit zijn meerjarige grassen op voedergewassen, natuurlijke groene gazons voor park- en sportdoeleinden.

In winkelketens wordt ammophos verkocht in zachte containers of plastic zakken. Het product wordt in bulk verscheept naar grote landbouwbedrijven.

produceren herbicide

Fysieke en mechanische kenmerken

Het medicijn heeft goede productkenmerken in de volgende parameters:

producteigenschappen

  1. Het medicijn heeft een mate van hygroscopiciteit, waarbij de stof tijdens opslag en transport geen vocht uit de lucht opneemt. Dit betekent dat de meststof niet vochtig wordt, niet aan elkaar plakt en geen vloeibaarheid verliest.
  2. Het middel lost op in het aquatisch milieu, wat de mogelijkheden van het gebruik en de toepassingsmethoden op de bodem aanzienlijk vergroot. Mestoplossingen zijn geschikt voor irrigatie en druppelbevloeiing.
  3. Korrels zijn uniform in grootte en sterkte, hebben dezelfde vorm. Deze eigenschappen zijn vooral belangrijk bij het mechanisch aanbrengen van kunstmest op de grond en stellen u in staat de bemesting gelijkmatig over het gebied van de site te verdelen.
  4. Het preparaat bevat een optimale hoeveelheid vocht van ongeveer 1%, wat de sterkte van de granulometrische samenstelling verzekert en de vloeibaarheid van het product in alle stadia van belading tot aanbrenging op de grond verzekert.

Door de hoge concentratie aan actieve ingrediënten en de vrijwel volledige afwezigheid van ballast is het gebruik van ammofos economisch zeer voordelig. In de omstandigheden van boerderijen en landbouwbedrijven worden de kosten van opslag, transport en bemesting van de grond aanzienlijk verminderd.

het medicijn heeft

Belangrijk! Fosfor beweegt niet goed in de bodem. Bijdragen fosfaatmeststoffen volgt zo dicht mogelijk bij het wortelstelsel van planten.

Aanbevelingen voor gebruik

Instructies voor het gebruik van ammophos beveelt het gebruik van het middel aan voor alle klimaatzones, zoals toegepast op zowel droge als vruchtbare bodems. Ammophos is even effectief in beschermde en open grond. Geschikt voor toepassing onder winter- en lente-zomerbeplantingen, als hoofdmeststof of als aanvullende topdressing. Verdund kan worden gebruikt in druppelbevloeiingssystemen. Fosfor-stikstofbemesting is nodig voor fruit en bessen, groentegewassen, wortelgewassen, granen, overblijvende grassen en bloemen. Als hoofdmeststof zijn de volgende kostentarieven per vierkante meter. m. gebied:

beweegt in de grond

  • tot 30 g wordt onder groenten aangebracht bij het voorbereiden van de grond;
  • voor wortelgewassen is deze snelheid 15-25 g;
  • maak voor fruit- en bessenstruiken 15-30 g;
  • tot 15-20 g ammophos wordt aangebracht onder gazongrassen en bloemen.

Als vegetatieve topdressing varieert de norm van 5-10 g voor wortelgewassen, groenten en fruitgewassen. Bij het voeren van bloemen, bessenstruiken, overblijvende grassen, wordt 4-5 g van het preparaat geconsumeerd. Enige correctie in de normen wordt aangebracht door de langdurige werking van de eerder gebruikte meststoffen.

vegetatieve voeding

Kenmerken van het gebruik van ammophos

Als belangrijkste meststof wordt ammophos in de herfst of het vroege voorjaar gebruikt voor het graven van de grond met een snelheid van 15–30 g per 1 m² oppervlakte. In een kas of kas wordt 40-50 g verbruikt per 1 m² oppervlakte. Bij het kweken van zaailingen wordt 1 à 2 g van het preparaat aangebracht per strekkende meter plant, het in de grond ingebed tot een diepte van 5 à 6 cm. Werp de voren met vloeibare meststof en verdun 20 g ammofos in een emmer water.

Topdressing in de herfst en het vroege voorjaar wordt uitgevoerd, afhankelijk van het type gewas. Voren worden geprepareerd langs de omtrek van de wortelcirkel. De depressies worden bevochtigd en op een diepte van 5-6 cm gebracht, vermengd met de grond. Om snel voedingsstoffen naar de wortels van de plant te brengen, worden de korrels opgelost in gestandaardiseerde hoeveelheden water en gebruikt voor worteldressing.

gebruik van ammophos

Het is handig om vloeibare topdressing te gebruiken voor automatische irrigatiesystemen of druppelirrigatiesystemen.Aanvankelijk wordt 1 kg kunstmest opgelost in een emmer water. Geef het medicijn de tijd om op te lossen en filtreer het mengsel. De resulterende oplossing is een sterk geconcentreerd waterig extract. Het moet 1:50 worden verdund. Het resultaat moet 500 liter of 50 emmers afgewerkte kunstmest zijn. In verdunde toestand wordt de oplossing gebruikt voor eenvoudige irrigatie uit een gieter of voor automatische druppelbevloeiingssystemen.

Mening van een expert
Zarechny Maxim Valerievich
Agronoom met 12 jaar ervaring. Onze beste zomerhuisjesexpert.
Dergelijke methoden zijn geschikt voor het voeden van het wortelsysteem van gazongrassen, sportgebieden met graszoden.

Ammophos is een waardevolle stikstof-fosfor meststof met een hoge concentratie aan actieve, licht verteerbare stoffen. Een juist gebruik van het medicijn biedt planten een volledig scala aan macro- en micro-elementen.

het graven van de grond

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen