Instructies voor het gebruik van "Fitosporin" -meststof in de tuin

Elk jaar verschijnen er steeds meer nieuwe producten op de markt voor ongediertebestrijding. Een van de nieuwste generatie medicijnen is Fitosporin, het voordeel van de meststof is het gebruiksgemak en de effectiviteit in de strijd tegen een groot aantal plagen. Het wordt aanbevolen om voor gebruik de instructies voor de bereiding en de bestaande veiligheidsregels te lezen.

Formulieren vrijgeven

De basis van de nieuwste generatie van het medicijn bestaat uit levende sporen en cellen. De tool is opgenomen in de groep van fungiciden, die het behoud van eigenschappen op lange termijn garandeert. De kunstmestfabrikant is BashInkom, die het medicijn in drie vormen produceert:

bemestingstoepassing

 • pasta - is een cake van 200 g, verkocht in een klein pakket;
 • poeder - verkocht in sachets met een gewicht van 10 en 30 g;
 • druppels zijn een waterige suspensie.

Het belangrijkste verschil zit in het aantal sporen en cellen in 1 g van het product. Het grootste aantal bevat een preparaat dat in poedervorm is geproduceerd. Alle vormen van "Fitosporin" hebben een belangrijke kwaliteit in de vorm van een onmiddellijke werking na behandeling van de plant. Elk pakket bevat korte instructies met informatie over de verdunningskenmerken en gebruiksregels, die moeten worden gelezen voordat met het werk wordt begonnen.

aantal geschillen

Welke ziekten helpt het

Het voordeel van het medicijn is de effectiviteit ervan bij het bestrijden van verschillende ziekten en de mogelijkheid om het voor verschillende soorten tuinbouwgewassen te gebruiken. Tegelijkertijd zorgt het gebruik ervoor dat compost snel kan ontbinden, de bodemkwaliteit verbetert en plantmateriaal beter bestand is tegen een aanzienlijk aantal ziekten, waarvoor Fitosporin is ontworpen.

Schurft

Het is een veel voorkomende ziekte bij tuinbouwgewassen en treft vaak vruchtdragende bomen en aardappelen. Een kenmerkend symptoom van de ziekte is het verschijnen op het buitenoppervlak van bloemen, bladplaten, scheuten of knollen met onregelmatige vlekken, zweren en wratten. Als er niet op tijd maatregelen worden genomen, worden de bladeren van de bomen bedekt met bruine en zwarte vlekken, drogen ze na verloop van tijd uit en vallen af. Er zijn verschillende soorten korst, maar ze leiden allemaal tot opbrengstverlies.

verschillende ziekten

"Fitosporin" wordt gebruikt voor preventieve doeleinden en, indien nodig, om de eerste manifestaties van korst te bestrijden. De sproei- of weekmethode kan worden gebruikt, de laatste methode wordt vaak gebruikt voor het behandelen van pootgoed, waaronder aardappelknollen.Om fruitbomen van schurft te verwijderen, wordt sproeien gebruikt, omdat de irrigatiemethode niet gerechtvaardigd is vanwege het hoge verbruik van de oplossing.

Om de kroon te verwerken, wordt een werkmiddel bereid door 5 g per 10 liter water te verdunnen. In dit geval wordt de eerste procedure uitgevoerd wanneer de eerste bladeren verschijnen, de tweede wordt herhaald in aanwezigheid van eierstokken.

Wortelrot

Verwijst naar een verscheidenheid aan schimmelziekten en wordt in het dagelijks leven vaak "zwarte poot" genoemd. De meest voorkomende redenen voor zijn uiterlijk zijn wateroverlast van de grond, het gebruik van vervuilde grond of gereedschappen. Het is bijna onmogelijk om de aangetaste plant te genezen, daarom zijn de belangrijkste inspanningen gericht op preventie. Wanneer een ziekte optreedt, begint de plant in het onderste deel te verwelken, donker te worden en uiteindelijk af te sterven. "Fitosporin" wordt in dit geval gebruikt om een ​​oplossing te bereiden voor de zaadbehandeling vóór het zaaien.

de aanwezigheid van eierstokken

Verdorren

De ziekte behoort tot de groep schimmels die een plant kan infecteren, ongeacht de leeftijd. De bron bevindt zich in de grond en leidt bij blootstelling aan de tuincultuur tot wortelrot, verdunning van de stengel en geleidelijke vergeling van de bladeren. "Fitosporin" wordt aanbevolen voor profylactische doeleinden tijdens het zaaien van zaad in de grond.

in staat om te slaan

Zaadvorm

De ziekte treedt op als gevolg van de vitale activiteit van schimmels, waarvan het mycelium zich onder gunstige omstandigheden snel begint te vermenigvuldigen. Symptomen van een abnormale situatie zijn de aanwezigheid van een schimmelfilm op het oppervlak van de grond. Ze zijn niet in staat volwassen planten ernstig te schaden en vormen een ernstige bedreiging voor zaden en jonge zaailingen. Micro-organismen komen binnen en vernietigen weefsels, planten sterven. "Fitosporin" wordt gebruikt in de vorm van een oplossing, die wordt gebruikt om de grond en jonge scheuten te behandelen.

planten gaan dood

Echte meeldauw

Een schimmelziekte kan tuin- en thuisgewassen aantasten. De eerste symptomen zijn het verschijnen van een witte stofachtige laag op de plant. Geleidelijk aan neemt het aangetaste gebied toe en kan het de hele plant bedekken. Na verloop van tijd worden de bladeren geel en drogen ze uit, nieuwe vormen praktisch niet of worden niet lelijk. De belangrijkste strijdmethoden zijn het elimineren van de oorzaken, water geven en sproeien met medicijnen, waarvoor "Fitosporin" vaak wordt gebruikt.

thuis culturen

Bruine roest

De ziekte wordt geassocieerd met het verschijnen van kleine kussentjes op de bladeren van de plant, die gewoonlijk puisten worden genoemd. De formaties kunnen verschillende vormen hebben, maar wanneer ze elkaar raken of barsten, wordt er een substantie uitgegoten in de vorm van een donker poeder, een sporen van schimmels. Fruit, groente, bloemgewassen kunnen de ziekte aantasten, de gevaarlijkste voor graangewassen.

bel puisten

Septoriasis

De ziekte wordt geassocieerd met het verschijnen van donkere vlekken met een gele rand op de bladeren van planten. Na verloop van tijd groeien ze en kunnen ze het hele gebied van de bladplaat bedekken. Met de ziekte is er een voortijdige val van de groene massa. Preventie is het naleven van de regels van vruchtwisseling en het gebruik van sproeien bij de eerste tekenen van schade.

gele rand

Andere ziekten

Het toepassingsgebied van het medicijn is breed genoeg en het kan worden gebruikt om tientallen soorten ziekten te bestrijden, voornamelijk van schimmels. Met zijn hulp wordt zaadmateriaal verwerkt, vervuilde grond water gegeven en zieke planten besproeid. Het medicijn vecht goed tegen ziekten van fruit- en bessengewassen, bloemplanten en groentegewassen.

De remedie is effectief tegen monoliale brandwonden, rhizoctonia, cercospora, bacteriële kanker. Statistische gegevens geven de effectiviteitsindicatoren van de nieuwste generatie gemiddelden aan van 65% tot 95%, afhankelijk van de methode van toediening en het type ziekte.

soorten ziekten

Gebruiksaanwijzing

Het medicijn wordt gebruikt in alle perioden en stadia van plantengroei.Het concentraat wordt verdund volgens de instructies van de fabrikant, de verhoudingen worden bepaald door de vorm van afgifte en de gebruiksdoeleinden. De activering van bacteriën gebeurt alleen in water, daarom is het niet aan te raden om de grond met poeder te besprenkelen. Het wordt niet aanbevolen om kraanwater te gebruiken om te koken, omdat het chloor dat in de vloeistof zit, leidt tot de dood van actieve micro-organismen.

Om de oplossing te bereiden, neemt u water na het koken, regen of uit een put.

Er zijn beperkingen aan de omgevingsomstandigheden waaronder het medicijn niet kan worden gebruikt. Bij fel zonlicht sterven bacteriën, dus kiezen ze voor weer zonder zon of avonduren voor werk. Als er regen dreigt, is het beter om het spuitproces uit te stellen, omdat de beschermende film die zich op de plant vormt op het moment dat de werkzame stof erop komt, gemakkelijk wordt weggespoeld door neerslag en het proces moet worden herhaald.

perioden en stadia

De frequentie van spraybehandelingen varieert van 7 tot 14 dagen. Bij het besproeien van de grond is de duur tussen herhaalde procedures:

 • groenten - 1 maand;
 • fruitbomen, struiken - 2 maanden;
 • binnentypes - een keer per maand.

Plakken

Een oplossing wordt bereid uit 100 g pasta en 200 ml water. Bij het bereiden van een hoeveelheid vloeistof, moet men zich laten leiden door de regel in de vorm van het gebruik van verhoudingen van 1 op 2. Vervolgens wordt de vloeistof verdund met water, de hoeveelheid toegevoegd volume hangt af van het doel van verder gebruik:

procedures is

 • knollen en bolvormig materiaal om te sproeien - 3 el. l. stockoplossing voor 200 ml water;
 • weken van zaad - 2 druppels van de stamoplossing per 0,5 kopjes water, houdtijd 2 uur.
 • sproeien van groentegewassen - 3 theel. concentraat per 10 liter.

Poeder

De oplossing wordt voor gebruik binnen maximaal 2 uur bereid. Om te koken, moet u zich laten leiden door de volgende regels:

tijd vasthouden

 • bollen en knollen weken - 10 g van het medicijn per 0,5 l water voor het verwerken van 20 kg plantmateriaal;
 • zaden weken - 0,5 theelepel. voor 100 ml water is de duur van de procedure 2 uur;
 • voor de behandeling van het wortelsysteem om rot te bestrijden - 10 g van het medicijn per 5 liter water, de wortels worden gedurende 2 uur in de bereide oplossing gedrenkt, op het moment van planten worden ze bewaterd met de grond.

Om tuingewassen te voorkomen, worden planten besproeid met een werkoplossing. De concentratie van het medicijn hangt af van het type plant en het gebied van het behandelde gebied. Voordat zaailingen in de kas worden geplant, wordt de grond behandeld met "Fitosporin" door de structuur te besproeien en de grond 7 dagen voor het planten van de zaailingen water te geven, met een oplossing van 5 g van het preparaat en 10 liter water.

plantmateriaal

Druppels

Deze vorm wordt vaker gebruikt voor het besproeien van het gebladerte van vegetatieve tuin- en kamerplanten. Kan worden gebruikt om groenten te verwerken voordat ze worden bewaard. Gebruik voor de bereiding verhoudingen in de vorm van 10 druppels van het medicijn per 200 ml water. Een soortgelijk bereide oplossing wordt, indien nodig, gebruikt om de stekken te bewortelen en de zaadbehandeling voor het zaaien uit te voeren.

kamerplanten

Verhoudingen voor het verwerken van verschillende groenten

Aardappelen

Het medicijn wordt gebruikt om wortelgewassen te verwerken voordat ze worden geplant en grond, wat werkt als een middel om ziekten te voorkomen. Tijdens het groeiseizoen is het sproeien van plantenscheuten toegestaan. Na de oogst worden de aardappelen bespoten voor een betere bewaring. Niet alleen worden verwerkt zaad, maar ook aardappelen voor voedsel.

Voor het sproeien van knollen tijdens het gebruik, worden ze geleid door de volgende aanbevelingen:

 • herfst - 5 g poeder per 250 ml water;
 • grond - 5 g poeder per 10 liter water;
 • plantmateriaal - voor 10 kg 5 g poeder voor 250 ml water;
 • groene massa - voor elke honderd vierkante meter 5 g poeder per 10 liter water.

Om ziekten te voorkomen, wordt aanbevolen om de toppen tweemaal te besproeien. De tweede procedure wordt uitgevoerd na de eerste, 10-15 dagen later.

verschillende groenten

Kool

Fitosporin wordt gebruikt als een profylactisch en therapeutisch middel. Voor het weken van zaadmateriaal 0,5 tl. poeder wordt opgelost in 1 liter water. Gebruik voor het spuiten 2 theelepels. betekent voor 10 liter water. Herhaal de procedure indien nodig na 2 weken.

therapeutisch middel

Tomaat

"Fitosporin" wordt in elk stadium van de tomatenteelt gebruikt. Om de zaden te laten weken, bereid je een oplossing voor met de berekening van 0,5 theelepel. poeder in 1 liter water of 2 druppels in 200 ml water. Het plantgoed wordt 2 tot 3 uur bewaard. Dezelfde oplossing kan worden gebruikt om het wortelsysteem van zaailingen te behandelen voordat ze worden geplant.

Gebruik voor grondbehandeling 1,5 eetl. l. 10 liter water. Tijdens het groeiseizoen wordt een spuitoplossing gebruikt, die wordt bereid uit 2 theelepels. poeder per 10 liter water. Om de plakkerigheid te verbeteren, wordt aanbevolen om een ​​beetje vloeibare zeep aan de oplossing toe te voegen. De procedure wordt elke 14 dagen herhaald. Voor gebruik moet de oplossing 2 uur worden bewaard om de bacteriën te activeren. Bij temperaturen onder de 15 C-sproeien is niet effectief, omdat micro-organismen inactief worden en in winterslaap kunnen gaan.

tomaten telen

Komkommers

Behandeling van komkommers met het medicijn wordt in elk stadium van de teelt gebruikt. De volgende verhoudingen worden gebruikt:

 • zaadbehandeling - 0,5 theelepel. poeder per 100 ml water;
 • thuiszaailingen sproeien - 1,5 g poeder en 3 liter water;
 • behandeling van struiken - 10 g voor open grond, 5 g voor kassen voor 10 liter water.

Tijdens het groeiseizoen wordt aanbevolen om 3 sprays uit te voeren, de pauze tussen elk van hen is 15 dagen. Maak bij gebruik van een pasta een oplossing van 10 ml van het medicijn per 10 liter water, deze hoeveelheid is voldoende voor 1 ml2... De rest van de oplossing kan worden gebruikt om de grond water te geven.

volgende verhoudingen

Bloemen

Gebruik voor het besproeien van bloemgewassen en grondbehandeling 200 g pasta, opgelost in 400 ml water. Een vergelijkbare oplossing kan worden gebruikt om zaden en bloembollen te behandelen. Bij gebruik van een vloeibare oplossing 2 druppels verdunnen in 200 ml water. Om ziekten te voorkomen, wordt elke 3 weken bespoten, om de plant te behandelen, wordt de procedure elke 7 dagen herhaald.

sproei-ziekten

Veiligheidsmaatregelen bij het werken met het gereedschap

Het medicijn kan bij contact met de slijmvliezen een lichte irritatie van de slijmvliezen veroorzaken. Het preparaat is veilig voor tuinbouwgewassen en de meeste insecten. Voor de veiligheid van de bijen moeten de dichtstbijzijnde kasten zich binnen een gebied van meer dan 5 km bevinden.

Bessen en fruit kunnen direct na het verwerken van de plant worden gegeten, maar daarvoor moeten de vruchten goed worden afgespoeld met water. Bij het werken met het medicijn is het vereist om te voldoen aan de geaccepteerde veiligheidsregels. De verwerking gebeurt in speciale kleding, handschoenen en bril, roken of eten is niet toegestaan. In geval van contact met slijmvliezen, wordt het product afgewassen met een grote hoeveelheid water. Als het middel in de maag zit, moet u 4 glazen water drinken, braken opwekken en actieve kool innemen.

werken met de tool

Bewaarcondities en houdbaarheid

Het voordeel van het medicijn is dat het in een breed temperatuurbereik kan worden bewaard, beginnend bij -50 C en eindigen op +40 C. Bij lage temperaturen stopt de bacteriële activiteit en hervat deze wanneer de omstandigheden weer normaal worden. Het aanbevolen bereik voor het behouden van kwaliteiten wordt geacht te zijn vanaf +20 C tot +25 C. Opslag wordt uitgevoerd op een droge plaats, beperkt voor kinderen.

houdbaarheid

Beoordelingen
 1. Anya
  8.08.2018 16:49

  Vergeet niet dat dit medicijn weinig schade toebrengt aan de bodem, dus er moeten meststoffen mee worden gebruikt.Na de behandeling gebruik ik een bioactivator "BioGrow».

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen