Wat te doen als de kool niet in de koolkop is gebonden, hoe te voeden of water te geven

Bij het verzorgen van groenten doen zich verschillende problemen voor, waaronder het water geven van de kool voor het binden van koolkoppen. Voordat u het oplost, moet u weten wat de redenen zijn voor het ontbreken van eierstok in de tuincultuur.

In de herfst bogen tuinders trots op stevige, strakke koolkoppen. Als ze meteen slecht zijn vastgebonden, is het noodzakelijk om te bepalen waarom dit gebeurt en wat te doen. Immers, anders kunt u zonder een oogst blijven, uzelf de mogelijkheid ontnemen om de hele winter in de lente vitamines te ontvangen.

Redenen om de vegetatie van een groente te stoppen

Koolkoppen worden snel en efficiënt gevormd als geschikte omstandigheden voor ontwikkeling en groei voor de plant worden gecreëerd en de regels van de landbouwtechnologie worden gevolgd. Er zijn verschillende hoofdredenen voor het ontbreken van eierstokken:

 1. Voor het kweken van groente worden open zonnige gebieden zonder schaduw gekozen. De grond moet zuurneutraal zijn, voedzaam, los, zodat water en lucht er goed doorheen kunnen.
 2. De beste voorloper van de plant zijn peulvruchten die de grond goed bemesten.
 3. Om koolkoppen op te zetten, hoeft u niet vaak zaailingen te planten. De timing van haar landing speelt ook een grote rol.
 4. De kopvorming stopt als de luchttemperatuur te hoog is, meer dan 25 graden Celsius. Maar wateroverlast van de grond tijdens een regenachtige zomer leidt ook tot rotting van het midden van het hoofd.
 5. Door het ontbreken van belangrijke micronutriënten in kool kan de kool zich niet ontwikkelen.
 6. Ziekten, plantaardig ongedierte zullen de vorken vernietigen, waardoor ze niet kunnen groeien.
 7. Tijdens de formatieperiode vereist de eierstok voor kool het losmaken van de grond en het wieden van de bedden. Anders zal slechte voeding ertoe leiden dat de koolkoppen niet vastzitten.

Het is ook belangrijk om kwaliteitszaden aan te schaffen en te planten. Oude zaden geven geen goede scheuten en zullen niet tevreden zijn met een goede oogst.

witte kool heeft geen kop

Wat te doen om sappige koolkoppen te krijgen

Voor de ontwikkeling van een koolkop is het noodzakelijk om de omstandigheden waarin de groente groeit te corrigeren, om er goed voor te zorgen.

Zaad- en perceelvoorbereiding voor aanplant

Op dezelfde plaats kan kool actief en efficiënt vrucht dragen gedurende niet meer dan drie jaar. Daarom wordt de plantplaats regelmatig gewijzigd. Het geselecteerde gebied mag niet in de schaduw zijn. De zon overdag zal de kool helpen om vast te binden.

Als blijkt dat de zuurgraad van de grond hoog is, wordt deze geneutraliseerd door kalk toe te voegen. Calciumnitraat dat wordt verspreid voordat de groente in de bedden wordt geplant, zorgt ervoor dat de vorken snel kunnen binden.

De zaden van de plant moeten vóór het planten worden behandeld met een oplossing van kaliumpermanganaat om het optreden van ziekten uit te sluiten.

Landingstijd en regels

Kool moet op tijd worden geplant zodat hij begint. Vroege soorten witkopgroenten worden uiterlijk in maart gezaaid en in juni worden ze geproefd met knapperige vorken. Voor middenseizoenrassen is de zaaitijd eind april en voor late soorten het begin van de maand.

Het is het beste om door zaailingen te groeien, waardoor het moment waarop het midden van de kool niet in het hoofd is gebonden, wordt geëlimineerd.

In de volle grond worden vroege variëteiten tot half mei geplant, de rest - tot tien juni. De afstand tussen de struiken moet worden gerespecteerd. Voor vroege variëteiten van witte kool en bloemkool is deze niet groter dan vijftig centimeter, voor latere variëteiten - zeventig. Om de bladeren te laten stollen, worden humus (500 gram), ammoniumnitraat (drie gram), superfosfaat (zeven gram), kaliumzout (drie gram) aan het plantgat toegevoegd. Het toevoegen van rivierzand aan de bedden zal helpen om goede opbrengsten te krijgen. Plantdiepte van zaailingen - tot zaadlobben. In de eerste week worden dode zaailingen vervangen door nieuwe.

Het is begrijpelijk waarom kool niet in het open veld is gebonden als de voorwaarden en regels voor het planten van zaailingen niet worden nageleefd.

kool planten in de volle grond

Goede plantenverzorging - sterke koolkoppen

Om de bladeren te laten krullen, is het noodzakelijk om de kool overvloedig water te geven en de grond tot een diepte van vijftig centimeter te laten weken. In droge perioden wordt twee tot drie liter water in het gat gegoten terwijl de bovenste laag van de grond opdroogt. Het water geven wordt een maand voor het oogsten gestopt.

Naast het hydrateren van de plant, is het goed om de kool te voeren en tien dagen na het planten organische mest toe te voegen. Als u bemest met een toorts, wordt het verdund met water in een verhouding van 1: 7, bij de daaropvolgende voeding - 1: 5. De uitwerpselen van pluimvee zijn klaar voor gebruik wanneer ze 1:15 verdund zijn. Giet een liter oplossing in elk putje.

Tuinders weten hoe ze kool uit mineralen moeten voeren. Ammoniumnitraat in een hoeveelheid van veertig gram, kaliumzout - vijftien worden vooral onderscheiden onder nuttige meststoffen. Superfosfaat gebruikt als topdressing - twintig gram - helpt de groente goed te binden. Vervolgens wordt de hoeveelheid mineralen verdubbeld. Vergeet niet dat minerale meststoffen per emmer water worden ingenomen.

Topdressing van kool vindt twee keer per zomer plaats, en voor latere variëteiten - drie keer. Als u weet hoe u het tuingewas moet voeren, zijn er geen problemen met wat u moet doen als de kool niet aan het hoofd is gebonden.

Een van de effectieve methoden in een situatie waarin groentestruiken niet worden vastgebonden, is het gebruik van bladvoeding. Om dit te doen, besproeit u de bladeren met boorzuur opgelost in water. Het wordt zo bereid: een theelepel zuur wordt in een liter heet water gedompeld, grondig gemengd en vervolgens wordt de afgewerkte vloeistof in een emmer koud water gegoten.

Zo'n genezende douche is goed voor de groente.

De koppen krullen goed als de aanplant wordt behandeld met een gefermenteerde gistoplossing. Honderd gram gist wordt ingenomen in een emmer warm water, met een handvol suiker. Voordat u water geeft, moet u 250 gram van de bedwelmende drank in negen liter water verdunnen.

Middelen tegen ziekten, plantaardig ongedierte

Koolvlieg is een van de belangrijkste plantenplagen. Om er vanaf te komen, besproeit u de zaailingen met insecticiden. Om het ongedierte af te schrikken, worden hopen tabaksstof gemengd met as of zaagsel in de bedden gelegd.

Als de planten op tijd zijn besproeid met preparaten van het type Actellik, dan zal de schepvlinder het midden van de kool niet beschadigen. Voor een ontwikkelde plant, wanneer de koolkoppen al gekruld zijn, zijn vraatzuchtige rupsen niet erg.

actellische remedie

Evenzo verwijderen ze koolmot. Insecten en hun larven zullen geen schade toebrengen aan kool die op tijd wordt verwerkt.

Van de ziekten zal de eierstok voor kool worden vernietigd:

 • zwartbeen;
 • phomosis;
 • echte meeldauw;
 • bacteriose.

Bepaal de aanwezigheid van schimmelziekten door vlekken op de bladeren, zwart worden van de stengel, rot in het midden van de groente. Medicijnen zoals Fitosporin zullen u beschermen tegen infecties.Als de symptomen van de ziekte aanhouden, wordt de behandelingsprocedure driemaal herhaald met een interval van tien dagen.

schimmel op kool

Een bacteriële infectie is moeilijker te genezen. Zieke exemplaren van de groente worden vernietigd en de grond wordt behandeld met antibacteriële middelen. Ze moeten worden gebruikt in overeenstemming met de instructies in de beginfase van de infectie.

Je moet weten wat je moet doen om de kool te laten beginnen. De maatregelen om een ​​afname van het aantal kroppen kool in de tuin te voorkomen, omvatten het naleven van de regels van de groenteteelttechnologie. Ze zijn eenvoudig, bekend bij elke tuinman. Als de koolkoppen niet gebonden zijn, moet de technologie van het kweken van de plant worden onthouden.

Beoordelingen
 1. Elena
  10.10.2017 18:21

  Ik heb een moestuin zonder toegang tot irrigatie, dus elke keer dat ik kool plant, breng ik veel tijd door met het binnenhalen van water. De kool blijkt te zijn, maar niet zoals we zouden willen. Dit jaar heb ik BioGrow gebruikt voor groei, ik had niet verwacht dat er een resultaat zou komen. Maar de kool was een succes, er zijn meer shakes dan normaal, over het algemeen uitstekend. Ik heb het gekocht deze winkel.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen