Hoe kool van ongedierte te behandelen met ammoniak

De behandeling van kool met ammoniak is geschikt voor zowel fervente tegenstanders van chemische preparaten als trouwe amateurgroentetelers die elk effectief middel gebruiken voor het voeren en ongediertebestrijding in hun tuinen.

De samenstelling en eigenschappen van ammoniak

Traditioneel gebruik van ammoniak in het dagelijks leven: vlekken verwijderen, suède schoenen schoonmaken, spiegels wassen, glas. Thuis brengen ze met zijn hulp mensen bij bewustzijn door flauwvallen. U kunt bij elke apotheek vrij ammoniak kopen. Waterige ammoniak wordt zonder recept verkocht.

De alcohol is verpakt in kleine flesjes (40 ml). Het ziet eruit als een absoluut transparante vloeistof, de penetrante geur van ammoniak is met niets te verwarren. Voor tuinders is het van dubbel belang. Ten eerste kan de geur insecten afschrikken, en ten tweede bevat ammoniak stikstof in een vorm die voor alle plantensoorten beschikbaar is.

Stikstofwaarde voor kool

Bij gebrek aan stikstof, bij witte kool, krijgen de koolkoppen niet de vereiste massa, de bladeren van jonge planten zijn bleekgroen of geelgroen, bij volwassen planten verliezen oude bladeren hun groene kleur, worden ze bruin en drogen ze voortijdig uit.

stikstof is nuttig

Om het stikstofgebrek in kool aan te vullen, wordt traditioneel een waterige oplossing van een van de meststoffen gebruikt:

 • ureum (stikstof 46%);
 • ammoniumnitraat (stikstof 35%);
 • ammoniumsulfaat (stikstof 21%).

water oplossing

Nieuwsgierige tuinders hebben een medicijn aangepast om stikstofgebrek te elimineren. Ter vergelijking: ammoniak bevat 82% stikstof.

Ammoniak in plaats van meststoffen

Groeistoornissen en bleke bladeren in kool zijn alarmerende signalen die wijzen op een tekort aan stikstof. Bij het bereiden van een oplossing moet u weten hoe u moet verdunnen en moet u rekening houden met de hoge concentratie stikstof. Een teveel aan stikstof is niet minder schadelijk dan een tekort. En de zomerbewoner heeft geen extra nitraten nodig in de koolkoppen.

ammoniak

De mensen hebben een bewezen recept voor kool, dat 10% ammoniak bevat. Voor 5 liter water is 50 ml van het product nodig. Een waterige oplossing van ammoniak is nodig om de kool onder de wortel water te geven. Een enkele voeding geeft geen resultaat. Om het resultaat te bereiken, wordt ammoniaktherapie meerdere keren met wekelijkse intervallen uitgevoerd.

Topdressing kan worden gestopt nadat de symptomen van stikstoftekort zijn verdwenen.

Ammoniak tegen koolplagen

Koolbladeren, wanneer ze worden gekweekt van zaailingen tot strakke kool, worden blootgesteld aan ongedierte. Het trieste beeld van bladeren die door rupsen worden opgegeten, is bekend bij elke tuinman.Kool wordt niet alleen door rupsen gegeten, maar ook beren, slakken, bladluizen, een witte vlinder, een kleine kruisbloemige vlo, een schep, en larven van koolmot zijn er dol op. Na een enkele behandeling van kool van ongedierte met ammoniak, zullen de insecten niet verdwijnen, ze zullen meerdere keren moeten worden verwerkt, het aantal behandelingen is afhankelijk van het type plaag.

kool ongedierte

Hoe zich te ontdoen van slakken en slakken

Vraatzuchtige slakken en slakken, die 's nachts naar buiten kruipen, veroorzaken aanzienlijke schade aan kool. Als je het probleem zijn beloop laat, vecht dan niet actief tegen slakken, ze zullen het hele gewas vernietigen. Het is moeilijk om nachtvraat te bestrijden, ze eten 's nachts bladeren op en overdag kruipen ze in aarden holen.

Een waterige oplossing van ammoniak helpt bij slakken op kool. Roer in totaal 40 ml ammoniak in 6 liter water. Sproei eerst het onderste oppervlak van de buitenste bladeren grondig met ammoniakwater, geef de wortelzone water met de resterende oplossing. Houd een pauze van 30 minuten aan, herhaal de procedure in dezelfde volgorde.

ammoniak in actie

Insecten onder invloed van ammoniak zullen uit hun schuilplaatsen kruipen. Dan hangt het allemaal af van de behendigheid van de tuinman, hoe sneller hij ze verwijdert, hoe meer voordelen deze behandeling oplevert. Deze methode is niet onmiddellijk, maar absoluut veilig voor de menselijke gezondheid. Kool drenken van slakken, het wordt tegelijkertijd gevoerd, andere stikstofhoudende meststoffen zijn op dit moment niet nodig.

Afschaffing van koolbladluizen

Jonge koolaanplant heeft last van koolbladluizen. Een kleine plaag is moeilijk op tijd op te merken, de lichtgroene kleur van de bladluis maakt hem onzichtbaar. Ze ontdekken het probleem na het verschijnen van veel opgegeten gaten op het bladoppervlak. Bladeren, opgegeten door bladluizen, krullen. Jonge kool kan doodgaan.

bladluizen op kool

Er zijn veel recepten om bladluizen te verwijderen zonder chemicaliën. Waszeep en ammoniak worden gebruikt tegen bladluizen. Koken duurt niet lang. Rasp de zeep of snijd met een mes, verdun in warm water, giet in een emmer (10 l) met water. Voeg 3 eetlepels toe voor verwerking. l. ammoniak.

Zeep is een onmisbaar onderdeel van de folk remedie, het creëert na het spuiten een film op het oppervlak van de bladeren, waardoor de duur van de folk remedie wordt verlengd. De behandeling moet na 2 weken worden herhaald. Tegen die tijd kunnen nieuwe volwassen bladluizen verschijnen uit de larven die door de vrouwtjes zijn gelegd.

wasmiddel

Hoe koolbladeren te beschermen tegen koolwitjes

Een bekend plaatje - op een zonnige zomerdag fladderen witte vlinders in de tuin, wat geen idylle is. Maar als er op zijn minst een paar kroppen kool in de tuin staan, bederft de stemming. Na een enorme zomer van witte vlinders zijn rupsen te verwachten. De rups leeft iets minder dan een maand, verpopt zich en verandert weer in vlinders. In gematigde klimaten, zonder strijd, kan men tot 3 generaties vraatzuchtige rupsen verwachten.

koolwitje

Je kunt op verschillende manieren rupsen op kool verwijderen:

 • trek aan een transparant gaas;
 • plant goudsbloemen;
 • gebruik insecticiden;
 • gebruik veilige folkremedies.

Folkmedicijnen zijn veilig voor mensen. Meestal geven ze de voorkeur aan het gebruik van geurige afstotende kruideninfusies. Met ammoniak en azijn kun je de rupsen veel sneller kwijt.

kool verwerking

Een emmer water heeft 50 ml ammoniak en 1 eetl. l. essentie van azijn 70%. Je kunt de kool niet water geven met de resulterende oplossing; je kunt de kool 's avonds grondig van ongedierte besproeien. Houd rekening met de kweekcycli van de witstaartvlinder en verwerk de kool in de zomer meerdere keren. Het gebruik van een dergelijke oplossing helpt om niet alleen de rupsen van de witwormvlinder kwijt te raken, het is ook effectief tegen de rupsen van motten: koolschep, koolmot.

Zalm van een beer

Medvedka geeft de voorkeur aan planten uit de kruisbloemigenfamilie... Haar favoriete eten is kool.Omgaan met een beer is moeilijk. Het insect beweegt snel door de lucht, nestelt zich in de grond, graaft op dezelfde plaats gaten en reproduceert. Om het gebruik van giftige medicijnen uit te sluiten, nemen ervaren tuiniers een aantal preventieve maatregelen:

 • in de herfst wordt diep graven van de rand uitgevoerd (25-30 cm);

beer in een doos

 • in het voorjaar, voordat kool langs de rand van de rand wordt gezaaid, worden goudsbloemen geplant;
 • in de herfst worden mestvallen in de grond voorbereid.

Al deze maatregelen zullen niet 100% van het resultaat opleveren als in het voorjaar, na het planten van koolzaailingen, de grond niet wordt behandeld met een oplossing bereid uit water en ammoniak. Je hebt slechts 10 ml ammoniak nodig, verdunnen in een emmer water en elke plant water geven. Eenmalig water geven in de lente is voldoende. De beer zal de hele zomer niet op deze bergkam komen.

ammoniak tegen

Pekingkool met ammoniak

Chinese kool geplant door veel zomerbewoners: snel, lekker, gezond. Maar vaak worden delicate bladeren een toevluchtsoord voor insectenplagen. Gaten op de buitenste bladeren verslechteren de presentatie van de koolkoppen, verminderen de nuttige opbrengst.

Meestal worden de bladeren aangevallen door een kruisbloemige vlo, het is vooral gevaarlijk in de beginperiode, wanneer de bladeren nog niet in het hoofd zijn gerold. Tuinders nemen in de strijd tegen kruisbloemige vlo hun toevlucht tot ammoniak. Peking-kool is in de nabije toekomst niet verboden, zonder angst voor de gevolgen.

bereiding van mengsels

Het kookproces is heel eenvoudig: er wordt een emmer water ingenomen, er wordt een kleine hoeveelheid vloeibare zeep in opgelost en er wordt 2 eetlepels aan toegevoegd. l ammoniak. Giet dit water niet alleen op de bladeren, maar ook op de aarde. De kruisbloemige vlo is niet alleen op de bladeren te vinden, hij springt, beweegt zich over de grond. Zulk water geven zal bovendien ziekten voorkomen, omdat het met behulp van ammoniak planten van stikstof zal voorzien in een gemakkelijk assimileerbare vorm.

Elke groenteteler beslist voor zichzelf voor welk strijdmiddel hij kiest. Het belangrijkste criterium is minimale schade aan de gezondheid.

kruisbloemige vlo

Beoordelingen
 1. Anya
  5.05.2018 15:44

  Ammoniak helpt om letterlijk alle ongedierte kwijt te raken. Het is erg belangrijk om de verhoudingen te respecteren, anders kun je het gewas beschadigen. Een soortgelijk hulpmiddel kan worden gebruikt voor preventie.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen