Hoe je gember thuis in de vriezer kunt invriezen, is het mogelijk

Vaak gebruiken mensen gemberwortel om verschillende ziekten te behandelen. Sommigen van hen hebben problemen met de langdurige opslag van de plant, omdat deze snel bederft. Om de wortel lang te bewaren, is het aan te raden de gember in te vriezen. Voordat u dit doet, moet u zich echter vertrouwd maken met het bewaren en invriezen van de wortels van dit kruid.

Hoe gember kiezen?

Voordat u verse gemberwortel gaat invriezen, moet u erachter komen hoe u de juiste plant kiest. Let bij het kiezen vooral op de breuk van de wortel. Het wordt aanbevolen om er een klein stukje van af te breken en zorgvuldig te onderzoeken. Een goede gember zal in de pauze sap en een helder aroma gaan persen. Je moet ook letten op de kleur van de wortel, die anders is. Bij Aziatische gembersoorten zijn de wortels goudkleurig en hebben ze een matte tint. Het wordt aanbevolen om rassen uit Azië te kopen, omdat deze langer worden bewaard dan andere.

gember in de vriezer

De keuze van gember wordt ook beïnvloed door het aroma dat deze plant afgeeft. Zorg er daarom bij het kiezen voor dat je de wortels ruikt om er zeker van te zijn dat ze niet naar schimmel of vocht ruiken. Wortelstokken met zo'n geur kunnen niet lang worden bewaard, omdat ze snel zullen bederven.

Sommige mensen vragen zich af of gember met verse spruiten kan worden ingevroren. Dit is niet de moeite waard, en daarom onderzoeken ze bij het kiezen zorgvuldig de wortels op de aanwezigheid van verse knoppen of processen. Hun aanwezigheid geeft aan dat de plant is verlopen en niet kan worden gebruikt.

hoe te bevriezen

Gember schillen?

Elke gemberwortel wordt voor consumptie geschild. Er zijn drie hoofdmethoden om een ​​plant te reinigen:

  • Met een lepel. Dit is de meest populaire en eenvoudigste methode die wordt gebruikt bij het werken met een goed gerijpte wortel. Met deze methode wordt alleen de bovenste laag van de schil verwijderd, waardoor het voedzame vruchtvlees intact blijft. Let bij het schoonmaken vooral op de diepte van de invloed van de lepel, aangezien deze onbeduidend zou moeten zijn.
  • Met een mes. Deze methode wordt gebruikt bij het reinigen van gerijpt en onrijp voedsel dat niet met een lepel kan worden geschrobd. Voor dergelijk werk wordt aanbevolen om het scherpst mogelijke mes te gebruiken en daarom moet het worden geslepen voordat u met gember werkt.
  • Met een metalen washandje. Gebruik bij het schoonmaken alleen een nieuw washandje dat nog nergens eerder is gebruikt. Om de plant schoon te maken, wordt deze gedurende 5 minuten in een bak met koud water geplaatst. Vervolgens wordt de wortel voorzichtig ingewreven met een washandje.Na 15-20 minuten is het oppervlak volledig afgepeld.

gember schillen

Wat voor soort gember kun je bewaren?

De meeste mensen denken dat absoluut elke gember lang kan worden bewaard. Niet alle planten zijn echter geschikt om in de vriezer in te vriezen. Wanneer u gemberwortel op de markt koopt, moet u de uiterlijke toestand zorgvuldig onderzoeken. Voor opslag zijn alleen elastische en dichte wortels geschikt, waarvan het oppervlak bedekt is met een dunne schil.

Wortelstokken met een droge huid mogen niet worden bewaard, omdat dit duidt op oudheid van het product. Ook kunnen verwelkende en verschrompelde planten niet worden gebruikt voor opslag.

Het oppervlak van de opgeslagen gember mag niet bedekt zijn met donkere vlekken. Verduistering van de schil treedt op als het product lange tijd op een vochtige plaats heeft gestaan. Dergelijke planten mogen niet in de vriezer worden geplaatst en in de koelkast worden bewaard.

lange tijd

Wat moet je invriezen?

Voordat u een product gaat invriezen, moet u eerst uitzoeken wat het beste is om het in te vriezen. Er zijn twee belangrijke manieren gemberwortels opslaan.

moet het uitzoeken

In het groentevak

Bij deze methode wordt de verse plant in nauwsluitende zakjes gedaan, die meestal worden gebruikt om voedsel in te bewaren. Nadat u alle wortels uit de zakken heeft gehaald om in te vriezen, probeert u de maximale hoeveelheid lucht vrij te laten om het voedsel beter te bewaren.

Als uw huis geen speciale zakken heeft om groenten in te bewaren, moet u in plaats daarvan gewone papieren zakken gebruiken. De wortels worden in papieren zakken gedaan zodat er geen onbedekte delen op achterblijven.

vak voor groenten

In de vriezer

Wanneer u de wortel in de vriezer bewaart, kunt u deze het beste in een speciale voedselverpakking wikkelen. Het laat geen lucht door, waardoor het product veel langer wordt bewaard. Houdbaarheid in film in de vriezer is 2-3 maanden. Om de gemberwortel enkele weken langer te bewaren, wordt deze verpakt in voedselfolie.

diepvries

Bevriezing

Veel huisvrouwen zijn geïnteresseerd in het invriezen van gember voor de winter en waarom dit precies gebeurt. Invriezen wordt uitgevoerd om het product te conserveren, zodat het in de winter kan worden gebruikt om smakelijke gerechten of medicinale aftreksels te bereiden voor de behandeling van ziekten. Dankzij de conservering van het product in kleine porties door middel van invriezen, zal het mogelijk zijn om alle nuttige stoffen en een aangenaam aroma lang te behouden.

Eenmaal ontdooid, zal de gemberwortel net zo goed zijn als voordat hij werd ingevroren.

Tegenwoordig zijn er drie manieren om gemberwortel te bevriezen, waardoor het enkele maanden kan worden bewaard.

product opslaan

De hele wortel invriezen

Deze methode om het product op te slaan is populair bij huisvrouwen, omdat het als de gemakkelijkste wordt beschouwd. Om gember in de vriezer in te vriezen, worden wortels geselecteerd die geen tekenen van schimmel of rot op hun oppervlak vertonen. De vochtigheid en reinheid van de wervelkolom wordt ook bepaald - deze mag niet nat zijn. Als er vuile plekken op het oppervlak van het product zitten, moeten deze worden weggegooid.

Alle producten die voor opslag worden geselecteerd, moeten in een luchtdichte verpakking of huishoudfolie worden geplaatst. Vervolgens worden de verpakte wortels in zakken gedaan die speciaal worden gebruikt voor het invriezen van groenten of fruit. Elke zak bevat niet meer dan twee grote wortels.

hele wortel

Als alle geschilde gember in zakken is gedaan, wordt deze in de vriezer geplaatst. Als u tijdens opslag een peperkoekwortel moet nemen, wordt er een uit de zak gehaald, ontdooid en gebruikt zoals bedoeld.

Gehakte gemberwortel invriezen

Sommige huisvrouwen vragen zich af of gember in de vriezer kan worden ingevroren, in plakjes.Het is zeker mogelijk, want als u het gesneden product bewaart, kunt u zelfs grote wortels bewaren die niet in een ongesneden vorm in de verpakking passen.

geplaatst in pakketten

Een grote, zachte gemberwortel wordt geselecteerd om in te vriezen. Gesneden en ongepeld product mag niet in de vriezer worden geplaatst en daarom worden alle wortelstokken grondig geschild voordat ze worden bewaard. Als je een plant met een schil in de koelkast zet, zal deze bederven en sneller rotten.

Als alle wortels zijn gepeld, worden ze in kleine stukjes gesneden van ongeveer drie centimeter lang. Je kunt ze ook doorsnijden om kleine cirkels te maken. Doe alle gesneden stukken in zakken, sluit ze goed af en laat alle overtollige lucht uit de zakken. Gehakte gember kan ongeveer twee maanden in de vriezer worden bewaard.

kleine stukjes

Geraspte gember invriezen

Kan ik geraspte gember thuis invriezen? Het is zeker mogelijk, omdat sommigen beweren dat het geraspte product langer meegaat dan heel.

Voordat je het in de vriezer plaatst, moet de gember die is geselecteerd voor opslag, volledig worden geschild en geraspt met een keukenmachine of een gewone rasp.

Vervolgens wordt het geraspte product in kleine porties op voedselfolie gelegd en volledig bedekt met huishoudfolie. Het wordt aanbevolen om de plant hermetisch af te dekken met een folie zodat er geen lucht onder komt. Sommige mensen gebruiken gewone plastic zakken in plaats van folie en folie. In dit geval is het ook nodig om lucht uit elke zak te laten ontsnappen, zodat het product niet bederft tijdens opslag.

Bevroren geraspt gember verliest zijn gunstige eigenschappen niet, en daarom wordt het vaak gebruikt om medicinale afkooksels en tincturen te maken.

geraspt

Hoe gember invriezen voor langdurige opslag?

Invriezen wordt beschouwd als de veiligste en meest effectieve opslagmethode voor de meeste groenten, fruit en andere planten. Alle diepvriesproducten blijven gezond en verliezen hun eigenschappen of voedingswaarde niet. Mensen die gemberwortel hebben gekocht of deze zelf in de tuin hebben gekweekt, zijn geïnteresseerd in hoe ze gember thuis kunnen invriezen, zodat ze langer bewaard blijven.

Om de houdbaarheid te verlengen, wordt aanbevolen om het product niet in zijn geheel, maar in kleine porties in de vriezer te plaatsen. Daarom wordt de gember voorzichtig in dunne plakjes gesneden en op een afstand van 5-7 cm in de vriezer gelegd. Als alle stukjes bevroren zijn, worden ze verzameld en overgebracht in een plastic zak. Gemberwortels, in kleine plakjes gesneden, worden minimaal drie maanden bewaard.

veilig en effectief

Houdbaarheid ingevroren

De houdbaarheid van gember verschilt van de gekozen methode om het in te vriezen. Het minst geconserveerde product is in zijn geheel bevroren. In dit geval kan het ongeveer een maand worden bewaard, mits goed verpakt en in de vriezer. Als de wortel niet correct is verpakt, kan de houdbaarheid veel korter zijn.

Om de bewaartijd van de gemberwortel te verlengen, wordt aanbevolen om deze voor het invriezen in stukjes te snijden. Gehakte wortels behouden hun nuttige eigenschappen gedurende 2-3 maanden.

de gekozen methode

Hoe goed ontdooien?

Voordat u gember gebruikt, moet u deze volledig ontdooien. Hiervoor worden diepvriesproducten uit de vriezer gehaald en uit de zakken gehaald waarin ze zijn geplaatst. Vervolgens wordt de plant in een kleine container geplaatst en 1-3 uur in een kamer met een temperatuur van ongeveer 20 graden gelaten.

Om het ontdooien te versnellen, plaatst u de bak met gember in een kleine pan met warm water. In dit geval zal het ingevroren voedsel in 15-20 minuten ontdooien.

Eenmaal ontdooid, kan de gemberwortel worden gehakt en gebruikt in kook- of medicinale bereidingen.

ontdooi het volledig

Gevolgtrekking

Gemberwortel is populair bij huisvrouwen en daarom zijn velen van hen geïnteresseerd in hoe ze het op de juiste manier kunnen bewaren.Om gemberwortel voor een lange tijd te bewaren, is het raadzaam om vertrouwd te raken met de eigenaardigheden van het thuis invriezen.

kenmerken van zijn bevriezing

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen