Regels voor het uitkomen van kuikens in een couveuse thuis en een temperatuurtafel

Het fokken van pluimvee in een broedmachine is moeilijk en lastig. Zonder de juiste kennis en zelfs een beetje ervaring kan er niets van komen. Overweeg de regels voor het uitkomen van kuikens in een broedmachine thuis, vooral de voorbereiding van eieren, hun opslag, de juiste incubatieomstandigheden, de volgorde van het proces, de timing van wanneer de kuikens kunnen uitkomen.

De ganzen voorbereiden

Gans, waarvan het de bedoeling is om eieren voor incubatie te verkrijgen, moet op de juiste manier worden gevoerd. Het voer moet verzadigd zijn met voedingsstoffen, mineralen, vitamines, calcium. Als de voeding niet correct of onvoldoende is, kan niet worden verwacht dat de vogels kwaliteitseieren produceren die geschikt zijn voor incubatie. Zwakke en niet-levensvatbare kuikens zullen uit hen verschijnen, ondanks het feit dat alles correct is gedaan.

Ganzen moeten zich in schone nesten haasten, waar ze comfortabel en vrij zullen zijn. Ze moeten bedekt zijn met stro of hooi. Eieren moeten elke dag worden gekozen. Ganzen haasten zich voornamelijk in de ochtend, overdag moet je de nesten controleren en eieren selecteren, 's avonds controleren zodat er niets overblijft. Vaak verstoppen ganzen hun eieren onder een laagje pluisjes, dus je moet alles goed controleren. Je moet elke dag grondstoffen meenemen, want alleen in dit geval blijven de ganzen haasten. Als de eieren in het nest worden gelaten, kan het vrouwtje er alleen op zitten.

Hoe eieren kiezen?

Sorteer het materiaal onmiddellijk na het verzamelen. Kies voor de broedmachine grote en middelgrote eieren met de juiste vorm. Met een dichte, hele schaal, waarop geen verzakking, vlekken, scheuren mogen zijn. Te klein, met gebreken, oude zijn niet geschikt om te leggen, zwakke kuikens zullen eruit komen, wat pijn zal doen. Of de kuikens komen helemaal niet uit.

Ovoscope-applicatie

Al het materiaal dat de eerste selectiefase heeft doorstaan, moet op een ovoscoop worden belicht. Binnen mogen er geen donkere vlekken zijn, insluitsels, de dooier moet gecentreerd zijn. Alle eieren met defecten zijn niet geschikt voor incubatie.

uitbroedende kuikens in een couveuse thuis

Desinfectie van grondstoffen

Desinfectie verhoogt de uitkomst van kuikens en houdt hun gezondheid in stand. De noodzaak van deze procedure wordt verklaard door het feit dat virussen en bacteriën op het oppervlak van de schaal achterblijven, die tijdens de incubatie in het midden kunnen doordringen en het embryo kunnen vernietigen. Het materiaal kan op 3 manieren worden gedesinfecteerd: met een oplossing van waterstofperoxide, kaliumpermanganaat of azijn.

Mening van een expert
Zarechny Maxim Valerievich
Agronoom met 12 jaar ervaring. Onze beste cottage-expert.
Een oplossing van 1,5% wordt bereid, in een bak gegoten, waar de eieren 3-5 minuten worden neergelaten. Daarna worden ze gewassen met schoon water en gedroogd.

De couveuse moet ook worden gedesinfecteerd. Spoel eerst alle verwijderbare onderdelen af, veeg ze af met peroxide of kaliumpermanganaatoplossing, veeg opnieuw af met schoon water en droog ze goed af. Na elke leg van een nieuwe partij eieren moet de broedmachine worden gereinigd en gedesinfecteerd, anders wordt het een broedplaats voor infecties.

Opslag van eieren tijdens de accumulatie van grondstoffen

De houdbaarheid van het incubatiemateriaal is niet meer dan 7 dagen. Ze moeten worden bewaard bij een temperatuur van 6-12 ° C en een luchtvochtigheid van 70%, afgebroken tot 1 laag. Je kunt het niet in de koelkast bewaren; het is beter om hiervoor een koele kamer te kiezen.

Hoe eieren te broeden

Om alles soepel te laten verlopen, moet u de regels van incubatie volgen. En ook om fundamentele fouten te vermijden die kunnen leiden tot de dood van embryo's.

Grote fouten

Als incubatie plaatsvindt bij een temperatuur die de toegestane temperatuur overschrijdt, worden de kuikens eerder uitgebroed dan nodig is. Ze hebben dunne benen, zwak behaard. Als de oververhitting sterk is, komen de kuikens mogelijk helemaal niet uit. Bij lage temperaturen komen kuikens later tevoorschijn dan de vastgestelde datum, sommigen pikken, maar komen niet uit het ei. Degenen die zijn verschenen, hebben dikke benen en zijn lang naar beneden. Dit betekent dat ze meer ontwikkeld zijn dan nodig is.

Door een gebrek aan vocht komen de kuikens zwak uit, ze kunnen niet in de schaal pikken en het ei verlaten. En door het onregelmatig draaien van de eieren tijdens de incubatie, kan het zijn dat het embryo zich niet ontwikkelt, omdat het aan een van de wanden blijft plakken. Om kuikens zonder verlies te verwijderen, moet u constant de temperatuur, vochtigheid bewaken, omkeren en afkoelen.

uitbroedende kuikens in een couveuse thuis

Hoe eieren te leggen

Voordat u de eieren legt, moet u ze goed opwarmen - laat ze 8 uur in de kamer staan. Koude eieren kunnen niet worden gelegd, ze zijn bedekt met condens, waardoor de poriën verstopt raken en het embryo stikt. Als het materiaal niet even groot is, moet je eerst grote eieren leggen, na 4 uur van gemiddelde grootte.Dit komt omdat bij grote eieren de ontwikkeling van kuikens langer duurt. Het tijdsverschil is nodig om de uitscheiding gelijktijdig te laten plaatsvinden. Ganzeneieren worden horizontaal in de broedmachine gelegd.

Incubatieperiodes

De incubatietijd is verdeeld in 5 delen. Tijdens elk moet u een bepaalde temperatuur en vochtigheid behouden, het materiaal draaien en koelen.

Periode (in dagen)TemperatuurVochtigheidKoelingSproeienBeurt
1-837,7 ° C55%nietniet5 keer
9-1537,7 ° C47%nietniet4 maal
16-2737,7 ° C47%2 keer per dag gedurende 15-20 minuten2 keer per dag4 maal
2837 ° C85%2 keer per dag gedurende 15-20 minuten2 keer per dagniet
29-3037 ° C85%2 keer per dag gedurende 15-20 minuten2 keer per dagniet

Metselwerk omkeren en spuiten

Het omdraaien van de ganzeneieren is nodig zodat de embryo's niet aan de schaal blijven plakken. In de eerste week moet dit vaak worden gedaan - 5 keer per dag, daarna moet het aantal salto's worden teruggebracht tot 4 keer. Voor het uitkomen, vanaf de 28e dag, is het niet meer nodig om te keren.

Om kuikens zonder verlies uit te laten komen, moeten ze vanaf de 16e incubatiedag worden gekoeld en besproeid. 2 keer per dag 20 minuten afkoelen, ook 2 keer verstuiven. Spray met koud water, niet koud.

Temperatuur, ventilatie en vochtigheid

Het temperatuurregime tijdens de incubatie van kuikens blijft vrijwel hetzelfde - van de 1e tot de 28e dag is de temperatuur 37,7 ° С, van de 28e tot het uitkomen - 37 ° С. Vochtigheid is niet zo eenvoudig. In de eerste week is dat 55%, van de 9e tot de 28e dag - 47%. Tijdens de laatste 3 dagen van incubatie moet de luchtvochtigheid op 85% worden gehouden.

uitbroedende kuikens in een couveuse thuis

Het is belangrijk om zich precies aan de incubatieparameters te houden; als een van deze wordt geschonden, kunnen de embryo's sterven.

Uitkomstdata

Het uitkomen van kuikens vindt plaats op de 29-31 dagen van incubatie. Ze pikken meestal zelf in de schaalwanden en komen uit het ei. Dit is wat er gebeurt met het grootste deel van de kuikens, maar sommige hebben geen haast om geboren te worden.Tot de 31ste dag hoef je de kuikens niet te helpen, als je het uitkomen met kunstmatige middelen versnelt, kunnen ze doodgaan.

Als de deadlines zijn verstreken en de kuikens niet zijn uitgekomen, moet je ze helpen: prik voorzichtig in de schaal zodat lucht de kuikens kan binnendringen. U kunt de schaal niet volledig verwijderen. Dan doen ze alles zelf. Het fokken van kuikens in een broedmachine kan alleen succesvol zijn als de regels worden gevolgd. Het is niet alleen nodig om het materiaal voor te bereiden, het op te slaan voordat het wordt gelegd, maar ook om de juiste temperatuur en vochtigheid in de broedmachine te behouden. Fouten zullen leiden tot de dood van embryo's en een afname van het percentage uitkomstpercentages voor kuikens.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen