Hoe ganzen als huisdier in een appartement te houden en moeilijkheden

De aanwezigheid in het appartement van exotische of gewoon vreemde dieren die nooit als geschikt werden beschouwd om binnenshuis te houden, blijft populair. Mensen baren wilde dieren en reptielen, siervarkens en boerenvogels. De aanwezigheid van ganzen in een appartement heeft zijn eigen moeilijkheden, waarmee u kennis moet maken voordat u vogels grootbrengt in een metropool.

Kenmerken van het thuis houden van ganzen

De gans is een grote vogel. Voor een normale ontwikkeling heeft ze minimaal 2 vierkante meter ruimte nodig. Immers, niet elke eigenaar zal zichzelf toestaan ​​om elke dag een gans los te laten om door het appartement te lopen. De belangrijkste nadelen van grote vogels waarmee rekening moet worden gehouden:

  • dit zijn geen katten, het is bijna onmogelijk om ze te leren lopen in de bak, ganzen eten veel en poepen bijna overal als ze buiten de kooi zijn;
  • in de zomer lopen ganzen overdag, het is onmogelijk om dergelijke omstandigheden in de stad te bieden, niemand zal de vogels toestaan ​​om grasvelden te eten, en het is een onmogelijke taak om ze elke dag enkele uren te laten grazen;
  • ze eten tot 2 kilo groene massa of hooi per dag, je moet nadenken over waar het voer zal worden opgeslagen, vooral in de winter;
  • ganzen - luide vogels met een luide stem, mensen die achter de muur wonen zullen niet blij zijn met zo'n buurt;
  • ze moeten systematisch worden gelopen en voorzien van een vijver of de mogelijkheid om in bad te zwemmen.

Vogels hebben veterinaire onderzoeken en vaccinaties nodig. Ze werpen twee keer per jaar, dus er zullen veel pluisjes en veren in het appartement zijn. Er moet rekening worden gehouden met de aard van de vogels - ganzen zijn jaloers en herinneren zich de overtreding nog lang.

Geschikte rassen

Het hangt af van de voorkeur van de gastheer. Alle ganzenrassen zijn onderverdeeld in 3 soorten: zwaar - wanneer de gans 7-9 kilogram weegt, de gans - tot 8 kilogram, medium, waaronder de meeste sierrassen, lichte rassen, als volwassen ganzen 4-6 kilogram bereiken. Huizen baren ofwel grote vogels van 9-12 kilogram, die buren en vrienden zullen verbazen met hun grootte, of vertegenwoordigers van decoratieve soorten. Vogels van het gekrulde ras hebben bijvoorbeeld een sneeuwwitte kleur en een heel mooi verenkleed.

Kamer voorbereiding

De gans kan in een kooi op een glazen balkon of loggia worden geplaatst. Houd er rekening mee dat hij door te schreeuwen buren kan wekken. Soms bouwen ze een kleine volière in een van de kamers of in de bijkeuken, of zetten ze een geschikte kooi. Als er een pantry wordt bepaald voor de huisvesting van een huisdier, is er verlichting nodig (minimaal 14 uur per dag).

Een bodembedekker, een drinkbak en een voerbak worden in de kooi geplaatst. Ze worden dagelijks gewassen.Naast de feeder is een bak met kleine steentjes vereist, deze zijn nodig voor een normale spijsvertering. Er moet altijd water in de drinkbak zitten. Stro of krullen worden gebruikt voor beddengoed. Om geur te voorkomen, wordt het beddengoed dagelijks verschoond. De vogel moet elke dag uit de kooi worden losgelaten om op te warmen. Eens in de 2-3 dagen moet de gans zwemmen om de veren schoon te houden en overtollige pluisjes te verwijderen.

ganzen in het appartement

Voedingsregels

Het huisdier wordt 3 keer per dag gevoerd. In de zomer is vers gras vereist in het dieet, in de winter - hooi, minimaal 2 kilogram per persoon per dag. 'S Ochtends en' s avonds wordt gemalen graan gegeven (een mengsel van maïs, haver, tarwe). Volwassen vogels consumeren 300 gram graanmengsel per dag, verdeeld over 3 doses.

Mening van een expert
Zarechny Maxim Valerievich
Agronoom met 12 jaar ervaring. Onze beste zomerhuisjesexpert.
Belangrijk: het graan wordt voorgemalen, met kokend water gegoten en 3-4 uur bewaard. Volkorengranen zijn moeilijk te verteren voor vogels.

Overdag heb je naast gras een puree van fijngehakte groenten nodig (wortels, bieten, pompoenen, aardappelen). Personen die in een appartement wonen, krijgen 2-3 keer per week gehakt. Het is een bron van proteïne. De voeding dient voergist, zout, visolie of vismeel te bevatten. Om het dieet met calcium te verrijken, wordt cottage cheese aan de groentepuree toegevoegd en wordt wei aan het huisdier gegeven. Het voedsel moet van hoge kwaliteit zijn, de groenten zijn schoon, zonder tekenen van schimmel en rot.

Als een klein gansje wordt grootgebracht (voor een dag, of de eigenaar besloot een bevrucht ei te kopen en het uiterlijkproces te bekijken), krijgt hij hardgekookte, fijngehakte eieren. Vanaf dag 5 wordt cottage cheese gemengd met de eieren, een week later wordt fijngehakte verse brandnetel in het dieet geïntroduceerd.

Na 2-3 weken wordt de baby geleidelijk overgeschakeld naar een dieet voor volwassenen. Hij heeft ook constant toegang tot zoet water nodig. Ganzen voeren het liefst 's avonds en' s nachts, het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er 's avonds voedsel in de bak is.

Hygiëne

Ganzen moeten 2 keer per jaar wormen. De medicijnen worden gekocht bij een veterinaire apotheek en gebruikt volgens de instructies van de fabrikant. Bij de dichtstbijzijnde dierenkliniek kunt u advies krijgen over de benodigde vaccinaties. Het is beter om een ​​toevluchtsoord te vinden dat gespecialiseerd is in gevederde huisdieren. Gansjes na 3 weken oud en volwassen vogels moeten 2-3 keer per week worden gewassen zonder het gebruik van wasmiddelen. Het is beter om uw huisdier lauw water te geven.

Na waterprocedures moet het gansje onder een lamp worden geplaatst om te drogen; in de winter plaatsen ze de doos met de baby eenvoudigweg dichter bij de verwarmingsbatterij. De poten worden gewassen na elke wandeling en als ze vuil worden.

Mogelijke moeilijkheden

De belangrijkste problemen doen zich voor bij het toilet. Het huisdier kan niet leren lopen in de bak, daarom moet het bij het verlaten van het huis in een kooi of kooi worden geplaatst. Het is beter om zijn vleugels te knippen, een sterke en grote vogel die is opgestegen, kan grote schade aanrichten in het appartement. Ganzen zijn eigenzinnig en jaloers, ze wennen snel aan de eigenaar, maar vreemden kunnen knijpen en proberen ze uit het territorium te verdrijven dat het dier als zijn eigendom beschouwt.

Het is noodzakelijk om een ​​plaats in het appartement opzij te zetten voor het opslaan van voer en strooisel, het graanmengsel kan onafhankelijk worden bereid van producten die in de winkel zijn gekocht, maar er kunnen zich in de winter problemen voordoen met hooi.

In gevangenschap kan een gans, met goede zorg, wel 30 jaar oud worden. Wanneer u van plan bent om een ​​gevederd huisdier in een stadsappartement te hebben, moet u uw capaciteiten objectief beoordelen, aangezien de vogel niet erg geschikt is om binnenshuis te houden. Er is natuurlijk altijd een optie om het met appels te koken voor de feesttafel, maar dit is niet de beste oplossing.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen