Tekeningen voor het maken van een huis voor ganzen en eenden met uw eigen handen, een penplan

Als u pluimvee wilt gaan houden en fokken, moet u zelf zorg dragen voor de bouw en uitrusting van een huis voor ganzen en eenden. Ze zullen het hele jaar door in de pluimveestal wonen, dus het moet van goede kwaliteit zijn. Bedenk hoe en met welke materialen u een huis kunt bouwen, welke gereedschappen u hiervoor nodig heeft en hoe u een kamer kunt uitrusten voor het houden van vogels in de winter.

Structurele eigenschappen

Elke pluimveestal, hoe dan ook gebouwd, moet ruim, warm, droog en licht zijn. In de eerste fase moet u de oppervlakte van het pand berekenen op basis van het aantal toekomstige dieren. Voor 1 m2. m. er mogen niet meer dan 3 vogelsoorten van rassen met een gemiddeld lichaamsgewicht zijn. Het is onmogelijk om ganzen of eenden in een afgesloten ruimte voor hen neer te zetten, overvolle inhoud leidt tot ziekten.

De pluimveestal moet ramen hebben met voldoende ruimte om het te verlichten; voor winterverlichting moeten lampen worden voorzien die 's avonds en' s ochtends moeten worden ingeschakeld. Zitstokken, voerbakken en drinkbakken moeten in het huis worden geïnstalleerd. Voorzie een ventilatiesysteem.

Mening van een expert
Zarechny Maxim Valerievich
Agronoom met 12 jaar ervaring. Onze beste cottage-expert.
Naast het kippenhok moet je een hok regelen om de vogel uit te laten. De grootte moet minstens 2 keer groter zijn dan het eendje of gansje. De kraal moet worden omheind met een net, erin een bak met water om te baden.

Tekeningen en plannen

De tekening is afhankelijk van de grootte van de pluimveestal. Het is noodzakelijk om de locatie van deuren, ramen, hun afmetingen, de hoogte van de muren en daken te bepalen. Vervolgens moet je kiezen welk materiaal de muren, vloer, plafond en dak zullen zijn. Voor het houden van ganzen en eenden in de zomer kun je een huis van hout bouwen, het hele jaar door - van stenen of blokken. Bij het kopen van materialen moet u ze meenemen met een marge van ongeveer 20%, zodat er voldoende constructie is.

huis voor ganzen en eenden

Welke gereedschappen en materialen zijn nodig

Om een ​​huis voor ganzen en eenden te bouwen, moet je bouwmaterialen in voorraad hebben: bakstenen, blokken, planken, dakspanen. Koop zand, grind en cement voor het leggen van de fundering, dakbedekkingsmateriaal voor het dak, wapeningsnet. Van gereedschap heb je een schop, boormachine, hamer, slijper, zaag, spijkers, schroeven nodig.

Hoe maak je met je eigen handen een schuur voor ganzen en eenden

U kunt zelf een huis voor ganzen en eenden bouwen. Een kleine schuur vraagt ​​niet al te veel bouwtijd en moeite. Laten we eens kijken hoe we een lichtgewicht plankenhuis kunnen bouwen.

Plot-markering

Een plaats voor een pluimveestal moet worden gekozen in de buurt van bijgebouwen, op een site waarop niet alleen een huis, maar ook een kraal vrij kan worden geplaatst. Het moet zo worden geplaatst dat het gemakkelijk kan worden benaderd.

huis voor ganzen en eenden

fundament

De diepte van de funderingsbasis hangt af van de belasting van de muren, van het gewicht van het materiaal waaruit ze zullen worden gemaakt. Er is geen stenen of betonnen fundering nodig om houten wanden te ondersteunen. U kunt het gebouw op lage stellingen of palen plaatsen. Stalen buizen kunnen worden gebruikt voor rekken, ze moeten 35-40 cm worden verdiept en worden gevuld met cementmortel voor versterking.

Bedek de ruimte onder de vloer met geëxpandeerde klei, steenslag of ander fijn materiaal.

Muren

De muren zijn opgebouwd uit platen van gemiddelde dikte. Van buitenaf kunnen ze worden geïsoleerd met dakleer. Hierdoor wordt het gebouw niet alleen warm, maar wordt ook tochtvorming voorkomen. Ramen en deuren kunnen oud worden gebruikt, bijvoorbeeld achtergelaten na vervanging in een woonwijk.

huis voor ganzen en eenden

Dak

Op een eendenhuis kun je een zadeldak of een zadeldak maken als je hooi of ander voer op zolder wilt opslaan. Je kunt het dak bedekken met ondulin, leisteen, planken bedekt met dakleer erop, keramische tegels. Het belangrijkste is dat het dak niet lekt, de kou niet doorlaat.

Ganzenhok uitrusting in de winter

In regio's waar de winters koud zijn, moet het probleem van verwarming worden opgelost. In een warme kamer voelen eenden en ganzen zich goed, vrouwtjes haasten zich in de winter. De temperatuur in het huis tijdens het koude seizoen mag niet onder de 10 ° C komen. Voor verwarming kunt u infraroodlampen gebruiken (in een kleine kamer), 8-10 vierkante meter. m moet je 1 lamp van 250 watt installeren. De gemakkelijkste manier om een ​​huis te verwarmen voor een groot vee, is met radiatoren of houtgestookte kachels.

Naast warmte heeft de vogel verlichting nodig. Ze haasten zich niet in een donkere kamer. Daglichturen en in de winter moeten gelijk zijn aan 10-12 uur voor 1 vierkant. m. het gedeelte van het huis moet een verlichting van 5 watt hebben. Omdat ze in een licht eendje of gansje zijn, blijven de vogels actief en productief.

huis voor ganzen en eenden

Voorwaarde voor het houden van eenden en ganzen in de winter is de aanwezigheid van dik, warm strooisel op de vloer. Zonder dit kan de vogel zijn poten bevriezen of verkouden worden. De strooisellaag in de wintermaanden moet minimaal 15 cm zijn en is gemaakt van droog, schoon stro, hooi, zaagsel. In de winter veranderen ze het niet; na vervuiling wordt er een dun nieuw laagje bovenop gegoten. Het is belangrijk om besmetting en overmatige bevochtiging van het strooisel te voorkomen, het moet droog zijn.

Zelfs in de winter moeten ganzen en eenden worden uitgelaten, natuurlijk op dagen dat de vorst licht is. Daarom moet u op het wandelgebied stro, zaagsel of turf strooien. En blokkeer ook het gaas met dicht materiaal om het te beschermen tegen de koude wind. Je kunt de vogel niet alleen laten lopen bij sneeuwval en strenge vorst.

Het is niet moeilijk om op een privéperceel een huis voor eenden en ganzen te bouwen. U kunt hiervoor een onnodige bijkeuken aanpassen en als die er niet is, een huis helemaal opnieuw bouwen. Voor de constructie heb je standaard materialen en gereedschappen nodig, en eenvoudige kennis van constructie. Een goed gebouwde pluimveestal zal vele jaren dienst doen zonder dat er grote reparaties nodig zijn. Het is mogelijk om allerlei soorten vogels te kweken en te kweken, niet alleen eenden en ganzen. U hoeft alleen het aantal individuen per vierkante meter oppervlakte correct te berekenen.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen