Kenmerken en beschrijving van de variëteit Yakovlevskaya-peren, groeiregels

Yakovlevskaya-peer is een winterperenras, gefokt door veredelaars voor de teelt in gebieden met een kort en koel zomerseizoen. Dit ras rijpt in het vroege najaar en is te bewaren tot de nieuwjaarsvakantie. Yakovlevskaya-peer wordt aanbevolen om te worden geteeld in de regio's van het centrale deel van Rusland. Laten we eens nader bekijken wat deze variëteit is en wat de voor- en nadelen zijn.

De geschiedenis van het ontstaan ​​van de variëteit

De Yakovlevskaya-perenvariëteit werd aan het einde van de vorige eeuw door veredelaars, samen met een hele reeks andere variëteiten, veredeld voor de winterteelt. Aan het begin van de eenentwintigste eeuw werd het ras ingevoerd in het rijksregister.

Kenmerken en beschrijvingen van Yakovlevskaya-peer

Yakovlevskaya-peer is een wintervariëteit van fruitgewassen. Het begint in september te rijpen. Het meest geschikt voor de Middle Lane, maar het is mogelijk om het in elke regio te laten groeien. Het ras is ziekteresistent en verdraagt ​​goed droogte en wintervorst.

Ziekte- en plaagresistentie

Het ras heeft een hoge immuniteit tegen schimmelziekten. Het kan echter worden verontreinigd met roest. Goed beschermd tegen schadelijke insecten.

Beschrijving van de boom en het fruit

De boom van deze variëteit kan een hoogte van tien meter bereiken. De kroon heeft de juiste vorm. Scheuten zijn recht, bruin. De bladeren zijn groen, ovaal, langwerpig, met fijne karteling.

Voor een betere vruchtzetting moet de boom naast andere perenvariëteiten worden gekweekt die vergelijkbare bloei- en vruchttijden hebben. De vruchten hebben een klassieke langwerpige peervormige vorm, gekenmerkt door de aanwezigheid van een gladde, harde schil.

peer Yakovlevskaya

Een rijpe peer wordt geelachtig met een rode blos. Het gewicht van de vrucht kan oplopen tot tweehonderd gram. De stengel is middelgroot, gebogen van vorm. De zaden van de vrucht zijn middelgroot, bruin. Het vruchtvlees is zacht, olieachtig en sappig. De smaak is zoetzuur.

Droogtebestendigheid en winterhardheid

Net als andere wintervariëteiten heeft Yakovlevskaya-peer een hoge vorstbestendigheid, hij is licht beschadigd door vorst. Bestand tegen temperaturen tot minus achtendertig graden Celsius. Daarnaast kent het gewas een relatief hoge droogtetolerantie.

Bestuiving

De peer is gedeeltelijk zelfbestoven, dus andere bestuivende variëteiten moeten tijdens het kweken op de site aanwezig zijn. Ze zouden een vergelijkbare bloei- en rijpingsperiode moeten hebben als Yakovlevskaya.

nat fruit

Voorwaarden voor bloei en rijping

De cultuur begint in mei te bloeien. De bloemen zijn groot, wit of roze. Vruchten rijpen half eind september. Rijpe vruchten worden stevig, groen of geelachtig van kleur, met een rode blos.

Opbrengst

Een jonge boom is in staat om vanaf dertig kilo fruit per seizoen te produceren. Met het ouder worden neemt de opbrengst meerdere keren toe, afhankelijk van de bestuiving van bloemen.

Transporteerbaarheid

Het ras heeft een hoge transporteerbaarheid door zijn sterke schil.

langwerpig fruit

Belangrijkste positieve en negatieve aspecten

Yakovlevskaya-peer heeft zijn voor- en nadelen. De belangrijkste positieve aspecten van het gewas zijn hoge opbrengsten, grote smakelijke vruchten met een hoog suikergehalte, houdbaarheid en transportvermogen. Bovendien is de peer niet veeleisend om te verzorgen, verdraagt ​​hij perfect vorst en droogte en is hij immuun voor de meeste ziekten en plagen.

De negatieve kant van het ras is de lage vroege rijpheid. Ook als de boom niet regelmatig wordt gesnoeid, zal hij kleine vruchten produceren.

Landingsnuances

Yakovlevskaya-peer kan zowel in de lente als in de herfst worden geplant. In het voorjaar worden de zaailingen geplant nadat de luchttemperatuur boven nul is. De peer kan op elke grond worden geplant, maar als de grond slecht is, moet hij worden bemest met mest.

voorbereiding voor de landing

Stoelkeuze

Een peer tolereert geen transplantatie, dus de keuze van een plaats moet op verantwoorde wijze worden benaderd. De site moet vlak, droog, met vruchtbare grond zijn, zonlicht mag er niet op worden gehinderd. Het is noodzakelijk om afstand te bewaren ten opzichte van woongebouwen en gebouwen. De afstand moet minimaal drie meter zijn. De peer houdt niet van verduisteren, daarom moeten bomen op afstand van elkaar worden geplant. De plaats moet tochtvrij zijn.

Voorbereiding van plantmateriaal

Het is beter om zaailingen niet op de markt te kopen, maar in de kinderkamer. De zaailingen moeten een sticker hebben met de naam van het ras, korte informatie, evenals informatie over de fokker en aanbevelingen voor aanplant.

Landen

Bij het planten van een boom in het voorjaar wordt een kuil van een meter diep in de grond gegraven en wordt er humus aan toegevoegd. Maak de afstand tussen de pits van drie tot zes meter. De grond in het gat moet gelijkmatig bezinken, laat de muren niet glad. De zaailing wordt na twee tot drie weken ondergedompeld in de grond. Geef de eerste week dagelijks water, daarna wordt de watergift teruggebracht tot één keer per maand. Bij aanplant in de herfst moet de boom worden voorzien van beschutting voor overwintering.

boom in het gat

Verzorging van planten

Yakovlevskaya-peer vereist geen speciale zorg. Het is voldoende om de boom regelmatig water te geven, in de vereiste hoeveelheden, op tijd kunstmest aan te brengen en de plant te bedekken voor de winter.

Besproeiingsfrequentie

Na het planten van een zaailing, moet deze de eerste week dagelijks worden bewaterd. Verdere bewatering wordt teruggebracht tot eenmaal per maand. Als de vloeistof in de grond stagneert, is het noodzakelijk om drainage op te bouwen, omdat de peer niet bestand is tegen overtollig vocht.

Bevruchting

Voor jonge zaailingen worden tot half juli stikstof en organische mest op de grond aangebracht. Volwassen bomen worden in de lente gevoed met stikstofmeststoffen en in de herfst met fosfor- of kalimeststoffen.

bodembemesting

Aanplant voorbereiden op de winter

Vóór de eerste wintervorst moet de grond worden gemulleerd met zaagsel, gras of stro. Een jonge zaailing heeft beschutting nodig voor het winterseizoen. Dakbedekkingsmateriaal of soortgelijke materialen zijn geschikt als beschutting. Jonge bomen en zaailingen moeten bedekt zijn met vuren takken of vuren takken.

Plagen en ziekten

Het ras is immuun voor schimmelziekten. De enige ziekte die bomen treft, is roest. Op de bladeren verschijnen gele vlekken, die na verloop van tijd bruin worden. Als er roest verschijnt, moeten de aangetaste vruchten worden verwijderd en moet de boom worden behandeld met een Bordeaux-mengsel.

Onder insectenplagen zijn bladluizen en galmijten gevaarlijk voor de variëteit.

Galmijt infecteert fruit en knoppen en voorkomt dat ze zich ontwikkelen. Bomen dragen geen vrucht meer, knoppen en scheuten verschijnen zelden. Bladeren die door een teek zijn beschadigd, moeten worden vernietigd. De plant moet worden behandeld met acariciden.

schimmel op gebladerte

Bladluizen voeden zich met bladsap, waardoor ze verdorren. Van bladluizen worden de bladeren behandeld met een zeepoplossing, in de verhouding van honderd milliliter zeep per liter schoon water. Gebruik ook een paardenbloemoplossing om te vechten.

Om ziekten te voorkomen, moeten bomen in het voorjaar worden behandeld met witten en vergeet niet op tijd meststoffen op de grond aan te brengen.

Oogsten en opslag van gewassen

Oogst de peer twee tot drie keer in één seizoen. De rijpheid van de vrucht wordt aangegeven door een geelgroene kleur met een rode blos. De vrucht moet stevig aanvoelen. Ze kunnen na verzameling tot drie maanden in de koelkast worden bewaard.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen