Beschrijving en kenmerken van de variëteit Veles-peer, aanplant en verzorging

Tuinders die peren telen, zoeken naar rassen die voldoen aan de behoeften en wensen van het gezin. Veles-peren hebben veel voordelen, waardoor ze in sommige tuinen favoriet zijn.

Beschrijving en volledige kenmerken van het ras

De zomerbewoner probeert, voordat hij een plant plant, meer nuttige informatie te verkrijgen. Hiervoor bestudeert hij de beschrijving van het ras en maakt op basis van de ontvangen informatie een keuze ten gunste van de soort.

Bestuiving van het ras Veles

De gedeeltelijk zelfvruchtbare soort Veles-peer moet in de buurt van bestuivende variëteiten worden geteeld. De plant kan alleen met bestuiving omgaan, maar het is nog steeds beter om verschillende andere bomen in de tuin te hebben die de opbrengst zullen helpen verhogen.

Bestuivende variëteiten

Zomerbewoners raden aan om rassen samen te planten:

 • Voskresenskaya Groot;
 • Gewoon Maria;
 • Rogneda;
 • Chizhovskaya;
 • Severyanka.

peer veles

De aanwezigheid van bomen in de tuin die tegelijkertijd bloeien met een Veles-peer verhoogt soms de opbrengst.

Boom hoogte

De boom bereikt zijn maximale hoogte op 10-jarige leeftijd. Dan is de grootte van de cultuur 4 m.De kroon is een beetje hangend, dus in de lente tijdens de bloei zal de peer elk tuinperceel versieren.De zomerbewoner past zelf de hoogte van een volwassen plant aan en vormt op elke geschikte manier een kroon.

Levensduur

De variëteit is onlangs gefokt, dus het is nog steeds onmogelijk om betrouwbaar te zeggen over de levensduur. Telers gaan ervan uit dat de boom dezelfde levensduur heeft als andere soorten van het gewas.

peer veles

Winterhardheid

Hoge vorstbestendigheid, het ras wordt geteeld in de regio Moskou. De boom kan met gemak strenge winters doorstaan.

Opbrengst

Vruchtgewicht 150-250 g, het hangt allemaal af van de verzorging van de planten. Door te voldoen aan landbouwtechnieken en subtiliteiten in het planten, kunt u elk jaar een constant hoge opbrengst aan peren krijgen. Een boom produceert 12 tot 25 kg fruit.

Hoe overvloediger de oogst, hoe fijner de vruchten worden gevormd. Om het gewicht van het fruit te verhogen, wordt regulerend snoeien uitgevoerd.

Cyclische vruchtvorming

Met de juiste zorg draagt ​​de boom zonder onderbreking vruchten.Er is geen bijzondere cyclische vorming van de eierstok en vruchtrijping.

peer veles

Zelfvruchtbaarheid

Pear Veles is gedeeltelijk zelfvruchtbaar. Als er geen andere soorten peren in de buurt zijn, zullen er vruchten zijn, maar hun aantal is onbeduidend.

Ziekteresistentie

De boom is immuun voor ziektes bij gewassen. Maar tuinders negeren de standaardmethoden voor preventie niet.

Voor- en nadelen van Veles-peer

Het ras heeft positieve en negatieve eigenschappen. De zomerbewoner maakt al voor de landing kennis met deze informatie.

peer veles

Voordelen:

 • universaliteit van gebruik;
 • niet veeleisende zorg;
 • jaarlijkse, stabiele oogst;
 • het vermogen om vrucht te dragen in onstabiele klimatologische omstandigheden;
 • lang bewaard;
 • weerstand tegen ziekten.

Minpuntjes:

 • tolereert geen droogte;
 • vruchten worden kleiner met overvloedige vruchtvorming;
 • het begin van vruchtvorming vindt plaats in het 7e jaar na het planten.

Deze eigenschappen van de plant helpen de zomerbewoner bij het maken van de juiste keuze.

peer veles

Reproductiemethoden

U wilt zelf een goede variëteit kweken. De zomerbewoner moet bepalen op welke manier hij zich beter kan voortplanten. Er zijn verschillende veelgebruikte methoden; de zomerbewoner heeft zelf het recht om de juiste te kiezen.

Stekken

Een veelgebruikte methode die door veel zomerbewoners wordt gebruikt. De stengel wordt op een sterke stam geënt en de boom krijgt verbeterde eigenschappen. Stekken worden van tevoren gesneden, neem het middelste deel van de foto. Er blijven 3-4 bladeren op de segmenten. De onderste wordt onmiddellijk afgesneden. Het bovenste uiteinde van de snede wordt precies gesneden, het onderste uiteinde schuin.

peer veles

Het geoogste plantgoed wordt 2-3 cm in de vruchtbare grond gestoken en de conditie van de bladeren wordt gecontroleerd. Als ze verdorren, zal de zaailing niet werken. Zo'n stekje wordt meteen weggegooid, waardoor de rest kan groeien.

Wanneer het wortelsysteem zich actief begint te ontwikkelen, wordt de stengel groen, het resulterende plantmateriaal wordt getransplanteerd naar een vaste plaats.

Lagen

De tweede meest populaire manier om fruitbomen te kweken. Het is noodzakelijk om in een groei of een laaggroeiende tak te graven. Wacht tot het wortels geeft, los van de moederboom en plant op een vaste plaats.

peer veles

Hoe een plant correct te planten

Planten is een belangrijk onderdeel van het kweken van een fruitboom. Het is noodzakelijk om veel subtiliteiten en aanbevelingen van ervaren zomerbewoners te volgen. Dan kunt u veelgemaakte fouten vermijden en het aangegeven rendement behalen.

Hoe een zaailing te kiezen

Wat voor soort boom er in de toekomst zal groeien, hangt af van het soort plantmateriaal dat voor de teelt wordt gebruikt.

Vereisten voor jonge boompjes:

 • gezond wortelstelsel;
 • intacte stengels;
 • afwezigheid van tekenen van vervorming en ziekten op het plantmateriaal.

perenzaailingen

Een zaailing wordt 2-3 jaar oud gekozen. Dergelijke planten zijn gemakkelijker te accepteren en passen zich snel aan nieuwe omstandigheden aan.

Een plaats en tijd kiezen om aan boord te gaan

Het gebied voor het telen van peren is aan de zonnige kant gekozen. De cultuur tolereert niet dat er in de buurt van grondwater komt. Het is raadzaam om een ​​vruchtbare grond te kiezen. Bemest indien nodig. De ophaaltijden verschillen per regio. Het wordt aanbevolen om het in de lente uit te voeren. De zaailing heeft dus een betere kans om de winter te overleven.

Geplant voor het begin van de sapstroom, tot half april. Als het in de herfst wordt gekweekt, moet de periode zo worden berekend dat de boom ruim voor de eerste nachtvorst wortel schiet.

Een landingsgat graven

Ze doen dit van tevoren, graven een gat van 1 m diep, 70-80 cm breed. De bodem is gevuld met vruchtbare grond vermengd met turf, humus, rivierzand en minerale mest.

perenpit

Perenplanttechnologie

Een kleine heuvel wordt gevormd in de landingskuil. Er wordt een zaailing op geplaatst en voorzichtig met aarde besprenkeld. Periodiek wordt de boom verhoogd, waardoor het wortelstelsel kan uitbreiden. Plaats de peer zo dat de wortelhals 5-7 cm boven de grond uitkomt.

Nadat het planten is voltooid, wordt de stamcirkel overvloedig bewaterd en mulch met droge verrotte resten.

Zorg voor Velesa

Hoe correct de boom ook is geplant, zonder de juiste zorg zal er geen oogst worden aangegeven. Het is noodzakelijk om te voldoen aan de normen voor drenken, voeren en andere landbouwtechnieken.

Irrigatie-intensiteit

Veles-peer heeft overvloedig, regelmatig water nodig. Zeker tijdens periodes van droogte. Jonge planten krijgen 1 keer per week water, volwassenen 1 keer per 3-4 weken.Bij gebrek aan vocht brokkelt de eierstok af. Dit leidt tot gewasverlies.Na het besproeien is het raadzaam om de stamcirkel los te maken. Dit helpt onkruid te bestrijden en zorgt voor zuurstof aan de wortels.

drenken peer

Topdressing

Gedurende de eerste 2-3 jaar heeft de peer geen aanvullende voeding nodig. De meststoffen die tijdens het planten worden aangebracht, worden gedurende deze tijd door de plant verbruikt. Vanaf de leeftijd van 4 jaar worden organische meststoffen toegepast in de lente en de herfst, toortsinfusie tijdens de vruchtperiode. Ook complexe minerale meststoffen waarmee peren worden gevoerd in de intervallen tussen de introductie van biologische dressings.

Trimmen

Correct snoeien helpt het gewas te behouden en voorkomt dat de planten ziek worden. Er zijn verschillende soorten snoei die zomerbewoners jaarlijks uitvoeren.

Kroonvorming

We raden aan om de snijmethode te gebruiken - verbeterde kom. Er zullen geen problemen zijn bij het vormen van deze methode. De peer krijgt voldoende licht en lucht. De vruchten ontwikkelen zich correct. Er zijn slechts 3 skeletachtige takken, de rest zijn zijscheuten.

peer snoeien

Regelgevend

Met deze snoeimethode regelt de zomerbewoner de verdikking van de kroon. Door in het vroege voorjaar takken te verwijderen die naar binnen of niet goed groeien.

Ondersteunend

Jonge scheuten inkorten. In de zomer wordt er gesnoeid. Scheuten worden 5-10 cm vanaf het begin van de tak afgesneden.

Sanitair

Dergelijke snoei wordt gedurende het hele groeiseizoen uitgevoerd. Alle droge, zieke en beschadigde takken worden uit de boom verwijderd.

peer veles

Trim regels

Het is niet voldoende om alleen de takken van de boom af te knippen. Om geen schade toe te brengen, wordt aanbevolen om bepaalde subtiliteiten in acht te nemen:

 • slijp en bewerk het gereedschap voordat u begint;
 • laat geen hennep achter;
 • verwerk grote secties met tuinpek.

Door eenvoudige regels te volgen, kunt u de boom en de oogst behouden.

Voorbereiden op de winter

Vooraf wordt de Veles-peer bewaterd en bemest. Vervolgens bedekken ze de cirkel in de buurt van de stam met mulch en de stam met dakbedekkingsmateriaal. Indien nodig worden ze in de winter extra bedekt met sneeuw. Ze laten zich leiden door weersomstandigheden.

peren schuilplaats

Ziekten en plagen

Er wordt een hoge houtstabiliteit opgemerkt. Maar bewoners van de zomer negeren de jaarlijkse behandeling van ziekten niet.

Typische ziekten van peren en maatregelen om ze te bestrijden

De cultuur wordt gekenmerkt door schimmelziekten. Zomerbewoners, zonder te wachten op de ontwikkeling van ziekten, behandelen planten met fungiciden en andere chemische preparaten.

Voorkomen werkt beter dan genezen. Hiervoor hebben tuinders de kavels gerangschikt:

 • verwijder gebladerte;
 • plantenresten verzamelen;
 • alles wordt verbrand of ver buiten het huis gebracht;
 • maak een topdressing en spuit met medicijnen.

besprenkeling peer

Naast verwerken is wieden, losmaken en mulchen een goede preventie.

Insectenplagen en hoe ze te bestrijden

Veel insecten proberen te smullen van de vruchten van de boom. Zomerbewoners zetten vallen, behandelen met speciale voorbereidingen.

Rijpingsperiode en oogst

Peren rijpen in elke regio anders. Bepaalt de mate van gereedheid van het uiterlijk van de vrucht van de zomerbewoner. Verzamel peren zorgvuldig, sorteer ze van hoge kwaliteit en doe ze in houten bakken.

Aan welke regio's is de variëteit meer aangepast

Aanvankelijk was het ras aangepast aan de omstandigheden in de regio Moskou. Daarna verspreidde het zich naar andere gebieden. Vanwege de hoge mate van vorstbestendigheid experimenteren zomerbewoners met het planten van rassen in regio's met risicovolle landbouw.Omdat de soort nog jong is, zijn er weinig onderzoeksgegevens. Het kweken van een Veles-peer zal de eigenaren geen problemen bezorgen. U hoeft alleen maar aan eenvoudige vereisten te voldoen, de plant zal u dankbaar zijn met het volume van de oogst.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen