Beschrijving van zomer-, herfst- en winterperen, welke zijn beter om te kiezen

Van de tuinbouwgewassen is de peer de tweede meest populaire na de appelboom. De teelt van de plant vond plaats na de selectie van de wilde perengroei in de bossen van het Europese deel, Centraal-Azië en de Kaukasus. Nu bieden ze voor tuinders een grote selectie perenrassen, zowel zomer-, herfst- als wintertypen.

Zomerperenrassen

Peren die in de zomer rijpen, hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten fruitgewassen. Ze zijn zelfvruchtbaar, hoewel er variëteiten zijn die bestuiving vereisen. Bovenal de zomercultuur van die variëteiten die vroege oogsten geven en vruchten beginnen af ​​te werpen in het 5e jaar van het leven van de boom. Daarom worden ze vroeg gebeld.

De rassen verschillen:

 • prevalentie in een bepaalde regio, van zuidelijke tot noordelijke regio's;
 • verschillende soorten fruit;
 • hun houdbaarheid;
 • zoetzure smaak van fruit, hun adstringentie;
 • boomgroei, kroonvorm.

Voor de beste boomkeuze voor de tuin is het handiger om de variëteiten alfabetisch te bestuderen.

Augustus dauw

Als resultaat van de kruising van Tenderness met Pakgam's Triumph, bleek de peer:

 • gladde grijze bast;
 • spreidende takken, licht hangend, gebogen;
 • vruchten zijn zoet, bedekt met een delicate en dunne schil.

Augustus dauw

Op volwassen leeftijd bereikt de plant een hoogte van 10 meter. De cultuur wordt gewaardeerd om het feit dat het zelden ziek wordt, gemakkelijk winterkou verdraagt ​​en snel bloeit in de lente.

Bashkir zomer

De boom begint vruchten af ​​te werpen in het 6e levensjaar en in juli verschijnen er al vruchten op de takken. Het scherpe, fijnkorrelige vruchtvlees is ietwat los, maar bederft niet lang. De boom heeft een piramidale kroon, dus het kan een versiering van de site worden. De variëteit is niet alleen geschikt om te groeien in zuidelijke streken, maar ook in gematigde klimaten.

Een positieve eigenschap is dat de plant resistent is tegen grote ziekten, jaarlijkse opbrengsten oplevert tot 16 kilogram.

Whiteleaf

Een peer met constant goede opbrengsten heeft veel voordelen.Deze omvatten zowel vorstbestendigheid als gemiddelde ziekteresistentie. Vruchten met een gelige schil en sappig, dicht vruchtvlees bereiken de technische rijpheid in de laatste zomermaanden. Het enige nadeel is dat peren niet lang houdbaar zijn. Ze beginnen na 10 dagen te verslechteren.

peer wit blad

Bere Giffard

Voor de zuidelijke streken is een variëteit met prachtige roodachtige vruchten, die in trossen van elk 2-5 stuks hangen, bijzonder geschikt. De helderheid van peren wordt gecombineerd met de zachtheid en sappigheid van het vruchtvlees, verborgen onder de dunne schil. De vruchten kunnen niet direct worden geplukt, ze hangen lang en bederven niet aan de takken. Scheuten moeten vaak worden vastgebonden zodat ze niet breken onder het gewicht van een rijke oogst.

Alles is mooi in de plant: een zeldzame kroon met gebogen dunne takken, een gladde stam van 10 meter hoog en langwerpige groene bladeren.

Victoria

Opbrengstvariëteiten worden vertegenwoordigd door Victoria-peer. En niet zonder reden, want van een volwassen boom wordt tot wel 150 kilo fruit geoogst. Ze zijn geschikt voor het maken van jam, conserven, compotes. Na de oogst in augustus-september is het beter om direct zoete en sappige peren te verwerken, omdat deze niet lang houdbaar zijn. Ze zullen na 3 dagen achteruitgaan en op hout na een week.

peer Victoria

Hertogin

Een van de populaire peren. De vruchten zijn herkenbaar als zoet en mals, sappig en met een dunne schil. Groengeel, ze bereiken een gewicht van 150 gram. En ze worden lange tijd bewaard en hangen aan rijpe takken zonder eraf te vallen of te bederven. Engelse selectieboom geschikt voor kleine tuinen. Het heeft een compacte kroon, bestaande uit uitgespreide dunne takken. De plant kan vorst verdragen. En ook niet blootgesteld aan pathogene schimmels. Van het ongedierte zijn bladluizen het gevaarlijkst.

Carmen

Deze perenvariëteit is wijdverspreid in centraal Rusland. Met een boomhoogte van 5-6 meter, een piramidale smalle kroon, heeft de plant interessante roodachtige bladeren, hun gebogen plaat, netjes opgevouwen. De korte peervormige vrucht is middelgroot. Bij het rijpen wordt de huid rood en vervolgens bruin. Er zijn een groot aantal insluitsels op te zien. Het witte half-olieachtige vruchtvlees is sappig en smaakvol met overwegend suiker en een laag zuurgehalte.

peer carmen

kathedraal

De variëteit werd gefokt door de wetenschappers van de Timiryazev Academy door de Forest Beauty te kruisen met Duchess. Bij een middelgrote boom zijn de takken naar boven gericht. Op roodbruine scheuten zijn de bladeren lichtgroen met spitse punten.

De massa perenvruchten is klein, binnen 100-120 gram. Ze hebben een klassieke vorm met een hobbelig oppervlak. Wit vruchtvlees is verborgen onder de tere, licht vette huid. De kleur van de vrucht is van groenachtig tot lichtgeel met een blos over het oppervlak. De smaak van peren wordt geschat op 4 punten. Ze rijpen in augustus en worden 10 tot 12 dagen bewaard.

peer kathedraal

Zomer vettig

De plant is interessant:

 • krachtige groei;
 • brede piramidale kroon;
 • grote vruchten met een gelige kleur met een wazige blos;
 • fijnkorrelig olieachtig vruchtvlees;
 • schurftbestendig.

Fruitrijping vindt plaats aan het einde van de zomer, maar peren worden 10 dagen bewaard.

Citroen

De verscheidenheid aan volksselectie is wijdverspreid onder tuinders in centraal Rusland, de Wolga-regio en zuidelijke regio's. Kleine gele peertjes zijn rond van vorm. Bedekt met een droge huid. Het vruchtvlees is groenachtig, dicht. De boom onderscheidt zich door zijn kruinbreedte en hoogte tot 5-6 meter. Dunne takken zijn bedekt met donkergroene ovale bladeren, golvend aan de randen.

peer citroen

Rogneda

Cultuurtypes in de late zomer worden vertegenwoordigd door Rogneda. Een peer werd verkregen door de Forest Beauty te kruisen met het thema. Door de overerving van kwaliteiten van een wild familielid, kan de hybride gemakkelijk vorst verdragen. Een middelgrote boom met een compacte kroon werd verliefd op zomerbewoners. Ze planten het het liefst in de regio's Moskou en Kaluga. De ronde peer staat bekend om zijn fruitsmaak. Ze:

 • met een gladde dunne huid;
 • geelachtig;
 • met een gewicht tot 140 gram;
 • met tal van onderhuidse punten;
 • zoet, sappig.

De cultuur wordt gewaardeerd om zijn weerstand tegen lage temperaturen. Bereikt de volwassenheid van de consument in september en blijft 2 maanden op een koele plaats. Het is beter om onrijpe peren te plukken.

Gerekende peer

Suiker

De hybride behoort tot de culturen van zuidelijke selectie. De vruchten die eind juli rijpen hebben een langwerpige langwerpige vorm. Ze hechten goed aan de takken, vallen zelden af. Gemorste blos verschijnt op de gelige huid tijdens zonnige dagen. Het vruchtvlees is zodanig dat het smelt in de mond. Samen met de zoetheid is er een smaak van nootmuskaat. De sierlijkheid van een lage boom met een dichte, goedbladige kroon wordt opgemerkt.

Severyanka

De cultuur werd in het midden van de vorige eeuw gekweekt en verspreidde zich overal, van de zuidelijke regio's tot de Oeral en Siberië. De boom kenmerkt zich door:

 • snelle groeisnelheid;
 • gemengde vruchtvorming;
 • gemiddelde kroonafmetingen;
 • klein fruit tot 80 gram in gewicht.

peer Severyanka

We werden verliefd op de peer vanwege het sappige en knapperige vruchtvlees met een wijnzoete smaak. Laat de vruchten niet lang bewaren, maar ze kunnen tot 20 kilo uit één boom worden gehaald.

Herfst

Het voordeel van peren die in de herfst rijpen, is dat ze bewaard blijven. De meeste vruchten hebben verwerking nodig, dus ze moeten lekker zijn. Het zijn de herfstvariëteiten die geschikt zijn voor het maken van jam, compotes.

Vers, ze kunnen 1,5-2 maanden blijven en niet bederven.

Bere Moskovskaya

Het perenverspreidingsgebied is Centraal. De cultuur wordt gekenmerkt door gemiddelde hoogte, hoge groeisnelheid van scheuten. De vrucht heeft een klassieke vorm met een lichte asymmetrie. Onder de gele huid met een scharlakenrode blos verbergt wit vlees, zoet en zuur, sappig. Oogst in september, wanneer de hoofdkleur van de vrucht wordt verlicht. Bomen beginnen oogsten te geven in het 3-4e levensjaar. De plant onderscheidt zich door winterhardheid, weerstand tegen korst, bruine vlek.

peer Moskou Bere

Bryansk schoonheid

De hybride vorm is populair in de Black Earth-regio's. Een middelgrote boom met een smal piramidale kroon en een stam waarop een bordeauxrode gladde bast. Jonge bladeren hebben dezelfde kleur, maar naarmate ze volwassen worden, worden de planten groen. Grote vruchten van 300-450 gram worden opgemerkt in de variëteit. Ze zijn aanvankelijk donkergroen, maar worden dan rood en blozen.

Ze staan ​​bekend om hun olieachtige vruchtvlees, zeer sappig, met een dessertsmaak en een aangenaam aroma. De cultuur behoort tot zelfvruchtbaar.

Veles

De cultuur werd verkregen door een wilde peer te kruisen met een variëteit Venus. De plant wordt opgemerkt:

 • van gemiddelde hoogte;
 • vertakking van de kroon op jonge leeftijd en compacte piramidaliteit in de volwassen toestand;
 • middelgroot blad;
 • de aanwezigheid van scheuten, dik en lang, gebogen.

peer Veles

Vruchtvorming in een geringde peer. Vruchtgewicht van 150 gram tot 200. Van bovenaf zijn ze bedekt met een gladde, niet hobbelige schil van een groenachtig gele kleur. Het romige vruchtvlees heeft een semi-olieachtige textuur. De vruchten van de dessertvariëteit worden vers en voor bereidingen gebruikt.

Vermont

De voordelen van het kweken van de variëteit zijn onder meer het feit dat de hybride:

 • aangepast aan droogte en lagere temperaturen;
 • geeft goede opbrengsten;
 • beroemd om zijn heerlijke universele dessertfruit.

Geschikt om te kweken in het Centraal Federaal District.

peer vermont

Roodzijdig

Voor peren is de gemiddelde hoogte van de boom karakteristiek, tot wel 4 meter hoog. De kroon is schaars, met kromme takken van bruine kleur. Ze hebben grote bladeren van lichtgroene kleur. Over de vruchten van de variëteit kunnen we zeggen dat ze een gewicht van 150-180 gram bereiken, groen gekleurd zijn. Naarmate ze rijpen, worden ze gelig met een blos. Het vruchtvlees is wit met een zoetzure smaak. Het doel van de vruchten is tafel.

Moskoviet

De boom behoort tot de standaardtypes met grijze bast, kegelvormige kroon. De vruchten zijn breed, peervormig. Op de huid wordt een geelachtig groene blos verspreid. Zuurzoet fruit is geurig, ze smelten gewoon in je mond.

peer Moskvichka

Marmeren

Peren rijpen in het vroege najaar en zijn geschikt voor aanplant in de regio Centraal en Volga-Vyatka. De kleur van de vruchten is interessant: op de gelige achtergrond van de schil zijn er rode vlekken in de vorm van een marmerpatroon. Middelgrote peren hebben een zoete smaak. De structuur van het vruchtvlees is grof. De hybride is geclassificeerd als een dessertsoort.

Otradnenskaya

Herfstpeer is in 2000 opgenomen in het Rijksregister voor Veredelingsprestaties. De hoogstam heeft een spreidende kroon, grijze takken loodrecht op de stam. Jonge scheuten zijn bedekt met bruine schors. Kleine peren met een gewicht van 80-120 gram met een gladde, matte schil, een licht uitgesproken blos is verspreid op een gelig oppervlak. Smaakkwaliteiten worden geschat op 3,7-4 punten.

peer Otradnenskaya

Ter nagedachtenis aan Yakovlev

Een van de meest voorkomende soorten in Rusland is snelgroeiend. Een korte boom met een ronde kroon onderscheidt zich door hoge ontwakende toppen. De gewassen worden er in september van geoogst. Ze bereiken 25 kilogram per plant. Met een gemiddeld gewicht worden peren met zoet vruchtvlees universeel gebruikt. Ze hebben geen adstringentie, dus ze worden met plezier vers gegeten.

Ricks

De Riks-hybride is een vorstbestendig en productief gewas. Het schenkt vruchten met een dunne maar dichte schil, een lichte blos aan de zijkant. Het geelachtig roze vruchtvlees heeft een delicate en zoete smaak.

perenbomen

Cheremshina

De cultuur werd in 1960 verkregen op het proefstation van Lvov. Het wordt gekenmerkt door een snelle groei, smal piramidale kroon. Draagt ​​vruchten af ​​in het 5e jaar. Het gewas wordt in oktober geoogst, maar bereikt binnen een maand de volwassenheid van de consument. Peren met een gewicht van 150 tot 250 gram met een aangename zoetige smaak. De huid erboven is groenachtig, roestig.

Winter

Voor langdurige opslag van fruit zijn winterrijpe peren geschikt. Onder de juiste omstandigheden kun je er tot de lente van genieten. Ze worden hard afgescheurd, maar tijdens opslag verbetert de smaak van het vruchtvlees. Fruit is zelden geschikt voor het maken van sappen, compotes. Een ander voordeel van bomen is dat ze winterhard zijn. Late bloei voorkomt dat vorst de vruchtvorming negatief beïnvloedt.

perenbomen

Angelis

De cultuur van de Franse selectie staat bekend om:

 • groot fruit van 300 gram;
 • bronskleuring van het vruchtoppervlak;
 • geurig en sappig vruchtvlees;
 • regelmatige vruchtzetting.

De plant is resistent tegen schurft en bacterievuur. Groeit het beste met jaarlijkse kroonverlichting door snoei.

Decania

De analoog van Winter Duchess is erg populair, omdat het vruchtvlees zoet is, een lichte wijnsmaak heeft en in de mond smelt. De schil is stevig, dik, maar zacht. Vruchten groeien aan een middelgrote boom in het 5-6e levensjaar. Omdat vorstbestendige planten koude tot -30 graden verdragen, ontwikkelen ze zich beter op vruchtbare, lichte gronden met matig vocht.

peer decania

gouden

De hybride van het wintertype heeft een dessertdoel. Rond fruit, bedekt met een droge schil, groenachtig gele kleur, zoetzure smaak, met een pittig aroma.

Kondratyevka

Levert jaarlijks fruitoogst op die tot januari aanhoudt. Bij peren met een gewicht tot 200 gram is het vruchtvlees olieachtig en zoet. Vruchtvorming begint in een middelgrote boom 4-5 jaar na het planten. Het behoort tot krachtig en goed bladrijk.

peer Kondratyevka

De conferentie

De boom is populair vanwege zijn bescheidenheid. Eind september draagt ​​hij rijpe vruchten. Ze zijn groot, langwerpig. De variëteit wordt gekenmerkt door een bruine schil, adstringentie, zoetheid van de pulp. Het nadeel van een peer is dat hij gevoelig is voor lage temperaturen.

Genezen

De peer is gezoneerd in de zuidelijke regio's, waar hij sinds de oudheid groeit. Bij groeikrachtige bomen kan de kroon een diameter van 3,9 meter bereiken. Peer draagt ​​vrucht op 3 jaar oud hout. Vruchten bereiken een gewicht van 200-300 gram, er zijn exemplaren tot 500 gram. De hybride wordt gekenmerkt doordat de kleur van de vrucht groen is en uiteindelijk geelachtig wordt. Kenmerkend is een roestige strook in het midden, van kelk tot steel.

peer Cure

Lier

De peer verkregen door het kruisen van Bere Zimnyaya, Forest Beauty staat bekend om zijn grote vruchten, met een gewicht van 200 tot 300 gram. En hun vruchtvlees is sappig, zoet met een licht zuur. Gewassen rijpen aan hoge bomen met een kroon van gemiddelde dichtheid, piramidaal type. Een peer met grote vruchten levert stabiel op, verdraagt ​​lage temperaturen en is immuun voor korst.

Malvina

Fruitbomen zijn vorstbestendig en leveren onder goede groeiomstandigheden opbrengsten op tot 100 kilogram. Ronde geelgroene vruchten bereiken een massa van 180 gram. Nadat ze van de takken zijn gehaald, zijn ze zuur, maar na rijping verbetert de smaak. Vers zijn ze geschikt voor consumptie tot maart.

peer Malvina

Maria

Het ras is gefokt door Wit-Russische fokkers en geselecteerd als winterhard, productief, met fruit van hoge kwaliteit. Een boom van een middelgroot type met een piramidale, brede kroon bereikt op 10-jarige leeftijd een hoogte van 3 meter. Bevalt tuinders met sappig fruit van 300 gram of meer. Het gelige oppervlak is niet roestig, maar met roze puntjes. Het vruchtvlees is fijnkorrelig, boterachtig met een delicate smaak, een lichte zuurgraad.

November

De vroege winterpeer van de selectie uit het Verre Oosten groeit uit tot een sterke boom met een goede vertakking, de scheuten steken rechtstreeks uit de stam. Kleine vruchten met onregelmatigheden zijn groen met een groot aantal onderhuidse punten. Ze hebben een uitgesproken aroma, zoetzure smaak.

November-peer

Patriottisch

De cultuur is geschikt voor de zuidelijke regio's, waar het al ongeveer 80 jaar wordt verspreid. Vruchtvorming in het 5e jaar na het planten. Het gewas wordt in oktober geoogst en tot maart koel bewaard. Peervormige vruchten zijn eerst groen, worden dan geel en hun smaak verbetert.

Pass-Krasan

De populariteit van de cultuur van Franse selectie is dat:

 1. De boom draagt ​​vrucht in het 6e levensjaar.
 2. De opbrengst is hoog onder goede groeiomstandigheden.
 3. Peren met een gewicht tot 400 gram worden verwijderd en tot 700 gram van peren die op kweepeer zijn geënt.
 4. Het oppervlak van de huid is goudoranje met roestige stippen.
 5. Het vruchtvlees smaakt beter dan andere soorten in zoetheid, zachte adstringentie.

Pass-Krasan

Peren onderscheiden zich door een goede houdbaarheid en blijven tot maart.

Pervomaiskaya

Op een grote boom van 6 meter hoog is de kroon smal, een piramide. Hij heeft geen bestuivers nodig. Klassiek gevormde peren wegen vanaf 150 gram met een lengte van 10 centimeter. De schil is egaal gelig van kleur en het vruchtvlees is zacht maar niet waterig. Oogsten worden tot 40 kilogram van een boom verwijderd.

Saratov

Bij de variëteit bereikt de boom een ​​hoogte van 6-7 meter, met takken die zich vanaf de stam in een scherpe hoek naar boven uitstrekken. Langwerpige peren zijn bedekt met een vette, doffe schil. Daaronder is het vruchtvlees zoet en zuur, zonder adstringentie. Vanaf het 5e levensjaar rijpt het gewas, maar het is periodiek. Bomen bevriezen zelden en zijn bestand tegen strenge vorst. Ze zijn droogtetolerant. Boeren kunnen peren oogsten tot 24 ton per hectare, ze zijn goed geconserveerd en transporteerbaar.

rijpe peer

Peren van centraal Rusland

De bijzondere klimatologische omstandigheden van de middelste baan maken het niet mogelijk om voor alle soorten peren vruchten af ​​te werpen. In hete zomers en strenge winters kan niet elke plant comfortabel groeien. En plotselinge temperatuurschommelingen kunnen onvoorbereide exemplaren van de tuincultuur ruïneren. De regio omvat de regio's Nizhny Novgorod, Vladimir.

De weersomstandigheden in gebieden als Saratov en Yaroslavl zijn niet gunstig voor sommige fruitgewassen.

Allegro

De hybride wordt vertegenwoordigd door een snelgroeiende boom met een licht hangende kroon. Langwerpige peervormige vruchten bereiken een gewicht van 100-150 gram. Hun oppervlak is groen met een licht roze kleur. Ze rijpen in het laatste decennium van augustus. Delicaat, zoet, zonder steencellen in de peer zijn geliefd bij tuinders.

peer Allegro

Bessemyanka

In de regio's Nizhny Novgorod en Yaroslavl is een hybride populair vanwege:

 • snelle groeicijfers;
 • sierlijkheid van de kroon met naar boven gerichte takken;
 • kleine vruchten van groene kleur met een lichte blos;
 • meloengeel vruchtvlees van gemiddelde dichtheid en zoetheid.

Peren worden gebruikt om compotes te maken. Je kunt ze niet lang bewaren, ze gaan snel achteruit.

Lada

In gebieden in de buurt van de Saratov-regio is deze vroege zomerhybride wijdverspreid. Het behoort tot de standaard soorten tuinbouwgewassen. Een verscheidenheid aan gemengde vruchttypes, zoet, met peren van 100 gram. Ze hebben een fijnkorrelig, geelachtig vruchtvlees, bedekt met een gladde en dunne schil bovenop. Sommige exemplaren vertonen een blos tegen een gelige achtergrond.

peer Lada

Skorospelka uit Michurinsk

Gezoneerd voor de Midden- en Midden-Wolga-regio's, wordt de variëteit vertegenwoordigd door een snelgroeiende boom. Het is noodzakelijk om bestuivers in de buurt te plaatsen, bijvoorbeeld een peer in Memory of Yakovlev. Over de vruchten kunnen we zeggen dat ze de juiste peervormige vorm hebben en slechts 70 gram wegen. Hun omslagkleur is groengeel, bij zonnig weer - met roze vlekken.

Tsjizjovskaja

De nazomerhybride is vernoemd naar de beroemde veredelaar S. Chizhov. Het ras is populair in de gebieden van de middelste baan omdat:

 • heeft een gemiddelde boomgrootte;
 • draagt ​​vrucht in kleine peren;
 • lage uitval van fruit;
 • goede houdbaarheid van fruit.

peer Chizhovskaya

De peer is aangenaam zowel qua vorm als qua zoete verfrissende smaak.

Andere types

Vroege variëteiten Vidnaya en Bryanskaya krasavitsa zijn geschikt om in de regio te kweken. Vanaf de late zomer wordt geadviseerd om een ​​hybride van dezelfde leeftijd met een hoge smaak te kiezen. Bananenpeer heeft niet alleen een eigenaardige smaak en aroma, maar ook grote oogsten. Veles-peren, Thumbelina zijn ook populair in deze regio.

Rassen voor de regio Moskou

In de regio Moskou, hoewel de zomer heet is, zijn de winters streng. Daarom is er soms niet genoeg tijd om tuinbouwgewassen te laten rijpen. Geschikt voor het planten van planten met vroege en gemiddelde rijping.

peer Chizhovskaya

Venus

De peer onderscheidt zich door zijn hoge winterhardheid. Als ze in het 5-6e levensjaar vrucht dragen, levert het rijke oogsten op. Peren worden in september verwijderd. Ze wegen 120 gram, geelgroen, matig sappig.

Vera Geel

Een winterharde cultuur die vruchten begint af te werpen in het 6e levensjaar. Het wordt gewaardeerd om het feit dat de vrucht zoet, smakelijk, sappig is en een gladde schil heeft.

Prominent of Bubbel

Verkregen door bestuiving met stuifmeel van zuidelijke rassen en is geschikt voor industriële teelt. Aan een krachtige boom verschijnen in augustus vruchten. Hun rijping is niet gelijktijdig. Een langwerpige dessertpeer met een nootmuskaatsmaak.

Prominent of Bubbel

Elegante Efimova

De zuilvormige hybride produceert in september gewassen. Om te voorkomen dat peren overrijp worden, moeten ze op tijd worden geplukt. De wonderbaarlijke cultuur staat bekend om de hoge smaak van fruit.

Tederheid

De boom onderscheidt zich door mooie grote bladeren, waardoor vruchten van 200 gram zichtbaar zijn. Hun kleur is gelig, er is een blos aan de zijkant. U kunt peren lang bewaren.

Fantastisch

De vruchten van de variëteit zijn inherent aan het feit dat ze:

 • groot, meer dan 250 gram;
 • groen met een gelige tint;
 • geschikt voor verwerking in aardappelpuree, jam;
 • 2 weken bewaard.

peer fantastisch

De hybride is resistent tegen veel schimmelziekten.

Andere rassen

Naast de genoemde soorten gewassen, worden in de regio Moskou en nabijgelegen gebieden verbouwd:

 • Conferentie;
 • Moskoviet;
 • Yakovlev's favoriet;
 • Kathedraal.

Deze peren hebben zich aangepast aan de weersomstandigheden zoals ze werden gekweekt door lokale veredelaars.

Rassen voor het Zuidelijk Federaal District

Voor de regio's Rostov en Volgograd is het gemakkelijker om zaailingen van fruitgewassen op te halen. Alle soorten zomer, herfst en winter kunnen hier geplant worden. Ze zullen overvloedig vrucht dragen. Het enige waar u op moet letten, is dat de rassen zijn aangepast aan droogte. Het grondgebied van het Krasnodar-gebied is zo'n plek dat alle tuingewassen comfortabel aanvoelen en zich snel ontwikkelen.

peer fantastisch

Ziekteresistente perenrassen

Om schimmelziekten die perenplantages aantasten te voorkomen, is het noodzakelijk rassen te selecteren die hiertegen resistent zijn.Dergelijke hybriden als Skorospelka uit Michurinsk, variëteit Allegro worden genoteerd als het minst gevoelig voor korst. De peer Gera, Yakovlevskaya heeft een hoge immuniteit.

Zelfvruchtbare perenrassen

Om je niet bezig te houden met het planten van bestuivers, is het noodzakelijk om die gewassen te selecteren die alleen worden bestoven. Wanneer zowel vrouwelijke als mannelijke bloemen op de peer worden gevormd, zullen de eierstokken zich snel vormen. Dit soort planten omvat de Chizhovskaya-peer, Tenderness, Maria.

peer fantastisch

Wat voor soort zaailingen is beter om te kiezen

Het is noodzakelijk om plantmateriaal te kiezen, zodat het ras geschikt is voor de omstandigheden in een bepaalde regio. In het zuiden worden jaarlijkse zaailingen geplant, in de noordelijke regio's - tweejaarlijks. De beste zaailingen moeten een gezond wortelstelsel, gladde schors en geen schade hebben. Hun takken mogen niet buigen en droog zijn.

Hoe een perenras te identificeren

Voordat u perenzaailingen koopt om te laten groeien, moet u letten op waar de variëteit wordt gefokt. U kunt erachter komen door een korte beschrijving van de cultuur. Dergelijke plantensoorten worden geselecteerd die zijn geregionaliseerd voor een specifieke klimaatzone. Houd bij het kopen rekening met het type fruitrijping, de kwaliteit en de kenmerken van de boomstructuur.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen