Beschrijving van Skorospelka-perenrassen uit Michurinsk, plantschema en verzorging

Peer Skorospelka uit Michurinsk is gekozen vanwege zijn hoge productiviteit, voldoende winterhardheid en uitstekende smaak. Deze fruitplant trekt ook de aandacht van tuinliefhebbers vanwege zijn relatief lage eisen aan de groeiomstandigheden. Zelfs beginners kunnen het laten groeien, als u zich aan bepaalde regels van de landbouwtechnologie houdt.

Beschrijving van de variëteit en kenmerken van de Skorospelki-peer uit Michurinsk

De Skorospelka-peer uit Michurinsk onderscheidt zich door zijn lengte, tot 4 meter, en een piramidale kroonvorm. De lange hoofdtakken, die omhoog groeien, hebben een geschubde bast. Ze vormen een scherpe hoek met de romp. De kleur van de bast op rechte scheuten is overwegend geelbruin, er zijn een paar linzen. De bladplaten worden middelgroot, hun vorm is eivormig, de punt is spits en licht gezaagd.

De bloemen van de Skorospelki-peer uit Michurinsk zijn wit, de bloembladen overlappen elkaar. Het gewas is middelgroot, weegt 70-100 gram, is peervormig. De kleur van de schil van de vrucht is groenachtig geel; naarmate het rijpt, wordt het volledig geel. De hybride kenmerkt zich door een lichte roest op de vruchten.

Peer Skorospelka uit Michurinsk onderscheidt zich door zijn hoge smaakkenmerken. Het sappige vruchtvlees heeft een delicate zoetzure smaak, een losse structuur, geen granulatie.

Ter informatie! Het suikergehalte van de Skorospelka-peer uit Michurinsk is van 8,2% en de zuurgraad is 0,78%.

Bestuivers

Over het algemeen kan de Skorospelka-peer uit Michurinsk vrucht dragen zonder extra bestuiving. Maar met een aantal bestuivende rassen worden de prestatie-indicatoren aanzienlijk verhoogd. De beste optie is de variatie in Memory of Yakovlev.

peer fruit

Voors en tegens van de variëteit

Onder de positieve aspecten die worden waargenomen bij het kweken van Skorospelka-peren uit Michurinsk, onderscheiden ervaren tuinders:

 • het vermogen om vorst tot -40 graden te weerstaan;
 • verhoogde immuniteit tegen belangrijke ziekten;
 • geschikt voor beginnende telers;
 • zelfvruchtbaarheid;
 • hoge productiviteit;
 • uitstekende smaak;
 • universeel gebruik van fruit;
 • vroege rijping van peren;
 • geen veeleisende zorg.

Maar ondanks de hele lijst met voordelen, heeft de Skorospelka-peer uit Michurinsk ook enkele nadelen:

 • vraagt ​​veel ruimte in de tuin door de spreidkroon;
 • vatbaar voor moniliose;
 • normalisatie van gewassen.

Kenmerken van het kweken van een boom

Hoewel de Skorospelka-peer uit Michurinsk zich heeft bewezen als een gemakkelijk te kweken boom, moet je de fijne kneepjes van zowel aanplant als verzorging kennen om een ​​rijke oogst te krijgen.

fruit gloeilampen

Wanneer planten?

Het is het beste om zaailingen in de herfst te planten - 1 maand voor het begin van koud weer. Planten kan ook in het voorjaar, als de sneeuw helemaal is gesmolten. Het voordeel van herfstbeplanting is de mogelijkheid om de peer een sterk ondergronds deel te laten vormen. Bovendien zijn deze zaailingen in de lente klaar voor het begin van het groeiseizoen.

Site selectie en voorbereiding

Het wordt aanbevolen om zaailingen te identificeren op een open plek die goed verlicht is door de zon, waar geen grondwater in de buurt is (vanaf twee meter) en door wind. De grond moet voldoende lucht- en vochtdoorlatend zijn, neutraal (licht zuur) milieu. Voorbereidende maatregelen moeten 2-3 weken vóór de dag van ontscheping worden uitgevoerd, waarbij een mengsel van het gewonnen graszodenland, rotte mest (drie emmers), kalimeststoffen (100 gram) en superfosfaat (150 gram) in de put worden gebracht.

Belangrijk! De grootte van de pit voor de Skorospelka-perenzaailing uit Michurinsk is 80-100 centimeter in diameter en 100 centimeter diep.

Voorbereiding van zaailingen

Plantgoed moet met speciale zorg worden geselecteerd. De zaailingen mogen geen gezwellen, rotten, tekenen van ziekte hebben. Het wordt aanbevolen om het wortelstelsel te behandelen met een oplossing van Kornevin, heteroauxin, verdund volgens de instructies van de fabrikant.

roodheid aan de zijkanten

Plantproces

De Skorospelka-peer uit Michurinsk wordt geplant met behulp van de volgende technologie:

 1. Drainage wordt op de bodem van de voorbereide put gelegd, de laagdikte is 10 centimeter.
 2. Vruchtbare grond wordt gestort in de vorm van een heuvel.
 3. Plaats een zaailing en spreid de wortels uit.
 4. Bestrooi met voedingssamenstelling.
 5. Water gegeven met een snelheid van 10 liter water per plant.
 6. Ik mulch de wortelzone om snelle verdamping van vocht te voorkomen.

Verdere zorg voor de cultuur

Het is niet moeilijk om voor de Skorospelka-peer uit Michurinsk te zorgen, het belangrijkste is om hem tijdig water te geven, onkruid te verwijderen, de grond los te maken en voedingsstoffen toe te voegen.

Water geven

Irrigatiemaatregelen moeten worden uitgevoerd als de bovenste laag van de grond droogt, eenmaal per 7 dagen bij droog weer. Als het in een gematigde zone wordt gekweekt, is het eenmaal per 14 dagen voldoende. Tijdens de periode van frequente regenval - een keer per maand. Geef 30-50 liter water aan een boom.

regen water geven

Topdressing

De voedingssamenstelling wordt pas in het derde jaar na het planten van de zaailingen aan de grond toegevoegd, met ureum (25 gram per vierkante meter) voor deze doeleinden of ammoniumnitraat (30 gram per vierkante meter) in het voorjaar. In de zomer worden organische meststoffen gebruikt en in de herfst kaliumchloride (1 eetlepel) en superfosfaat (2 eetlepels) om te graven.

Snoeien

Om een ​​boom gezond te houden, moet u zieke, onbekwame takken 1-2 keer per jaar snoeien. Degenen die de kroon sterk verdikken, worden ook ingekort of verwijderd.

wereldwijd bijsnijden

Ziekten en plagen van peer

De agrochemische Skor werkt goed tegen moniliose; Horus, Mikosan-V, Bayleton zijn geschikt. Als er schadelijke insecten zijn opgemerkt, moeten insectendodende middelen zoals Aktara, Confidor, Sherpa, Decis, Karate worden gebruikt. Het is ook diep (12 centimeter) nodig om de grond opnieuw aan te kopen en te mulchen.

Verzameling en opslag van Skorospelka-variëteiten uit Michurinsk

Oogst vanaf 20 juli. De rijping vindt gelijktijdig plaats in der minne. Productiviteitsindicatoren zijn 70 kilogram per boom. Bewaar fruit op een koele en droge plaats.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen