Beschrijving en kenmerken van het perenras Memory Zhegalova, aanplant en verzorging

Perenras Pamyat Zhegalova is een laatrijpe variëteit die veel wordt verbouwd in Rusland en de landen van de voormalige USSR. De boom vereist geen nauwgezette zorg, hij verdraagt ​​droogte, vorst, heeft een krachtige immuniteit tegen ongedierte en ziekten. De vruchten staan ​​bekend om hun presentatie, ze kunnen worden gekweekt voor verkoop of persoonlijke consumptie. Voordat u gaat planten, is het raadzaam om vertrouwd te raken met landbouwtechnologie.

Fokgeschiedenis

De hybride variëteit is gefokt door de fokkers S. Potapov, S. Chizhov, en is vernoemd naar een beroemde geneticus uit Rusland. De variëteit is verkregen door de symbiose van peren Forest Beauty en Olga. De soort is sinds de jaren tachtig populair geworden in de centrale regio's.

Beschrijving van fruit, bomen

Zhegalov's geheugenpeer is een middelhoge, snelgroeiende boom met een trechtervormige struik. Tijdens het vruchtlichamen is de kroon ovaal, skeletachtige scheuten zijn verticaal hellend. De stam is bruinbruin, de takken zijn lichtgrijs. Met kleur wordt een geurige sfeer gecreëerd in de tuin, witachtige bloeiwijzen groeien van buitengewone schoonheid. Het vruchtvlees is wit, sappig, aromatisch, met een zoetzure nasmaak.

Bestuiving

De variëteit is zelfvruchtbaar, waardoor een aantal bestuivers door bijen moet worden bezocht. Andere bomen moeten zo dicht mogelijk bij elkaar worden geplant. U kunt ook worden ingeënt op één gewas van verschillende rassen.

zhegalov's peer

Opbrengst

De perenboom van de variëteit Pamyat Zhegalova staat bekend om zijn overvloedige opbrengst, tot wel 40 kg fruit wordt geoogst van 1 boom. Rijpheid wordt bepaald door de kleur van hun zaden. Als ze wit worden, kan het fruit na een week worden geoogst. De rijping vindt eind september plaats en duurt tot begin oktober.

Voor-en nadelen

Het geheugen van Pear Zhegalov suggereert veel positieve eigenschappen, er zijn praktisch geen negatieve kanten.

voorsMinpuntjes
De bomen zijn niet hoog, wat het snoeien van de struiken vereenvoudigtZelfvruchtbare variëteit
Hoge weerstand tegen pathologieën, kevers
Vroege volwassenheid
Regelmatige opbrengst
Goede koudebestendigheid

zhegalov's peer

De nuances van groeien

Perenzaailingen worden volgens de regels op een geschikte plaats op vooraf voorbereide grond geplant. Voor het planten worden zaailingen voorbereid. Het is optimaal om van 25 april tot begin mei of van de laatste dagen van september tot oktober een peer te planten in Memory of Zhegalov.In het najaar is het plantmateriaal van betere kwaliteit, de bomen wortelen beter, de wortels worden geregenereerd. In koude gebieden, toevlucht nemen tot voorjaarsaanplant.

Waar is het beter om in de tuin te planten?

Een plek voor de herinnering van een peer Zhegalov moet worden beschermd tegen de wind, goed verlicht door de zonnestralen. Het ras houdt van elke grond, behalve zanderig, grind. Peer groeit met succes op tsjernozems met een neutrale alkalische reactie en kastanjegrond. Als het land zuur is, wordt er gekalkt.

zhegalov's peer

Bodemvoorbereiding

Het land is voorbereid op aanplant in de herfst, er worden compost, superfosfaat en kaliumchloride aan toegevoegd. De grond wordt geploegd op een schopbajonet, onkruid wordt verwijderd. 2 weken voor het planten een gat graven met een diameter van 60-70 cm, 1 meter diep. Er wordt een vruchtbare grondlaag gelegd, 2 emmers verse humus, zand en 200 g superfosfaat worden toegevoegd. De compositie is gemengd, bedekt met een film. Een emmer water wordt in de gaten gegoten, 400 g pluis wordt gedaan. Een pin wordt in het midden van het gat gedreven, waaraan de zaailing wordt vastgemaakt.

Selectie en voorbereiding van zaailingen van de variëteit Pamyat Zhegalova

Voor het planten worden jonge bomen gecontroleerd op schade, alleen hoogwaardige exemplaren worden geselecteerd. Ze moeten 2 jaar oud zijn. De droge delen van de scheuten worden van de zaailingen afgescheurd. Ze worden gedurende 2 uur ondergedompeld in een oplossing die de groei van wortelstokken stimuleert, zoals de Matador of Epin. Je kunt het ook een half uur in kaliumpermanganaat dompelen om het te desinfecteren.

perenboom

Plantproces

De peer Memory Zhegalov wordt geplant volgens de onderstaande stappen.

  1. Een zaailing met een rechtgetrokken wortelstelsel wordt in een gat geplaatst. Als het een gesloten wortelstok heeft, plaats deze dan met een knobbel.
  2. De boom is bedekt met aarde, verdicht, overvloedig bewaterd.
  3. De zaailing is vastgebonden aan een steunstok, de grond wordt gemulleerd met turf, zaagsel of humus.

Na het uitvoeren van onderstaande stappen worden de bomen weer bij de wortel bewaterd.

Verscheidenheid zorg Geheugen Zhegalova

Standaard gewasverzorging omvat regelmatig water geven, voeren en het losmaken van de cirkel rond de stam. Periodiek worden peren behandeld tegen kevers en schadelijke ziekten.

peer zorg

Regels voor water geven

Perenzaailingen worden bewaterd door de regenmethode, het omvat het sproeien van waterstromen. De vloeistof wordt ook onder de wortelstok in de stamomtrek gebracht. 1 boom kost 30 liter water. Volwassen peren krijgen water, afhankelijk van de weersomstandigheden. In het voorjaar worden bomen geïrrigeerd als de bovenste laag van de aarde opdroogt. Voeg voor het begin van de zomer 2 keer water toe. In de zomer wordt begin juni voor het eerst bewaterd, de tweede keer half juli.

Tijdens droge periodes worden fruitbomen in augustus en september extra geïrrigeerd.

Schema voor het aanbrengen van voedingsstoffen

Bemest peer Memory Zhegalov volgens het onderstaande schema.

  1. In het voorjaar wordt de peer gevoed met stikstofverbindingen, deze stimuleren de groei van groen. Natuurlijke mest wordt ook ingenomen als pluimveemest. Voor 10 liter water heb je 0,5 kg uitwerpselen nodig. Er wordt 1 dag op aangedrongen, daarna wordt het bij de wortel gegoten.
  2. Voeg tijdens de pollentijd 300 g ureum toe, verdund in 10 liter vloeistof.
  3. Nadat de eierstokken zijn verwelkt, wordt een mengsel van superfosfaat en natriumhumaat onder de peer gebracht, 0,5 kg nitrofoska, 10 g droog humaat en 100 l water genomen.
  4. In de herfst wordt een mineralenmengsel gebruikt voor de peren van Zhegalov. Neem 1 eetl. kalium, 2 el. superfosfaat, 1 eetl. calcium. De componenten worden verdund in 10 liter water.

meststof voor peer

Dankzij topdressing wordt de productiviteit van de peer gestimuleerd, de kwaliteit van het fruit verbetert.

Peer snoeien

Een perenstruik wordt gevormd in het 2e jaar na het planten. Met een correct uitgevoerde procedure kunt u de kroon bijsnijden zodat de boom al zijn kracht zal besteden aan de groei van nieuwe scheuten.

De manipulatie bestaat uit 3 fasen:

  • formatief snoeien, waardoor je de juiste struik kunt maken;
  • sanitair - uitgevoerd vóór het groeiseizoen, omvat het verwijderen van gedroogde en aangetaste takken;
  • ondersteuning - de belangrijkste procedure voor besnijdenis, deze wordt uitgevoerd van begin maart tot april, delen van grote scheuten die niet worden overladen met fruit, worden afgesneden.

Jonge zaailingen worden direct na het planten afgesneden. Vervolgens worden de skeletachtige takken bepaald, de toekomstige struik wordt gedurende 2-3 jaar gevormd. Deze aanpak vergemakkelijkt de verdere verzorging van de kroon aanzienlijk.

peer snoeien

Grote bestuivers

Pear Memory Zhegalov moet worden bestoven door nabijgelegen bestuivers. U kunt variëteiten van Bergamot Moskovsky, Marble, Yakovlev's Favorite, Smart Efimova planten. In de noordelijke regio's is er een Chizhovskaya-peer, die een hoge vorstbestendigheid heeft. Het is niet de moeite waard om naast de peer andere fruitbomen te planten.

Ziekten, schadelijke kevers

De peer wordt zelden aangetast door schimmelziekten, maar ervaren tuinders raden een preventieve behandeling aan. Om het te beschermen tegen bruine vlek, keveraanvallen, wordt het behandeld met Bordeaux-vloeistof 1% en kopersulfaat. Bovendien kunt u bomen besproeien met insecticiden, fungiciden. Mits de juiste zorg, mulchen van de stamcirkel, bemesting, zal de cultuur niet worden blootgesteld aan invasies van plagen of ziekten.

besprenkeling peer

Aan welke regio's is de variëteit aangepast

De peer is gericht op de teelt in de centrale regio's, in het noordwesten, in de centrale zwarte aardegebieden, in de noordelijke Kaukasus en de Wolga-regio.

Je kunt het in alle steden van Rusland en de GOS-landen planten, omdat het ras bijna overal met succes wortel schiet.

Rijping en bewaring van het gewas

Omdat de perenvariëteit Pamyat Zhegalov laat rijpt, is het noodzakelijk om de vruchten onmiddellijk te oogsten, zodat ze er niet af vallen. Er wordt geoogst sinds de derde helft van september. Het is raadzaam om enigszins onrijpe exemplaren te plukken, deze gaan langer mee. Ze worden koel bewaard, ze verliezen hun presentatie niet tot 1 maand. Dit kan een kelder, kelder, koelkast zijn. Bij een temperatuur van 0 graden is de houdbaarheid 120 dagen.

De beste smaak zit in peren die uit een boom zijn gehaald en maximaal 2 weken in kameromstandigheden worden bewaard. Het gebruik ervan is universeel, fruit wordt vers gegeten, ze worden gebruikt voor het maken van jam, jam, compotes. Omdat de vruchten een aantrekkelijke presentatie hebben, een uitstekende smaak hebben, zijn ze uitstekend te koop.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen