Beschrijving van perenrassen Nadyadnaya Efimova en teeltkenmerken

Peer van de variëteit Naryadnaya Efimova geeft vruchten van buitengewone schoonheid. Deze vruchten zijn als plastic rekwisieten - perfect, geen fout. Er zijn echter geen trucs nodig om ze te laten groeien. Het is gewoon dat soort. Fruit bederft niet lang, insecten en ziekten raken ze niet aan. Elegant Efimova is de meest milieuvriendelijke variëteit van zeer smakelijke en mooie peren.

Fokgeschiedenis en broedgebied

Elegant Efimova is een nieuwe variëteit die in de jaren dertig van de vorige eeuw verscheen. Zijn ontdekker - fokker V.A. Efimov. Deze vrucht kwam dankzij Favourite Clapp en Thinkovetka. Het gewas kan in het vroege najaar worden geoogst. Deze functie is belangrijk voor de centrale regio van Rusland, waarvoor deze variëteit is uitgevonden. De vruchten hebben goed wortel geschoten in Moldavië, Oekraïne, maar ook in Kazachstan en Estland. Ze zijn op geen enkele manier inferieur aan de smaak van ieders favoriete feestelijke peren.

Beschrijving en kenmerken van peren Elegant Efimova

De vruchten van deze variëteit hebben een zoete smaak en blijven lang mooi. Toegegeven, zijn vroege volwassenheid is gemiddeld. Elegante Efimova werpt vruchten af ​​in het zevende jaar. Daarna geeft het elk jaar een goede oogst (40 kilogram per boom).

Hout

De slimme Efimova groeit tot vijf meter hoog. De kroondichtheid is gemiddeld. Het groeit erg snel. De hoofdtakken strekken zich uit vanaf de stam in een hoek van dertig graden. De bast is glad en grijs. De scheuten zijn recht en bruin. De bladeren zijn groot, langwerpig, met gekartelde randen. Ze zijn groen van kleur, met een glad, glanzend oppervlak en goed zichtbare geelachtige aderen.

mooie peer efimova

De bloemen zijn klein, wit, geurig. De bloembladen zijn ovaal van vorm. De onderste bloemen bloeien eerst, en later de bovenste. Niet-gelijktijdige bloei helpt de boom om plotselinge voorjaarsvorst te overleven en een goede oogst te geven. Sommige bloemen overleven na temperaturen onder het vriespunt.

Fruit

Middelgrote vruchten kunnen 100 gram en soms 140-175 gram wegen. Ze hebben een langwerpige peervormige vorm. De schil van de vrucht is glad, met merkbare onderhuidse lekke banden.

De vruchten zijn eerst groen, maar naarmate ze rijpen worden ze geel, bovenop zijn ze bedekt met een paarse kleur.

Op het moment van volledige rijpheid is de kleur van de vrucht voor 95 procent bordeaux. De kelk valt niet af; rode stippen zijn zichtbaar op de geelgroene huid ernaast. Binnenin zitten grote donkerbruine zaden.

mooie peer efimova

Het vruchtvlees is romig. Het is halfvet en compact, maar tegelijkertijd zacht en sappig.De smaak is zoetzuur, maar licht zuur.

Voors en tegens van de variëteit

De variëteit heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Het is raadzaam om peren te telen voor de verkoop. Ze behouden hun aantrekkelijke presentatie lang. Bovendien hebben ze uitstekende smaakeigenschappen.

Voordelen:

  • winterhardheid;
  • hoge productiviteit;
  • stabiele vruchtlichamen.

Minpuntjes:

  • begint te laat vruchten af ​​te werpen;
  • het moment waarop de vruchten geplukt moeten worden, is moeilijk te bepalen.

mooie peer efimova

Kenmerken van plantbewerkingen

Zoals alle peren houdt Elegant Efimova van licht en warmte. Het is beter om bomen aan de zuidkant van de site te planten, op open plekken tegen de wind.

Stoelkeuze

De slimme Efimova houdt van veel zonlicht. Het is ongewenst om het in de schaduw van andere bomen te planten. Het zal zich niet volledig kunnen ontwikkelen en de vruchten zullen zuur en smaakloos zijn. Als de grondwaterspiegel te hoog is, laat de grond dan uitlekken voor het planten. Het is beter om een ​​boom op een kleine heuvel te planten. Te overstroomde grond leidt tot de dood van een boom.

De boom wortelt goed in arme grond. Plant een peer bij voorkeur op zwarte aarde. Leem- en zandgrond is geschikt om te planten. Toegegeven, meststoffen moeten onder de wortels worden aangebracht. De zuurgraad van de grond moet gemiddeld zijn.

het planten van peer

Boarding tijd

De slimme Efimova kan in de lente of herfst geplant worden. In de lente planten heeft de voorkeur voor koudere streken. Als de temperatuur buiten stabiel is en de knoppen aan andere bomen nog niet tot bloei zijn gekomen, kan de peer in de volle grond worden geplant. In landen met warme klimaten wordt Dressy Efimova in de herfst geplant. Meestal - 14 dagen voor het begin van de vorst.

Selectie van zaailingen

Het is beter om zaailingen in kwekerijen te kopen, samen met een certificaat. De plant is 1 of 2 jaar oud. Jonge bomen moeten een goed ontwikkeld wortelstelsel hebben.

Op 10 centimeter van de wortelhals moet een transplantaat zichtbaar zijn in een gezonde zaailing.

Te grote bomen wortelen niet goed. Het is beter om zaailingen tot 1,5 meter hoog te nemen, die in de verpakking zitten. Vervolgens kan de boom samen met een aarden kluit in de volle grond worden geplant. In dit geval zullen de wortels niet gewond raken.

perenzaailingen

Juiste pasvorm

Voor het planten moet binnen 14 dagen een kuil worden gemaakt. Grootte - 1 meter breed en 75 centimeter diep. De grond moet de tijd hebben om te bezinken. Voor het planten worden de wortels van de boom ondergedompeld in water met toevoeging van een meststof zoals kaliumhumaat (2 eetlepels per 10 liter vloeistof).

Je moet de grond voorbereiden waarmee de wortels worden besprenkeld. Hieraan moet je 1 emmer humus, een halve kilo as of 100 gram kaliumsulfide, 100 gram superfosfaat toevoegen. Als de grond zuur is, voeg er dan een halve kilo limoen aan toe. Zandgrond voor het planten wordt bemest met 2 emmers humus en 10 kilo klei.

Hoe vindt het planten plaats: bemeste grond wordt op de bodem van het gat gestort, een boom wordt van bovenaf neergelaten en bedekt met aarde tot aan de wortelhals. Na het planten worden 2 emmers water onder de wortels gegoten.

het planten van peer

De opbrengst van deze variëteit is afhankelijk van de juiste aanplant, niet alleen van de meest elegante Efimova, maar ook van de bomen die in de buurt zullen zijn. Op één site moeten de volgende soorten peren worden geplant: marmer, Lyubimitsa Yakovleva, Bessemyanka.

Kenmerken van plantenverzorging

Geklede Efimova moet vertrekken. Als je voor de boom zorgt, overtollige takken op tijd afsnijdt, water geeft bij droog weer, het zal een goede oogst opleveren.

Water geven en losmaken

Bij droog weer heeft de boom extra water nodig. Aantal gietbeurten per week - 3 keer. Bij normaal weer kunt u Dressed Efimova eens per 7 dagen toevoegen. De aarde mag tijdens de bloei en het ontluiken niet uitdrogen. Het is tijdens deze periode dat de vorming van eierstokken plaatsvindt. Gebrek aan water kan vervolgens de opbrengst beïnvloeden.

de appelboom water geven

Het land bij de boom moet worden losgemaakt.De grond mag niet te dicht zijn. De grond kan losser worden gemaakt door er een emmer zand en humus aan toe te voegen. Om vochtverlies te voorkomen, wordt de grond mulch met fijngehakt hooi of stro.

Topdressing

Na het planten in goed bemeste grond, heeft de peer pas in het derde jaar extra voeding nodig. In het voorjaar heeft de boom stikstof nodig. Ammoniumnitraat wordt aan de grond toegevoegd (2 eetlepels kunstmest worden verdund in 10 liter water). Tijdens de bloei en vruchtvorming wordt in dezelfde hoeveelheid superfosfaat geproduceerd.

Als de bladeren in de zomer te snel geel worden, dan heeft de boom niet genoeg magnesium. In september moet de grond worden bemest met kalium- en fosforhoudende meststoffen (een eetlepel topdressing per 10 liter vloeistof). In het voorjaar en vóór de vorst worden bomen bemest met humus. Een emmer opgeloste koningskaars wordt onder de wortels gegoten.

een emmer opgeloste koningskaars.

Verjonging

De boom groeit snel, de takken vormen een dichte kroon, daarom moet hij jaarlijks gesnoeid worden. Je moet de scheuten helemaal aan de basis afsnijden, zonder hennep achter te laten. Door onnodige twijgen te verwijderen is het mogelijk om de opbrengst te vergroten. De boom verspilt geen sappen aan takken, voedt fruit goed en is minder ziek. Het is raadzaam om af en toe oude takken af ​​te knippen en jonge zijtakken achter te laten. Zo wordt de boom verjongd. Verjonging wordt om de 4 jaar uitgevoerd.

Overwintering

Deze variëteit verdraagt ​​goed besneeuwde en ijzige winters. Het hoeft niet extra te worden ingepakt of bedekt. De uitzondering zijn jonge bomen die de vruchtbare leeftijd nog niet hebben bereikt. Deze bomen kunnen worden vastgebonden met stro of riet.

rijpe peer

Ziekten en plagen

De slimme Efimova is resistent tegen vele ziekten: schurft, perenroest, moniliose, kanker, bacteriële brandwonden. De vrucht rot of vlekt niet. Ongedierte, zoals perengalmijten, raken deze variëteit ook niet. Dit is een enorm pluspunt voor deze fruitsoort. Tuinders hoeven geen tijd te verspillen aan ziektepreventie. De boom hoeft niet met chemicaliën besproeid te worden.

Oogsten, opslag en gebruik van gewassen

In de centrale regio kunt u het beste eind augustus en begin september fruit plukken. Peren worden in onrijpe staat van de takken verwijderd. De hoofdkleur in deze periode is groengeel met een rode blos. Fruit mag niet aan de takken rijpen. Als de vruchten overbelicht zijn, wordt hun vruchtvlees te kruimelig, waterig en smaakloos.

Na het plukken is het raadzaam om het fruit ongeveer 14 dagen op een koele plaats te laten liggen. Gedurende deze periode hebben ze tijd om volledig te rijpen. Bewaartermijn - niet meer dan 1 maand bij een temperatuur van plus 2 graden. Fruit wordt rauw gegeten, toegevoegd aan crèmes, cakes, gebakjes, vleesgerechten. Ze maken er desserts, jam, compote en marmelade van.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen