Beschrijving en kenmerken van de variëteit Moskvichka-peren, aanplant en verzorging

Peren worden in ons land al heel lang geteeld vanwege de massa aan nuttige eigenschappen. Van jaar tot jaar werken fokkers eraan om bekende soorten te verbeteren en waardige nieuwigheden onder de aandacht van tuinders te brengen. Een daarvan is de vroege herfstpeer van de variëteit Moskvichka, die enorme voordelen heeft ten opzichte van zijn concurrenten.

Beschrijving peer Moskvichka

De Moskvichka-peer behoort tot de vroege herfstsoorten en begint in september te rijpen. Verschilt in goede vorstbestendigheid, wordt met succes geteeld in alle regio's van ons land. De boom draagt ​​overvloedig en jaarlijks vruchten.De Moskoviet is zelfvruchtbaar, dat wil zeggen dat voor de vorming van eierstokken bestuivers in de buurt moeten worden geplant. De beste rassen hiervoor worden herkend:

 • Lada;
 • Yakovlev's favoriet;
 • Moskou bergamot.

De eerste oogst wordt 3 jaar na het planten op de zaailingenplaats geoogst. Een volwassen boom kan tot 50 kg fruitoogst produceren.

Kenmerken van bomen en fruit

De boom van de Moskvichka-peer is een hoogstam, met een vlakke en rechte stam. Er zijn geen zijtakken, een dichte kroon kan worden geënt of gevormd. De hoogte van een volwassen peer bereikt 3,5 meter. Skelettakken zijn verticaal gericht.

De bloei begint laat, want terugkerende vorst is niet erg voor de toekomstige oogst.

De bladeren van deze variëteit hebben een ovale vorm, een rijke groene kleur en zijn klein van formaat. Ze zijn vrij dicht, maar tegelijkertijd elastisch. De bloemen zijn gecupt, klein, verzameld in bloeiwijzen van 5 stuks.

Muscoviet peer

De vruchten van Moskvichka zijn gemiddeld, het gewicht van een van hen kan 130 gram bereiken. Hun vorm is breed, klassiek peervormig. Tijdens de technische rijpheid krijgen peren een geelgroene kleur, onderhuidse bruine vlekken worden zichtbaar. Als de vruchten enigszins overbelicht zijn aan de boom, zal er een lichte blos op verschijnen. Het vruchtvlees is erg sappig, smakelijk, zoet, wit. Het aroma is sterk, klassiek.

Fokgeschiedenis en broedgebied

De specialisten van de Timiryazev Academy werkten aan de veredeling van de Moskoviet-peer. Ze voerden gratis bestuiving uit van de niet minder bekende Kieffer-variëteit en kweekten vervolgens zaailingen op basis van het verkregen materiaal. Het waren deze jonge planten die de basis werden voor het verkrijgen van Moskvichka. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon de nieuwigheid al onder de knie te krijgen in de tuinen van binnenlandse zomerbewoners. Het werd aanbevolen voor de regio's Volga-Vyatka, Midden-Wolga en Centraal.Maar bovenal werd Moskoviet verliefd op de inwoners van de regio Moskou.

Muscoviet peer

Voors en tegens van de variëteit

Zoals elke variëteit heeft Moskvichka zijn eigen voor- en nadelen die het onderscheiden van concurrenten. Positieve eigenschappen zijn onder meer:

 • vroege rijping van fruit;
 • dessert smaak;
 • vroege volwassenheid;
 • regelmatige vruchtzetting;
 • hoge opbrengsten;
 • fruit is niet vatbaar voor verlies;
 • uitstekende producteigenschappen;
 • aangenaam sterk aroma;
 • het gewas is geschikt voor transport over lange afstanden;
 • de mogelijkheid van langdurige opslag van het geoogste gewas;
 • verhoogde weerstand tegen veel voorkomende ziekten;
 • bescheidenheid.

Muscoviet peer

De nadelen zijn:

 • zelf onvruchtbaarheid;
 • gemiddelde vorstbestendigheid;
 • lage weerstand tegen langdurige droogte.

Landingsfuncties

De Moskvichka-peer heeft plantkenmerken waarmee u vertrouwd moet raken voordat u deze op uw site plaatst.

Keuze van tijd en plaats

De Moskvichka-peer kan zowel in de herfst als in het voorjaar worden geplant. In de herfst zijn plantwerkzaamheden gepland voor oktober, terwijl we proberen binnen de 10 tot 20 te blijven. In het voorjaar wordt de boom geplant van april tot mei, maar het laatste decennium van april wordt hiervoor als de beste tijd beschouwd.

Muscoviet peer

Het voordeel van voorjaarsbeplanting is dat de jonge zaailing in de zomer wortel kan schieten en de winterkou goed verdraagt. Bij aanplant in de herfst is de plant vorstbestendiger.Peren geven de voorkeur aan leemachtige of zanderige leemachtige chernozemgrond. Het moet los en voedzaam zijn, met voldoende kunstmest. De plaats is zonnig, goed verlicht, droog gekozen.

Pit voorbereiding

Voordat u de zaailing plant, verwijdert u de bovenste laag aarde van 40 cm dik, waarna ze een gat graven van 0,8-1 m diep en ongeveer 0,8 m breed. Er wordt een voedzaam grondmengsel in gebracht, bestaande uit humus, zand, superfosfaat, kaliumsulfaat, eventueel organisch materiaal. Dolomietmeel wordt in het voorbereide gat gegoten in een verhouding van 0,3 kg per 10 liter water, en vervolgens worden nog 2 emmers schoon water gegoten.

Muscoviet peer

Afstand tussen zaailingen

Een Moskoviet wordt beschouwd als een middenlaag, omdat de afstand tussen zaailingen gelijk blijft aan minimaal 3-3,5 meter. Dezelfde hoeveelheid moet worden teruggetrokken naar de dichtstbijzijnde fruitstruiken of bomen.

Landingtechnologie

Een houten pen wordt in het voorbereide gat gedreven, dat 0,5 m boven het oppervlak uitsteekt. Aan de onderkant van het gat wordt een heuvel gevormd uit een voedingsmengsel, waarop een zaailingenwortel wordt geplaatst. De wortelhals van de peer moet 5 cm boven het aardoppervlak uitsteken. Geleidelijk wordt het gat gevuld met aarde, waardoor het een beetje wordt aangedrukt en de vorming van holtes wordt voorkomen. Onder elke zaailing worden 3 emmers water gegoten, de aarde rond de peer wordt gemulleerd en de boom zelf wordt aan een pin vastgemaakt.

het planten van peer

Regels voor boomverzorging

Om een ​​geplante plant normaal te laten groeien en ontwikkelen, moet er goed voor worden gezorgd.

Water geven en voeren

Na het planten heeft de Moskvichka-peer één keer per week water nodig. 1 emmer water wordt in de ochtend- en avonduren onder 1 boom gegoten. Een volwassen plant tijdens de vorming van fruit vereist irrigatie tot 2 keer per week. Geef de peer water voor het ontluiken, 2 weken na het einde van de bloei en 2 weken voor het begin van de vruchtvorming. Als de herfst droog is, wordt er na de oogst geïrrigeerd.

drenken peer

Van verbanden in de lente wordt ammoniumnitraat in de stamcirkel geïntroduceerd en in de herfst superfosfaat, compost, humus, kaliumsulfaat.

Trimmen

Snoeien is vereist voor peren gedurende het groeiseizoen. In de regel wordt er vóór de knopbreuk gewerkt.

Vormgeven aan de kroon van een peer Moskvichka

Bij het snoeien is het noodzakelijk om de positie van de centrale scheut te behouden. Alleen skeletachtige takken zijn over, de rest moet worden verwijderd.De lengte van de hoofdstam wordt met een kwart van het origineel ingekort.

peer snoeien

Regelgevende trim

In het tweede jaar, na het formatieve snoeien, wordt de hoofdstam met nog eens 25 cm ingekort. De lengte van de skeletachtige scheuten wordt met 5 cm verwijderd. Het werk kan in de herfst en het voorjaar worden uitgevoerd.

Ondersteunend snoeien

Ondersteunend snoeien van de Moskvichka-peer omvat het verwijderen van alle groeiende nieuwe scheuten die bijdragen aan de verdikking van de kroon. Op elke skeletachtige scheut mogen slechts een paar fruitscheuten achterblijven... Alle takken die strikt rechtop groeien, worden afgesneden.

Muscoviet peer

Sanitair snoeien

Peren sanitair snoeien wordt zowel in de herfst als in de lente uitgevoerd. Het omvat het verwijderen van alle droge, beschadigde, zieke en gebroken takken.

Ook worden de scheuten die in de boom groeien, afgesneden.

Trim regels

Verwijder niet te veel takken tegelijk, want de peer kan dergelijke stress misschien niet verdragen. Dit geldt vooral voor restjes tegen veroudering. Alle sneden moeten worden behandeld met tuinvernis.

Ziekten en plagen van de peer Moskvichka

De Moskoviet heeft een verhoogde weerstand tegen belangrijke ziekten en plagen, maar preventieve maatregelen zullen haar niet hinderen.

perenziekte

Preventiemaatregelen

Als maatregelen voor de preventie van ziekten en plagen van peren, voert Moskvichka waterrantsoenering uit, snoeit op tijd en behandelt de boom met speciaal ontworpen preparaten.

Mogelijke ziekten

Moskvichka heeft een goede immuniteit tegen schimmelziekten, maar sommige infecties brengen nog steeds een zeker risico op schade met zich mee.

Schurft

Om schurft te voorkomen, wordt de peer meerdere keren besproeid met Bordeaux-mengsel, ijzer of kopersulfaat. Het is noodzakelijk om bladeren en onkruid tijdig onder de bomen te verwijderen.

korst op een peer

Roetzwam

Nog een perenplaag die u in de problemen kan brengen. Om zijn uiterlijk te voorkomen, wordt de Moskoviet besproeid met colloïdale zwavel, kopersulfaat. In bijzonder ernstige gevallen nemen ze hun toevlucht tot het gebruik van de preparaten "Skor", "Azofos", "Delan".

Waarschijnlijk ongedierte

Peren kunnen ook een traktatie zijn voor sommige plagen. Als u niet op tijd actie onderneemt, kunt u zonder gewas zitten.

Bladluis

De medicijnen Kinmix, Iskra, Agravertin helpen bladluizen te weerstaan. Folkmedicijnen zijn ook effectief: kamille-afkooksel en groene zeep.

Bladluizen op peren

Perenmot

Om te voorkomen dat de mot het fruit bederft, behandelt u de peer met "Karbofos" of "Cyanox". Gebruik van folkremedies de infusie van tabaksstof en paardenbloem.

Perenbloemkever

Ze bestrijden deze plaag door Moskvichki te behandelen met colloïdale zwavel. Ook gebruikt tegen perenbloemkeverinfusie van duizendblad, kamille, tabaksstof.

Verzameling, opslag en gebruik van gewassen

De Moskvichka-peren worden in september geoogst. Ze hebben een universeel doel, zijn geschikt voor transport over lange afstanden, zijn goed verhandelbaar en hebben een goede houdbaarheid. Hierdoor kan Moskvichka commercieel worden geteeld.

Voor langdurige verse opslag worden de geoogste peren gesorteerd, in houten kisten gedaan, kranten in lagen gelegd en naar een donkere, koele plaats gestuurd.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen