Maatregelen om tandsteen op een peer te bestrijden en methoden om de ziekte te behandelen

Vaak zit er een koperkop op de peer, dus u moet de maatregelen kennen om de plaag te bestrijden. Het uiterlijk van een insect zal aan de hand van bepaalde tekens kunnen worden herkend. Het voedt zich met plantensap, waardoor het opdroogt en sterft. In de strijd tegen koperkop worden volksrecepten gebruikt, evenals biologische en chemische preparaten. Preventieve maatregelen helpen een nieuwe aanval door de plaag te voorkomen.

Beschrijving van de plaag

De honingdauw, of de perenlelie, is een klein insect dat goed kan springen en vliegen. Het verschijnt onmiddellijk nadat de sneeuw smelt. Het insect heeft vleugels ontwikkeld. In de winterkou verbergt het zich onder de schors van een boom en gevallen bladeren.

 • Het lichaam van een volwassen sukkel (imago) in de zomer is roodoranje of groenbruin gekleurd met lichtstrepen in de lengterichting op de buik.
 • Doorzichtige vleugels met donkeroranje aders vouwen langs het lichaam naar beneden. Dichter bij de winter wordt het lichaam zwart.
 • Het hoofd is driehoekig. Er zitten twee grote en drie kleine ogen op, en er is ook een slurf, met behulp waarvan het insect het sap uit het groene deel van de plant trekt.
 • De lengte van een volwassen insect is maximaal 2,8 mm.
 • Het insect springt of vliegt snel van de ene boom naar de andere.
 • Elk vrouwtje kan 450 tot 1100 eieren leggen. De eieren zijn ovaal van vorm met een lengte van 0,4 mm. Ze zijn eerst wit, daarna worden ze oranje.

De larve doorloopt verschillende stadia in zijn ontwikkeling. De larve van de laatste ontwikkelingsfase (nimf) is een grote schade aan fruitbomen.

Insecten zuigen de sappen uit de plant en dragen bij aan de ontwikkeling van schimmelziekten. Daarom is het zo belangrijk om het probleem op tijd te identificeren en de strijd aan te gaan met bewezen en effectieve medicijnen.

vlinder honingdauw

Ontwikkelingscyclus

Voor overwintering gaan volwassenen (hun lichamen zijn donker van kleur) in scheuren onder de schors of onder gevallen bladeren. Zodra de luchttemperatuur na de winter tot -1-2 graden daalt (ongeveer de laatste dagen van maart), beginnen insecten aan hun actieve leven.

Wanneer de lucht opwarmt tot +5 graden, beginnen de koperkoppen te paren. Mannetjes sterven onmiddellijk na het paren, terwijl vrouwtjes tot 46 dagen leven. De eerste koppeling van eieren aan de basis van de nieren vindt plaats bij een temperatuur van +10 graden.

Hoe warmer de lucht, hoe sneller de larve alle stadia van zijn ontwikkeling doorloopt. Bij een temperatuur van +10 graden beginnen nimfen na drie weken te verschijnen en bij een temperatuur van +23 graden - na een week.

insectenplaag

Stadia van ontwikkeling van de larve:

 1. De eerste fase onderscheidt zich door het feit dat het insect een lichaam heeft tot 0,56 mm lang, donkeroranje van kleur met donkere strepen op de rug.
 2. De lichaamsgrootte bereikt 0,73 mm, de kleur wordt lichter.
 3. Het insect groeit tot 1 mm, het lichaam wordt lichtgrijs.
 4. De nimf wordt 1,37 mm, de lichaamskleur is groengeel, de contouren van de vleugels worden zichtbaar.
 5. Overeenkomsten met volwassenen verschijnen. De maat neemt toe tot 2 mm, de lichaamskleur wordt bruinachtig groenachtig.

Waarom een ​​insect gevaarlijk is

Reproductie van sukkel komt meestal alleen voor bij jonge, goed vruchtbare peren. Nimfen zuigen sap van bladeren, knoppen, steeltjes en fruit. Het teveel aan gedronken sap wordt verdeeld in de vorm van een kleverige samenstelling.

De getroffen gebieden zijn besmet met schimmelziekten, de immuniteit van de boom, de knoppen nemen af, de bladeren drogen uit en vallen eraf. De vruchten die zich hebben kunnen vormen, worden klein van formaat, hebben een misvormde vorm en een bittere smaak.

transparante vleugels

Oorzaken van voorkomen

Er zijn verschillende ongunstige factoren die bijdragen aan het verschijnen van uitlopers op fruitbomen:

 • vochtig, warm weer bevordert de voortplanting;
 • perenrassen met late fruitrijping zijn het meest beschadigd;
 • de dichte kroon en dikke, gerimpelde schors op de stam en takken veroorzaakt het verschijnen van ongedierte;
 • de aanwezigheid van een grote hoeveelheid wiet rond bomen;
 • gebrek aan bijsnijden;
 • slechte voorbereiding van peren voor de winter.

Naleving van de zorgregels en preventieve behandeling van alle fruitbomen in de tuin met speciale verbindingen zal het risico op het verschijnen van een luis helpen verminderen.

perenplaag

Tekenen van een nederlaag

Het is niet moeilijk om het uiterlijk van een perensap te herkennen:

 • jonge bladeren, eierstokken en knoppen gaan verloren;
 • een kleverige, vuile grijze laag verschijnt op greens;
 • de randen van de bladeren worden zwart, beginnen uit te drogen, krullen;
 • bloemknoppen, bladeren, vruchten vallen voortijdig;
 • de vruchten zijn bloeiend, klein van formaat en misvormd.

de boom is ziek

Methoden om met sukkel om te gaan

De moeilijkheid bij het omgaan met de kever is dat hij vroeg eieren begint te leggen en snel van de ene plant naar de andere springt. Chemische preparaten zijn effectief, maar de verwerking is redelijk succesvol uitgevoerd met folkcomposities.

Toepassing van insecticiden

Het is gemakkelijk te controleren of er een bladflap aan de boom zit. Wanneer de luchttemperatuur buiten +4 graden bereikt, moet je een wit linnen onder de peer leggen en lichtjes op de takken kloppen. Als er ongedierte aanwezig is, kunnen ze gemakkelijk worden gezien op een lichtgekleurde deken:

 • Voordat de knop breekt, worden bomen behandeld met medicijnen als "30 Plus", "Commander", "Prophylactin", "Inta-vir".
 • Na het einde van de bloeiperiode wordt bespoten met preparaten als "Iskra" of "Agravertin".
 • Tijdens het groeiseizoen wordt aanbevolen om een ​​behandeling uit te voeren met oplossingen op basis van middelen als "Fufanon", "Aktara", "Iskra M".

Inta-vir-medicijn

Het sproeien van bomen moet 's avonds gebeuren. Het weer moet droog en kalm zijn. Het is vooral effectief om een ​​behandeling uit te voeren na een regenbui, wanneer een deel van de kleverige basis wordt afgewassen met water.

Bij het verdunnen van de oplossing, is het absoluut noodzakelijk om de aanbevolen verhoudingen in acht te nemen, die op de verpakking van het geselecteerde product staan ​​vermeld.

Biologische agentia

Biologische producten zijn giftig voor insecten, maar niet gevaarlijk voor mens en dier. De meest populaire medicijnen zijn onder meer: ​​"Lepidocide", "Bitoxibacilline", "Fitoverm".

Fitoverm-remedie

In de strijd tegen ongedierte kunnen nuttige insecten zoals een lieveheersbeestje of gaasvlieg helpen.

De beste helpers in de strijd tegen sucker zijn de roofwantsen Anthocoris nemoralis. Ze worden in gespecialiseerde winkels verkocht voor 200 stuks. Bedwantsen en sukkels verschijnen na de winter op hetzelfde moment.

Alternatieve behandeling

Volkscomposities zijn alleen effectief in het vroege stadium van het verschijnen van insecten, wanneer hun aantal niet groot is en de schade onbeduidend is:

 • Na het einde van de bloeiperiode wordt begassing van peren-tabak uitgevoerd. Kleine hoopjes vochtig stro vermengd met tabaksstof worden in de tuin neergelegd en in brand gestoken. De rook begint het ongedierte te vergiftigen en ze vallen op de grond.
 • Ze gebruiken afkooksels en aftreksels van paardebloemen, duizendblad. As- of zeepoplossing is effectief.

tuin tuin

Voorzorgsmaatregelen

Om de verspreiding van de luizen te voorkomen, moet u de preventieregels volgen:

 • het is noodzakelijk om preventief werk uit te voeren in de herfst en de lente;
 • in de herfst is het noodzakelijk om het territorium te verwijderen van vegetatie, gevallen bladeren, takken;
 • de zone nabij de stam moet elk najaar worden opgegraven;
 • minerale bemesting helpt de immuniteit van de plant te vergroten;
 • de boomstam is witgekalkt;
 • verwijder oude, beschadigde schors en takken;
 • het wordt aanbevolen om nuttige insecten naar fruitbomen te lokken: gaasvliegen, loopkevers, lieveheersbeestjes, spinnen.

Door fruitbomen goed te verzorgen, kan het risico op ongedierte en andere problemen worden verkleind.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen