Beschrijving en kenmerken van peren van de betoverende variëteit, planttechnologie en verzorging

Peer van de betoverende variëteit is een prestatie van Russische fokkers, een populaire variëteit in de GOS-landen. De oogst is overvloedig, de vruchten hebben een presentatie. U kunt een gewas telen voor verkoop of voor persoonlijke consumptie. U moet zich eerst vertrouwd maken met alle kenmerken van de soort.

Beschrijving, karakteristieke kenmerken

De hybride variëteit is gefokt door fokkers van het All-Russian Institute of Horticulture S. Yakovlev, I. Saveliev, V. Chivilev. Om een ​​variëteit te verkrijgen, werden de variëteiten Talgar Beauty en Daughter of Dawn als ouders genomen.

Pear Extravaganza staat sinds 2006 in het rijksregister. Het wordt zelfs buiten de Oeral gekweekt, omdat de boom zich gemakkelijk aanpast aan barre klimaten.Het ras wordt als late rijping beschouwd en is bestand tegen vorst tot -45 graden.

Opbrengst

Van 1 boom wordt per seizoen 40-50 kilo peren geoogst. Het ras wordt veel gevraagd onder boeren die tot wel 140 cent fruit verzamelen van honderd vierkante meter.

Ze worden maximaal zes maanden op een koele plaats bewaard, zonder hun presentatie, smaak te verliezen.

Bomen

Bomen groeien ongenezen, met hangende cabines, die qua vorm lijken op een piramide. De hoogte is 1,5-2 meter, soms hoger. Takken zijn krachtig, gewelfd, met grijsbruine bast zonder beharing. De bladeren zijn smaragdgroen, klein, met een spitse punt. Bomen dragen 5 jaar na het planten van de zaailingen vruchten.

peer extravaganza

Fruit

Peren groeien in gewicht van 125 tot 215 gram, met een gelijkmatige, licht olieachtige schil. Rijpe vruchten worden amberkleurig met een nauwelijks waarneembare frambozentint. Tijdens opslag is een bordeauxrode ondertoon zichtbaar. De vrucht hangt aan een langwerpige steel, zonder trechter. Het vruchtvlees is wit, sappig. Peren zijn zoet, met een uitgesproken aroma, licht zuur.

Het ras Enchanting kreeg van de proevers een beoordeling van 4,5 punten.

Toepassingsgebied

Betoverende peren worden gebruikt om desserts te versieren, toegevoegd aan gebak en vers gegeten. Je kunt ze oogsten voor de winter, jam maken, jam maken, compotes koken.

Ook worden heerlijke gekonfijte vruchten verkregen uit fruit, gedroogd.

Transporteerbaarheid

Peren zijn bestand tegen transport over lange afstanden. Ze staan ​​bekend om hun hoge houdbaarheid, maar zijn onderworpen aan opslagregels. Licht onrijpe peren moeten worden vervoerd.

peer extravaganza

De belangrijkste voor- en nadelen van de Enchanting-variëteit

De Enchanting-peer heeft veel voordelen, maar er zijn ook negatieve kenmerken.

voorsMinpuntjes
Hoge opbrengstAls de struik dikker wordt, worden de vruchten kleiner
Vorstbestendigheid
Geweldige fruitsmaak
Lange houdbaarheid en transporteerbaarheid
Als de wind waait, vallen rijpe vruchten niet
Een peer wordt zelden blootgesteld aan ziekten, plagen

Hoe een cultuur te laten groeien

Pear Extravaganza wordt op een standaard manier geteeld voor de cultuur. Het is noodzakelijk om de juiste plek ervoor te vinden, het op tijd te planten en het plantmateriaal voor te bereiden.

peer extravaganza

Keuze van tijd en plaats

Het is optimaal om perenzaailingen in maart te planten, voordat de sappen bewegen, zodat ze, voordat het koude weer aanbreekt, tijd hebben om wortel te schieten. De plaats is zonnig, open gekozen, maar je moet geen voorkeur geven aan de laaglanden. Vocht hoopt zich daar op, wortelstokverval is mogelijk.

Ze hebben de grond in de herfst voorbereid en geploegd met een schopbajonet. Bij het graven van een gat gooien ze de grond aan 2 kanten weg - afzonderlijk de bovenste en onderste lagen. Organische of minerale verbindingen worden gemengd aan het vruchtbare substraat toegevoegd.

Voorbereiding van plantmateriaal

De zaailingen worden gecontroleerd op beschadigingen en weggegooid. De wortelstokken worden rechtgetrokken, ze worden gedurende 30 minuten ondergedompeld in een groeistimulator zoals Epin, Matador. Bovendien kunt u de zaailingen in een zwakke mangaanoplossing dompelen om ze te desinfecteren.

perenzaailingen

Landing technologie

Het is noodzakelijk om een ​​peer te planten volgens het onderstaande schema.

 1. Het gat moet minimaal 60 cm diep en 80 cm breed zijn.
 2. Op de bodem wordt een drainagelaag van gebroken stenen en kiezels gelegd.
 3. Humus, compost worden geïntroduceerd, het grondmengsel wordt met water gegoten.
 4. Na het opnemen van vocht wordt in het midden een heuvel gemaakt, een zaailing met een open wortelstok wordt erop geplaatst. De kuipplanten worden in een holte langs de hoogte van de coma geplant.
 5. De grond is bedekt, waardoor de wortelhals boven de grond blijft.
 6. Daarna wordt de aarde rond de stam gestampt, geïrrigeerd met water.

Als de bomen zwak zijn, plaatsen ze een steun in het midden, binden ze eraan vast. Om vocht vast te houden, wordt de stamomtrek mulch met turf, humus, zaagsel.

Verdere houtverzorging

Zorgen voor een peer Extravaganza houdt in dat u regelmatig water geeft, de cirkel rond de boom losmaakt, bemest en ongedierte en kevers behandelt. Bovendien is de stam witgekalkt, winterklaar gemaakt.

peer extravaganza

Irrigatie, bemesting

De extravaganza moet tijdens de droogteperiode één keer per maand worden geïrrigeerd en er wordt 50 liter water per boom gebruikt. Als het seizoen regenachtig is, nemen ze hun toevlucht tot 2-3 irrigaties per groeiseizoen. Geef de cultuur water met stuifmeel, tijdens de vorming van eierstokken en na het oogsten van de vruchten.

Meststoffen worden aangebracht volgens het schema:

 • voeg in maart, vóór de sapstroom, carbamide toe;
 • vóór de start van het groeiseizoen worden op stikstof gebaseerde fondsen aangewend;
 • na het verwelken van de boom - fosfor-kaliummiddelen;
 • in oktober, na het oogsten van de vruchten, wordt humus geïntroduceerd.

Door de tijdige introductie van stikstof, kalium, fosfor, complexe verbindingen, neemt de kwantiteit van het gewas en de kwaliteit van het fruit toe. Je kunt ook organisch materiaal toevoegen: compost, mest.

meststof voor peer

Snoeien

Om een ​​peer regelmatig vrucht te laten dragen, moet hij worden gesnoeid.

 1. In het 1e jaar na het planten van de boom wordt de centrale stam ingekort op een hoogte van 50 cm. De zijscheuten worden over de knoppen heen gesneden.
 2. In het 2e jaar wordt de middelste geleider gevormd door 20 cm, takken aan de zijkanten - met 5-6 cm. Dit maakt het mogelijk om rijen op de struik te krijgen.

In de toekomst wordt het snoeien op dezelfde manier uitgevoerd. Ze zijn van plan om de struik eind maart of begin april te vormen. Snoeien tegen veroudering wordt gedaan voor oude peren, skeletachtige of semi-skeletachtige scheuten van 5-6 jaar oud worden sterk verkort.

peer snoeien

Whitewash

In de herfst worden de stammen witgekalkt met kalk met toevoeging van insectofungicide middelen. Bedek de pilaar met een stof op 70-80 cm van de wortels. Door witwassen wordt de boom beschermd tegen aanvallen van kevers, ziekten.

Overwintering

Het is raadzaam om peren te snijden, in november te bedekken met jute of lutrasil. Dankzij de schuilplaats vallen knaagdieren de stam niet aan. De grond rond de pilaar is mulch met humus, turf, sparren takken.

Ziekten, schadelijke kevers

Fairy-peren hebben de krachtigste immuniteit van andere soorten. Ongedierte valt zelden een peer aan. Het is raadzaam om in maart profylaxe uit te voeren met een 1% -oplossing van Bordeaux-vloeistof, 100 g kopersulfaat, 150 g kalk wordt opgelost in 10 liter water.

Ophaaltijden en opslagregels

Oogst peren als ze geelgroen worden. Bewaar fruit in een koele kamer zoals een kelder, kelder. De luchttemperatuur mag niet hoger zijn dan +5 graden. Overdrijf de vruchten op de takken niet, ze kunnen overrijpen en bederven.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen