De beste perenrassen voor de Oeral met een beschrijving, de subtiliteiten van groei en verzorging

Veel tuinders telen peren in de tuin. Het is geen geheim dat deze vrucht tot de groep van warmteminnende planten behoort die in streken met een gunstig klimaat moeten worden geteeld. Sommige soorten perenbomen groeien echter goed in de Oeral en Siberië. Voordat u zaailingen in dergelijke regio's plant, moet u zich vertrouwd maken met de beste perenrassen voor de Oeral.

De specifieke kenmerken van het kweken van peren in de Oeral

Een kenmerkend kenmerk van de Oeral is dat het ongunstige klimatologische omstandigheden heeft voor het kweken van de meeste planten. Het grondgebied van de Oeral wordt gedomineerd door moerassige en podzolische bodems, waarin de teelt van peren soms gecompliceerd is. De weersomstandigheden in de regio zijn onstabiel, temperatuurdalingen worden regelmatig waargenomen, waardoor de geplante zaailingen kunnen afsterven. Zelfs in de late lente en zomer kan strenge vorst beginnen.

Dergelijke kenmerken van het klimaat dwingen tuinders om bepaalde veranderingen aan te brengen in het proces van het planten en kweken van peren. Om een ​​gemiddelde of hoge opbrengst te krijgen, moet u speciale aandacht besteden aan het opwarmen van de zaailingen en het maken van extra bemesting. Voordat perenzaailingen worden geplant, wordt in de grond een drainagelaag gecreëerd, die van bovenaf wordt bedekt met organische en minerale verbanden. In de winter zijn de geplante bomen bedekt met sneeuw, waardoor ze worden beschermd tegen strenge vorst.

De beste Ural-perenrassen

Om een ​​goede oogst in een koud klimaat te krijgen, is het noodzakelijk om standaard winterharde Ural- of Chelyabinsk-variëteiten te planten. Het wordt aanbevolen om de beschrijving en de belangrijkste kenmerken van elk van tevoren te bestuderen.

Ural-peren

Chelyabinsk winter

Het is een middelgrote boom met een ronde kroon en uitstekend bestand tegen lage temperaturen. Het grote voordeel van de plant is dat hij bijna nooit ziek wordt. Het ras draagt ​​niet direct vruchten, maar pas 3-4 jaar na aanplant in de grond. De vruchten zijn geel en wegen 120 gram. Chelyabinsk-winterpeer heeft een uitstekende smaak vanwege het sappige en zoete vruchtvlees.

Rijpe vruchten worden geoogst in de tweede helft van augustus of september. Het geoogste gewas heeft een goede houdbaarheid en wordt 6-7 maanden bewaard.

Chelyabinsk winter

Zarechnaya

Onder peren met late rijping van fruit onderscheidt Zarechnaya zich. De belangrijkste voordelen van het fruit zijn:

  • vorstbestendigheid;
  • opbrengst;
  • smaakkwaliteiten;
  • weerstand tegen vele ziekten.

Dergelijke bomen groeien snel en beginnen vrucht te dragen in het tweede jaar na het planten. Ze hebben een ronde en spreidende kroon.

Rijpe vruchten zijn bedekt met een dunne schil die een gouden kleur heeft. Het vruchtvlees is zacht, heeft een aangenaam aroma en een zoete smaak.

 gouden kleur

Magnitogorsk weggelopen

Liefhebbers van klassieke variëteiten moeten aandacht besteden aan de weggelopen Magnitogorsk. Deze plant verdraagt ​​gemakkelijk de koudste Oeral-winters en is bestand tegen gevaarlijke ziekten en plagen. Dergelijke bomen beginnen vruchten af ​​te werpen in het 5-6e jaar na het planten in de tuin.

De vruchten zijn groen en hebben een licht gelige tint. Het geoogste gewas is erg lekker en wordt vaak gebruikt om jam, compotes, sap en zelfs gebak van te maken.

Veilig (Bere geel verbeterd)

Middel laat fruit, waarvan de voordelen onder meer immuniteit voor vele ziekten en smaak van het fruit zijn. Veel experts beschouwen Berezhnaya als een van de beste perenrassen die in de Oeral kunnen worden geteeld. De voordelen van Berezhnaya zijn onder meer vorstbestendigheid, langdurige vruchtzetting en opbrengst.

Het eerste gewas rijpt vijf jaar na het planten. De vruchten zijn klein en groeien tot honderd gram. Het geoogste gewas wordt aanbevolen om te worden bewaard in koele ruimtes met een temperatuur van 10-15 graden.

geel verbeterd

Talitsa (Skorospelka Sverdlovskaya)

Verwijst naar vroegrijpe peren die 65 dagen rijpen. Hierdoor wordt in de eerste helft van augustus een rijp gewas geoogst. De geoogste vruchten worden slechts 10-15 dagen bewaard en daarom wordt aanbevolen om ze onmiddellijk te gebruiken. De opbrengst van Talitsa is hoog en bedraagt ​​20-40 kilogram van elke boom.

De vruchten zijn rond en zien eruit als kleine appels. Ze zijn bedekt met een lichtgele huid met een lichte ruwheid aan de oppervlakte. Het gewicht van elke rijpe peer bedraagt ​​110 gram.

Sverdlovsk

Het wordt beschouwd als de meest voorkomende variëteit die in de Oeral wordt geteeld. Deze populariteit van Sverdlovchanka is te danken aan de uitstekende smaak van rijp fruit en de langdurige opslag van het geoogste gewas. De voordelen zijn ook de vorstbestendigheid van bomen die elke Oeral-winter doorstaan.

Dit is een variëteit met grote vruchten, aangezien de vruchten 170-180 gram wegen. Ze zijn bedekt met een groene schil, die tijdens het rijpen gelig wordt.

grootvruchtige variëteit

pinguïn

Het is een hoogproductieve, snelgroeiende boom met een breed piramidale kroon. 3-4 jaar na het planten verschijnen er peervormige vruchten van 125 gram aan de bomen. Meestal zijn ze heldergeel gekleurd, maar sommige vruchten kunnen een lichte oranje blos hebben. Van elke volwassen boom wordt minimaal 22 kilo van het gewas geoogst. Het vruchtvlees van de pinguïn is sappig en mals, zonder steenachtige punten.

Guidon

Een snelgroeiende plant met een breed piramidale kroon. De scheuten zitten dicht bij elkaar en daarom is de boom compact. De takken zijn bedekt met donkergroene bladeren met een glad oppervlak. Eendimensionale vruchten van Guidon groeien tot 130 gram. Ze zijn bedekt met een geelachtige en gladde schil, waaronder een zacht en vlezig vlees.

De belangrijkste voordelen van Guidon zijn de weerstand tegen temperatuurdaling en hoge productiviteit.

snelgroeiende plant

Favoriete

Een hoge plant met een brede en dunne kroon. De favoriet heeft een sterk wortelgestel dat bestand is tegen bevriezing van de grond. Favoriet heeft grote ovale vruchten die 115-120 gram wegen. In het begin zijn ze groen gekleurd, maar naarmate ze ouder worden, wordt hun korst blozer. Met de juiste zorg wordt 35 kilo oogst uit de boom gehaald.

Krasulia

Dit zijn middelgrote bomen die niet hoger worden dan vier meter. Krasulia verwijst naar vroegrijpe peren die begin augustus rijpen.Gemiddeld weegt het fruit 90 gram, maar als je goed voor de bomen zorgt, groeien peren tot 130 gram. De productiviteit van één boom is 20-25 kilogram.

Dekabrinka

Een hoge boom die tot vijf meter hoog kan worden. Dekabrinka is vorstbestendig en wordt daarom vaak aangeplant in Siberië en de Oeral. Rijpe vruchten zijn klein en wegen slechts 85-90 gram. Ze zijn bedekt met een gladde gelige schil. Het vruchtvlees van Dekabrinka is sappig en aromatisch, heeft een zoetzure nasmaak.

rijpe vruchten

Sunremy

Deze variëteit is populair bij de Ural-tuinders. Voordelen van Sunremy zijn onder meer smaak, vorstbestendigheid en grote vruchten. Het gewicht van elke rijpe vrucht bereikt driehonderd gram. De oogst is veelzijdig, omdat het zowel ingeblikt als vers wordt gebruikt.

Tikhonovna

Het ras is vernoemd naar de Russische veredelaar A.S. Tikhonova. De peer is goed vorstbestendig en heeft een hoge opbrengst. Tikhonovna heeft ronde groenachtige vruchten die na rijping geel worden. Ze zijn klein en wegen 70-75 gram. Het vruchtvlees is sappig, zoet en vlezig.

Sentyabrina

Sentyabrina wordt vaak verbouwd in de noordelijke regio's. Het zijn lange en vruchtbare fruitbomen met een spreidende kroon. Sentyabrina is resistent tegen ziekten en wordt daarom praktisch niet ziek.

De vruchten wegen 200-250 gram per stuk, zijn groen gekleurd met een gouden tint.

luciferdoosje

Transcendentaal

Een winterharde plant die Siberische vorst verdraagt. Peervormige vruchten wegen 80-95 gram. Ze hebben een vlezig, sappig en aromatisch vruchtvlees. De Cloudy-peer begint laat te rijpen - begin september.

Welke perenzaailingen zijn beter om te kiezen?

Houd bij het kiezen van een perenzaailing rekening met het volgende:

  • Leeftijd. Sommige tuinders beweren dat je hoge zaailingen moet kopen, maar dit is niet het geval. Ervaren experts adviseren om jonge zaailingen te kopen, waarbij de stengeldikte niet groter is dan tien millimeter.
  • Root conditie. De kwaliteit van een zaailing kan worden bepaald door de conditie van het wortelsysteem. De plant moet een gevormde wortel hebben van 25-35 centimeter lang.
  • Stempel. Bij het kiezen onderzoeken ze zorgvuldig de twijgen en de stengel. Ze moeten uniform van kleur zijn zonder donkere vlekken.

een zaailing planten

Perenverzorging in de Oeral

Om perenbomen vrucht te laten dragen, moeten ze goed worden verzorgd.

Een beetje over bevruchting

Peren worden een jaar na het planten bemest. Topdressing wordt in de zomer op de grond aangebracht, als er geen vorst is. Het is beter om kalium-fosfor-meststoffen te gebruiken, die de rijping van de vrucht versnellen.

Nu over de bomen water geven

De boom hoeft niet overvloedig te worden bewaterd, maar dit betekent niet dat hij helemaal niet bewaterd hoeft te worden. Het wordt aanbevolen om 1-2 keer per seizoen te irrigeren. In dit geval wordt water onder de wortel gegoten.

bomen water geven

Doorgaan met snoeien

Het snoeien van perenbomen gebeurt in het voorjaar. Tijdens de procedure worden laterale scheuten gesneden, waarop weinig fruit wordt gevormd. Een snoeischaar wordt gebruikt om jonge stengels te snoeien. Om oude takken te verwijderen, moet u een zaag gebruiken.

Gevolgtrekking

De klimatologische kenmerken van de Oeral laten het niet toe om veel soorten peren te verbouwen. Voordat u in deze regio fruit gaat telen, moet u vertrouwd raken met de kenmerken van de beste Ural-perenrassen.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen