Beschrijving en bestuivers van peren van de late variëteit Belorusskaya, aanplant en verzorging

Heerlijke fruitvruchten zijn relevant op elk moment van het jaar. Ze zijn een lust voor het oog en kunnen elke tafel versieren. Peer van de variëteit Belorusskaya Late is een herfstvariëteit met een lange houdbaarheid. Deze variëteit is vorstbestendig en het verzorgen van dergelijke bomen is niet moeilijk. Om zo'n cultuur te laten groeien, is het belangrijk om de fijne kneepjes van het planten en verzorgen ervan te kennen.

De geschiedenis van de perenvariëteit Wit-Russisch laat

De wintervariëteit Belorusskaya Late werd gekweekt dankzij het zaaien van zelfbestoven peer Dobra Luiza. Sinds 2002 wordt de peer in Rusland geteeld en is geschikt voor de centrale en noordelijke regio's. Veredelaars ontwikkelen geleidelijk meer geavanceerde variëteiten van deze variëteit..

Beschrijving en kenmerken van het ras

De boom heeft een dichte kroon die op een bal lijkt. De hoogte van de peer kan oplopen tot 5 meter. Kleine ovaalvormige bladeren zijn lichtgroen van kleur. Uit de kegelvormige knoppen komen witte bloemen met elliptische bloembladen. De vruchten zijn langwerpig met een ruwe schil en zacht sappig vruchtvlees. Hun smaak loopt aanzienlijk voor op een andere winterharde variëteit - Winter Wit-Rusland.

Belorusskaya late wordt beschouwd als een gedeeltelijk zelfbestoven variëteit. Om de opbrengst te verhogen, bestuiven tuinders de plant echter kunstmatig. De beste bestuivers voor deze peer zijn variëteiten zoals Bereloshitskaya, Conference of Maslyanistaya Loshitskaya.

Een boom kan alleen zelfstandig bestuiven als hij in de buurt van deze planten wordt geplant.

peer Wit-Russisch

Belangrijkste voor- en nadelen

Net als elke andere perenvariëteit heeft Belorusskaya Late een aantal voordelen:

 1. Vroege volwassenheid. De eerste vruchten kunnen 3-4 jaar na het planten van de boom worden verkregen.
 2. Maandenlange opslag van fruit, mits de nodige voorwaarden. In sommige gevallen blijven ze tot april bestaan.
 3. Winterhardheid. Vanwege deze eigenschap wordt het ras actief gebruikt door tuinders in gebieden met een koud klimaat.

Er zijn echter ook nadelen:

 • vruchtlichamen zijn niet constant;
 • de plant is vatbaar voor de schadelijke effecten van ziekten: schurft en bacteriële verbranding;
 • bij overvloedige oogsten worden de vruchten zelf kleiner;
 • de neiging van de boom om de kroon dikker te maken vereist regelmatig snoeien.

De bestaande nadelen van het ras worden gecompenseerd door een uitstekende smaak. En met de juiste zorg zijn kleine foutjes geen gedoe.

fruit op een tak

De specifieke kenmerken van het verbouwen van gewassen

Om ervoor te zorgen dat de cultuur regelmatig vrucht draagt ​​en zijn kwaliteiten niet verliest, is het noodzakelijk om een ​​verantwoorde benadering van de teelt te volgen. Het is belangrijk om alle aspecten in overweging te nemen: plaats, tijd en volgorde van planten, evenals verdere zorg.

Plaats en tijdstip van instappen

Waar de boom zich bevindt, hangt niet alleen af ​​van het uiterlijk, maar ook van de kwaliteit van het fruit. De cultuur geeft de voorkeur aan een warme en lichte plek. Het is raadzaam om de boom aan de zuidkant van gebouwen of bij een schutting te plaatsen om de negatieve invloed van koude wind te verminderen. Het laagland is niet geschikt voor deze variëteit, omdat er zich koele lucht in ophoopt en smeltwater lang blijft liggen.

De peer van de variëteit Belorusskaya Late wordt in het voorjaar geplant - voordat de knoppen verschijnen, nadat de sneeuw is gesmolten. Je kunt in de herfst een perenboom planten - vóór het begin van de vorst. Hierdoor kan de peer wortel schieten tot strenge vorst, en in het volgende seizoen zal de spruit groeien.

graaf een gat

Selectie van zaailingen

Zaailingen met open wortels of gekweekt in containers worden gebruikt als plantmateriaal. De ideale optie voor het kopen van een zaailing wordt beschouwd als een kwekerij waarin het gewenste exemplaar wordt uitgegraven voordat het wordt verkocht. Bij het kiezen van spruiten met een open wortelstelsel, moet u letten op het uiterlijk van de plant:

 • er mag geen zichtbare schade aan de bladeren zijn;
 • het is beter om wortels te kiezen met een lengte van minimaal 30 centimeter;
 • wortelstelsel zonder gezwellen, zwartheid en schimmel;
 • de bast is glad en niet droog.

Als de spruit minder dan een jaar oud is, heeft deze mogelijk geen takken. Op een twee jaar oud jong boompje - de eerste beginselen van kleine twijgen.

klaar zaailing

Juiste pasvorm

Landingtechnologie omvat de volgende reeks uitgevoerde acties:

 1. Bodemvoorbereiding. Het moet worden verrijkt met meststoffen en losgemaakt. De landingskuil wordt tot 80 centimeter diep gegraven, met een diameter van ongeveer een meter.
 2. Dompel de zaailingen in het midden van het gat.
 3. Opvullen met een mengsel van grond, mest, rivierzand en minerale meststoffen.
 4. Verdichting van de landingsplaats.
 5. Overvloedig water geven.
 6. Mulchen met schors of kleine houtkrullen.

Voor het planten kunnen de wortels van de zaailingen worden gedrenkt in een oplossing van het Kornevin-preparaat om de wortelvorming te verbeteren.

planten in de grond

Kenmerken van boomverzorging

Het is niet voldoende om alleen een cultuur te planten. Ze heeft regelmatige zorg en aandacht nodig.

Water geven en losmaken

De bomen van de variëteit Belorusskaya Late zijn bestand tegen een droog klimaat. Bij langdurige droogte is het echter aan te raden om de peer twee keer per week water te geven met schoon water. Een eenheid heeft 50 tot 70 liter nodig. Om meststoffen diep in het wortelsysteem te laten doordringen, moet het bovenste deel van de grond worden losgemaakt. Deze procedure helpt de luchttoevoer naar de plant te verbeteren en onkruid te bestrijden.

Meststoffen

Een paar jaar na het planten moet de peer worden gevoed met minerale mengsels en organische oplossingen. Perenbomen reageren positief op stikstofbemesting.

kunstmest emmer

De optimale combinatie van perenvoeding is een mengsel van beendermeel en bladverliezende boomas. In de toekomst worden meststoffen twee keer per jaar aangebracht - in de lente en de herfst. Als er problemen optreden met het uiterlijk van de boom, is het mogelijk om zomerverbanden toe te voegen via de bladmethode. Topdressing mag alleen worden aangebracht na overvloedig water geven van de boom.

Snoeien

Om een ​​mooie kroon te vormen, wordt een jonge boom gesnoeid, waardoor 3-4 takken achterblijven die er visueel ontwikkeld uitzien. Ongeveer een vierde van de hoogte wordt uit de stam gesneden. Snoeien doe je in de lente- of herfstmaanden.

Belangrijk! Om de boom niet te beschadigen, moet u voor het snoeien een geslepen snoeischaar of een tuinmes gebruiken.

Het is belangrijk om alle beschadigde takken te verwijderen. Als ze groot zijn, moeten ze naar de ring worden verwijderd.

Whitewash

In het voorjaar moet de stam worden beschermd tegen ongedierte en zonlicht. Hiervoor wordt het behandeld met kalk. Het evenement wordt ook gehouden in de herfstmaanden - om de vermenigvuldiging van parasieten en schimmelinfecties te voorkomen.De procedure moet worden uitgevoerd bij droog weer. Om een ​​oplossing te vinden, is het noodzakelijk om kalk, kopersulfaat, houtlijm en water te combineren.

witwassen van takken

Voorbereiden op de winter

Zelfs als we rekening houden met het feit dat het ras als winter wordt beschouwd, bestaat de kans op bevriezing nog steeds. Om de perenboom te beschermen tegen lage temperaturen, wordt een hoge laag houtkrullen rond de stam gegoten en wordt de stam zelf in papier gewikkeld.

Ziekten, plagen, preventie

De peer is vatbaar voor beschadiging door schadelijke bacteriën en insecten. Om ziekte te voorkomen, moeten regelmatig preventieve maatregelen worden genomen.

Schurft

Wanneer een schimmel op de grond verschijnt, kan worden aangenomen dat er sprake is van schurftschade. Door de ziekte verschijnen lichte vlekken op de bladeren van de plant en zijn de vruchten bedekt met een donkere bloei, waarin scheuren met rot worden gevormd. Voor de behandeling moet de peer worden behandeld met een oplossing van het fungicide en water.

 schimmel op fruit

Echte meeldauw

Deze ziekte tast de bladeren en bloeiwijzen aan. Het treft jonge scheuten. Als er beschadigde delen van de stengel worden gevonden, worden deze verwijderd en verbrand. Om de ziekte te bestrijden, wordt sproeien met Fundazol of een oplossing van natriumcarbonaat met vloeibare zeep gebruikt.

Bladrol

Dit ongedierte voedt zich met bladeren en vouwt ze in een buis. Om het te bestrijden, worden insecticidenoplossingen gebruikt: Lepidocyte, Kinmiks, Karate. Beschadigd blad en fruit moeten worden verwijderd en verbrand om herinfectie te voorkomen.

Perenmot

Het insect legt eieren op de vrucht en knaagt vervolgens aan het vruchtvlees tot zaden. Het zijn hen die ze voedt tot de verpopping. Als profylaxe wordt sproeien met insecticiden gebruikt. Bijvoorbeeld Fitoverma.

mot op gebladerte

Oogsten en opslag van de Wit-Russische peer laat

De variëteit is winter, dus met het plukken moet ongeveer drie weken eerder worden begonnen dan met andere variëteiten. De vruchten worden met de hand gesneden. De optimale container hiervoor is een tas met een afneembare dag. Hierdoor kunt u de peren nauwkeurig in elke container verplaatsen zonder mechanische schade.

Belangrijk! Om een ​​goede opslag te garanderen, moet u voorkomen dat u de steel van de peer scheidt..

Tijdens het oogstproces is het raadzaam om een ​​eerste sortering van peren uit te voeren. Het is raadzaam om beschadigd fruit onmiddellijk opzij te zetten voor verwerking.

oogst

Gezond fruit moet worden bewaard in houten kisten of speciale containers, in ruimtes met voldoende ventilatie. De binnentemperatuur kan variëren van 2 tot 9 graden Celsius. Om overtollig vocht uit de kamer te verwijderen, volstaat het om meerdere containers met zout of limoen te plaatsen.

U moet de vruchten in één (maximaal twee) lagen leggen, met de stengels omhoog. Lagen worden overgebracht met krantenpapier. Als er een mogelijkheid is om het gewas zorgvuldiger te plaatsen, wordt elk fruit in een krant gewikkeld.

Het kweken van Wit-Russische late peren is een kans om uw tuin te versieren en uw dieet gedurende enkele maanden te vullen met heerlijk fruit.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen