Instructies voor het gebruik van het herbicide Zontran, consumptiesnelheden en analogen

Zontran is een onkruidverdelger dat volgens de gebruiksaanwijzing kan worden gebruikt tegen onkruid dat groeit op aanplant van tomaten en aardappelen. Het herbicide middel is selectief en werkt alleen op onkruid. Het medicijn dringt door in planten en stopt de fotosyntheseprocessen en leidt vervolgens tot de volledige dood van onkruid.

Samenstelling, vorm van afgifte en doel van onkruidverdelgers Zontran

Het herbicide middel Zontran wordt gebruikt om eenjarige tweezaadlobbige en graankruiden te bestrijden die de groei van tomaten, aardappelen en sojabonen verstoren. Het wordt gebruikt tegen ambrosia, kamille, zaaidistel, herderstasje, korenbloem, bergbeklimmer, pissebedden. Tast tarwegras, distel, bindweed, overblijvend graankruid niet aan. Het medicijn bevat metribuzin, dat tot de klasse van triazinonen behoort. Het systemische herbicide dringt door in het onkruid en leidt tot hun dood.

De chemische stof heeft een selectieve activiteit, dat wil zeggen, het werkt alleen op onkruid en veroorzaakt geen schade aan de hoofdgewassen. Het herbicide wordt gebruikt voor en na het opkomen van de plant.

De maximale dosis wordt ingenomen vóór het verschijnen van spruiten van tomaten en aardappelen. Na opkomst van de hoofdgewassen wordt de dosering verlaagd.

Het medicijn heeft de vorm van een geconcentreerde colloïdale oplossing. Voor gebruik verdund met water. Het wordt gebruikt voor het irrigeren van velden en het doden van onkruid. Geproduceerd door het Russische bedrijf Schelkovo Agrokhim.

Verpakking - een plastic bus met een inhoud van 5-10 liter, ampullen van 5 milliliter, plastic flessen van 10,50,100 milliliter. Het herbicide middel kan worden gebruikt op grote boerderijen en kleine particuliere huishoudens.

paraplu-herbicide

Het werkingsmechanisme van het medicijn

Het herbicide dringt door de bladeren en wortels in het onkruid. De werkzame stof remt de fotosynthese. Het herbicide wordt langzaam afgebroken in de grond, daarom heeft het een langdurig beschermend effect, beschermt het gewassen tegen onkruid gedurende het groeiseizoen.

De plantengroei stopt onmiddellijk nadat de werkzame stof is binnengedrongen. Na 2-5 dagen treden necrose en chlorose op. Onkruid sterft volledig af in 2-3 weken. Het herbicide vertoont de hoogste activiteit bij de initiële groei van onkruid.

Voordelen en nadelen van herbicide

Voordelen van Zontran:

  • dringt snel door in het onkruid en begint onmiddellijk te werken;
  • bezit een selectieve activiteit, biedt langdurige bescherming tegen onkruid;
  • werkoplossing is bestand tegen delaminatie;
  • het aantal drugsgebruik is minimaal.

gebotteld herbicide

Verbruikspercentage voor verschillende planten

Het herbicide Zontran wordt gebruikt in de volgende doseringen (per 100 vierkante meter):

  1. Voor tomatenzaailingen. Productverbruik: 17 milliliter per 5 liter water. Het sproeien wordt 15-20 dagen na het planten van zaailingen in de tuin uitgevoerd. Tijdens het seizoen kunnen er 2 behandelingen worden uitgevoerd met een interval van 60 dagen.
  2. Voor het zaaien van tomaten. Consumptiesnelheid van herbiciden: 4-15 milliliter per 3 liter vloeistof. De verwerking wordt uitgevoerd in de fase van 2-4 bladeren van het hoofdgewas. Toegestaan ​​2 sprays met een interval van 60 dagen.
  3. Voor aardappelen. Herbicidenconsumptie: 10-15 milliliter per 3 liter water. Het sproeien wordt uitgevoerd vóór aardappelscheuten en wanneer de toppen meer dan 5 centimeter hoog zijn. Bij de tweede behandeling wordt de dosering gehalveerd. Per seizoen worden 2 irrigaties uitgevoerd. Het interval tussen behandelingen is 30 dagen.

de tractor werkt

Voorbereiding en gebruik van werkoplossing

De werkoplossing wordt op de dag van spuiten in een plastic container bereid. Neem de vereiste dosis van het medicijn en los het op in een beetje water. Voeg vervolgens vloeistof toe tot het gewenste volume. Het in water opgeloste herbicide wordt in een sproeier of in een tank van een fijnverdeelde sproeier gegoten.

Irrigatie wordt uitgevoerd bij droog en kalm weer. Het wordt niet aanbevolen om de behandeling van onkruid uit te voeren in de regen, harde wind of tijdens de actieve zomer van bijen. Overdag moet u alle voorbereide oplossing gebruiken en de overblijfselen buiten de grenzen van landbouwgrond gieten.

Veiligheidstechniek

De paraplu is niet giftig voor mensen, maar als u met dit herbicide werkt, moet u zich aan de veiligheidsmaatregelen houden. Adem geen dampen in en drink geen herbicide-oplossing. Veldwerk wordt uitgevoerd in een beschermend pak, masker of gasmasker, laarzen en rubberen handschoenen. Nadat je het veld hebt besproeid, moet je je kleren uittrekken, je handen en gezicht wassen met warm water en zeep, en je mond spoelen met een soda-oplossing.

gasmasker ter bescherming

Herbicide-toxiciteit

Zontran behoort tot de 3e klasse van toxiciteit. Het medicijn is onschadelijk voor mens en dier, maar het herbicide mag niet worden toegepast in de buurt van reservoirs waar vissen worden gekweekt, evenals tijdens de actieve zomer van bijen. Het valt binnen 1-3 maanden in de grond uiteen. Tast bodeminsecten niet aan.

Compatibiliteit met geneesmiddelen

Zontran is compatibel met andere pesticiden. De chemische stof kan worden gebruikt met op rimsulfuron gebaseerde herbiciden (Cassius) voor een complexe behandeling van onkruid in tomaten- en aardappelplantages.

Wanneer u meerdere geneesmiddelen tegelijk verwerkt, is het noodzakelijk om de dosering van elke component te verlagen. De paraplu wordt gebruikt in combinatie met fungicide en insectendodende producten om gewassen te beschermen. Voor gebruik moeten alle medicijnen worden gecontroleerd op compatibiliteit.

Instructies voor het gebruik van het herbicide Zontran, consumptiesnelheden en analogen

Houdbaarheid en bewaarcondities

Het medicijn in een goed gesloten originele verpakking moet vóór de vervaldatum worden gebruikt. Het herbicide kan niet langer dan 2-3 jaar worden bewaard. Om de chemische stof op te slaan, heeft u een speciale opslagruimte nodig, beschermd tegen vocht en zonlicht. Het medicijn wordt buiten het bereik van kinderen gehouden, uit de buurt van producten. De optimale bewaartemperatuur is 10-20 graden boven nul.

Analogen

Het chemische middel Zontran heeft analogen, dat wil zeggen herbiciden met een vergelijkbare samenstelling en werkingsprincipe.

De werkzame stof metribuzin bevat de volgende geneesmiddelen: Zenkor Ultra, Contact, Lazurit, Metrifar, Soil, Torero, Tyron, Unimark. Op percelen voor persoonlijke huishoudens worden naast het herbicide Zontran vaker de medicijnen Lazurit en Zenkor Ultra gebruikt. Pesticiden worden gebruikt op het gebied van aardappelen, tomaten, sojabonen, maïs, voor de behandeling van rozen, echinacea, alfalfa.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen