Instructies voor het gebruik van fungicide Thanos en bereiding van een werkoplossing

Het fungicide genaamd "Thanos" behoort tot de categorie van effectieve geneesmiddelen die worden gebruikt voor de behandeling en preventie van Phytophthora en alternaria bij verschillende gewassen - zonnebloem, aardappel en tomaat. Het is ook effectief tegen aantasting door uien en meeldauw op druiven. Het product wordt gebruikt voor de primaire behandeling van planten in het stadium van het verschijnen van de eerste bladeren.

Samenstelling en vorm van uitgifte

Fungicide "Thanos" wordt gemaakt in de vorm van korrels die goed oplossen in water. Geproduceerd in plastic containers in verpakkingen van 400 g Het product bestaat uit cymoxanil en famoxadon. De eerste stof is een sterk contactpreparaat dat is ontwikkeld om Alternaria en Phytophthora te verwijderen.

Het is begiftigd met het vermogen om ziektesporen te vernietigen door een beschermende laag te vormen die herinfectie voorkomt.

Cymoxanil is een systemisch-lokaal geneesmiddel dat wordt gebruikt voor profylactische en therapeutische doeleinden. Het heeft ook beschermende eigenschappen, voorkomt de progressie van de ziekte door zich op te hopen in de bodem.

Hoe Thanos werkt

Cymoxanil is een stof die stroomafwaarts wordt getransporteerd, dus het fungicide wordt gelijkmatig over de plant verdeeld. Dit middel kan de ontwikkeling van de ziekte stoppen door de aangetaste plantencellen in te kapselen.

De tweede stof, famoxadon, kan onder de huid van de bladeren doordringen en in de waslaag van de cuticula blijven. Daarom is het product bestand tegen vocht.

zak met Thanos

Voordelen van de tool

Dankzij de synthese van de actieve ingrediënten waaruit het fungicide bestaat, heeft het veel voordelen:

  • heeft een lage toxiciteit voor bijen en bewoners van reservoirs;
  • beïnvloedt onmiddellijk en voorkomt langdurig het risico op schimmelziekten;
  • voorkomt resistentie tegen schimmelinfecties;
  • begiftigd met een hoge weerstand tegen vocht;
  • heeft sterke therapeutische en profylactische kenmerken;
  • gebruikt voor verschillende gewassen;
  • verschilt in systemische lokale impact;
  • het medicijn is praktisch, zuinig en de verpakking is ontworpen voor langdurige opslag.

chemisch middel

Verbruikstarieven en voorbereiding van werkoplossing

Bij gebruik voor therapeutische en profylactische doeleinden wordt een oplossing bereid, die wordt besproeid met een tuinsproeier, die het oppervlak van het gebladerte gelijkmatig bedekt.Om aardappelen, zonnebloemen en tomaten te verwerken, lost u 6 g fungicide op in water (10 L). Voor het sproeien van de wijnstokken, neem 4 g van het product per 10 liter en voor uien - 12 g per 10 liter.

Hoe toe te passen op verschillende culturen

De verpakking van het fungicide "Thanos" bevat instructies voor gebruik, waarin wordt beschreven hoe het te gebruiken en in welke verhoudingen afzonderlijk voor elk gewas.

Druiven

Om meeldauw te voorkomen, worden druiven tijdens het groeiseizoen bespoten. Tijdens het spuitseizoen kunnen er niet meer dan 3. De eerste toepassing van de stof is preventief. Daaropvolgende worden uitgevoerd in het interval van 1 week tot twee. Voor 1 m2. m - 100 ml oplossing, het verbruik van 0,04 g van de stof wordt verstrekt. De werking is ontworpen voor een periode van ongeveer 1 maand.

spray de druiven

Aardappelen

Voor honderd vierkante meter is 6 g geld voldoende, die worden opgelost in water (4 l). De verwerking gebeurt 's avonds of' s morgens, op windstille droge dagen, minimaal 2 uur voor het begin van de regen. Per seizoen kunnen maximaal 4 behandelingen met Thanos worden uitgevoerd.

Tomaten

Tomaten worden tijdens het groeiseizoen bespoten. De eerste behandeling wordt uitgevoerd wanneer de rijen sluiten, de tweede - wanneer de knoppen beginnen te rijpen, de derde - wanneer de bloei eindigt, de laatste - tijdens de periode waarin een overvloedige oogst verschijnt. Voor 1 m2. m - 40 ml oplossing.

Zonnebloem

Zonnebloem wordt ook verwerkt tijdens het groeiseizoen. Per seizoen zijn niet meer dan 2 sprays toegestaan. De eerste is preventief, tijdens het verschijnen van bladeren. De volgende is tijdens het rijpen van de knoppen. Voor 1 m2. m - 1 ml oplossing.

zonnebloem bloeit

Uien

Bij het spuiten van uien wordt alleen de veer verwerkt. 4 behandelingen per seizoen. De eerste is preventief voor de bloei. De volgende behandelingen - na 10 dagen. Voor 1 m2. m - 40 ml oplossing. Actietijd - 2 weken.

Komkommers

Het aantal behandelingen - maximaal 4. Er moet minimaal 14 dagen zitten tussen het spuiten. Om de komkommers zoveel mogelijk te beschermen wordt het Thanos-fungicide afgewisseld met andere vergelijkbare producten.

komkommers op de site

Waarschuwingen bij het werken met Thanos

Thanos is een middel van klasse 3 voor chemische gevaren. Bij het werken zijn de beschermende maatregelen hetzelfde als bij het werken met andere fungiciden. Draag strakke kleding met lange mouwen, een veiligheidsbril, latexhandschoenen, een gasmasker en gesloten schoenen.

Als er een oplossing met een bepaalde concentratie op de huid terechtkomt, moet u het betreffende gebied onmiddellijk met veel water spoelen. Als de oplossing in de ogen komt, worden ze ook gespoeld met schoon stromend water. Als het product binnenkomt, drink dan onmiddellijk meerdere glazen water met actieve kool (6-10 tabletten).

In meer ernstige gevallen, als braken of misselijkheid optreedt, bel dan onmiddellijk een ambulance. In dit geval is het noodzakelijk om het medische team een ​​etiket te geven om het medicijn, waardoor het lichaam is vergiftigd, nauwkeurig te identificeren.

veiligheid per persoon

Toxiciteit

Het fungicide "Thanos" is matig giftig voor bijen en andere nuttige insecten. Het wordt ook niet als giftig beschouwd voor de bewoners van vijvers en beken. Hoewel je de overblijfselen van de stof natuurlijk niet in waterlichamen kunt gieten.

Combinatie met andere medicijnen

Voordat u een behandeling en preventieve maatregelen uitvoert, moet u eerst bepalen of het fungicide compatibel is met andere middelen. Dit wordt gedaan om verlies van geld en gewassen te voorkomen. Het medicijn is niet compatibel met alkalische middelen. Thanos wordt niet gebruikt in combinatie met neutrale en zure gewasbeschermingsmiddelen. Het is compatibel met "Kurzat R", "Titus", "Karate", "Aktara", VKG, "Reglon super", MKS en andere geneesmiddelen met een vergelijkbare samenstelling.

tuinsproeier

Vervaldatum en opslagregels

Het medicijn kan maximaal 2 jaar in de verpakking van de fabrikant worden bewaard als de temperatuur tussen 0 en 30 graden ligt. Het moet op een donkere, droge plaats worden bewaard buiten het bereik van kinderen.Het bereide mengsel kan niet langer dan 1 dag worden bewaard. Daarna kan het niet worden gebruikt.

Analogen van "Thanos"

"Thanos" heeft veel analogen in verschillende prijsklassen en kwaliteit. De meest voorkomende zijn "Epin", "Profit Gold", "Fregat".

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen