Instructies voor het gebruik van het Strobi-fungicide, werkingsmechanisme en analogen

Fungicide van de moderne generatie "Strobi" werkt in op een breed scala van pathogene micro-organismen die fruit, groente en bloemgewassen aantasten. Het wordt gebruikt voor de behandeling en preventie van aandoeningen in elk stadium van infectie, voor het verharden van zaadmateriaal voordat het in de grond wordt gezaaid. Voor het beste resultaat bij de behandeling moet de stof in bepaalde verhoudingen worden gebruikt en gecombineerd met andere landbouwchemicaliën.

Samenstelling, vorm van afgifte en eigenschappen van het product

"Strobi" is een systemisch fungicide, behoort tot strobilurines, remt de cellulaire ademhaling van de ziekteverwekker en veroorzaakt de daaropvolgende dood.

De werkzame stof van het medicijn is kresoxim-methyl. Strobi wordt geproduceerd in bruine korrels, ze lossen goed op in water, zonder bezinksel. Verkrijgbaar in verpakkingen van 2 g, 10 g, 100 g, 200 g.

Waar worden ze voor gebruikt?

Het medicijn is effectief tegen schimmelziekten op planten:

 • bruinrot;
 • schurft;
 • meeldauw;
 • grijze schimmel;
 • tondel schimmel;
 • stengelrot;
 • echte meeldauw, valse meeldauw;
 • stengelfiliose;
 • verschillende soorten spotten;
 • Roest;
 • rodehond.

Ze verwerken "Strobi" appels, peren, krenten, druiven, tomaten, komkommers, bloemen.

stroboscoop medicijn

Hoe werkt het

"Strobi" dringt gelijkmatig door in de structuur van de bladplaten en verspreidt zich naar buiten en naar binnen, zelfs wanneer het vanaf één kant wordt bespoten. Het onderdrukt de werking van schimmelpathogenen, voorkomt de reproductie van secundaire sporen.

De gedroogde substantie creëert een dichte, onuitwisbare film op de planten; het dringt slecht door in weefsels. De werking van het fungicide manifesteert zich na 2 uur met een kleine laesie en na 2 dagen met een ernstige ziekte. Behoudt bescherming bij een gemiddelde infectie tot 14 dagen, bij een sterke infectie tot 10 dagen.

Voors en tegens

Het is toegestaan ​​om tijdens de bloeiperiode een agrochemisch middel te gebruiken, het werkt zelfs als het de bladeren gedeeltelijk raakt. Het is ook toegestaan ​​om natte plaatplaten te verwerken bij temperaturen vanaf +5 C. Bescherming is effectief tot 1,5 maand. Het product is zuinig in gebruik en heeft een lage toxiciteit.

stroboscoop medicijn

De nadelen zijn dat paddenstoelen kunnen veranderen, resistent worden tegen de werking van het fungicide.

Verbruikstarieven

Het verbruik is afhankelijk van het type plant, het gebied waarvoor wordt bespoten. Meestal is dit 2 g stof per 10 liter bezonken water. De tarieven verschillen enigszins voor verschillende soorten gewassen.

Voorbereiding van een werkende oplossing en hoe het medicijn correct te gebruiken

Gebruiksaanwijzingen karakteriseren "Strobi" als een universeel fungicide om de microflora van schimmels te bestrijden.

Voordat u begint met spuiten, moet u de kenmerken van het werken met het medicijn kennen. De oplossing mag niet van tevoren worden bereid, alleen direct voor gebruik. Verdun de stof in een handmatige of automatische spuitfles, spoel de container na gebruik grondig uit.

Eerst worden de korrels opgelost in 1 l water, de werktank wordt voor de helft gevuld met bezonken water. Voeg al roerend de oplossing toe en voeg vloeistof toe tot het gewenste volume. Sluit, schud, begin met verwerken. Het mengsel moet binnen 2-3 uur worden gebruikt.

sproeien van steenfruit

Voer de verwerking 's morgens of' s avonds uit, bij rustig weer, door de bladeren, stam, fruit, wortelzone te besproeien. Het wordt vaak niet aangeraden om de hulp van "Strobi" in te schakelen, anders zal het leiden tot resistentie van pathogene schimmels tegen het medicijn... Voor de behandeling wordt aanbevolen om de planten voor en na gebruik te besproeien met een fungicide van een andere klasse.

Groenten

Voor groentegewassen is de dosering van het fungicide 2 g per emmer water, gebruik tijdens het groeiseizoen. Veelvoud - 2 keer. Voor 1 m2. m heeft 150 ml oplossing nodig. Effectief voor Phytophthora, echte meeldauw, bruine vlek, peronosporosis, korst, rot. Combineer met "Abiga-Peak", "Quadris", maar op zijn beurt.

Voor druiven

Ze beginnen de wijnstok in het vroege voorjaar te verwerken voor profylaxe, waarbij ze de stengel en wortelzone raken. Ga dan in de fase van 4-5 vellen opnieuw door het bovenste deel van de platen, terwijl je 2 g per emmer water verdunt. De behandeling wordt gedurende het hele groeiseizoen uitgevoerd.

Als de wijnstok is beschadigd door echte meeldauw, korst, verdunnen met 2 g per 10 liter water. Bij meeldauw, oidium, is de dosis 2 g per 8 liter, voor andere ziekten - 5 g per 10 liter.

flitsers voor druiven

Experts raden aan om 2 behandelingen per seizoen uit te voeren en de laatste 30 dagen voor de oogst.

Voor verwerking moet preventief worden gesnoeid: verwijder droge, dode takken.

Voor druiven wordt Strobi gecombineerd met preparaten van een reeks fungiciden: Delan, Poliram.

Boomverwerking

Voor een meter fruitboomhoogte heb je 2 g van een substantie nodig verdund in 10 liter water. Het wordt driemaal verwerkt met een interval van 2 weken, de laatste 35 dagen voor de oogst. Wissel af met bereidingen "Skor", Bordeaux-vloeistof, "Cumulus".

Bloemen

Rozen worden van begin juli tot de vorst twee keer per maand gesproeid, denk eraan om de grond eromheen te cultiveren.

Voor echte meeldauw en roest, los 5 g van de stof op in een emmer water. Tijdens het groeiseizoen is het toegestaan ​​om bloemen 2-3 keer te sproeien met een interval van 10 dagen.

stroboscoop voor rozen

Fungicide veiligheid

Bij het verwerken van het medicijn is het absoluut noodzakelijk om beschermende uitrusting te gebruiken: draag een werkpak, handschoenen en een gasmasker. Week de kleding vervolgens in een oplossing van zeep en soda. Tuin- en tuinwerkzaamheden mogen pas na 3 dagen worden uitgevoerd.

Compatibiliteit met andere medicijnen

Denk er bij het combineren met andere chemicaliën aan dat ze niet tegelijkertijd maar om beurten worden gebruikt. Tijdens de behandeling wordt aanbevolen om af te wisselen tussen "Strobi" en "Topaz", "Fastak", "Delan", "Abiga-Peak". Dit is nodig om te voorkomen dat de schimmelmicellen zich aanpassen aan actieve stoffen.

Als u met twee medicijnen tegelijk spuit, moet eerst een compatibiliteitstest worden uitgevoerd.

Toxiciteit

Het medicijn is geclassificeerd als laag-toxisch, als veiligheidsmaatregelen worden nageleefd, heeft het geen invloed op een persoon. Studies hebben aangetoond dat na het aanbrengen van de residuen van de stof niet op fruit, groenten, in de grond werd aangetroffen. Het fungicide hoopt zich niet op in het waterlichaam, het heeft een lage toxiciteit voor levende organismen.

sproeien met fungiciden

Desondanks mag het product niet worden gebruikt in de buurt van wateren met vissen en drinkwaterbronnen.

Opslagregels en termijnen

De werkende oplossing moet onmiddellijk worden gebruikt. Bewaar het medicijn in een verpakking op een koele, droge plaats, weg van voedsel en buiten het bereik van kinderen, gedurende een periode van 3 jaar.

Gelijkwaardige middelen

Vergelijkbare fungiciden van schimmel: "Strobitex", "Trichodermin", "Skor". Ze dienen om schimmelziekten te voorkomen, de poriën van het mycelium te vernietigen en helpen om met ziekteverwekkers om te gaan.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen