Instructies voor het gebruik van het fungicide Revus Top en het werkingsmechanisme

De instructies voor het gebruik van het fungicide "Revus Top" geven nauwkeurige aanbevelingen voor het gebruik van het medicijn. Een moderne remedie helpt de oogst te behouden, beschermt deze tegen schimmelinfecties. Ze begint te woeden in tuinen en kassen met een scherpe verandering in het weer, langdurige regenval en dagelijkse temperatuurschommelingen.

Samenstelling en vorm van afgifte van het fungicide "Revus Top"

Dit is een uniek medicijn. Het bevat twee stoffen die de schimmel vernietigen: mandipropamide, difenoconazol. "Revus Top" wordt geproduceerd in de vorm van een suspensieconcentraat, gegoten in een plastic container van 5 liter.

Werkzame stofConcentratie (%)handelen
Mandipropamide25Blokkeert de sporulatie, remt de lipidesynthese, voorkomt dat sporen ontkiemen
Difenoconazol25Interfereert met sporulatie, remt de groei van mycelium

Voor-en nadelen

Het nadeel van het "Revus" -preparaat is dat het alleen die schimmels doodt die peronosporosis en Phytophthora in sommige groentegewassen veroorzaken. De voordelen zijn lange tijd op te noemen, waarvan de meest relevante zijn:

 • "Revus" kan worden opgenomen in tankmengsels, het is compatibel met insecticiden en andere fungiciden;
 • neerslag heeft geen invloed op de duur van de beschermende actie;
 • verhoogt de houdbaarheid van aardappelen;
 • dringt snel door in plantenweefsels en vernietigt de schimmel binnen 7-14 dagen;
 • vermindert gewasverliezen.

Stoffen waaruit het preparaat "Revus Top" bestaat, hopen zich bij veelvuldig gebruik op in de bodem en onderdrukken de vitale activiteit van nuttige bodembacteriën. Houd hier rekening mee bij het aanbrengen van het fungicide, neem de aanbevolen tarieven in acht, overschrijd het aantal behandelingen dat in de instructies is gespecificeerd niet.

Werkingsmechanisme en reikwijdte

Het medicijn wordt gebruikt om aardappeltoppen, tomatenstruiken en uien te behandelen van de lagere oomyceet-schimmels die Phytophthora veroorzaken, peronosporosis. Fungicide beschermt groenten tegen schimmelziekten, wordt snel door de bladeren opgenomen en migreert naar alle delen van de plant.

Op plaatsen waar ziekteverwekkers zich ophopen, begint het fungicide te werken:

 • interfereert met de synthese van lipiden;
 • remt de groei van mycelium;
 • voorkomt dat sporen ontkiemen;
 • voorkomt reproductie.

revus top

"Revus" bezit translaminaire activiteit en werkt anders dan contact- en systemische fungiciden. Het dringt snel door in de wasfilm, die zich op het oppervlak van de bladplaten bevindt, daarom wordt het tijdens het besproeien (regen) niet met water afgewassen.

De periode van beschermende actie en de snelheid van blootstelling

Antischimmelwerking begint binnen 2-3 uur, duurt 1-2 weken. De werkzame stof van het medicijn (mandipropamide) dringt door in de nieuw gevormde bladeren en beschermt de nieuwe groei.

Het fungicide is niet bang voor regen, ook al is er maar 1 uur verstreken na het spuiten.

De waslaag van planten absorbeert de oplossing, wat zorgt voor een hoge regenbestendigheid van het "Revus" -preparaat, de effectiviteit ervan bij hevige en frequente neerslag. De desintegratietijd van actieve stoffen is 5-15 dagen, na hun vervaldatum kunnen groenten worden gegeten.

cottage bescherming

Hoe u een werkende oplossing op de juiste manier voorbereidt

Om de werkoplossing voor te bereiden, hebt u een sproeier met een roerwerk nodig. Fungicide wordt aan de tank toegevoegd met de volgende snelheid:

 • water - 10 l;
 • "Revus Top" - 10-12 ml.

De werkoplossing wordt tijdens de verwerking geroerd en direct na bereiding geconsumeerd.

Instructies voor het gebruik van het fungicide "Revus Top"

De hele oplossing moet overdag worden gebruikt. De verbruikscijfers zijn per groentegewas in de tabel weergegeven.

CultuurAantal behandelingenWachttijd (dagen)Verbruik werkvloeistof per honderd vierkante meter (l)Toepassingsschema
Ui215101e keer veerlengte 7-10cm
2e keer in 7-14 dagen
Aardappelen4551e keer totdat het loof sluit
Buiten tomaten4551e keer 10 dagen na de landing in de grond, alle volgende met een interval van 7-14 dagen

Het effect van de behandeling is groter als deze 's ochtends op droge bladeren wordt uitgevoerd.

Voorzorgsmaatregelen

Werk in normale werkkleding die de huid zoveel mogelijk bedekt. Gebruik een hoed, bril, latex handschoenen en een gasmasker. Aan het einde van alle persoonlijke beschermingsmiddelen, behandelen met een oplossing van zuiveringszout, afspoelen.

voorzorgsmaatregelen

Toxiciteit

Het fungicide kan in de buurt van watermassa's worden gebruikt. Het is niet schadelijk voor in water levende organismen. Revus Top is onschadelijk voor mensen, huisdieren, vogels en insecten.

Compatibiliteit met andere pesticiden

Het fungicide is goed compatibel met chemicaliën die zomerbewoners en landbouwbedrijven gebruiken tegen ongedierte en onkruid. Voordat het tankmengsel volledig wordt voorbereid, wordt een verplichte test uitgevoerd.

De medicijnen zijn incompatibel als de oplossing troebel wordt of als er een neerslag ontstaat. Om aanplant te beschermen tegen Alternaria, Phytophthora, voeg je toe aan het tankmengsel:

 • Revus Top;
 • "Snelheid";
 • CE.

compatibiliteit met andere fungiciden

Opslagvoorwaarden en -regels

Fungicide "Revus" wordt opgeslagen in de achterkamer, waar geen drinkwater of voedsel is. Kinderen en huisdieren mogen de winkel niet betreden. Lege containers van de bereiding moeten worden verbrand. Bewaar het product niet langer dan 3 jaar.

Fungicide-analogen

Fungicide "Revus Top" wordt geproduceerd door het bedrijf "Syngenta". Om groentegewassen te beschermen tegen schimmelinfecties, heeft ze medicijnen:

 • Ridomil Gold;
 • "Quadris".

"Quadris" beschermt tegen alle gevaarlijke ziekten, verlengt de vruchtperiode. "Ridomil Gold" wordt gebruikt tijdens actieve vegetatie, het verbetert de houdbaarheid van aardappelen.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen