Instructies voor het gebruik van fungicide Racurs en consumptietarieven

Bij het verbouwen van gewassen heeft men te maken met het verschijnen van plagen of ziekten. Niemand is hier immuun voor, dus je moet je toevlucht nemen tot verschillende chemicaliën. Een van de effectieve fungiciden is het medicijn Racurs.

Samenstelling en vorm van afgifte van het fungicide "Rakurs"

De chemische stof bevat twee werkzame stoffen: cyproconazol en epoxiconazol. Het is een tweecomponenten-fungicide met een systemisch effect op planten. Het medicijn "Rakurs" wordt geproduceerd in de vorm van een suspensieconcentraat, dat voor gebruik wordt verdund met stromend water.

Voor-en nadelen

De voordelen van het gebruik van Rakurs zijn onder meer:

 1. Beschermend effect op lange termijn na behandeling (duur is ongeveer 4 weken).
 2. De oplossing is niet giftig voor mensen en insecten.
 3. De beschermende eigenschappen verschijnen vrijwel onmiddellijk na het spuiten.
 4. Geschikt voor het bestrijden van de belangrijkste soorten ziekten van graangewassen en sojabonen.
 5. Compatibel met de meeste andere medicijnen.
 6. Lange houdbaarheidstermijn.
 7. Werkzame stoffen dringen snel plantenweefsels binnen, dankzij deze eigenschap wordt het medicijn niet weggespoeld, zelfs niet na zware en langdurige regenval.

Er werden geen significante nadelen gevonden bij de bereiding van "Rakurs".

fungicide Racurs

Spectrum en werkingsmechanisme

"Rakurs" wordt gebruikt om de volgende ziekten te behandelen:

 • alle soorten roest;
 • netto spotten;
 • anthracnose;
 • cercosporosis;
 • echte meeldauw en andere schimmelziekten;
 • alternaria.

Ciproknazol heeft een beschermend en genezend effect op planten. Dankzij hem is de chemische stof zeer goed oplosbaar in water. Dringt snel door in bladeren (een half uur na behandeling). Daarna beweegt het door alle delen van de plant.

Epoxiconazol heeft een profylactisch effect. Na het sproeien dringt het snel door de bladeren in plantenweefsels en vermengt het zich met andere delen. Van de voordelen van deze stof onderscheidt de activiteit zich zowel bij koud als bij warm weer.

medicijnen flesje

Ook bevat het preparaat specifieke polymeren die er door hun werking voor zorgen dat een druppel oplossing aan de plaat "blijft plakken". Na de behandeling dringt de oplossing binnen 2 uur volledig door in alle weefsels van de behandelde planten.

Aantal slagen en periode van beschermende actie

Het medicijn begint de ziekte bijna onmiddellijk na de behandeling te beïnvloeden. De duur van de beschermende werking is ongeveer 1 maand. De term kan enigszins variëren als gevolg van klimatologische omstandigheden en een aantal andere factoren.

tractor in het veld

Consumptiemaatregelen voor verschillende plagen en ziekten

Verwerkt gewasZiekteMedicijngebruik (l per 1 ha)
Lente- en wintertarweEchte meeldauw, alle soorten roest, vlekken, septoria, pyrenoforose0,2-0,3
GerstEchte meeldauw, roest, netten en donkerbruine vlekken, ook een chemische stof die wordt gebruikt voor rhynchosporia0,2-0,3
WinterroggeAlle soorten echte meeldauw, zowel bruin als stengelroest, rhynchosporium0,3-0,4
SojaCercosporosis, alternaria, septoria, ook effectief voor anthracnose0,2

tarwe inspectie

Bereiding van het werkmengsel

Voor 1 ha is 200 liter oplossing nodig. Voor luchtvaartverwerking - 50 liter per hectare. De bereiding van de spuitoplossing vindt plaats in fasen. Schud eerst de suspensiebus grondig. Vervolgens wordt de benodigde hoeveelheid oplossing in de tank gegoten en wordt de helft van het water gegoten. Meng goed en giet de rest van het water erbij.

De optimale luchttemperatuur tijdens de verwerking is van +17 tot +20 graden. Het wordt aanbevolen om de procedure 2 uur voor het begin van de neerslag uit te voeren.

Gebruiksaanwijzing

De oplossing moet onmiddellijk na bereiding worden gebruikt. Sproeien wordt aanbevolen op een droge en rustige dag na zonsondergang. Of 's morgens vroeg voordat de zon opkwam.

test applicatie

Het sproeien wordt preventief uitgevoerd vóór het begin van het groeiseizoen. Of op elk moment bij het eerste teken van ziekte. Per seizoen zijn slechts twee behandelingen toegestaan.

Voorzorgsmaatregelen

Het wordt aanbevolen om op een windstille dag te sproeien, zodat de wind de oplossing niet alle kanten op spuit. Draag strakke, gesloten kleding om te voorkomen dat de oplossing op de huid of slijmvliezen terechtkomt. Het is niet overbodig om een ​​masker en een bril op te zetten, zodat de oplossing niet in de mond en ogen komt.

Als de oplossing in de ogen komt, worden deze dringend met veel stromend water gewassen. U kunt ook het beste achteraf een arts raadplegen. Als de oplossing in contact komt met open huidgebieden, worden deze met veel water en zeep gewassen.

kostuum en masker

Eerste hulp bij vergiftiging

Als symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid of andere tekenen beginnen op te treden na de procedure, moet dringend actie worden ondernomen. Allereerst is het om een ​​dokter te bellen. Je kunt ook actieve kool drinken.

Toxiciteitsgraad

De chemische stof heeft een matig toxiciteitsniveau, daarom moeten gesloten kleding, een masker en een veiligheidsbril worden gedragen voordat de procedure wordt uitgevoerd. Het preparaat is niet giftig voor insecten. Het is echter verboden om het in de buurt van open waterlichamen te gebruiken.

Compatibiliteit

De chemische stof is compatibel met de meeste andere geneesmiddelen, behalve die met een sterk alkalische of sterk zure reactie. Voordat u meerdere producten tegelijkertijd gebruikt, moet u hun compatibiliteit controleren. Hiervoor wordt het gebied behandeld met een kleine hoeveelheid stoffen. Als de planten niet zijn afgestorven, kun je beginnen met het cultiveren van het hele veld.

inspectie van het gebied

Opslag condities

Bewaar de Rakurs-chemische stof in een donkere kamer met goede ventilatie, uit de buurt van zonlicht en voedsel. De optimale temperatuur in de kamer waar de oplossing wordt bewaard, moet tussen -30 en +35 graden zijn. Als er na verwerking verdunde vloeistof achterblijft, is het verboden deze op te slaan. Het moet ook een plek zijn waar dieren en kinderen geen toegang toe hebben. De houdbaarheid is 3 jaar.

Fungicide-analogen

Analogen zijn onder meer Racurs SK, Ballerina, Bublon Gold, Borey, Borey Neo en Flint VSK.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen