Instructies voor het gebruik van fungicide Profit Gold en werkingsmechanisme

Profit Gold is een fungicide dat koper bevat. Het heeft een genezende en beschermende werking in de strijd tegen meeldauw, Alternaria en Phytophthora. De tool vecht effectief tegen de eenvoudigste schimmels en is ook resistent tegen andere medicijnen. Het fungicide heeft een snelle werking en doodt de ziekteverwekkers onmiddellijk met meeldauw en phytophthora. Voordat u de plant gaat verwerken, dient u de gebruiksaanwijzing van het Profit Gold-fungicide te lezen.

Samenstelling en vorm van afgifte van het fungicide "Profit Gold"

"Profit Gold" bestaat uit 2 actieve componenten van systemische en contactactie. Elk van hen vormt een aanvulling op en versterkt de invloed van elkaar en beschermt planten zowel van binnen als van buiten. Het wordt geproduceerd in de vorm van in water dispergeerbare korrels en is verpakt in zakken van 5, 6 en 1,5 g.

Eigenschappen en actie

Door de aanwezigheid van twee componenten in het medicijn kan het twee werkingsrichtingen bestrijken. Het eerste actieve ingrediënt, cymoxanil, sijpelt onder de buitenste laag van houtachtig weefsel, reinigt de aangetaste gebieden van schimmelformaties en voorkomt de daaropvolgende ontwikkeling van deze ziekte.

De tweede component, famoxadon, vernietigt de schimmel samen met de sporen die op het oppervlak worden gevormd.

In een vochtige omgeving vormt de stof een beschermende rekfolie. Het werkingsgebied van het medicijn wordt dus vergroot door zich te verspreiden naar plaatsen die niet zijn behandeld of die zijn ontstaan ​​tijdens de periode van ontwikkeling en groei. Famoxadon kan de schimmel op cellulair niveau vernietigen, het is ook effectief tegen zijn sporen.

winst goud

Tegen welke ziekten vecht het medicijn?

"Profit Gold" vernietigt de eenvoudigste microben die schimmelziekten veroorzaken, ook die welke resistent zijn tegen andere agentia. Het product is bedoeld voor gebruik op niet-bloeiende planten.

Het fungicide is bedoeld voor gebruik op:

 • kamerplanten;
 • bloemen die lijden aan septoria;
 • aardbeien om bruine vlek te bestrijden;
 • verschillende aanplant besmet met echte meeldauw;
 • ui - vecht effectief tegen peronosporosis;
 • druiven - helpt tegen meeldauw;
 • tomaten - van Phytophthora en stengelrot;
 • aardappelen voor Alternaria en anthracnose;
 • bieten.

ziekte bestrijden

Voordelen en nadelen van de tool

Fungicide heeft veel voordelen:

 • schaadt de bewoners van reservoirs, dieren en mensen niet;
 • vocht en regen kunnen het effect van het product alleen maar versterken;
 • wast niet af in de regen;
 • beschermt nieuwe bladeren tegen ziekten;
 • werkt snel op de veroorzaker van de ziekte en laat het zich niet verspreiden op de site.

Het belangrijkste nadeel van het fungicide is dat het alleen het meest effectief is bij nat, koel weer. Profit Gold behandelt ook een beperkt aantal schimmelziekten en wordt voor een beperkt aantal gewassen gebruikt.

hulp aan cultuur

Hoeveel behandelingen kunnen er worden uitgevoerd

Omdat dit fungicide zich niet kan ophopen in het behandelde gewas, wordt het tot 4 keer per seizoen gebruikt. Een uitzondering is de wijnstok, die niet vaker dan 3 keer mag worden bespoten. Ook tijdens het rijpen van de trossen of tijdens de bloeiperiode wordt afgeraden om het te behandelen. Het sproeien wordt niet meer dan 2 weken later uitgevoerd. Indien nodig kan de wachttijd worden verkort tot 8 dagen.

Toepassingstarieven

Los voor het verwerken van nachtschade 6 g van de stof op in 10 l water. Hoe ernstiger de plant wordt aangetast, hoe minder water er moet worden toegevoegd. Neem voor preventieve maatregelen 10 liter en met aanzienlijke schade - 5 liter. De afgewerkte oplossing is voldoende voor honderd vierkante meter.

Fungicide wordt ook aanbevolen om te worden gebruikt om druiven tegen meeldauw te behandelen: 6 g van het product wordt toegevoegd aan 15 liter water. Deze oplossing is voldoende om 1,5 hectare aanplant te verwerken.

Om kamerbloemen te sproeien, wordt 1-2 g van het medicijn verdund in 1 liter water. De hoeveelheid is afhankelijk van het type plant en de ernst van de infectie.

Toepassingssnelheid

Gebruiksaanwijzing

Gewoonlijk wordt de eerste bespuiting uitgevoerd met het oog op profylaxe om het begin van de ziekte te voorkomen. Als de minste tekenen van schimmelinfectie op de planten verschijnen, moet u niet denken dat alles vanzelf overgaat.

In de zuidelijke regio's worden tomaten na aanplant in de volle grond behandeld met het Profit Gold-fungicide tegen Phytophthora.

Het is noodzakelijk om te wachten tot de spruiten wortel schieten. In de noordelijke regio's vindt de verwerking plaats in de tweede helft van juni. Tijdens deze periode begint de schimmel zich actief voort te planten en veroorzaakt hij ernstige schade aan de plant.

toepassing van winstgoud

Aardappelen van Phytophthora worden bespoten als het loof in de rij nog niet tot een stevig tapijt is gesloten. De ui wordt besproeid wanneer de veer 10 cm in de hoogte is gegroeid.Als de manifestatie van de ziekte eerder wordt ontdekt en de bladeren grijs zijn, begint de plant eerder te genezen.

De druiven moeten worden verwerkt voordat ze bloeien. Het loof zou tegen die tijd eindelijk gevormd moeten zijn.

Herverwerking wordt aanbevolen bij afwezigheid van wind, op droge dagen, 's avonds of' s morgens vroeg, voordat dauw op het blad verschijnt. Het medicijn moet in een glas worden verdund en worden gefilterd. Giet vervolgens de substantie in de spuit en voeg water toe.

gewasverwerking

De behandeling wordt zo uitgevoerd dat de bereiding aan beide kanten gelijkmatig over de bladeren wordt verdeeld. Laat geen druppels vormen en op de grond vallen.

Voorzorgsmaatregelen

In termen van schade aan mensen, is het medicijn geclassificeerd als gevarenklasse 3. Voordat u met de behandeling van planten begint, is het daarom noodzakelijk om de voorgeschreven voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. De container voor het bereiden van de oplossing wordt grondig gewassen.

Het is ten strengste verboden om het voor andere doeleinden te gebruiken, inclusief koken.

De verpakking die het product bevatte, moest worden verbrand, het werk wordt uitgevoerd in een speciaal pak. Bescherm uw gezicht en andere blootgestelde delen van uw lichaam, inclusief uw handen.

Was kleding na het verwerken van fabrieken. Niet roken, drinken of eten tijdens het verstuiven. Als het medicijn op de een of andere manier in de maag is terechtgekomen, moet u onmiddellijk braken opwekken en onmiddellijk naar het ziekenhuis gaan.voorzorgsmaatregelen

Als er wordt gespoten zonder een veiligheidsbril te dragen, kunnen druppels van de stof in de ogen komen. In dat geval moet u uw handen en ogen dringend met schoon stromend water wassen.Ga dan naar de dokter, want het middel kan een chemische verbranding veroorzaken. Het kan erg schadelijk zijn voor uw gezichtsvermogen.

Het is verboden fruit te consumeren dat recentelijk bespoten is met het Profit Gold fungicide. Het is noodzakelijk om 7-14 dagen te wachten totdat de stof is verwijderd.

Compatibiliteit met andere landbouwchemicaliën

De fabrikant raadt het combineren van Profit Gold met andere fungiciden af. Je kunt het combineren met stimulerende middelen en groeiregulatoren die niet uit alkali bestaan. Het kan zijn: "Ribav-extra", "Tsikron", "Epin".

gewasverwerking

Opslag van het fungicide

Fungicide kan onder bijna alle temperatuuromstandigheden 2 jaar worden bewaard. De verpakking moet echter intact zijn, zodat er geen vocht in de korrels dringt. Het afgewerkte mengsel is niet geschikt voor opslag. Het verliest zijn eigenschappen slechts een paar uur niet. Deze tijd is voldoende om het vereiste gebied te besproeien. Als er residuen zijn, moeten deze worden afgevoerd op een plaats die niet toegankelijk is voor dieren en mensen.

Analogen van de middelen

Een goede analoog van het fungicide "Profit Gold" is "Thanos". Dezelfde actie wordt gekenmerkt door "Ridomil" en "Ordan". Ze kunnen worden afgewisseld met "Profit Gold" om het genezende effect te vergroten.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen