Instructies voor het gebruik van herbicide Uitstekend tegen onkruid in de bedden

Tijdens het groeiseizoen groeien niet alleen plantgewassen actief, maar ook veel soorten onkruid. Om deze reden kost de strijd tegen schadelijk onkruid te veel tijd van tuinders en tuinders. Voor dit doel wordt aanbevolen om het herbicide Excellent te gebruiken, dat een selectieve werking heeft en het mogelijk maakt om effectief om te gaan met ongewenste vegetatie op de site.

Samenstelling en vorm van uitgave van de Excellent student

Het belangrijkste actieve ingrediënt van het medicijn is quizalofl-P-ethyl. Het product is verkrijgbaar in de vorm van een geconcentreerde emulsie, in ampullen van 2 milliliter.

Spectrum en werkingsmechanisme

Het medicijn heeft een selectief effect. Dit betekent dat het bepaalde soorten onkruid vernietigt zonder de gewassen aan te tasten. Bij het sproeien van de bladeren komt de substantie het wortelsysteem binnen, waar het begint te werken. Het drogen van het grondgedeelte van de plant wordt 5-7 dagen na de behandeling genoteerd. Volledig schadelijke planten sterven na 21 dagen af.

Voordelen van het herbicide

Het preparaat Excellent heeft een selectief effect op vele eenjarige en meerjarige schadelijke planten, waaronder kippengierst, tarwegras, varkenshaargras. Een tastbaar resultaat van het verwerken van de site wordt na een week genoteerd. Volledige vernietiging van het onkruid vindt plaats 2-3 weken na het sproeien.

voordelen van herbicide

Het effect van het gebruik van het product blijft bestaan ​​tot het einde van het groeiseizoen. Het medicijn veroorzaakt geen ontwikkeling van resistentie bij schadelijke planten en heeft, in vergelijking met andere herbiciden, een onbeduidende dosering.

Verbruikstarieven voor verschillende planten

Gebruik voor de vernietiging van eenjarig onkruid 10 milliliter van het product voor 2-3 liter water. Dit is genoeg om honderd vierkante meter land te zuiveren. Bij het oogsten van overblijvend onkruid heb je 10 milliliter substantie nodig voor 1-2 liter water.

Hoe u een werkende oplossing op de juiste manier voorbereidt

Om de oplossing voor te bereiden, moet u het aandeel van 10 milliliter substantie voor 2-3 liter water observeren om jaarlijkse schadelijke planten te vernietigen en dezelfde hoeveelheid voor 1-2 liter water voor overblijvend onkruid. Ten eerste moet de spuittank voor een derde gevuld zijn met water. Voeg vervolgens herbicide toe en voeg de rest van het water toe.

uitstekende wiet

Hoe gebruik je onkruidbestrijding in de tuin?

Volgens de gebruiksaanwijzing wordt het preparaat op de gronddelen van planten gespoten in de periode van 2 tot 6 paar echte bladeren.Tarwegras wordt verwerkt op een hoogte van 10-15 centimeter. Het herbicide blijft een maand in de grond, wat de mogelijkheid van kieming van nieuw onkruid uitsluit.

In deze tijd hebben plantenculturen al de tijd om zich volledig te vormen, waardoor het onkruid niet langer gevaarlijk is.

De verwerking van aanplant of gewassen moet worden uitgevoerd met een verse oplossing bij helder en kalm weer. Dit kun je het beste doen bij temperaturen boven de 20 ° C. Het verbruik van de werkoplossing zou normaal gesproken 200-300 milliliter per 10 vierkante meter moeten zijn.

met behulp van een uitstekende student

Veiligheid bij het werken met het medicijn

Om bedwelming van het lichaam uit te sluiten, moet u zich houden aan veiligheidsregels. Deze omvatten:

  1. Een verandering van kleding hebben die kan worden gebruikt bij het werken met een chemische stof.
  2. Klassieke uitrusting bij het werken met een spray van giftige stoffen. Dit omvat een hoed, een stofzuigerbril, zware gaasverbanden om de bovenste luchtwegen te beschermen, grove kleding met lange mouwen en een rubberen schort.
  3. De staat van de veldspuit controleren met water.
  4. De procedure wordt aanbevolen bij afwezigheid van wind en regen, 's ochtends of' s avonds.
  5. Het wordt niet aanbevolen om te roken, te drinken of te eten tijdens het verwerken van aanplant.
  6. Na verwerking moet u de spuittank 3-6 uur neutraliseren met een 5% soda-oplossing.

Sproeien mag niet worden uitgevoerd bij kinderen, vrouwen die borstvoeding geven en zwangere vrouwen, en ook niet voor mensen die overgevoelig zijn voor de componenten van het herbicide.

wiet controle

Herbicide-toxiciteit

Het medicijn heeft een 3e klasse van toxiciteit. Het vormt een matig gevaar voor de menselijke gezondheid. Bij correct gebruik is het herbicide niet schadelijk voor het milieu.

Hoe bewaar ik het correct?

Het medicijn kan niet langer dan 3 jaar vanaf de fabricagedatum worden bewaard. Het wordt aanbevolen om het pesticide uit de buurt van huishoudelijke artikelen en voedsel op te slaan. De kamertemperatuur mag niet hoger zijn dan 50 ° C. Het herbicide moet te allen tijde in een gesloten container worden bewaard.

Gelijkwaardige middelen

Als alternatief kunnen medicijnen Tigran, Furex en Tarzan worden gebruikt. Ze bevinden zich in dezelfde prijscategorie en hebben een vergelijkbare samenstelling, waardoor u het gewenste effect kunt krijgen in afwezigheid van het herbicide Uitstekende werker in de winkelrekken.

Het gebruik van dergelijke stoffen is effectief als de gebruiksinstructies worden gevolgd, evenals veiligheidsvoorschriften. Dit maakt het sproeien gunstig voor het gewas en veilig voor de gezondheid.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen