Instructies voor het gebruik van herbicide Octapon Extra, consumptiesnelheden en analogen

Veel zomerbewoners en tuinders houden zich bezig met de teelt van groente- en tuinbouwgewassen. Tijdens het kweken van geplante planten komen ze vaak onkruid tegen, dat moet worden verwijderd. Er zijn verschillende methoden om gras te bestrijden op de site, maar meestal gebruiken ze herbicideformuleringen. Tegelijkertijd wordt het herbicide "Octapon Extra" als populair beschouwd.

Samenstelling, vorm van afgifte en doel van herbicide "Octapon Extra"

Voordat u een dergelijke tool gebruikt, moet u zich meer in detail vertrouwd maken met het doel ervan. Gebruik Octapon Extra om meerjarig en eenjarig onkruid te verwijderen. Een dergelijke herbicide samenstelling wordt als effectief beschouwd vanwege het feit dat deze laag-vluchtige esters bevat. Ze helpen om snel onnodig gras in de tuin en tuin kwijt te raken.

"Octapon Extra" wordt geproduceerd in de vorm van een vloeistof, die voor gebruik moet worden opgelost in water.

Hoe werkt onkruidbestrijding

Voordat u een herbicide vloeistof gebruikt, moet u de kenmerken van het effect op onkruid begrijpen. Na behandeling dringt de vloeistof door het loof in de planten. Het hoopt zich geleidelijk op in het wortelstelsel, de bladeren en stengels. Anderhalf uur na verwerking kun je zien dat de kleur van het blad begint te veranderen. Het wordt geel, na verloop van tijd krullen de bladeren en vallen ze af. Het behandelde gras en onkruid worden volledig gedood in 4-5 dagen na het sproeien.

Belangrijkste positieve en negatieve aspecten

Octapon Extra heeft, net als de meeste andere onkruidbestrijdingsmiddelen tegen onkruid, een aantal nadelen en voordelen. De belangrijkste voordelen van het medicijn zijn:

 • effectieve impact op onkruid behorende tot de groep van wortelzuigende planten;
 • hoge penetratiegraad van herbiciden, waardoor het mogelijk is om het grasveld snel te verwijderen;
 • weerstand tegen sedimenten die de producten niet van het oppervlak van planten afwassen.

Het enige ernstige nadeel van het medicijn zijn de hoge kosten.

Octapon Extra

Verbruikspercentage voor verschillende planten

Bij het beschermen van verschillende soorten planten tegen onkruid, kunnen de consumptiesnelheden van de herbicide vloeistof verschillen:

 1. Plantaardige gewassen. Om het gebied voor groenten te verwerken, wordt 20-30 milliliter van het medicijn geconsumeerd.
 2. Granen.In dit geval stijgt het verbruik van "Octapon Extra" tot veertig milliliter.
 3. Boomgaard. Als u in een fruittuin werkt, mag u niet meer dan 20 milliliter van het product uitgeven.

gras oogsten

Hoe een werkend mengsel te bereiden

Voordat u de herbicidesamenstelling gebruikt, moet u de eigenaardigheden van het bereiden van het werkmengsel begrijpen. Om het te maken, wordt 5-10 gram van het medicijn toegevoegd aan een bak van tien liter met water. Vervolgens wordt de vloeistof anderhalf uur grondig geroerd en doordrenkt. Vervolgens kan het worden gebruikt om het gebied met onkruid te behandelen.

giet poeder

Hoe de werkende oplossing correct te gebruiken

Sproeien is noodzakelijk bij helder weer. Tegelijkertijd is het beter om de behandeling 's avonds of vroeg in de ochtend uit te voeren, zodat er geen sterke wind is, die het herbicide naar naburige planten zal verspreiden.

Om het gras kwijt te raken, volstaat het om het gebied één keer per seizoen te besproeien.

Veiligheidsregels voor gebruik

Het wordt aanbevolen dat u zich vooraf vertrouwd maakt met de veiligheidsaanbevelingen. Experts raden aan om in duurzame rubberen handschoenen te spuiten, zodat het werkmengsel niet op het huidoppervlak terechtkomt. U moet ook zorgen voor oogbescherming en een veiligheidsbril dragen.

betrouwbaar gasmasker

Toxiciteit en compatibiliteit van het herbicide

Octapon Extra heeft een lage toxiciteit en irriteert de huid daardoor licht bij contact. Desondanks is het beter om op veilig te spelen en handschoenen te dragen. Voor bijen, vogels en wormen is het herbicide volkomen veilig.

Hoe bewaart u het product?

Het is erg belangrijk dat containers met herbicide vloeistof op een geschikte locatie worden bewaard. Laat ze niet te lang achter in kamers met kamertemperatuur, omdat ze in dergelijke omstandigheden sneller zullen verslechteren. Het is beter om het product op een plaats te plaatsen waar de temperatuur niet hoger wordt dan vijftien graden Celsius.

magazijn van fondsen

Zijn er analogen?

Mensen die Octapon niet kunnen krijgen, gebruiken vaak medicijnen met een vergelijkbaar effect. De meest populaire zijn:

 • "Octopus";
 • "Tornado";
 • "Endymion";
 • "Akzifor";
 • "Algoritme".

Gevolgtrekking

Onkruid is een veelvoorkomend probleem waarmee de meeste tuinders worden geconfronteerd. Gebruik "Octapon Extra" om ze snel te verwijderen.

Voordat u gaat spuiten, moet u de kenmerken van het medicijn en aanbevelingen voor het gebruik ervan begrijpen.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen