Instructies voor het gebruik van herbicide Miura tegen onkruid in de bedden en het verbruik

Herbicide Miura is een selectief medicijn dat wordt gebruikt om eenjarige en meerjarige onkruiden in aanplant te vernietigen. Het middel wordt snel opgenomen door de bladeren van schadelijke planten, wat leidt tot hun onvermijdelijke dood. Om de effectiviteit van het medicijn te begrijpen, moet u de kenmerken kennen van de instructies voor het gebruik van het Miura-herbicide, de samenstelling, het werkingsmechanisme, evenals de toxiciteit en veiligheidsmaatregelen bij het werken met het product.

Samenstelling en vorm van afgifte van herbicide Miura

Het belangrijkste actieve ingrediënt van het middel is quizalofop-P-ethyl. De vorm van het preparaat is een emulsieconcentraat. Het wordt verkocht in blikken met een inhoud van 5 liter.

Positieve en negatieve kanten

Het medicijn is in staat om onkruid in alle stadia van ontwikkeling te doden. Om deze reden is 1 behandeling voldoende. Bovendien hoopt het herbicide zich praktisch niet op in de grond en valt het uiteen in componenten die geen bedreiging voor het milieu vormen.

Onder de nadelen van het medicijn is het de moeite waard om de effectiviteit ervan alleen tegen graankruiden te benadrukken. Hij is echter niet in staat om tweezaadlobbige onkruiden te schaden. Miura behoort tot de 3e gevarenklasse, die het naleven van veiligheidsmaatregelen vereist tijdens het werken met de stof.

Het werkingsmechanisme van het medicijn

Het belangrijkste actieve ingrediënt van het herbicide heeft een deprimerend effect op onkruid. Het wordt gemakkelijk opgenomen door graanplagen, waaronder bluegrass, tarwegras, gebogen gras, riet, vossenstaart, borstelharen, wilde haver, waarna het zich snel door de stengel verspreidt en het wortelsysteem aantast.

Na verloop van tijd beginnen schadelijke planten geel te worden en uit te drogen, en 3 weken na de behandeling sterven ze volledig af.

herbicide Miura

Voorbereiding van werkoplossing

Schud het herbicide in de originele container meerdere keren voordat u het herbicide mengt. De capaciteit van de veldspuit wordt voor een derde gevuld met water en de mixer wordt aangezet. Voeg vervolgens de berekende dosis van het medicijn toe en blijf de tank al roerend met water vullen. Dit gaat door totdat het mengsel homogeen is en de tank helemaal vol is.

Berekening van het verbruik voor verschillende gewassen

Het product wordt geproduceerd in speciale vierlagige jerrycans met een inhoud van 5 liter. Gemiddeld is de consumptie van het medicijn voor eenjarig onkruid 600 milliliter per hectare.Voor de vernietiging van overblijvend onkruid wordt 1 liter van het product gebruikt voor 200-300 liter water.

materiale consumptie

Instructies voor het gebruik van herbicide tegen onkruid

Het openen van de verpakking van het product wordt uitgevoerd weg van voedsel, kinderen, zwangere en zogende vrouwen, evenals mensen met een individuele intolerantie voor de componenten van het medicijn. De werkoplossing wordt op de dag van verwerking gemengd. Tijdens dit gebruik moet u beschermende uitrusting gebruiken, waaronder een gasmasker en een veiligheidsbril.

De resulterende oplossing wordt op het grondgedeelte van het onkruid in de bedden gesproeid. Er moet voor worden gezorgd dat de stof niet op de bladeren van plantgewassen terechtkomt.

In het geval van het herbicide Miura is 1 behandeling voldoende, aangezien quizalofop-P-ethyl in staat is om onkruid in het ontwikkelingsstadium te doden.

 onkruidverdelger

Veiligheidstechniek

Tijdens de behandeling van planten wordt aanbevolen om zich aan bepaalde veiligheidsregels te houden, waardoor het mogelijk is om bedwelming van het lichaam met het Miura-herbicide te voorkomen. Deze omvatten:

  1. Gebruik een verandering van kleding die is gemaakt van dikke stof. Daarnaast heb je een vacuümbril, een hoed, een gasmasker, rubberen handschoenen en hoge schoenen nodig.
  2. De verwerking moet 's ochtends of' s avonds worden uitgevoerd, wanneer de lucht buiten koel is. Sproeien wordt afgeraden tijdens vlagerige wind of regen.
  3. Bij het sproeien van fruitplanten niet eten, roken of drinken. Dit voorkomt dat het medicijn het spijsverteringsstelsel en de bovenste luchtwegen binnendringt.
  4. Jonge kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, mogen niet in de buurt zijn van de persoon die de behandeling uitvoert. Het wordt ook niet aanbevolen om dit te doen voor mensen die allergisch zijn voor de componenten van het herbicide.
  5. Na de procedure moet de spuittank grondig worden gewassen. Hiervoor wordt een 5% soda-oplossing of wasmiddel gebruikt. De kleding waarin de behandeling van de site is uitgevoerd, moet meerdere keren worden gewassen.

beschermend masker

Toxiciteit

Miura behoort tot de derde groep van toxiciteit. Het is matig gevaarlijk voor de menselijke gezondheid, honinginsecten en het milieu.

Compatibiliteit met andere herbiciden

Het herbicide wordt vaak gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen in de strijd tegen tweezaadlobbige onkruiden:

  • Triceps, Biceps 22, Hacker, Pilot worden gebruikt op bieten;
  • bij het verwerken van een site met vlasgewassen worden Magnum, Herbitox, Herbitox-L gebruikt;
  • voor de vernietiging van onkruid op soja-aanplant is het herbicide Miura effectief in combinatie met de preparaten Korsa en Fabian.

Herbitox in een kolf

Opslag van fondsen

De container met het herbicide moet op een koele plaats worden bewaard, buiten bereik van zonlicht. Bovendien mag het medicijn niet in de buurt van voedsel of huishoudelijke artikelen in de woonkamer zijn.

Houdbaarheid

Onder voorbehoud van alle bewaarcondities van het product, is de houdbaarheid van het herbicide 2 jaar vanaf de fabricagedatum. Na het verstrijken van deze tijd wordt de inhoud van de container gecontroleerd op overeenstemming met de technische parameters en, als deze wordt nageleefd, gebruikt voor het beoogde doel.

rode kappen

Analogen

Alternatieve geneesmiddelen met een vergelijkbare samenstelling en toedieningswijze zijn de herbiciden Forward, Target en Hunter. Daarnaast geven Triceps, Hacker, Magnum, Pilot en Fabian producten een gunstig resultaat bij het verwerken van aanplant.

Miura-herbicide is een van de meest effectieve selectieve preparaten voor de vernietiging van eenjarig onkruid en meerjarig onkruid. Dankzij hem kunt u zorgen voor de normale groei en ontwikkeling van tuingewassen. Afhankelijk van de instructies voor het gebruik van het medicijn, is de stof niet gevaarlijk voor mensen, honinginsecten en het milieu, en kunt u ook snel schadelijke planten van de site verwijderen.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen