Instructies voor het gebruik van het fungicide Carbendazim en de samenstelling van het product

Carbendazim is een populair middel tegen schimmelinfecties die groentegewassen in een zomerhuisje aantasten. Veel zomerbewoners die dit fungicide gebruiken, merken de effectiviteit ervan niet alleen op bij het voorkomen van ziekten, maar ook bij de behandeling van planten die al door de schimmel zijn aangetast. Laten we eens kijken naar de instructies voor het gebruik van het fungicide Carbendazim en uitzoeken hoe u het gewasbeschermingsmiddel correct gebruikt.

Samenstelling, vorm van afgifte en doel van het medicijn

Carbendazim is een fungicide dat in poedervorm wordt geleverd om op te lossen in water. De concentratie van de werkzame stof is vijftig procent. Het is bedoeld voor de behandeling van tuin- en groentegewassen tegen de gevolgen van schimmelinfecties. Vernietigt schadelijke micro-organismen die plantenziekten bij zich dragen.

Voor-en nadelen

Een van de belangrijkste voordelen van het medicijn is dat het zowel effectief is voor profylactische effecten op planten als voor de behandeling van planten die al met infecties zijn geïnfecteerd. Tegelijkertijd is het middel veilig en niet giftig voor mensen of huisdieren. De tool is volledig compatibel met andere preparaten van de klasse van fungiciden, met uitzondering van preparaten die een grote hoeveelheid alkali bevatten.

Het nadeel is een slechte compatibiliteit met stoffen van de klasse van insecticiden en andere chemicaliën. Indien nodig moet het medicijn worden gecontroleerd op compatibiliteit met de componenten van andere geneesmiddelen.

Mechanisme en werkingssnelheid van Carbendazim

De werkzame stof vertraagt, wanneer het de cellen van het micro-organisme binnendringt, het proces van mitose daarin. Schade tast de volgende stadia van celdeling aan en beschadigt ze, terwijl de structuur van de moleculen intact blijft. Het eigenlijke effect van de werkzame stof komt tot uiting in het feit dat het zich bindt aan eiwitmoleculen die polymeriseren in intracellulaire structuren, waardoor de vorming van nieuwe cellen wordt voorkomen.

fles Carbendazim

Beschermende periode

De stof blijft lang in de grond, de actieve periode duurt tot zes maanden vanaf het moment van behandeling, daarom staat Carbendazim bekend om zijn langdurige werking en gewasbescherming in het zomerhuisje gedurende het hele seizoen.

Verbruikstarieven

De consumptiegraden van het medicijn zijn afhankelijk van de specifiek behandelde cultuur en de infecties waartegen de behandeling wordt uitgevoerd. Voor de behandeling van rogge, tarwe en gerst tegen wortel- en wortelrot, en voor het voorkomen van het nestelen van gewassen, zal het verbruik driehonderd tot zeshonderd milliliter oplossing per hectare bedragen.

Om dezelfde gewassen te beschermen tegen echte meeldauw, zal het verbruik vijfhonderd tot zeshonderd milliliter per hectare bedragen. Om suikerbieten te sproeien van echte meeldauw en cercosporosis, is zeshonderd tot achthonderd milliliter oplossing per hectare oppervlakte nodig.

medicijn in een bus

Voorbereiding van werkoplossing

Voor de oplossing mag alleen schoon water worden gebruikt, omdat vreemde voorwerpen en micro-organismen in ongefilterd leidingwater het effect van het medicijn kunnen verergeren. Als u hard water gebruikt, verhoog dan de dosering van het fungicide in verhouding tot de hoeveelheid water.

De oplossing zelf moet onmiddellijk voor gebruik worden bereid en de dosering moet duidelijk worden afgemeten, aangezien de bereide oplossing een beperkte houdbaarheid heeft.

Eerst wordt de helft van het water in de container gegoten, waarna de vereiste hoeveelheid van het medicijn wordt toegevoegd. Voeg vervolgens water toe tot het volledige volume en roer de oplossing grondig.

voorbereiding van chemie

Instructies voor het gebruik van het fungicide

Het fungicide moet met een sproeier gelijkmatig op de planten worden gespoten. De behandeling wordt tijdens het groeiseizoen uitgevoerd om schimmelinfecties te voorkomen, evenals wanneer de waargenomen tekenen van schade aan de kweek verschijnen.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik

Bij het werken met fungiciden mag de veiligheid niet worden vergeten. Werkkleding moet volledig bedekt zijn. Lange mouwen, handschoenen en hoeden zijn verplicht. Bescherm uw ogen met een veiligheidsbril. Gebruik ademhalingsmaskers voor ademhalingsbescherming. Na verwerking moeten kleding en handen grondig worden gewassen. Volg nauwkeurig de instructies voor het medicijn en wees voorzichtig met de doseringen en de vereiste concentratie van de oplossing.

Fytotoxiciteit

Met de juiste inachtneming van de concentratie en het verbruik van de oplossing vertoont het fungicide geen fytotoxiciteit.

plant dood

Mogelijkheid tot het ontstaan ​​van resistentie

Bij veelvuldig gebruik van het medicijn in populaties van schadelijke micro-organismen kan resistentie tegen de actieve componenten optreden. Om dit te voorkomen, wordt aanbevolen om dit middel te gebruiken met geneesmiddelen met een ander werkingsmechanisme, bijvoorbeeld stoffen op basis van tebucunazol zijn geschikt als alternatief. Door verschillende medicijnen met elkaar af te wisselen, bereikt u maximale efficiëntie in de strijd tegen culturele ziekten.

Is het compatibel met andere producten?

Het is compatibel met de meeste andere fungiciden en kan worden gebruikt met de meeste zuurarme chemicaliën. Alvorens te delen, moeten medicijnen worden gecontroleerd op compatibiliteit.

pakket wit

Opslag regels

Het medicijn moet in de originele verpakking worden bewaard bij temperaturen van min tien graden Celsius tot plus dertig. De houdbaarheid onder de bewaarcondities is twee jaar.

Medicijnanalogen

Andere geneesmiddelen van de klasse van systemische fungiciden kunnen als analogen werken. De essentie van het effect van een systemisch fungicide is het vermogen om het medicijn door de plant te herverdelen, zowel aan de oppervlakte als aan de binnenkant.

fudazole fugnicide

Als vervanging voor Carbendazim zijn geneesmiddelen zoals Fundazol, Derozal, Ferozyme geschikt.

Bedenk dat schadelijke schimmelmicro-organismen zich snel kunnen aanpassen aan de effecten van systemische fungiciden wanneer ze meerdere keren per seizoen op hetzelfde gewas worden toegepast. Daarom moeten ze voor het beste effect worden afgewisseld met contactfungiciden of systemische fungiciden die tot een andere chemische groep behoren.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen