Instructies voor het gebruik van het herbicide Grenadier, consumptiesnelheden en analogen

Grenadier is een systemisch herbicide dat wordt gebruikt om ongewenste vegetatie op gewassen te bestrijden. Het medicijn vernietigt alle vijanden van tarwe, gerst, zonnebloem. Onkruid gaat volledig verloren in slechts één behandeling. Werkzame stoffen hopen zich niet op in de grond, vallen snel uiteen en worden niet aangetroffen in de belangrijkste granen. Het herbicide middel heeft een selectieve activiteit, werkt alleen op onkruid.

Samenstelling, doel en vorm van afgifte van het medicijn Grenadier

Het herbicide middel wordt gebruikt om onkruid te vernietigen op gewassen van graangewassen en zonnebloemen. Het wordt gebruikt tegen kamille, kruisbloemige planten, paardebloem, distel, papaver, distel en ander onkruid dat voedingsstoffen uit de hoofdgewassen haalt.

De werkzame stof is tribenuron-methyl. Het medicijn dat tijdens het sproeien in water is opgelost, dringt door in onkruid en vernietigt het op cellulair niveau. Het systemische herbicide heeft een selectieve activiteit, het bestrijdt alleen eenjarige en meerjarige tweezaadlobbige onkruiden die de groei van de hoofdgewassen verstoren. De bereiding werkt niet op de granen zelf.

Het herbicide wordt geproduceerd door Agrochemical Technologies (Oekraïne). Het is in de vorm van in water oplosbare korrels, verpakt in plastic flessen met een gewicht van 500 gram.

grenadier herbicide

Het werkingsmechanisme van het herbicide

De werkzame stof - tribenuron-methyl - dringt via de bladeren en wortels de wietplant binnen. De grenadier werkt in op de enzymen die verantwoordelijk zijn voor de celdeling. Enkele uren na irrigatie stopt de vegetatie met groeien. Een week later zijn er tekenen van necrose, chlorose. Onkruid sterft volledig af na 2-3 weken. Het herbicide heeft een residuaal effect op korte termijn, wordt snel afgebroken in de grond, daarom wordt aanbevolen om het alleen te gebruiken voor behandeling na opkomst.

Voordelen ten opzichte van analogen

Het herbicide middel Grenadier heeft de volgende voordelen:

  • hoopt zich niet op in de grond;
  • voor het volgende seizoen is het planten van alle gewassen toegestaan;
  • is selectief, is niet schadelijk voor de belangrijkste gewassen;
  • beïnvloedt alle belangrijke soorten onkruid;
  • compatibel met verschillende pesticiden;
  • kan worden gebruikt bij temperaturen vanaf 5 graden Celsius.

grenadier herbicide

Verbruikspercentage voor verschillende planten

Bij het bereiden van de oplossing wordt de volgende dosering aangehouden (bij een werkoplossing verbruik van 200-300 l / ha):

  1. Voor wintergranen. De consumptie van het medicijn is 0,020-0,025 kg / ha.
  2. Voor lentegranen. Herbicide consumptie - 0,015-0,020 kg / ha.

Hoe een werkende oplossing te bereiden

Het herbicide middel wordt voor gebruik in een vloeistof opgelost. Gebruik schoon en zacht water om een ​​werkende oplossing voor sproeien te maken. Als een sproeier wordt gebruikt om gewassen te irrigeren, neem dan zoveel van het medicijn dat nodig is voor het vullen van één tank.

Eerst wordt een matrixoplossing bereid in een emmer water. De spuittank is voor de helft gevuld met water en het opgeloste herbicide wordt uitgegoten met het roerwerk aan. Voeg dan de rest van het water toe. Wordt de Grenadier gebruikt met andere bestrijdingsmiddelen, dan wordt dit herbicide eerst aan de spuittank toegevoegd en daarna de rest van de voorbereidingen. Het roerwerk moet worden ingeschakeld tijdens de bereiding van de oplossing en tijdens het sproeien.

Toepassing van grenadierherbicide

Instructies voor het gebruik van het herbicide

Irrigatie van onkruid wordt uitgevoerd in het vroege voorjaar, in een vroeg stadium van onkruidgroei (in de fase van 3-4 bladeren). Werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd bij rustig weer of met een windsnelheid van maximaal 6 m / s. Onkruid kunt u het beste direct na een regenbui sproeien als ze nog nat zijn. Herbicidenbehandeling wordt slechts één keer per seizoen uitgevoerd.

Het spuiten kan worden uitgevoerd met fijnverdeelde sproeiers. Als er andere herbiciden in de tank van zo'n spuit worden gegoten voor geïntegreerde onkruidbestrijding, dan moet de dosering van alle medicijnen worden gehalveerd. Prechemische middelen moeten op compatibiliteit worden gecontroleerd.

Bij het sproeien van graangewassen moet erop worden gelet dat de herbicide-oplossing niet op de groenten in de buurt terechtkomt.

Voorzorgsmaatregelen bij het werken met het product

Het herbicide is niet giftig voor mensen, maar u moet met deze chemische stof werken in een gasmasker of beschermend masker, rubberen handschoenen, laarzen en een beschermend pak. Adem geen dampen in en drink geen werkoplossing. Was na het veldwerk uw handen en gezicht met warm water en zeep, en spoel uw mond met soda-oplossing.

grenadier herbicide

Geneesmiddeltoxiciteit

Het medicijn Grenadier krijgt de 3e graad van gevaar toegewezen. Het herbicide is niet giftig voor bijen, maar het is raadzaam om het niet te gebruiken tijdens de actieve zomer van deze insecten. Het is verboden om dit product te sproeien in een sanitaire zone nabij reservoirs waarin vis wordt gekweekt. Het medicijn valt snel uiteen in de grond, hoopt zich niet op in de grond en vervuilt het milieu niet.

Compatibiliteit met andere stoffen

Het herbicide Grenadier mag worden gebruikt in tankmengsels samen met preparaten op basis van 2,4-d ichloorfenoxyazijnzuur, dicamba of fluoroxypyr. Gecombineerd gebruik van fungiciden en insecticiden is toegestaan.

Als het hoofdgewas onder stress staat, is het gebruik van organofosfaatinsecticiden niet toegestaan.

grenadier herbicide

Vervaldatum en opslagregels

De grenadier in een goed gesloten originele verpakking kan 3 jaar na de fabricagedatum bij kamertemperatuur worden bewaard. Gebruik het herbicide niet na de vervaldatum. De grenadier moet worden bewaard in een aparte opslagruimte die speciaal is bedoeld voor de opslag van pesticiden.

Het herbicide moet worden bewaard op een plaats die beschermd is tegen vocht en direct zonlicht. De bereide oplossing kan niet langer dan een dag worden bewaard, moet onmiddellijk worden gebruikt en de residuen moeten buiten de landbouwgrond worden gestort.

Analogen

Vergelijkbare medicijnen met een vergelijkbare samenstelling en werkingsprincipe zijn dergelijke herbiciden: Granstar, Agrostar, Grand Plus, Calibre, Magnum, Status Grand, Himstar. Pesticiden worden gebruikt om graangewassen te behandelen en onkruid te bestrijden zonder de belangrijkste gewassen te schaden.

analogen

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen