Instructies voor het gebruik van het herbicide Quickstep, consumptiesnelheden en analogen

Een systemisch herbicide, bestaande uit verschillende componenten, wordt gebruikt om onkruidige graansoorten en vaste planten te bestrijden in gebieden die worden bewoond door bladachtige gecultiveerde soorten. De efficiëntie van het herbicide Quickstep is hoog op aardappel-, koolzaad- en bietenplantages. Het medicijn werkt snel, heeft een deprimerend effect op het groene en ondergrondse deel van onkruid.

Actieve ingrediënten van het medicijn Quickstep

Het herbicide Quickstep is gebaseerd op twee actieve componenten:

 • cletodim (inbegrepen in de categorie cyclohexaandionoximen) - 130 g / l;
 • haloxyfop-P-methyl (aryloxyfenoxypropionzuurverbinding) - 80 g / l.

Beide verbindingen hebben een systemisch herbicide effect.

herbicide quickstep

Formulering voor onkruidbestrijding

Quickstep, geproduceerd door het Russische bedrijf August, is een geconcentreerde olie-emulsie die verband houdt met selectieve herbicideformuleringen. Het wordt verkocht in blikken van 5 liter.

Voorschrift van herbicide

Het herbicide Quickstep is bedoeld voor de vernietiging van eenjarige en vaste planten met onkruidgraan in gebieden waar breedbladige soorten gecultiveerde planten groeien.

Het medicijn is effectief tegen:

 • bezemstelen;
 • tarwegras;
 • wilde gierst;
 • bluegrass;
 • borstelhaar;
 • wilde haver;
 • slechtgehumeurd;
 • vossestaart.

Het herbicide Quickstep heeft geen toxisch effect op gecultiveerde tweezaadlobbige planten; het effect strekt zich alleen uit tot eenjarige graansoorten.

herbicide quickstep

Principe en snelheid van handelen

Quickstep kenmerkt zich door selectief handelen. Actieve componenten, die via het oppervlak van bladeren en stengels in plantenweefsels doordringen, remmen acetyl-CoA-carboxylase, dat de synthese van vetzuren remt. Haloxyfop-P-methyl in plantenweefsels verandert na te zijn gehydrolyseerd in haloxyfop-P, dat de ontwikkeling van het meristeem onderdrukt. En de cellhodim gaat van de bladeren naar het wortelstelsel, daar heeft het een negatieve invloed op de groeipunten.

Deze processen zijn snel. 2-3 dagen na de behandeling zijn symptomen van onkruidonderdrukking merkbaar. Resistentie tegen herbiciden ontwikkelt zich niet.

Impactsnelheid en symptomen

De snelheid waarmee ongewenste vegetatie sterft, hangt af van de specifieke wietsoort, het stadium van vorming en het weer. Maar meestal vindt de dood van planten een week of twee na de behandeling plaats.

Er is een geleidelijke sterfte van de wiet:

 • in de eerste fase stopt de plant met ontwikkelen, ontwikkelt zich chlorose, necrotische veranderingen zijn merkbaar op de bladplaten, de aderen worden rood;
 • in de tweede fase worden de bladeren bruin, verdorren, drogen uit.

herbicide quickstep

Beschermende periode

Het herbicide Quickstep dringt door in het plantenweefsel via het oppervlak van bovengrondse organen, is geen bodemchemicalie en strekt zich daarom uit tot kruiden die aanwezig zijn in het gezaaide gebied tijdens de beitsperiode. Het onkruidverdelger heeft geen deprimerend effect op het onkruid dat in de tweede golf van het seizoen opkwam.

Kies je het juiste moment om te sproeien, dan blijft het effect van het Quickstep-medicijn het hele groeiseizoen bestaan.

Voor- en nadelen van het medicijn

De populariteit van het herbicide Quickstep is te danken aan de vele voordelen. Een drug:

 • combineert twee herbicide componenten die de bovengrondse en ondergrondse delen van de plant aantasten;
 • effectief tegen alle gangbare eenjarige en vaste planten van granen;
 • handelt snel;
 • toegepast in elk stadium van ontwikkeling van gecultiveerde planten;
 • economisch besteed;
 • compatibel met veel tweezaadlobbige onkruidbestrijdingsmiddelen.

herbicide quickstep

Verbruik

Het verbruik van het herbicide en de behandelingsperiode worden bepaald door het soort onkruid dat op het gecultiveerde gebied groeit en het stadium van vorming.

cultuurverbruikstarief, l / haoptimale verwerkingstijd
bieten, koolzaad, soja0,4 (jaarlijks onkruid)in het stadium van 2-4 bladeren
0,8 (meerjarig)wanneer onkruid een hoogte van 10-12 cm bereikt
linnen0,4 (jaarlijks)in het stadium van 2-4 bladeren
0,8 (meerjarig)wanneer onkruid een hoogte van 10-12 cm bereikt
aardappelen, zonnebloem0.4 (eenjarigen)in het stadium van 4-6 bladeren
0,8 (vaste planten)wanneer onkruid een hoogte van 15-20 cm bereikt

Het ontwikkelingsstadium van gecultiveerde vegetatie is niet van belang voor het bepalen van de doorlooptijd. De uitzondering is vlas, de verwerking van deze cultuur wordt uitgevoerd in het stadium van ontwikkeling "visgraat".

Voorbereiding en gebruik van werkoplossing

Schud het herbicide grondig voordat u de bus drukloos maakt. De tank van de sproei-inrichting is gevuld met water tot de helft van zijn volume, een afgemeten hoeveelheid van het medicijn wordt erin gegoten. Grondig roeren. Voeg water toe aan de rand van de tank terwijl u continu roert met een mechanische roerder.

Het gebied wordt behandeld door besproeiing, voor vlas één keer per seizoen, voor andere gewassen is de wachttijd 60 dagen. De gebruiksaanwijzing geeft aan dat het debiet van de werkvloeistof 200-300 l / ha is.

Sproeien wordt toegepast op onkruid met een ontwikkelde bladmassa om de actieve componenten van de chemische stof te absorberen. Het moet zorgvuldig worden verwerkt, zodat de oplossing niet op de bladeren van gecultiveerde planten terechtkomt.

Oplossing

Veiligheidstechniek

Het herbicide Quickstep heeft een matig toxisch effect op het menselijk lichaam, daarom is het noodzakelijk om ermee te werken, rekening houdend met standaard voorzorgsmaatregelen. U kunt de procedure niet starten zonder de huid, ogen en ademhaling te beschermen. Het is aan te raden om in de ochtend- of avonduren te werken, met weinig of geen wind.

Omdat Quickstep geen bodemchemicalie is, is er geen beperking op de vruchtwisseling na de toepassing ervan.

Toxiciteitsgraad

Herbicide gevarenklasse voor mens en insecten 3e - matig giftige stof. Om de bijen niet te schaden, moeten de volgende regels in acht worden genomen:

 • grenszone van de bijenstal - minimaal 3 km;
 • het beperken van de zomer van bijen - minimaal 4 uur.

Het is verboden Quickstep te gebruiken in de sanitaire zone van reservoirs van viskwekerijen.

herbicide quickstep

Eerste hulp bij vergiftiging

Een persoon die door de effecten van Quickstep wordt getroffen, moet onmiddellijk worden geholpen:

 • als een giftige chemische stof wordt ingeademd, verwijder het slachtoffer dan uit de kamer en vraag om diep te ademen;
 • in geval van onbedoeld inslikken - mond grondig spoelen met water, veel water drinken, actieve kool innemen (1 g sorberende medicatie per 1 kg menselijk gewicht), braken opwekken, indien nodig de stappen herhalen;
 • in geval van contact met de huid, veeg de chemische stof af met een wattenstaafje of doek, maar wrijf niet over de huid, was het lichaamsgebied met zeepachtig water;
 • in geval van contact met kleding - verwijder het besmette kledingstuk en stuur het op om het te wassen, was met water het gebied van het lichaam waarmee de vuile kleding in contact kwam;
 • in geval van contact met de ogen, de oogleden openen met uw vingers, de oogbollen overvloedig spoelen met warm water.

Als de vergiftiging ernstig is, moet u onmiddellijk een ambulance bellen en vóór haar aankomst de beschermende uitrusting en kleding van het slachtoffer verwijderen.

Zelfs als de intoxicatie mild is, is het raadzaam dat het slachtoffer contact opneemt met een medische instelling, waar een specialist symptomatische therapie zal voorschrijven.

Is het compatibel met andere producten?

Quickstep wordt gecombineerd met een grote lijst van herbicide, insecticide, fungicide preparaten. Kan niet alleen worden gecombineerd met alkalische chemicaliën, met een pH hoger dan 8,5. Hoge compatibiliteit van het herbicide met chemicaliën op basis van etofumezate, clopyralid, sulfonylureum, desmedipham, phenmedipham.

De volgende component wordt toegevoegd nadat de vorige volledig is opgelost.

herbicide quickstep

Bewaarcondities en regels

Bewaar het Quickstep-herbicide in de hermetische bus waarin het is gekocht. Het is raadzaam om het medicijn in een magazijn of op een andere gesloten plaats achter te laten. De opslagtemperatuur kan variëren van -30 tot +30 ° C.

Houdbaarheid - 2 jaar, op voorwaarde dat de bus goed blijft zitten.

Herbicide-analogen

Van de analogen op basis van xethodime, moet worden opgemerkt:

 • Cletodim Plus;
 • Legaat;
 • Censor;
 • Graminion;
 • Selecteer;
 • Centurion Profi;
 • Olifant;
 • Bijl;
 • Rondo.

Herbiciden op basis van haloxyfop-P-methyl:

 • Galaktion;
 • Zellek Super.

Al deze medicijnen remmen de lipidesynthese in plantenweefsels, wat in korte tijd tot de dood van onkruid leidt. Ze zijn effectief tegen eenjarige granen en vaste planten die groeien in gebieden met wortelgewassen, zonnebloemen en aardappelen.

Selecteer herbicide

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen