Instructies voor gebruik en werkingsspectrum van herbiciden, variëteiten en beschrijving van de beste

Onkruid verwijderen is geen gemakkelijke taak. Onkruid bederft het uiterlijk van gecultiveerde aanplant en verstoort de normale groei van planten. Met de hand wieden is een bewerkelijk proces dat veel moeite en tijd kost en ook geen langdurig resultaat geeft. Herbiciden zijn moderne middelen voor chemische bescherming tegen ongewenste vegetatie, we zullen het werkingsspectrum van technologische preparaten en instructies voor het gebruik ervan beschouwen.

Waarom hebben we herbiciden nodig?

Onkruid put de bodem uit, neemt voedingsstoffen op van rassen, is een bron van ziekten en absorbeert organische mest. Het is mogelijk om de arbeidskosten te verlagen met behulp van moderne middelen - herbiciden.

De voordelen van het gebruik van medicijnen tegen onkruid:

 1. Vernietiging van onkruid, onmogelijkheid om onkruid te verspreiden naar naburige huisjes.
 2. Snel, systemisch en langdurig effect.
 3. Regelmatig mechanisch onkruid wieden is niet nodig.
 4. Vecht tegen eenjarige planten en vaste planten, inclusief bomen.

Het met de hand wieden van planten beschadigt vaak de stengels en bladeren van gekweekte planten, en het ondergrondse wortelgedeelte lijdt. Herbiciden worden onder de wortel van de wiet gespoten in de voor- of na-opkomstperiode van gecultiveerde planten, de rassenplant heeft geen last van mechanische belasting.

Wat zijn herbiciden naar soort actie

Chemische preparaten - herbiciden verschillen in hun werkingsspectrum, chemische samenstelling, werkingsmethode op planten. De classificatie van medicijnen is uitgebreid.

spray planten

Voortdurende actie

Een herbicide met een continu (algemeen) werkingsmechanisme vernietigt en reinigt de plaats van alle soorten planten. Drugs hebben een breed en smal werkingsspectrum. Dergelijke fondsen worden gebruikt om land voor te bereiden op sportterreinen, een gazon, het schoonmaken van bermen en irrigatiekanalen.

Selectieve actie

Selectieve medicijnen worden in de landbouw gebruikt. Dergelijke herbiciden worden selectief genoemd, ze hebben alleen invloed op bepaalde soorten en families van onkruid.

Hoe fondsen te verwateren

In de meeste gevallen zijn herbiciden verkrijgbaar in de vorm van concentraten en moeten ze worden verdund met water. U kunt het beste zacht regenwater gebruiken. Ervaren tuinders voegen een beetje ammoniumsulfaat toe aan het resulterende mengsel voor een betere opname van de hoofdsubstantie.

product in een fles

Voordat u het werkmengsel klaarmaakt, is het belangrijk om de instructies te lezen. Het is noodzakelijk om veiligheidsmaatregelen te nemen en de dosering in acht te nemen.

Hoe drugs te gebruiken

De instructies geven alle kenmerken en methoden aan voor het gebruik van het herbicide, benadrukken de stadia van bereiding van het werkmengsel. Sproeien wordt aanbevolen om te worden uitgevoerd bij rustig weer, zonder de aanwezigheid van neerslag.

Vermijd contact met de werkzame stof op open lichaamsdelen, haar en kleding. Het is noodzakelijk om de oplossing met de nodige voorzichtigheid te gebruiken. Zorg ervoor dat u kennis maakt met de toxiciteitsklasse van het gebruikte herbicide.

er rijdt een tractor

Sproeimethode

De bereide oplossing moet onmiddellijk na het mengen worden gebruikt, ongeacht of de behandeling wordt uitgevoerd tegen eenjarige of meerjarige onkruiden. Verdunde herbiciden beginnen na 2 uur hun effectiviteit te verliezen. Het medicijn is giftig, sproeien wordt uitgevoerd in een gasmasker en handschoenen.

Vaak geven de instructies de aanbevolen soorten sproeiers aan en een lijst met de benodigde apparatuur om te spuiten, de techniek voor het gebruik van het medicijn wordt beschreven. De spuitmethode kan aarde of contact zijn.

Introductievoorwaarden

De toepassingstermijn wordt bepaald door het groeiseizoen van onkruid en kweekplanten en aanbevelingen voor het gebruik van het bestrijdingsmiddel.

Meestal wordt het herbicide toegepast vóór het zaaien of planten van rassengrassen - een populaire methode voor onkruidbestrijding voorafgaand aan het zaaien van gecultiveerde grassen, in het bijzonder gazongras. Het sproeien gebeurt vaak op het moment dat het onkruid een hoogte van meer dan 3 centimeter heeft bereikt of direct na het oogsten.

spuitmiddel

Schade aan mensen

Belangrijk! Bij het gebruik van herbiciden moeten handschoenen, een beschermend pak, een hoofddoek en een gasmasker worden gedragen.

Herbiciden zijn pesticiden die tot verschillende gevarenklassen voor mensen en warmbloedige dieren behoren. Chemie is op enigerlei wijze schadelijk voor mensen. Lees zeker de veiligheidsmaatregelen voor het gebruik van het geselecteerde gereedschap. Na verwerking wordt aanbevolen om de site te verlaten en er minimaal 24 uur mee te stoppen. Veilige niet-selectieve herbiciden voor mensen starten vanaf de 3e gevarenklasse volgens de classificatie.

De beste herbiciden voor onkruid

De moderne chemische industrie biedt binnen- en buitenlandse herbiciden met verschillende soorten werking op onkruid. Laten we eens kijken naar de meest populaire en de beste.

pluk het gras

"Agrokiller"

Systemisch giftige chemische stof met continue werking. Het belangrijkste actieve ingrediënt is isopropopylaminezout. Het medicijn is zeer giftig en wordt niet aanbevolen voor gebruik in tuinen en moestuinen waar fruit en groenten worden verbouwd voor voedsel. Agrokiller is gevaarlijk voor bijen en mensen.

Dringt door in planten door het groene grondgedeelte. Het remt het proces van fotosynthese en verstoort de synthese van aminozuren. Na het aanbrengen is geen herbehandeling vereist, het medicijn is zeer effectief.

chemie Agrokiller

"Antiburian"

Systemisch herbicide met continue werking. Geschikt voor de vernietiging van zowel eenjarige als meerjarige grassen op de site. Doodt meer dan 300 soorten onkruid. "Antiburian" hoopt zich niet op in de bodem en heeft geen invloed op de volgende planten in de vruchtwisseling.

Het actieve ingrediënt is isopropopylaminezout. Verkrijgbaar als emulsieconcentraat.

"Antipire"

Systemische giftige chemische stof na opkomst. Aanbevolen voor gebruik in groentegewassen, koolzaad, aardappelen. Het belangrijkste actieve ingrediënt is quizalofop-P-tefuril.Door op de bladeren van onkruid te kruipen, wordt het lipidenmetabolisme verstoord, het resultaat van de behandeling is al op de derde dag merkbaar.

Antiperium fles

"Arsenaal"

Een continu herbicide, het belangrijkste actieve ingrediënt is imazapir. Verkrijgbaar in de vorm van een in water oplosbaar concentraat. Geschikt voor de bestrijding van berenklauw. Rendement 90%, regenbestendig. Het gif wordt door onkruid tegelijkertijd via de bladeren en het wortelstelsel opgenomen. Behoort tot de 2e klasse van gevaar voor mensen, gevaarlijk voor bijen en bewoners van reservoirs.

"Deimos"

Systemisch bestrijdingsmiddel voor binnenlandse productie. Dringt tegelijkertijd in onkruid door bladeren en wortelsysteem, zorgt voor de vernietiging van zeugendistel. Deimos is verboden voor gebruik in groenteplantages. "Deimos" wordt ingedeeld in de 3e klasse van gevaar voor mensen.

Deimos instructie

Zenkor

Voor onkruidbestrijding op aardappel- en tomatenplantages wordt het gewaardeerd om zijn snelle werking op onkruid. Het actieve ingrediënt is metribuzin. Dringt door in planten via bladeren en wortelsysteem. Kan voor of na ontkieming verwerkt worden. Het is niet giftig voor bijen, heeft kleine beperkingen voor gebruik in gebieden nabij waterlichamen.

"Lapis lazuli"

Selectieve giftige chemische stof, effectief gebruikt bij aanplant van tomaten en aardappelen. Dringt door in planten via bladeren en wortelsysteem. Verschilt in een betaalbare prijs en hoge efficiëntie van invloed op onkruid. Het actieve ingrediënt is metribuzin. De beschermingsduur is maximaal 60 dagen.

"Lontrel"

Selectief medicijn voor de vernietiging van hardnekkig onkruid. Het actieve ingrediënt is clopyralid. Beïnvloedt onkruid via de bladeren, dringt snel door het wortelstelsel. Veroorzaakt geen weerstand. Veilig voor mensen, bijen, warmbloedige dieren en in het water levende micro-organismen.

herbicide Lontrel

Miura

Middelen van selectieve actie, actief ingrediënt - quizalofop-P-ethyl. Verkrijgbaar in de vorm van een emulsieconcentraat. Het wordt gebruikt om onkruid in groentegewassen te bestrijden. Het heeft een laag verbruik zonder verlies van efficiëntie. Het heeft een langdurig effect en is veilig voor mensen.

Naar boven afronden

Systemisch herbicide met continue werking. De werkzame stof is glyfosaat. Dringt onkruid door bladeren, bereikt snel het wortelstelsel. Blokkeert metabolische processen in de plant. Het wordt gebruikt in tuinen en moestuinen. Effectief tegen berenklauw, bomen, struiken. Veilig voor mensen.

"Tornado"

Continu chemisch. Het actieve ingrediënt is isopropopylaminezout. Verwijst naar de veiligste herbiciden. Handig in gebruik, verwerking kan op elk moment bij verschillende temperatuurindicatoren worden uitgevoerd. Veilig in vruchtwisseling. Het is niet giftig voor bijen, mensen, kleine dieren en bewoners van waterlichamen.

tornado remedie

"Tornado BAU"

Het medicijn heeft een continue werking, de werkzame stof is glyfosaat. Dringt onkruid door bladeren. Het medicijn is veilig voor mens en dier; bij correct gebruik verhoogt het de kieming van landbouwgewassen. Verkrijgbaar in de vorm van een waterige oplossing.

"Orkaan"

Systemisch giftige chemische stof met continue werking. De werkzame stof is glyfosaat. Aanbevolen voor gebruik in persoonlijke percelen. Het sproeien wordt uitgevoerd vóór het verschijnen van gecultiveerde planten. Niet gevaarlijk voor bijen en mensen, gevaarlijk voor bewoners van reservoirs. De verwerkingskwaliteit wordt niet beïnvloed door de omgevingstemperatuur.

"Hacker"

Systemische na opkomst giftige chemische stof met selectieve werking. De werkzame stof is clopyralid. "Hacker" kan hardnekkig onkruid vernietigen, in het bijzonder zaaidistel. Het wordt gebruikt om de grond voor een gazon te reinigen. Het is niet giftig voor bijen, mensen, kleine dieren en bewoners van waterlichamen. Veilig in vruchtwisseling.

Hacker-medicijn

"Chistopol"

Systemisch herbicide met continue werking. Het actieve ingrediënt is isopropopylaminezout. Verkrijgbaar in de vorm van een waterige oplossing.De verwerking wordt uitgevoerd in het temperatuurbereik van +12 Van tot +30 C. Behoort tot de 3e klasse van gevaar voor mensen. Chistopol is veilig voor bijen.

"Chistogryad"

Systemisch giftige chemische stof met continue werking. De werkzame stof is glyfosaat. "Chistogryad" verwijst naar droogmiddelen, chemicaliën die planten kunnen uitdrogen. Geschikt voor het reinigen van het gebied voor het inzaaien van gazongras. Weggespoeld door de regen. Behoort tot de 3e klasse van gevaar voor mensen.

"Octopus extra"

Systemisch medicijn met continue werking. De werkzame stof is glyfosaat. Verkrijgbaar in zoutvorm. U kunt het bestrijdingsmiddel alleen gebruiken voordat u gecultiveerde planten plant. Het dringt door de bladeren in planten, bereikt dan het wortelstelsel en blokkeert alle metabolische processen, het onkruid sterft af. Behoort tot de 3e gevarenklasse.

octopus extra

"Zeerover"

Selectieve actie, werkzame stof - bentazon. Verkrijgbaar in de vorm van een in water oplosbaar concentraat. De verwerking wordt uitgevoerd na ontkieming. Kan worden gebruikt bij het doorzaaien van klaver en luzerne.

Dr. Klaus

Middelen van selectieve of continue actie, actief ingrediënt - glyfosaat, effectief tegen berenklauw en paardenbloem, klis. Het wordt gebruikt op tuinpaden. Geschikt voor het reinigen van het gebied voor het inzaaien van gazongras.

"Strizh"

Systemisch medicijn met selectieve werking, actief ingrediënt - glyfosaat. Verkrijgbaar in de vorm van een waterige oplossing. Niet gevaarlijk voor bijen en mensen, behoort tot de 3e klasse van toxiciteit. Effectief tegen tarwegras en zaaidistel. Het wordt gebruikt in groenteplantages, voor het reinigen van tuinpaden en gebieden langs hekken.

snel zakje

"Prishans"

Systemisch tweecomponenten geneesmiddel na het opkomen van een selectief werkingsspectrum, de werkzame stof is ethylhexylether. Middelmatig gevaarlijk voor mensen, laag gevaar voor bijen. Verkrijgbaar in de vorm van een emulsie.

Herbiciden kiezen voor verschillende planten

Om onkruid volledig te vernietigen en de kwaliteit van de verwerking te verbeteren, is het belangrijk om de instructies voor de bereiding te bestuderen en te bepalen voor welke rassen het herbicide geschikt is. Het is noodzakelijk om het optimale verbruik te bepalen. Als rassenplanten moeten worden gegeten, verdienen veilige selectieve herbiciden de voorkeur.

vloeibaar herbicide

Voor knoflook

Bij het aanbrengen is het belangrijk om de dosering in acht te nemen en de nodige voorwaarden voor verwerking te creëren. Voor knoflookplantages wordt aanbevolen om te gebruiken:

 • Totril;
 • "Stomp";
 • Doel;
 • Orkaan Forte.

Met strikte naleving van de normen van pesticiden, hopen schadelijke componenten zich niet op in de vruchten van gecultiveerde planten.

Voor frambozen

Het is mogelijk om de oogst van frambozen te vergroten en de plantages van geurige bessen van onkruid te ontdoen door herbiciden te gebruiken. Om frambozenplantages schoon te maken, kunt u gebruik maken van:

 • "Antipire";
 • "Mastak";
 • "Sterfelijk".

De voorbereidingen worden aangebracht in de gangpaden, vóór het begin van het groeiseizoen en de bessenpluk. Het is voldoende om één behandeling per seizoen uit te voeren.

medicijn voor frambozen

Voor gazons

Om de grond onder het gazon te reinigen, wordt aanbevolen om producten met continue werking te gebruiken:

 • "Hacker";
 • "Chistogryad";
 • Dr. Klaus.

U kunt lange tijd onkruid op de site verwijderen met behulp van herbiciden of door de territoria in te zaaien met gazongrassen. Voor maximale onkruidbestrijding en een mooi gazon moet de site worden voorbereid voor het planten.

Voor aardbeien

Wanneer aardbeienplantages worden overwoekerd met onkruid, wordt de opbrengst aanzienlijk verminderd. Om handarbeid te vergemakkelijken, wordt aanbevolen om toe te passen:

 • Goltix;
 • "Tornado";
 • Naar boven afronden.

De voorbereidingen worden aangebracht in de gangpaden, vóór het begin van het groeiseizoen en de bessenpluk. Het is voldoende om één behandeling per seizoen uit te voeren. Let op de gevarenklasse voor mensen.

aardbei fles

Voor boog

U kunt uien besparen en de opbrengst verhogen door herbiciden te gebruiken:

 • "Stomp";
 • Naar boven afronden;
 • Targa.

Herbiciden met een verschillend werkingsspectrum zijn geschikt voor uien.

Voor courgette

Volgens ervaren tuiniers wordt orkaan Forte erkend als een effectief en veilig herbicide voor squashbedden.

Voor tarwe

Tarweherbiciden zijn onder meer:

 • "Herbitox";
 • "Lapis lazuli";
 • "Magnum";
 • "Prima";
 • "Ballerina".

Het wordt aanbevolen om herbiciden te gebruiken samen met stimulerende middelen voor kieming en plantengroei.

targa super

Voor pompoen

Voor pompoen gebruikt:

 • Antiburian;
 • "Glyfovit Extra";
 • Orkaan Forte.

De voorbereidingen worden toegepast in de gangpaden, vóór het begin van het groeiseizoen en het oogsten van groenten.

Voor meloen

Voor meloenen zijn de volgende effectief:

 • Orkaan Forte;
 • "Karate Zion".

Het sproeien wordt uitgevoerd tijdens het groeiseizoen van onkruid.

Glyfovit Extra

Voor wortelen

U kunt wortels tegen onkruid beschermen met behulp van herbiciden:

 • "Stomp";
 • "Opdracht";
 • "Panter".

De verwerking wordt uitgevoerd na ontkieming. Na het afsterven van het onkruid worden de bedden losgemaakt, de wortelen gevoerd.

teams vloeibaar

Voor bieten

De volgende preparaten worden aanbevolen om bietenbedden tegen onkruid te behandelen:

 • "Eptam";
 • Goltix 700;
 • "Caribou".

Als de instructies, dosering en verwerkingstijd worden opgevolgd, hebben bieten geen last van het gebruik van bestrijdingsmiddelen, de kwaliteit van het gewas neemt niet af.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen