Instructies voor het gebruik van herbicide Express, samenstelling en vorm van afgifte

Herbiciden zijn essentieel voor onkruidbestrijding in gewassen en aanplant. Een daarvan is de herbicide Express. Om een ​​gunstig effect te verkrijgen door het gebruik van het mengsel, moet u de instructies voor het gebruik van de herbicide Express, de eigenschappen van het medicijn, de belangrijkste voordelen, consumptiesnelheden, de regels voor het bereiden van de werkoplossing, evenals opslagfuncties en veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van het product bestuderen.

Samenstelling en vorm van vrijgave van fondsen

De chemische klasse van het medicijn is sulfonylureum. Het belangrijkste actieve ingrediënt van Express Gold-herbicide is tribenuron-methyl, dat 75% van de totale massa uitmaakt. Het product is verkrijgbaar in de vorm van wateroplosbare korrels in plastic blikken van 200 gram.

Het werkingsmechanisme van herbicide Express

Het medicijn heeft een lokaal effect. Herbicide Express komt in contact met de bladplaten en de wietstengel, wat bijdraagt ​​aan de vernietiging van het bodemdeel van de plant. In dit geval heeft de agent geen invloed op de structuur van het wortelstelsel. Dit type stof is effectief voor de vernietiging van eenjarig onkruid.

express flesje

Belangrijkste voordelen

Het belangrijkste voordeel van het product is de bestrijding van een breed scala aan onkruiden, waaronder distels, ambrosia, zaaidistel. Ook maakt het gebruik van het medicijn na het opkomen het mogelijk om de dosis te regelen en, indien nodig, tankmengsels te gebruiken. De stof ontleedt snel en laat geen residu achter in de bodem of het milieu. Bovendien is het gemakkelijk te vervoeren, te gebruiken en op te slaan.

Verbruikstarieven

Het medicijn wordt onder andere gebruikt op zonnebloemen, die resistent zijn tegen de componenten van dit herbicide. Het consumptietarief wordt beschouwd als 25-50 gram fondsen per hectare aanplant voor de vernietiging van eenjarige en bepaalde meerjarige tweezaadlobbige onkruiden.

herbicide express

Het is noodzakelijk om gewassen in fasen van 2 tot 8 paar echte bladeren van de cultuur te sproeien, evenals in de vroege stadia van de groei van schadelijke objecten. Het werkvloeistofverbruik is 200-300 liter per 1 hectare.

Hoe de werkende oplossing correct voorbereiden?

Om de oplossing te bereiden, moet u de verhouding observeren: voeg 1 gram van het product toe aan 10 liter water. Nadat het herbicide is toegevoegd, moet alles grondig worden gemengd en enkele uren worden laten trekken. Daarna kan het product worden gebruikt om de aanplant te besproeien.

onkruidverdelgers

Instructies voor het gebruik van herbicide

De stof kan één keer en in 2 fasen worden aangebracht.De eerste methode is om de stof tijdens fase 2-8 paar echte bladeren aan te brengen op het volwassen gewas. In dit geval wordt niet meer dan 30 gram van het medicijn per 1 hectare aanplant gebruikt.

Tijdens het aanbrengen van het middel in 2 fasen, wordt het medicijn eerst gebruikt in de fase van 2 tot 4 paar echte bladeren in het gewas. In dit geval is de berekeningssnelheid van het Express-herbicide 10 gram per 1 hectare. Vervolgens wordt het geïntroduceerd in de fase van 6-8 paar, rekening houdend met het verbruik van 15 gram geld per hectare zonnebloemplant.

De doseringen worden voorgeschreven in de instructies die bij het medicijn worden geleverd. Als u zich eraan houdt, kunt u het gewenste effect krijgen bij het gebruik van de stof.

gras sproeien

Veiligheid en toxiciteit van het medicijn

Herbicide Express heeft gevarenklasse 3, wat wijst op een matig gevaar van het product voor de menselijke gezondheid. Om bedwelming van het lichaam te voorkomen, moet u zich houden aan veiligheidsregels. Deze omvatten:

  1. Een verandering van kleding hebben die kan worden gebruikt bij het werken met een chemische stof.
  2. Klassieke uitrusting bij het werken met een spray van giftige stoffen. Dit omvat een hoed, een stofzuigerbril, zwaar gaasverband om de bovenste luchtwegen te beschermen, kleding met lange mouwen gemaakt van grove stof en een rubberen schort.
  3. De staat van de veldspuit controleren met water.
  4. De procedure wordt aanbevolen bij afwezigheid van wind en regen, 's ochtends of' s avonds.
  5. Het wordt niet aanbevolen om te roken, te drinken of te eten tijdens het verwerken van aanplant.
  6. Na verwerking moet u de spuittank 3-6 uur neutraliseren met een 5% soda-oplossing.
  7. Sproeien mag niet worden uitgevoerd bij kinderen, vrouwen die borstvoeding geven en zwangere vrouwen, en ook niet voor mensen die overgevoelig zijn voor de componenten van het herbicide.

herbicidetoepassing

Hoe en hoeveel kunt u opslaan?

Het medicijn kan niet langer dan 3 jaar vanaf de fabricagedatum worden bewaard. Het wordt aanbevolen om het pesticide uit de buurt van huishoudelijke artikelen en voedsel op te slaan. De kamertemperatuur mag niet hoger zijn dan 50 ° C. Het herbicide moet te allen tijde in een gesloten container worden bewaard.

Vergelijkbare medicijnen

De analogen van het product zijn de herbiciden Tarzan, Furex en Tigran. Ze zijn veel goedkoper, omdat hun verbruik voor een vergelijkbaar plantgebied 2 keer minder is dan dat van Express.

Het gebruik van dergelijke stoffen is effectief als de gebruiksinstructies worden gevolgd, evenals veiligheidsvoorschriften. Dit maakt het sproeien gunstig voor het gewas en veilig voor de gezondheid.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen