Instructies voor gebruik en werkingsmechanisme van het herbicide Antisap

Een van de problemen bij het telen van een gewas is het verschijnen van onkruid, wat leidt tot een verslechtering van de opbrengst. Gespecialiseerde preparaten - herbiciden helpen onkruid te bestrijden. Na het lezen van de instructies voor het gebruik van het herbicide "Antisapa", zal het mogelijk zijn om het product correct te gebruiken en de bedden te verfijnen.

Samenstelling, doel en preparatieve vorm van herbicide "Antisapa"

Het belangrijkste actieve ingrediënt van het herbicide Antisapa is metribuzin. Een pakket herbicide van 1 kg is goed voor 700 g actief ingrediënt. Metribuzin verschilt van vergelijkbare geneesmiddelen voor een lange periode van blootstelling. De stof heeft het vermogen om door de grond en het gebladerte te dringen en blijft gedurende een periode van 3 maanden tot een jaar in de grond.

Een systemisch herbicide dat is ontwikkeld om de groei van onkruid te doden en te onderdrukken. Het medicijn werkt in op eenjarige tweezaadlobbige en graansoorten van onkruid die groeien op bedden met gewassen. Ook werkt "Antisapa" op ongedierte dat zich in het zaad heeft gevestigd. De herbicideformulering is in water oplosbare korrels.

herbicide antisap

Werkingsmechanisme

Het herbicide "Antisapa" dringt in de grond en dringt de wortels van het onkruid binnen, remt actief de groei en deling van cellen.

Het actieve bestanddeel van het medicijn leidt tot een schending van het eiwit- en lipidenmetabolisme in cellen, waardoor het onkruid sterft.

Voordelen van gebruik

De prevalentie van het herbicide "Antisapa" onder tuinders wordt in verband gebracht met een groot aantal voordelen van het gebruik ervan. De lijst met belangrijkste voordelen omvat:

  • langdurige blootstelling aan onkruid en hoge efficiëntie van het medicijn;
  • veiligheid voor mens, milieu en dier door de afwezigheid van giftige componenten in de samenstelling;
  • invloed op onkruid door de wortels na het binnendringen in de grond, evenals door de stengels en bladeren van planten;
  • het doden van vele soorten onkruid, waaronder wijnruit, ambrosia, veldbuizerd, distel, distel en anderen.

herbicide antisap

Voorbereiding van werkoplossing

Om een ​​werkoplossing voor het besproeien van planten en het besproeien van de grond te bereiden, is het voldoende om de korrels in water op te lossen en grondig te mengen. De specifieke dosering is afhankelijk van welk gewas er in het behandelde bed groeit.

In de regel wordt 8 tot 15 g van het medicijn gebruikt voor 5 liter water.

Wijze van toepassing en kostentarieven

Het herbicide "Antisapa" wordt gebruikt voordat de eerste scheuten verschijnen. Als de wiet tegen de tijd van de behandeling erin slaagt te groeien en een paar bladeren vormt, zal het effect van de stof afnemen. Voor gebruik wordt de werkoplossing in een sproeier of gieter gegoten en wordt het oppervlak van de grond en planten bedekt. De werkoplossing kan alleen op de dag van bereiding worden gebruikt, omdat als gevolg van langdurige opslag de eigenschappen van de stof verloren gaan en de effectiviteit van de actie tegen onkruid aanzienlijk wordt verminderd.

De consumptiesnelheid van het medicijn hangt af van de samenstelling van de grond en het humusgehalte. Bij het verwerken van zware grond moet u de maximale hoeveelheid herbicide toepassen. Bij normale bodemindicatoren worden gemiddelde indicatoren aangehouden en op lichte grond is een minimale concentratie voldoende om al het onkruid te vernietigen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat als het humusgehalte in de grond de 1% -markering niet overschrijdt, het niet wordt aanbevolen om het medicijn toe te passen.

herbicide antisap

Veiligheid in gebruik

Het is mogelijk om het herbicide alleen te gebruiken binnen het temperatuurregime van 10-25 graden en een windsnelheid van ongeveer 5 m / s. Bij de verwerking is het belangrijk om het bodemvocht te beheersen en, indien nodig, het waterverbruik te verhogen. Het is absoluut noodzakelijk om de stof in de grond in te bedden tot een diepte van 3-5 cm. Het is niet toegestaan ​​om na verwerking de grond tussen de rijen te bewerken. In het volgende seizoen, na het aanbrengen van het herbicide, wordt het niet aanbevolen om bieten en uien te planten in omstandigheden met een laag humusgehalte - tot 2%.

Ondanks de milieu-impact en veiligheid van het herbicide, is het beter om de bedden te behandelen met beschermende handschoenen. U kunt een gasmasker gebruiken om te voorkomen dat u de stof inademt. In geval van contact met de huid, moet het lichaamsdeel worden gewassen met warm water en zeep.

Toxiciteit van het middel

Volgens de algemeen aanvaarde classificatie behoort "Antisapa" tot de 3e klasse, waaronder ook laag-giftige stoffen vallen. De toegestane werkperiode aan de bedden na het spuiten is 3 dagen voor gemechaniseerd werk en 7 dagen voor handwerk.

herbicide antisap

Compatibiliteit met geneesmiddelen

Het herbicide "Antisapa" is volledig compatibel met andere soorten geneesmiddelen met een vergelijkbare werking. Om planten te beschermen, kunt u eerst de compatibiliteit van stoffen controleren en ervoor zorgen dat er geen afwijkingen zijn van de norm, zoals:

  • het verschijnen van knobbels;
  • stratificatie;
  • schuimvorming;
  • geen sediment;
  • onvolledige ontbinding van een van de medicijnen.

Voorwaarden voor opslag

De opslagduur van onopgeloste korrels is 36 maanden vanaf de fabricagedatum. De productiedatum staat op de verpakking bij het medicijn. Het is onmogelijk om het herbicide te gebruiken na de vervaldatum. Na het bereiden van de werkoplossing, mag deze niet langer dan een dag worden bewaard. Anders zal de verwerkingsefficiëntie minimaal zijn.

herbicide antisap

Wissels

De meest voorkomende medicijnen die Antisapa kunnen vervangen, zijn Zenkor en Mistral. De preparaten hebben een soortgelijk effect op onkruid en onderdrukken hun herhaling na vernietiging. Bij het kiezen van een geschikte stof voor de behandeling van bedden, wordt aanbevolen om de kenmerken van vervangende producten te vergelijken en de juiste optie te kiezen die aan de gespecificeerde vereisten voldoet.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen