Instructies voor het gebruik van fungiciden voor tomaten en selectiecriteria

Fungiciden voor tomaten worden gebruikt om ziekten te bestrijden, de instructies voor de stoffen bevatten gedetailleerde aanbevelingen voor gebruik. Voordat u met de verwerking begint, moet u het type probleem correct bepalen.

Benoeming van fungiciden en hun variëteiten

Afhankelijk van de soorten stoffen voor tomaten zijn onderverdeeld in de volgende soorten.

Indeling naar samenstelling

De volgende soorten fungiciden worden onderscheiden:

 • anorganische stoffen - bevatten chemische elementen, hebben een positief effect op de plant (koper, ijzer, zwavel);
 • organische vorm - impliceert de aanwezigheid van organische verbindingen, waarvan de werking gericht is op het vergroten van de immuniteit van de cultuur;
 • biologische variëteiten - stoffen die stammen van nuttige bacteriën in de samenstelling bevatten, dergelijke middelen zijn niet schadelijk voor de plant en kunnen 3 keer per seizoen worden gebruikt.

Bij het kiezen van het type product voor tomaten wordt rekening gehouden met de complexiteit van het probleem.

ridomil goud

Verdeling op afspraak

Stoffen kunnen verschillende doeleinden hebben. Fungiciden zijn onderverdeeld in de volgende typen:

 • substanties voor het verwerken van zaadmateriaal tijdens het planten in de grond;
 • antiseptica - gebruikt om zaailingen te behandelen voordat ze worden geplant;
 • preparaten waarmee zaden worden verwerkt tijdens opslag;
 • stoffen voor het verwerken van volwassen struiken.

Het laatste type fungicide wordt vaak gebruikt. Omdat de symptomen van de ziekte pas optreden na het verschijnen van zaailingen.

Het werkingsprincipe en de functies van fungiciden

Na toepassing van fungiciden kunnen de volgende soorten effecten op tomaten worden uitgeoefend:

 • onderdrukking van schimmelinfecties en ziekten bij tomaten door blootstelling aan contact;
 • complexe stoffen dringen de cellen binnen en verspreiden zich door de cultuur, dit draagt ​​bij aan de ontwikkeling van natuurlijke immuniteit tegen ziekten.

fungiciden voor tomaat

Je vindt er complexe stoffen die een positief effect hebben op de kweek en bij alle soorten ziekten worden gebruikt.

De meest effectieve voorbereidingen voor tomaten

Onder de verscheidenheid aan voorbereidingen is het noodzakelijk om producten voor de verzorging van tomaten te selecteren.

"Quadris"

Heeft een complex effect op de plant. Geschikt voor alle soorten tomatenziekten. Heeft geen invloed op de ontwikkeling en opbrengst van planten.

"Acrobaat"

Het product is geschikt tegen schimmelziekten, vernietigt schimmelstammen en voorkomt hun vorming.

acrobaat

"Ridomil"

Dit medicijn is effectief tegen Phytophthora. Het wordt vaak gebruikt als een profylactisch middel bij het planten van zaailingen in de volle grond. Het kan één keer per seizoen worden aangebracht zonder de plant te beschadigen.

Belangrijk. Het medicijn kan een wisselwerking hebben met andere soorten fungiciden om het gewenste resultaat te bereiken.

"Agat 25K"

Het product bevat nuttige bacteriën die de ontwikkeling van schimmelinfecties remmen. Tijdens het aanbrengen heeft het een positief effect op tomaten en kan het worden gebruikt als immuniteitsverhogend middel.

agaat 25k

"Maxim"

Het mengsel heeft een contacteffect; om het resultaat te verkrijgen, is het nodig om het zaad te laten weken. Het wordt gebruikt voordat zaden in de grond worden geplant.

Fundazol

De stof in poedervorm wordt gebruikt om zaailingen en volwassen struiken te behandelen. Heeft een negatieve invloed op de soorten schimmels.

Bordeaux mix

Het mengsel wordt gebruikt om volwassen struiken te behandelen tegen ziekten zoals Phytophthora en schurft. Bevat kopersulfaat en gehydrateerde kalk. Het wordt 3 keer per seizoen aangebracht. Kan worden gebruikt om ziekten te voorkomen.

Bordeaux-mengsel

"Zaslon"

De oplossing heeft een complex effect op tomatenziekten. Verwijdert ziektesymptomen en bevordert de ontwikkeling van immuniteit bij een volwassen plant.

Thanos

Het medicijn bevordert de vorming van immuniteit in de plant. In alle weersomstandigheden te gebruiken, niet afwassen met water. Het wordt gebruikt voor alle soorten ziekten.

Ridomil Goud

Een complex mengsel tegen Phytophthora en andere soorten schimmelinfecties. Na het aanbrengen dringt het de plant binnen en heeft het een nadelig effect op schimmelsporen. Vormt een beschermende film en voorkomt herinfectie.

tomatenverwerking

"Fitosporin-M"

Bevat biologische deeltjes die een gunstige invloed hebben op de groei van struiken. Het kan worden gebruikt als spray om ziekten te bestrijden en om herhaling van het probleem te voorkomen.

"Moon Tranquility"

Gecombineerde remedie die ziekten in een korte periode elimineert en herhaling ervan voorkomt. Bevat extra componenten die de opbrengst verhogen en het verschijnen van nieuwe eierstokken op de struiken bevorderen.

"Azoxystrobin"

Fungicide wordt gebruikt om Phytophthora en echte meeldauw te behandelen. Heeft een contacteffect op tomaten. Het kan 3 keer per seizoen worden aangebracht. Verslavend en cultureel verslavend bij gebruik. Niet gebruikt voor zaailingen.

Azoxystrobin

"Kresoxim-methyl"

Het wordt gebruikt om de sporen van schimmelziekten te onderdrukken. Cumulatieve eigenschappen, die bijdragen aan de ontwikkeling van immuniteit. 2 keer per seizoen gebruikt.

"Triadimefon"

Complexe actietool. Het wordt gebruikt om tomaten tegen ziekten te beschermen. Na het aanbrengen houdt een positief resultaat 20 dagen aan. Kan worden gebruikt in combinatie met andere soorten fungiciden.

Zwavel

Colloïdale zwavel wordt gebruikt om oplossingen te bereiden tegen schurft, echte meeldauw op tomaten. Kan elke 10 dagen worden aangebracht. Zwavel wordt gebruikt tegen ongedierte.

Zwavel

Welke is beter om te kiezen

Bij het kiezen van een medicijn moeten de volgende criteria worden overwogen:

 1. Type ziekte - sommige medicijnen zijn gericht tegen één type tomatenziekte, bij het kopen moet u de instructies zorgvuldig bestuderen en het gewenste type selecteren.
 2. Plantleeftijd - het wordt aanbevolen om zachte voorbereidingen te gebruiken voor zaailingen die de ontwikkeling van de cultuur niet beïnvloeden.
 3. De complexiteit van de ziekte - wanneer de meeste planten zijn geïnfecteerd, is het noodzakelijk om krachtige middelen te gebruiken. Dergelijke medicijnen elimineren de infectie onmiddellijk na de behandeling van de struiken.

een verscheidenheid aan fungiciden

Tuinders raden aan om het plantmateriaal te verwerken voordat ze tomaten planten.Dit verkleint de kans op ziektes op de struiken. Wanneer symptomen van de ziekte optreden, worden geneesmiddelen met biologische stammen van nuttige microben gebruikt. Dergelijke middelen verbeteren de plantengroei verder en elimineren het probleem.

Hoe correct te gebruiken

Volg bij het gebruik van fungiciden de gebruiksaanwijzing. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de regels voor het gebruik van tomaten:

 1. Voor complexe ziekten moet de behandeling om de 10 dagen worden uitgevoerd. Als er geen resultaat is, moet het medicijn worden vervangen door een ander type.
 2. Het is noodzakelijk om de zaden na het drogen te behandelen, dit verkleint de kans op rotvorming en beschadiging van het plantmateriaal in de grond.
 3. Zaailingen moeten worden behandeld met biologische middelen voordat ze in de grond worden geplant. In de kas kunnen de zaailingen het effect van het middel gemakkelijker verdragen.
 4. Bij het verwerken van tomaten is het bovendien nodig om de grond te verwerken. Ziekten ontstaan ​​uit de grond waarin de stammen eerder werden opgeslagen. Ziekten kunnen vorst verdragen en gewassen onmiddellijk na het planten in de grond infecteren.
 5. Bij het spuiten worden alle struiken verwerkt. Een plant zonder zichtbare symptomen kan een bron van infectie zijn.
 6. Het is noodzakelijk om met een spuitfles te spuiten.
 7. Het is noodzakelijk om een ​​werkoplossing te bereiden onmiddellijk voordat tomaten worden verwerkt. De kant-en-klare oplossing kan niet worden bewaard.
 8. Tijdens de behandeling is het noodzakelijk om beschermende uitrusting voor het lichaam te gebruiken tegen het binnendringen van oplossingsdeeltjes.
 9. Na 3 dagen besproeien met een oplossing, worden tomaten niet gegeten.

De verwerking vindt 's avonds plaats, omdat direct zonlicht brandwonden kan veroorzaken.

Resultaat

Het gebruik van fungiciden voor tomaten is noodzakelijk voor het behoud van de plantgezondheid en de oogst. Een verkeerd geselecteerd product kan de tomatenstruiken negatief beïnvloeden en tot de dood leiden. Voordat u de stof gebruikt, moet u de aanbevelingen op de verpakking zorgvuldig bestuderen. De oplossing wordt niet opgeslagen.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen