Beschrijving van de 24 beste fungiciden voor de tuin, werkingsmechanisme en gebruiksaanwijzing

Het verzorgen van planten in de tuin in een buitenwijk vereist een integrale aanpak. Een belangrijk aandachtspunt is het gebruik van beschermende fungiciden voor de tuin. Speciale producten beschermen groene ruimtes en verkleinen het risico op infectie.

Wat zijn fungiciden

Een fungicide is een biologische of chemische stof die wordt gebruikt om de vorming van schimmels te onderdrukken. Het zijn schimmels die de veroorzakers zijn van veel infecties die de vegetatie aantasten. Zonder beschermende stof verliezen planten hun immuniteit, verdorren en ontwikkelen ze zich langzaam.

Voor-en nadelen

Fungiciden die in de tuin worden gebruikt, hebben een aantal positieve eigenschappen. De belangrijkste voordelen zijn onder meer:

 • stoffen dringen in korte tijd de planten binnen en hebben een actief beschermend effect;
 • vanwege hun weerstand tegen vocht worden fungiciden zelfs bij zware regen niet door water weggespoeld;
 • na behandeling worden ziekteverwekkers in alle weefsels geëlimineerd;
 • het effect is op een breed scala aan schimmelziekten.

Naast de voor de hand liggende voordelen hebben de medicijnen verschillende nadelen.

Als gevolg van desinfectie is er een gedeeltelijke schending van de gunstige microflora, die de groei en ontwikkeling van groene ruimtes kan beïnvloeden. Als de verwerking van fruitplanten wordt uitgevoerd, is het pas na enige tijd mogelijk om het geoogste gewas te eten.

Geldigheid

De exacte duur van de beschermende werking hangt af van het specifieke type medicijn dat wordt gebruikt. Het gemiddelde is 10-12 weken, waarna herbehandeling vereist is. Omdat de vegetatie geen resistentie ontwikkelt tegen de invloed van medicijnen, hoeft u niet te wachten tussen sprays.

Classificatie

Afhankelijk van een aantal kenmerken kunnen fungiciden worden onderverdeeld in klassen.

Bij het kiezen van een geschikte optie, moet u rekening houden met de toestand van de planten, de aanwezigheid van schimmelziekten en tekenen van hun manifestatie, evenals met andere factoren.

fungiciden voor de tuin

Afhankelijk van chemische eigenschappen

Volgens deze indicator worden fungiciden ingedeeld in organisch en anorganisch. De eerste bevatten geen zware metalen waardoor ze gemakkelijk oplossen in vloeistof en in combinatie met andere stoffen gebruikt kunnen worden. Bovendien worden ze als onstabiele verbindingen beschouwd en blijven ze korte tijd in de grond.

De anorganische variant is koperhoudend. De samenstelling kan ook verbindingen van nikkel, kalium, zwavel en andere elementen bevatten. Ze zijn compatibel met minder medicijnen en kunnen zich ophopen in de grond en er lange tijd in blijven.

Afhankelijk van de werking op de ziekteverwekker

Volgens de werkingsmethode op de veroorzaker van ziekten worden fungiciden van systemische aard en contact geïsoleerd. Systemische stoffen dringen gemakkelijk door in planten, verplaatsen zich door de vaten en komen in alle delen, wat een betrouwbare bescherming biedt tegen mogelijke infecties. Sommige soorten systemische geneesmiddelen kunnen voor profylactische doeleinden worden gebruikt.

giet voor de plant

Contactfungiciden interageren alleen met de ziekteverwekker op het zichtbare deel van de aanplant, zonder in de weefsels te dringen. Hiermee kunt u ziekteverwekkers in het stadium van hun ontwikkeling vernietigen en bescherming bieden tegen grijsrot, anthracnose en een aantal andere ziekten.

Om het effect te bereiken, moet u de planten zorgvuldig verwerken, zodat de oplossing op alle delen terechtkomt.

Op aanvraag

De voorbereidingen voor schimmelziekten zijn onderverdeeld in verschillende soorten, rekening houdend met het doel waarvoor ze worden gebruikt. De volgende groepen worden onderscheiden:

 1. Ontsmettingsmiddelen voor zaden. Zaadbehandeling is belangrijk voor een groot aantal gewassen. De grootste efficiëntie wordt aangetoond door desinfectie met gecombineerde middelen.
 2. Middelen voor desinfectie van kasgrond. Ze worden gebruikt om eenjarige gewassen te beschermen die door zaailingen worden verbouwd. Fungiciden van deze groep helpen ook om phytophthora kwijt te raken.
 3. Fungiciden voor het besproeien van vaste planten tijdens de rustperiode. Sproeien wordt uitgevoerd om infectieuze agentia in de overwinterende delen van de aanplant te vernietigen, evenals tegen echte meeldauw en roest.
 4. Voorbereidingen voor sproeien tijdens de vegetatieve periode. Deze medicijnen worden actief gebruikt tijdens de periode van plantengroei en ontwikkeling.

aërosol preparaat

Afhankelijk van de aard van de distributie in plantenweefsels

Lokale en intra-plant fungiciden worden geïsoleerd volgens de verdeling van de stof in de weefsels van de aanplant. De eerste zijn actief aan de buitenkant van stengels en bladeren, terwijl de laatste diep in weefsels doordringen en een complex effect hebben..

Operatie principe

De specificiteit van de werking van beschermende medicijnen hangt af van hun categorie. Bij het kopen van fungiciden is het noodzakelijk om de variëteit te achterhalen om de aanplant in de toekomst vakkundig te kunnen verwerken.

Chemische fungiciden

Het werkingsmechanisme van chemische fungiciden is gevarieerd en bestaat uit vele processen. Na het besproeien van de planten wordt kernsplijting in schimmelcellen onderdrukt, worden stofwisselingsproducten gevormd die als antibioticum werken en worden necrose-gebieden gevormd die dienen als een barrière voor het binnendringen van pathogenen in niet-geïnfecteerde weefsels. Bepaalde elementen van chemische preparaten voorkomen de vorming van nucleïnezuren en onderdrukken het energiemetabolisme.

besproei de tuin

Biologische preparaten

Stoffen van natuurlijke oorsprong verhogen de immuniteit van planten en veroorzaken de productie van stoffen die infectie voorkomen. Bij het besproeien van planten die met een ziekteverwekker zijn geïnfecteerd, geven organische preparaten gifstoffen af ​​om de ziekteverwekkers te vernietigen.

Gebruiksaanwijzing

Het gebruik van fungiciden is afhankelijk van het te behandelen object. Om het gewenste effect te bereiken, dient u de gebruiksaanwijzing te lezen.

Voor aarde

Fungiciden bedoeld voor de grond in poedervorm worden tijdens het graven geïntroduceerd. Met behulp van natuurlijke stoffen die zijn opgelost in water, wordt het oppervlak van de grond afgestoten om pathogene schimmels te vernietigen.

meststof voor aarde

Voor planten

Fungiciden voor bloemen en bomen kunnen worden gebruikt door middel van sproeien of afstoffen. Typisch worden groene ruimtes behandeld met vloeibare stoffen op koperbasis. Geneesmiddelen met een breed spectrum worden tijdens het seizoen meerdere keren gebruikt. De verwerkingsperioden zijn meestal in het vroege voorjaar en het late najaar.

Voor zaden

De zaden worden direct voor het zaaien verwerkt. Voor zaadbehandeling is het het gemakkelijkst om oplosbare stoffen te gebruiken. Nadat de zaden in kaasdoek zijn gewikkeld, worden ze in een oplossing geplaatst en gedurende de op de verpakking aangegeven tijd bewaard.

soorten zaden

Lijst met medicijnen

Bij het kiezen van geschikte fungiciden voor gebruik in de tuin en moestuin, is het raadzaam om vertrouwd te raken met de lijst met de beste opties. Elk van hen heeft individuele kenmerken en kenmerken.

"Consento"

Gecombineerd fungicide gebruikt voor de preventie en bestrijding van Alternaria, Phytophthora en peronosporosis. Het is toegestaan ​​om "Consento" toe te passen in elk stadium van het groeiseizoen. Het product is bestand tegen regen en biedt bescherming onder alle weersomstandigheden.

"Abiga Peak"

Neem contact op met het medicijn dat is ontworpen om een ​​complex van bacteriële en schimmelziekten te elimineren. "Abiga-Peak" bedekt gelijkmatig het bodemgedeelte van planten en blijft lang aan de oppervlakte.

Een van de belangrijke voordelen is activiteit bij lage omgevingstemperaturen.

Abiga-piek

"Acrobat MC"

De component van de systemische werking van "Acrobat MC" dimethomorph vernietigt het mycelium gevormd in de plant binnen 2-3 dagen na infectie. Het gebruik van het medicijn biedt bescherming van de plant in het geval van een beginnende, maar visueel niet gemanifesteerde ziekte.

"Bayleton"

Een systemisch fungicide dat wordt gebruikt voor de behandeling van granen, groenten, maïs en andere gewassen. Het biologische effect van de behandeling houdt 2-4 weken aan.

Bordeaux-mengsel

Bordeaux-mengsel is een waterige oplossing van kopersulfaat en gebluste kalk. De stof vernietigt schimmels en remt de activiteit van pathogene micro-organismen. Voor de behandeling van vegetatie wordt een mengsel met een concentratie van 1% gebruikt.

bordeaux mix

"Vitaros"

Het gecombineerde verbandmiddel "Vitaros" bestrijdt een complex van infecties die zich via het zaad en de bodem verspreiden. "Vitaros" onderdrukt de ontwikkeling van ziekteverwekkers aan de buitenkant van het plantmateriaal en daarbinnen. De aanwezigheid van een kleurstof in de samenstelling vereenvoudigt de controle van de verwerkingsprocedure.

"Gamair"

Het medicijn "Gamair" wordt in de grond geïntroduceerd of op de bladeren gesproeid, waardoor de activiteit van infectieuze agentia wordt verstoord. "Gamair" beschermt planten tegen wortelrot, echte meeldauw, Alternaria en een aantal andere ziekten. Bij gebruik in combinatie met pesticiden vermindert de stof de stress van pesticiden bij planten.

"Glyocladin"

Het product beschermt plantenwortels en aarde tegen anthracnose en andere infecties. Biologische grondbewerking voorkomt het ontstaan ​​van wortel- en wortelrot.

glyoccin-medicijn

Groene zeep

Groene zeep met een dikke basis bevat kaliumzouten van vetzuren, natuurlijke plantaardige oliën en vetten. De stof is geschikt voor profylactisch gebruik, bestrijding van ziekten en plagen in de beginfase van hun optreden.

"Kurzat"

Een economisch fungicide met een complexe werking beschermt planten tegen Phytophthora en peronosporosis. De samenstelling bevat twee actieve componenten - cymoxanil en koperoxychloride. Door het binnendringen van de stof door de bladeren worden ziektes op de rug bestreden.

"Maxim"

Het verbandmiddel "Maxim" is bedoeld voor fruit, granen en andere gewassen.Dit fungicide mag vooraf op het zaad worden gebruikt. De signaalkleurstof maakt het mogelijk om de verwerkingskwaliteit te controleren.

"Oxyhom"

Tweecomponenten-fungicide "Oxyhom" behoort tot de categorie van contactsystemen. De stof voorkomt de ontwikkeling van Phytophthora en peronosporosis, en bestrijdt ook de gevolgen ervan. De belangrijkste voordelen van Oxychom zijn een snelle respons en een lange beschermingsperiode.

Oxyhom-pakket

"Ordan"

Het medicijn met lokale systemische actie is ontworpen om ziekten veroorzaakt door peronosporale schimmels te elimineren. Een tweecomponentenoplossing kan worden gecombineerd met ongediertebestrijdingsmiddelen voor uitgebreide bescherming van groene ruimtes.

"Previkur"

"Previkur" wordt gebruikt om het gehalte aan fytopathogenen in de bodem te beheersen, effectieve behandeling van wortel- en oppervlakteziekten veroorzaakt door oomyceten. Breng "Previkur" aan door te sproeien of water te geven.

"Winst Goud"

Om Phytophthora, meeldauw en Alternaria te bestrijden is de "Profit Gold" -oplossing geschikt. Het product is geschikt voor gebruik bij nat weer en wast niet af als het vaak regent. Na het verwerken van planten remt "Profit Gold" de verspreiding van ziekten en geneest het latente staminfecties.

Profiteer van goud

"Raek"

Het besproeien van planten met een zeer actieve "Raek" -stof bevordert een snelle penetratie in weefsels. Raek beschermt fruit en bladeren door sporulatie van ziekteverwekkers te stoppen en het risico op secundaire infectie te verminderen. De belangrijkste voordelen van het medicijn zijn langdurige actie en een laag verbruik.

"Ridomil Gold"

Het is handig om Ridomil Gold te gebruiken voor gezonde plantages om het risico op het ontwikkelen van ziekten te verkleinen. De stof remt de vorming van infecties tijdens de periode van actieve groei en biedt uitgebreide bescherming, ook voor onbehandelde plantendelen.

"Rovral"

"Rovral" is nuttig voor elke plantage, omdat het een preventief en therapeutisch effect heeft en de ontwikkeling van veel ziekteverwekkers voorkomt. Dit medicijn is geschikt voor gebruik als onderdeel van een anti-resistentieprogramma.

flacon Rovral

"Snelheid"

"Skor" is een systemisch en contactfungicide met een actief ingrediënt, difenoconazol. Het doel van de stof is het voorkomen en behandelen van een complex van ziekten van bloemen en andere plantensoorten. Ook "Skor" is geschikt om het zaad te beschermen.

Topsin-M

"Topsin-M" is een middel tegen infecties van graan- en fruitgewassen. De prevalentie van de stof is te wijten aan een aantal positieve kenmerken, waaronder de volgende:

 • gelijktijdige strijd tegen verschillende ziekten;
 • lange beschermingsperiode (tot 4 weken);
 • de mogelijkheid om te combineren met acariciden en insecticiden;
 • geen toxische effecten op behandelde planten;
 • veiligheid van gebruik.

Topsin-remedie

"Trichodermin"

Het biologische product "Trichodermin" mag niet alleen worden gebruikt om groene ruimtes te beschermen, maar ook als meststof. "Trichodermin" remt de vitale activiteit van schadelijke bacteriën en absorbeert plantenresten die zich ophopen in de bodem.

"Fitosporin-M"

Een kenmerk van de remedie "Fitosporin-M" is de stroom door de vaten van planten. De afweerreactie begint onmiddellijk na de behandeling en duurt enkele weken. Als onderdeel van "Fitosporin-M" zijn er levende sporen die gevaarlijke micro-organismen vernietigen.

"Hom"

Fungicide "Hom" is gemaakt op basis van koper en is verkrijgbaar in poedervorm. "Hom" is geschikt voor het desinfecteren van groente- en siergewassen. Het belangrijkste actieve ingrediënt is koperoxychloride, dat de ontwikkeling van schurft, Phytophthora, curiteit, peronosporosis, roest en andere ziekten voorkomt. Ook vernietigt de stof ziekteverwekkers van schimmelinfecties. Ondanks het krachtige effect is "Hom" veilig voor mensen als de basisregels voor gebruik worden gevolgd.

Beschrijving van de 24 beste fungiciden voor de tuin, werkingsmechanisme en gebruiksaanwijzing

"Horus"

Het middel "Horus" wordt gebruikt in het rijpingsstadium van pit- en steenfruitgewassen. Horus beschermt planten bij elke omgevingstemperatuur en wordt niet weggespoeld door regen. Het verbruik van fondsen is vele malen lager in vergelijking met een aantal andere contactmedicijnen.

Veiligheidsmaatregelen bij het werken met fungiciden

Om de groei en ontwikkeling van aanplant niet te verstoren, is het belangrijk om beschermende medicijnen correct te gebruiken en veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Bij het werken met desinfectiemiddelen is het aan te raden handschoenen te dragen zodat de stof niet in contact komt met uw handen. Voor groenten, granen en andere gewassen moet u gespecialiseerde soorten preparaten kopen die koper, kalium en andere componenten bevatten.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen