Instructies voor het gebruik van fungicide Delan en bereiding van een werkoplossing

Bij het verbouwen van gewassen komen plagen of ziekten vaak voor. Het is onmogelijk om deze problemen te negeren; bij het eerste teken zou je een gevecht moeten beginnen. Chemicaliën gaan effectief om met ziekten en plagen. Als u bijvoorbeeld de instructies voor het gebruik van het contactfungicide "Delan" heeft bestudeerd, kunt u planten snel genezen.

Beschrijving, vrijgaveformulier en werking van het medicijn

"Delan" verwijst naar contactfungiciden die als profylactisch middel worden gebruikt. Het belangrijkste actieve ingrediënt van het medicijn is dithianon. Verkrijgbaar in zakken van 5 kg. Fungicide is een in water oplosbare korrel. Na de procedure blijft "Delan" op de planten achter in de vorm van een vrij dichte laag, die bestand is tegen langdurige neerslag. Eenmaal op planten gespoten, vernietigt de chemische stof actief schimmelsporen.

In welke gevallen is het van toepassing

De tool wordt gebruikt om ziekten van fruitgewassen te bestrijden, zoals:

 • schurft;
 • valse meeldauw;
 • vruchtrot;
 • ziekte van clasterosporium;
 • verschillende soorten bladvlekkenziekte.

Het kan worden gebruikt om alle fruit- en bessengewassen te behandelen. U kunt de oplossing alleen op de dag van bereiding gebruiken. Zelfs als er nog veel verdunde stof over is, is deze na verloop van tijd niet meer geschikt voor verdere verwerking.

fungicide Delan

Voor- en nadelen van een fungicide

De voordelen van gebruik zijn:

 1. De chemische stof heeft een beschermend effect dat tot 1 maand aanhoudt.
 2. Bestand tegen neerslag.
 3. Bomen en wijnstokken verdragen goed sproeien.
 4. Zuinig verbruik van stoffen.
 5. Schimmels ontwikkelen geen resistentie tegen het medicijn.
 6. Verschilt in lage toxiciteit, onschadelijk voor gewassen, mensen en bodem.
 7. Kan worden gecombineerd met andere fungiciden.

Er werden geen significante tekortkomingen gevonden in het Delan-fungicide. Een van de belangrijkste nadelen is de kleine lijst met gewassen waarvoor dit fungicide geschikt is. Het is ook vermeldenswaard dat de chemische stof vaker wordt gebruikt als preventieve maatregel als er nog geen tekenen van ziekte zijn. Het heeft geen systemisch effect op planten, daarom wordt het aanbevolen om het samen met andere fungiciden te gebruiken.

fungicide gebruikt

Voorbereiding van werkoplossing

Voordat u een middel tegen schimmelziekten gebruikt, moet u de gebruiksaanwijzing bestuderen. Herverwerking gebeurt 2 weken na de eerste, op voorwaarde dat het niet al die tijd heeft geregend.

appelboom

Het product wordt gebruikt voor profylactisch spuiten tegen schimmelziekten. 5-7 g van de chemische stof wordt verdund in 10 liter water. Bomen worden verwerkt tijdens het groeiseizoen. De tweede behandeling wordt 10 dagen na de eerste uitgevoerd.

appelbomen aan de boom

Perzik

Om perziken te behandelen tegen schurft, bladkrulling en clasterosporiumziekte, verdun 10 g poeder in 10 liter water. Tijdens het seizoen worden er 3 behandelingen uitgevoerd met pauzes van 14 dagen. De eerste keer dat de bomen worden behandeld na het einde van de bloeiperiode.

Druiven

Eerst wordt een werkvloeistof bereid. In 10 liter verwarmd water wordt 15 g granulaat verdund. Preventief sproeien wordt uitgevoerd voordat symptomen van ziekten optreden. Tijdens het groeiseizoen worden 5 sprays uitgevoerd. Pauzes tussen procedures zijn 8-10 dagen.

druiven zijn anders

Hoe het medicijn "Delan" te gebruiken

De behandeling wordt aanbevolen om uitsluitend 's avonds te worden uitgevoerd, wanneer de zonnestralen zijn verdwenen. Spuiten bij zonnig weer kan brandwonden op het gebladerte veroorzaken. Voordat u gaat spuiten, is het de moeite waard om naar de weersvoorspelling te kijken, zodat langdurige regenbuien de komende dagen na de procedure niet beginnen. Hoewel de beschermende film dicht is, wordt deze geleidelijk weggespoeld met langdurige neerslag.

Toxiciteit van het product en voorzorgsmaatregelen bij het gebruik ervan

De chemische stof behoort tot geneesmiddelen met een lage toxiciteit, dus het is niet gevaarlijk voor mensen. Het enige - tijdens de verwerking kan het irritatie van het slijmvlies van het oog veroorzaken, daarom is het raadzaam om vóór de verwerking een veiligheidsbril te dragen.

Het fungicide heeft geen toxische werking op de bodem.

Compatibiliteit met andere producten

Om het effect van het gebruik van de chemische stof "Delan" te versterken, wordt het in combinatie met andere stoffen gebruikt. Spuiten kan bijvoorbeeld worden afgewisseld met Storby, Fastak en is ook compatibel met BI-58 New.

verschillende middelen

Het wordt afgeraden om Delan te gebruiken met chemicaliën die verschillende oliën bevatten. Als dergelijke medicijnen worden gebruikt, moeten er minstens 5 dagen verstrijken tussen de procedures.

Hoe en hoeveel kunt u opslaan?

Bewaar het fungicide buiten het bereik van dieren en kinderen. De ruimte moet goed geventileerd, koel en beschermd zijn tegen direct zonlicht. De houdbaarheid van het medicijn is 3 jaar.

opslag in een doos

Soortgelijke middelen

Geneesmiddelen met een vergelijkbaar effect zijn onder meer:

 • Tersel;
 • Delors.

Beide fungiciden, zoals Delan, bevatten dithianon.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen