Wat kan thuis een fungicide vervangen en hoe het geld te gebruiken

De voorwaarden die nodig zijn voor de teelt van kamerplanten bevorderen vaak het ontstaan ​​van schimmelinfecties en het verschijnen van kolonies insectenplagen. Mensen uit tropische bossen hebben regelmatig water nodig, halfschaduw en geen tocht. Vanwege het gevaar voor de menselijke gezondheid is het moeilijk om infecties in een appartement te bestrijden met synthetische beschermingsmiddelen. Wat kan het fungicide thuis vervangen?

Wat kan het fungicide thuis vervangen?

Fabrikanten van plantbeschermingsmiddelen bieden een breed scala aan chemische verbindingen. Het is vaak onhandig om ze binnenshuis te gebruiken vanwege de toxiciteit voor mens en dier en de noodzaak van langdurige ventilatie. Natuurlijke organische en anorganische stoffen hebben fungicide eigenschappen. Als u weet hoe u thuis een remedie op de juiste manier kunt bereiden, kunt u met succes niet alleen beschimmelde schimmels, maar ook insectenplagen bestrijden.

Als geïmproviseerde middelen voor fungicide kunnen worden gebruikt:

 • zout;
 • Frisdrank;
 • melk;
 • ethanol;
 • citrus;
 • groentegewassen;
 • tabak;
 • decoratieve en wilde planten.

In de meeste zelfgemaakte fungicidenrecepten is het vereiste ingrediënt vloeibare zeep, die ervoor zorgt dat de samenstelling zich hecht aan de gronddelen van de plant. Zonder deze eigenschap is de effectieve werking van het fungicide op het oppervlak van bladeren en stengels onmogelijk.

Melk en zout

Voor echte meeldauw wordt een fungicide gebruikt op basis van een water-melk-zoutoplossing. Melk en water worden in gelijke verhoudingen gemengd (elk 200 milliliter) en er wordt 20 gram zout toegevoegd. Bladeren en stengels worden 2-3 keer per dag behandeld met een sproeier, voordat de grond in een pot wordt geïsoleerd. Natriumchloride remt de ontwikkeling van microflora. Melk heeft genoeg plakkerigheid om een ​​bepaalde zoutconcentratie aan de plant te houden.

melk en zout

Koolzaadolie en zeep

Koolzaadolie heeft een bittere smaak en een goede hechting. Om ongedierte af te weren, is het voldoende om 1 eetlepel koolzaadolie en een theelepel vloeibare zeep toe te voegen aan 1 liter warm water om een ​​zelfgemaakt fungicide te krijgen.

Natuurlijke etherische oliën

Etherische oliën van citroen, sinaasappel en bergamot hebben een deprimerend effect op de ontwikkeling van schimmels, virussen en bladzuigende insecten. In hoge concentratie hebben oliën een branderig effect.Voor het besproeien van geïnfecteerde planten of als profylaxe worden 4-5 druppels olie en vloeibare zeep opgelost in 500 milliliter water. De verwerking vindt plaats binnen 7-10 dagen, 's ochtends en' s avonds. Essentiële oliën van naaldplanten worden niet als fungiciden gebruikt.

Himalaya roze zout

Himalayazout wordt gewonnen in zoutmijnen in Pakistan. In tegenstelling tot steenzout bevat zeezout een grote lijst aan sporenelementen, waarvan de totale hoeveelheid in massafractie niet meer dan 2-5% bedraagt. De roze kleur van het zout wordt gegeven door polyhalieten: magnesium, kalium, calciumsulfaten.

Himalaya roze zout

De fungicide en pesticide effecten van de zoutoplossing worden gegeven door natriumchloride en kaliumzout. Ongedierte-larven verdragen de zoute smaak van bladmessen niet. Voor het sproeien wordt een beetje vloeibare zeep toegevoegd aan een 5% -oplossing. De grond is beschermd tegen zouten.

Hete peper + knoflook + ui

Chili en cayennepeper hebben een scherpe smaak. In combinatie met uien en knoflook wordt een fungicide verkregen dat parasitaire insecten afstoot. Om een ​​bijtende oplossing te verkrijgen, wrijft u de ui en knoflook (2 middelgrote kruidnagels) op een fijne rasp, voeg 2 theelepels gemalen peper toe. Alle ingrediënten worden gemengd en gegoten met 1 liter water bij een temperatuur van maximaal 50 graden om fytonciden te behouden. De infusietijd is 24 uur. De fungicide-oplossing wordt gefilterd en onder een goed deksel bewaard. Voeg voor het spuiten een theelepel vloeibare zeep toe.

Knoflook + munt + peper

In plaats van uien kan munt worden toegevoegd aan het natuurlijke fungicide. Om een ​​bijtende basis te bereiden, wordt 20 milliliter water in een blender gegoten. Gepelde kruidnagels van een halve knoflookkop, 1 theelepel gemalen peper en munt (gedroogd of vers in een verhouding van 0,5 kopjes of ongeveer een glas) worden toegevoegd.

Knoflook + munt + peper

Verander alle ingrediënten in een homogene pasta en giet 1 liter kokend water. Sta een dag lang onder een strak deksel. Ze filteren. Voor gebruik wordt een theelepel zeep toegevoegd. Aangetaste planten worden één keer per dag geïrrigeerd totdat de symptomen van infectie verdwijnen.

Kamille

Kamille-infusie heeft antiseptische eigenschappen, het wordt gebruikt tegen schimmels op kamerplanten en aarde in een pot. Bereid het fungicide voor in een waterbad of stoom in een thermoskan. Voor 1 liter heet water / kokend water heb je 1 kopje gedroogde kamille nodig. In een waterbad wordt de infusie bereid 15 minuten vanaf het moment dat het water kookt in de container. De houdtijd in een thermoskan is 12 uur.

De afgewerkte infusie wordt gefilterd en gebruikt om bladeren en stengels te wassen of om water te geven. Als er schimmel op de grondlaag verschijnt, laat deze dan drogen voordat u opnieuw hydrateert.

Aspirine

Acetylsalicylzuur kan als fungicide worden gebruikt wanneer echte meeldauw, grijze rot en zwarte poot verschijnen op bloemen binnenshuis. Voor 1 liter warm water is 600 milligram synthetisch product nodig. Nadat de tabletten volledig zijn opgelost, worden de planten behandeld met een zachte spons. De procedure wordt herhaald totdat de symptomen van infectie verdwijnen.

Aspirine-tabletten

Citroensap

Om bladluizen te bestrijden, zullen citroenen effectief zijn. Van de citroenschil wordt een aftreksel bereid om de aarde water te geven. De schil van 5 citroenen wordt in een thermoskan gedaan en met 500 milliliter kokend water gegoten. Ga een dag weg. De resulterende infusie wordt gebruikt om water te geven, omdat het aroma van etherische oliën in de korst bladluizen afstoot.

Bladeren en stengels worden geïrrigeerd met verdund citroensap van 5 vruchten en een glas water. Irrigatie van het grondgedeelte wordt uitgevoerd door de grond te isoleren om geen bodemverzuring te veroorzaken. De duur van de ontsmetting met een fungicide hangt af van de mate van bladluisplaag: van 3 tot 7 dagen.

Frisdrank + olie

Natriumbicarbonaat vormt, opgelost in water, een alkali, waarvan de agressieve eigenschappen helpen bij het bestrijden van schimmelinfecties in planten. Meng voor een betere hechting 1 eetlepel zuiveringszout en plantaardige olie. Giet dit mengsel met een glas heet water.Goed mengen en verdunnen met 1 liter warm water. Spray de resulterende compositie om de dag.

Frisdrank + olie

Natuurlijke waszeep

Waszeep bevat tot 0,2% alkali, waardoor het antibacteriële eigenschappen heeft. De zeepbasis versterkt de werking van het natuurlijke bestrijdingsmiddel tegen bladluizen. De samenstelling van de oplossing: 10 gram fijngeraspte zeep en 1 liter heet water. De zeep moet volledig in het water oplossen om een ​​uniforme zeepoplossing te vormen.

Vloeibare zeep

De belangrijkste componenten van vloeibare zeep die reinigende eigenschappen hebben, zijn kaliumstearaat en kaliumhydroxide (KOH of bijtend kalium). Het gebruik van een 1,5% oplossing geeft goede resultaten bij toepassing tegen insecten en schimmels. Zuiveringszout of raapzaadolie kan aan de oplossing worden toegevoegd om het remmende effect te versterken.

Tabaksbladeren

Gedroogde tabaksbladeren, vermalen tot een poeder, zijn een insecticide en een fungicide. Nicotine heeft een toxisch effect op ongedierte en ziekteverwekkers van kamerplanten:

 • trips;
 • bladluizen;
 • spintmijten;
 • echte meeldauw;
 • grijze rot.

Tabaksbladeren

De grond wordt bestoven met tabakspoeder en overvloedig bewaterd met water. De verwerkingsfrequentie is eens per 3 maanden.

De normen voor het inbrengen van tabaksstof in bloempotten (in grammen):

 • klein - 50;
 • gemiddeld - 100;
 • groot - 150.

Het wordt niet aanbevolen om andere fungiciden te gebruiken tijdens de verwerking van tabak.

Chrysanthemum bloemen

Chrysanthemum-bloembladen bevatten coumarine, een stof die neurotoxische effecten heeft op levende organismen, waaronder ongedierte binnenshuis. Om de actieve samenstelling te verkrijgen, worden de bloemen met kokend water gegoten en in een thermoskan aangedrukt. De verhouding tussen water en bloemen: voor 1 liter - een half glas gedroogde of 1,5 kopjes verse bloemen.

Rabarber bladeren

Verse rabarberblaadjes worden fijngehakt en heet water wordt toegevoegd met een snelheid van 1 kopje per 1 liter. De container met een goed gesloten deksel wordt 24 uur op een warme, donkere plaats bewaard. Filter vervolgens en voeg een eetlepel vloeibare zeep toe. Planten worden besproeid totdat het ongedierte verdwijnt en besmetting.

Rabarber bladeren

Alcohol

Ethyl 70% alcohol verbrandt de bladeren van kamerplanten niet. Wrijven over de bladplaten met een wattenstaafje gedrenkt in alcohol helpt om spintmijten kwijt te raken. Als preventieve maatregel kunt u de vensterbank en het raamkozijn afnemen.

Algemeen advies voor het gebruik van natuurlijke fungiciden

Natuurlijke fungiciden en insecticiden mogen niet in één keer op de hele plant worden aangebracht. De concentratie die in de recepten wordt aangegeven, is mogelijk niet geschikt en veroorzaakt brandwonden aan bladeren en stengels. Controleer vooraf het resultaat van blootstelling na behandeling op 1-2 bladeren gedurende meerdere dagen. Bij de verwerking is het noodzakelijk om een ​​giftige of neutraliserende substantie te verdelen, zowel op de buitenste als binnenste delen van de bladeren. Om zouten van de grondlaag in de pot te voorkomen, bedek deze tijdens de verwerking met polyethyleen.

Bij het uitvoeren van beschermende procedures moeten planten worden beschermd tegen direct zonlicht. Bij het spuiten met formuleringen met een penetrante geur, etherische oliën, is het nuttig om beschermende uitrusting voor de ademhalingsorganen en de huid van de handen te gebruiken.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen