Instructies voor het gebruik van herbicide Boxer, werkingsmechanisme en consumptiegraden

Landbouwtechnieken voor de industriële teelt van groenten en granen omvatten het gebruik van herbiciden om onkruid te verwijderen. De keuze voor een effectieve bereiding zorgt voor een stabiele opbrengst en vruchtkwaliteit. Boxer is een selectief herbicide, zijn activiteit strekt zich uit tot onkruid, dat niet kan worden vernietigd door andere medicijnen. Het onbetwiste voordeel van de tool is de afwezigheid van een negatieve invloed op verdere vruchtwisseling.

Actief ingrediënt, formulering en doel

Boxer is gebaseerd op prosulfocarb in een hoeveelheid van 800 gram per liter. Het actieve ingrediënt behoort tot de thiocarbamaatgroep. De geconcentreerde emulsie wordt in plastic blikken met een inhoud van 5, 10 liter gegoten.

Het medicijn is bedoeld voor bodembewerking voordat groenten en granen worden geplant of onmiddellijk na ontkieming. Met behulp van het herbicide worden tweezaadlobbige onkruiden met een breed blad en eenjarige granen geëlimineerd.

De boxer wordt in veel landen in de landbouwproductie gebruikt op de volgende gewassen:

 • voor kieming - aardappelen, peulvruchten;
 • onmiddellijk na ontkieming - aardappelen, wortelen, uien, granen.

De lijst met te verwijderen onkruid is indrukwekkend. Het onbetwiste voordeel van de Boxer is de vernietiging van het uitlopen van zwarte nachtschade en hardnekkige bedstro. Dit onkruid is niet te kalkhouden met andere herbiciden.

Fabrikant - Syngenta, Zwitserland.

bokser herbicide

Het werkingsprincipe van het medicijn Boxer

Het herbicide wordt voor het planten of direct na ontkieming bespoten. Volgens het werkingsprincipe is het een remmer (remmer) van lipidesyntheseprocessen.

Het herbicide heeft een selectieve werking: het wordt opgenomen door onkruid, maar is niet actief tegen het beschermde gewas. Prosulfocarb wordt opgenomen door de wortelgedeelten van de stengel en door de wortel van onkruid. Hierdoor is het bereik van de onderdrukte flora breed - de ontwikkeling van onkruid die op diepte en in de oppervlaktelaag van de grond voorkomt wordt onderdrukt.

Prosulfocarb remt de beschermende functies van membranen, stopt celdeling en groei. Op onkruidzaailingen staat de vorming van een wasachtige laag niet toe, wat leidt tot de dood van het groene gedeelte.

De groeipunten van alle delen van de wiet worden onderdrukt en de plant wordt niet meer levensvatbaar. Uiterlijk lijkt het op het donker worden van bladplaten, draaien en drogen.

De grootste effectiviteit van de impact wordt waargenomen in de toestand van de zaailing tot het 3e blad.In de latere stadia van de wietontwikkeling is het gebruik van Boxer minder effectief of over het algemeen nutteloos.

Bokser

Voordelen van gebruik

Het wijdverbreide gebruik van het herbicide is te danken aan zijn onbetwiste voordelen:

 • het wordt gebruikt op alle soorten aardappelen, ongeacht de klasse - zaad, tafel, voor verwerking;
 • effectief tegen een groot aantal onkruiden, waaronder moeilijk te verwijderen - zwarte nachtschade en bedstro;
 • je kunt het medicijn op elke grond sproeien;
 • vereist geen toevoeging van adjuvantia aan de werkoplossing;
 • vermindert de negatieve effecten van metribuzin bij gebruik in mengsels.

De Boxer legt geen beperkingen op aan het gebruik van de ingezaaide oppervlakte voor het volgende seizoen, dat wil zeggen, het heeft geen invloed op de vruchtwisseling. Met herbicide kun je tankmengsels maken die bijna alle soorten onkruid vernietigen.

bokser herbicide

Verbruikspercentage voor verschillende planten

De fabrikant beveelt de volgende verbruikscijfers voor herbiciden aan:

CultuurBoxer - volume in liters per hectareAantal behandelingen
Aardappelen3-51
Ui2-32
Wortel1.5-2.52
Wintertarwe in de herfst tegen meervoudig onkruid31
Gerst, wintertarwe tegen graankruiden11

Er wordt voorgesteld om, afhankelijk van de bodemverontreiniging, 200 tot 300 liter van het werkmengsel per hectare te sproeien.

Hoe een werkende oplossing van onkruidbestrijding te bereiden

De oplossing wordt direct in de tank gemengd. De container wordt gevuld met water tot de helft van het volume, bij constante werking van de mixer wordt een afgemeten dosis van de Boxer ingebracht. Voeg na het roeren de rest van het water toe.

De spuitoplossing wordt op betonnen plaatsen bereid om te voorkomen dat het herbicide bij morsen in de grond wordt opgenomen.

bokser herbicide

Instructies voor het gebruik van het kant-en-klare mengsel

Het herbicide moet worden toegepast in de vroege stadia van kieming en ontwikkeling van onkruid, omdat het medicijn een bodemeffect heeft. De volgende factoren zijn van invloed op de effectiviteit van de verwerking:

 • vochtgehalte, bodemsamenstelling;
 • de mate van ontwikkeling van de wiet;
 • te lage of hoge temperaturen.

Op turf wordt Boxer op een contactmanier gebruikt, waardoor het onkruid groeit.

Toepassingskenmerken voor verschillende gewassen:

 • op aardappelen - kan worden bespoten vóór het ontkiemen en na het ontkiemen;
 • op wortels - wanneer 2-3 bladeren groeien;
 • peulvruchten - zonder te wachten op scheuten;
 • ui - met 2 vellen;
 • granen - in de herfst - voor ontkieming, in de lente - voor het uitlopen, met 2 bladeren.

Voor een betere verdeling van het herbicide heeft de bodem vocht nodig. Gewassen moeten 's ochtends bij gematigde temperaturen (10-25 °) worden bestoven. De stress die gewassen ervaren door hitte, droogte of onderkoeling, vermindert de effectiviteit van de behandeling.

De boxer wordt breed bespoten in mengsels (voor aardappelen met metribuzin). Hierdoor kunt u meer onkruid van verschillende groepen vernietigen en de toxiciteit van herbiciden verminderen door de snelheid van elk van de componenten te verminderen.

Opmerking: Boxer-blootstelling duurt 50 dagen, de meeste gewassen hebben één behandeling per seizoen nodig.

bokser herbicide

Veiligheidsregels bij het toepassen

Bij het werken met het herbicide wordt een volledige set beschermende kleding gebruikt - overall, laarzen, masker, bril. Ze verlaten de gecultiveerde velden gedurende 3 dagen niet.

De kant-en-klare oplossing kan binnen 24 uur worden gebruikt. Het resterende werkmengsel wordt op de voorgeschreven manier afgevoerd. Spuit de oplossing voorzichtig in de buurt van waterlichamen. De doorgang van bijen is een dag lang verboden. In geval van vergiftiging is maagspoeling vereist, worden sorptiemiddelen ingenomen.

Geneesmiddeltoxiciteit

Gevarenklasse - 3. Het is vereist om voedsel, diervoeder en bijenhabitats tegen het medicijn te beschermen.

bokser herbicide

Compatibiliteit met herbiciden

De boxer heeft goed gewerkt in combinatie met andere herbiciden:

 • voor uien - op basis van oxyfluorfen;
 • voor aardappelen - metribuzin.

Boxer wordt ook gecombineerd met geneesmiddelen op basis van clomazone, pendimethalin, rimsulfuron. Het wordt niet aanbevolen om Boxer te mengen met stoffen die bentazon bevatten.

Na het mengen van verschillende soorten medicijnen is een toxiciteitstest vereist.

Houdbaarheid en bewaarcondities

3 jaar in de originele verpakking bewaren. Het uitgangspunt is een speciaal magazijn voor chemicaliën. Opslag bij temperaturen van -5 ° tot +35 ° is toegestaan.

bokser herbicide

Wat zijn de analogen?

Boxer heeft een unieke formule die helpt bij het elimineren van twee soorten onkruid die niet met andere herbiciden kunnen worden verwijderd. Dezelfde werkzame stof bevat het medicijn Arkade, vervaardigd door Syngenta.

Naast prosulfocarb bevat dit herbicide metribuzin. Het preparaat heeft een bodemeffect bij het beschermen van aardappelen. Gebruikt in persoonlijke nevenpercelen.

Om aardappelen te beschermen, worden ook medicijnen met andere actieve ingrediënten gebruikt - Roundup, Centurion, Shogun, Tornado-500.

De effectiviteit van het Boxer-bodemherbicide wordt verbeterd wanneer het op het optimale moment wordt gebruikt. Met behulp van het medicijn kunt u gewassen op betrouwbare wijze beschermen, onkruid in de vroege stadia van ontwikkeling uitroeien en een hoge opbrengst behalen.

Arcade

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen