Instructies voor het gebruik van herbicide Ballerina en consumptietarieven

Onkruidbestrijding wordt als belangrijk beschouwd in de landbouwtechnologie van groenten en graangewassen. In moestuinen wordt het wieden handmatig gedaan. Maar bij grote oppervlakten heb je met behulp van chemicaliën te maken met onkruid. Met het herbicide "Ballerina" wordt het veel gemakkelijker om gewassen te telen.

De samenstelling en vorm van afgifte van het herbicide

Op maïs- en graanvelden wordt het onkruidverdelger "Ballerina" gebruikt om eenjarig onkruid van het tweezaadlobbige type en meerjarig onkruid dat zich voortplant door worteluitlopers te verwijderen.

Het bevat zouten en esters van 2,4-dichloorfenoxyazijnzuur, of 2,4 D. De stof verwijst naar herbiciden die selectief inwerken op onkruid zonder de gewassen te beschadigen. Deze groep stoffen is hormonaal. De activiteit van preparaten met 2,4 D is niet alleen groot met betrekking tot eenjarige tweezaadlobbige planten, maar ook voor meerjarige grassen. Het medicijn dringt niet door in graangewassen, omdat hun nagelriemen dikker zijn dan die van onkruid. Granen in de uitloopfase zijn bijzonder resistent tegen herbiciden. De hoeveelheid 2-hexylethylether in het bestrijdingsmiddel is 410 gram per liter.

Een andere agrochemische component zijn triazoolpyrimidinen. Ze fungeren als een sleutelenzym bij de synthese van aminozuren en veroorzaken de dood van onkruid. Florasulama zit in een liter van het medicijn in een hoeveelheid van 7,4 gram.

Het herbicide "Ballerina" wordt geproduceerd in de vorm van een suspensie-emulsie in verpakkingen van 5 en 1 liter.

ballerina herbicide

Voors en tegens van de remedie

Het voordeel van het gebruik van een herbicide is dat het medicijn:

 • effectief tegen gewone onkruiden zoals bedstro, kamille, distel, euphorbia, paardebloem, blauwe korenbloem en andere, ongeveer 150 soorten tweezaadlobbigen;
 • werkt snel en vernietigt onkruid;
 • kan worden gebruikt nadat 3-5 bladeren op maïs verschijnen, tweede internode op graanplanten;
 • gebruikt in alle soorten vruchtwisseling.

De voorbereiding beschermt de met gewassen ingezaaide velden tot de volgende golf van onkruid verschijnt.

bescherming van gewassen

Het nadeel, naast de hoge prijs, van het medicijn is verhoogde toxiciteit. Het is noodzakelijk om het juiste moment te kiezen om de emulsie te gebruiken om een ​​positief resultaat te bereiken.... Het herbicide werkt niet als het onkruid in de bloeifase is gekomen. Het is vermeldenswaard dat het product in hoge mate giftig is voor mensen, en minder voor bijen.

Productvariatie en werkingsspectrum

Er zijn 3 varianten van het medicijn "Ballerina":

 1. Het product "Ballerina" bevat een groter volume van de 2,4 D-component dan de triazolpyrimidinegroep.Stoffen blokkeren groeipunten van onkruid, voorkomen dat ze zich vermenigvuldigen.
 2. In het product Ballerina Super zijn een aantal biologisch neutrale additieven en chemicaliën toegevoegd die de effectiviteit van het medicijn tegen bepaalde onkruiden vergroten.
 3. "Ballerina Mix" is sterker en vernietigt snel tweezaadlobbige eenjarigen en vaste planten die de groei van maïs, haver en rijst verstoren. De werking van het medicijn is gebaseerd op het gebruik van een binaire formule bij de productie van het herbicide. Het herbicide moet samen met het preparaat "Mortyra" worden gebruikt. Dit bemoeilijkt het proces van het voorbereiden van de werkoplossing.

Alle slurries zijn ontworpen voor gebruik bij onkruidbestrijding in landbouwvelden.

soorten herbiciden

Oplossingsvoorbereiding

De werkvloeistof wordt bereid onmiddellijk voordat het veld wordt verwerkt. De helft van het water wordt in de spuittank gegoten.

Om een ​​15% moederloog te bereiden, moet 7,5 liter water afzonderlijk worden gemengd met 1,5 emulsie. Voeg vervolgens onder af en toe roeren toe aan 10 liter. Giet na 5 minuten roeren in een tank die half gevuld is met water. Roer al in de verstuiver tot een homogene emulsie is verkregen.

De container waarin het herbicide werd gemengd, wordt grondig gespoeld, waarbij het resterende water in de spuittank wordt gegoten.

gebruiksaanwijzing

Het is noodzakelijk om de oplossing op verschillende plaatsen te bereiden, die vervolgens kunnen worden gedesinfecteerd.

Verbruik

De gebruikelijke consumptiesnelheid van een agrochemische stof per hectare is 200-300 liter werkvloeistof. Het wordt afgeraden om de dosis veel te verhogen als het veld volledig begroeid is met onkruid. Het is noodzakelijk om de verwerking op tijd uit te voeren, in dergelijke ontwikkelingsstadia van gecultiveerde planten, om het gewas niet te schaden:

 1. Kies voor voorjaarsplanten, gerst en tarwe de periode van uitlopen of buisopkomst in de tweede internodefase. Wintergewassen worden in het voorjaar besproeid met 0,5 liter van het medicijn per hectare.
 2. Om het maïsveld van onkruid te ontdoen, gebruikt u het product "Ballerina" wanneer de gecultiveerde planten 3-5 bladeren produceren.
 3. Het is mogelijk om onkruid te vernietigen in velden met sorghum en gierst in de vroege stadia van onkruidontwikkeling.

onkruidverdelger

Als het onkruid begint te bloeien, zal het moeilijker zijn om er vanaf te komen. De giftige chemische stof dringt via de bladeren in de kruiden.

Gebruiksaanwijzing

Voordat u een giftige emulsie gebruikt, moet u de instructies lezen. Herbicide "Ballerina Mix" wordt gebruikt als de velden zwaar onkruid zijn, vooral bij overblijvende wortel-jonge boomgrassen.

Als de bodemstro, kamille en ander onkruid een groei van 15-20 centimeter hebben bereikt, dan zul je moeten sproeien met een sterkere soort herbicide.

Kruiden groeien actief bij een luchttemperatuur van 8 tot 25 graden Celsius. Daarom neemt bij dergelijk weer de effectiviteit van de giftige oplossing toe. Vorst kan leiden tot de ontbinding van de oplossing en tot het ontbreken van resultaten bij de toepassing ervan.

instructies voor gebruik herbicide

Gewassen worden 's morgens of' s avonds bij helder weer bespoten, dat nog enkele dagen zou moeten staan.

Wachttijd en efficiëntie

Het systemische herbicide dringt 1 uur na de behandeling in de planten. Stoffen blokkeren de groei van plantencellen in jonge wietweefsels. Na 3-4 dagen zijn er tekenen van medicijnwerking. Bladeren krullen in onkruid, groene delen verkleuren, internodiën worden verminderd.

Onkruid sterft uiteindelijk na 3-4 weken. De periode van volledige vernietiging is afhankelijk van weersomstandigheden en puin in het veld.

Het gecultiveerde veld zal worden beschermd tegen onkruid tot de volgende groeigolf.

wiet controle

Is het compatibel met andere herbiciden

Herbicide "Ballerina" wordt gebruikt in tankmengsels met andere preparaten. Het middel werkt het beste samen met "Mortyra", "Magnum" en andere herbiciden op basis van sulfonylureumderivaten. Het medicijn is goed te combineren met fungicide en insectendodende middelen. Voor granen wordt een mengsel van herbicide met graminiciden gebruikt.Per hectare nemen ze 0,3-0,6 liter "Ballerina" en de voorbereiding "Eraser" in een hoeveelheid van 0,9 liter.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik

De toxiciteit van het medicijn in relatie tot mensen - 2e klasse, voor bijen - 3e. Na verwerking kunnen mensen niet zonder masker en speciale kleding in de velden verschijnen.

De veiligheidsmaatregelen bij het werken met het medicijn omvatten het feit dat het verboden is om te verwerken in de buurt van:

 • bijenstal;
 • water beschermingszone;
 • recreatiegebieden, sanatoria, kinderkampen;
 • dierenkwekerijen, weilanden;
 • particuliere tuinen.

voorzorgsmethoden

De plaats van blootstelling aan de agrochemische stof moet zich op een afstand van 500 meter van huisvesting, voedselopslagfaciliteiten bevinden. Als je een volledige reeks herbiciden toepast, moet je nadenken over hun hoge activiteit in relatie tot mensen.

Handelingen in geval van vergiftiging

Een persoon die de regels voor het werken met herbiciden van de 2e toxiciteitsklasse niet volgt, kan vergiftigd worden. In contact met de huid en slijmvliezen dringt de giftige stof snel het lichaam binnen en veroorzaakt:

 • hoofdpijn;
 • oppervlakkige ademhaling;
 • zwakte, misselijkheid, braken;
 • tranenvloed, verhoogde speekselvloed;
 • schending van de coördinatie van bewegingen.

ballerina herbicide

Als er druppels oplossing op de huid komen, dep het beschadigde gebied dan met een wattenstaafje gedrenkt in een oplossing van zuiveringszout. Na verwerking wordt de kleding ter decontaminatie gegeven. Regelmatig wassen met zeep is onmisbaar. Zorg ervoor dat u een douche neemt en alle delen van het lichaam grondig afspoelt.

Het verschijnen van de eerste tekenen van vergiftiging is een signaal om een ​​toxicoloog te bellen.

Transport- en opslagduur

Het transport en de opslag van het herbicide Ballerina gebeurt in goed gesloten containers. Een kamer met pesticiden moet zich op een afstand van 150 meter van woongebouwen bevinden.

En de bereiding van de werkvloeistof vindt plaats op een locatie die niet dichterbij is dan een halve kilometer.

De emulsie wordt 3 jaar bewaard vanaf de fabricagedatum. Bij lage temperaturen ontleedt het herbicide en verliest het zijn effectiviteit

Analogen

De herbiciden "Asterix", "Primadonna", "Primavera", "Florax" hebben een vergelijkbare samenstelling en effect. Alle producten zijn effectief tegen een breed scala aan tweezaadlobbige onkruiden.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen