Hoe je thuis een mandarijnboom goed kunt knijpen

De lichte geur van mandarijnen zorgt voor een sfeer, doet denken aan de kindertijd, brengt nieuwjaar in huis. Als je deze plant kweekt, ongebruikelijk voor de Middle Lane, kun je constant in een zachte wolk van subtiel aroma zwemmen en een unieke uitstraling van comfort en welzijn creëren. Net als alle citrusvruchten heeft het echter aandacht en zorg nodig. Het is belangrijk om de kenmerken van water geven te kennen, hoe u de mandarijnboom moet knijpen, snoeien en wanneer u moet transplanteren.

Waarom mandarijnen knijpen?

Op de vensterbanken, in de kamers, op de veranda creëren culturen met één vat in plaats van comfort vaak een gevoel van eenzaamheid. Soms hebben ze gewoon niet genoeg ruimte. Aangezien een volwaardige boom die groeit op de zuidelijke plantages van de wereld vier meter hoog kan worden, proberen ze thuis de groei van zijn lengte te beperken.

Mandarijnen binnenshuis hebben het beste de vorm van lage struiken die prachtige kronen vormen. Dit zal de plant helpen zich te ontwikkelen zonder op één richting te focussen, het zal er aantrekkelijk uit laten zien en het zal bevrijden van gedroogde "kale" twijgen.

Snijd de toppen van de toppen bij, verwijder naar binnen groeiende twijgen, dun zeer dichte gebieden uit, ervaren tuiniers bevelen ook aan voor de normale vorming van eierstokken en vervolgens voor het rijpen van het fruit.

Ze proberen ook de overtollige en vroege toppen af ​​te knijpen, zodat de plant zich gelijkmatig kan ontwikkelen en elk van zijn deeltjes vitaliteit en energie geeft.

kleine mandarijnen

Benodigde gereedschappen

Voordat u doorgaat met de operatie, is het beter om de instrumenten van tevoren voor te bereiden en te desinfecteren.

Kies voor een tuinschaar, snoeischaar of een scherp ontluikend mes.

De belangrijkste componenten van het proces zijn de middelen voor het behandelen van de open wond van de plant (tuinpek, boomhars, verf op natuurlijke lijnolie).

tuinieren schaar

Timing van het snoeien van een mandarijnboom

Het is raadzaam om eind februari, begin maart thuis te snoeien, wanneer de plant actief groeit en zich ontwikkelt.

De procedure wordt echter soms in de herfst uitgevoerd. Tegelijkertijd wordt zoveel mogelijk kunstlicht toegevoegd.

Het eerste knijpen wordt uitgevoerd wanneer de mandarijn de vierde, vijfde of zesde bladeren loslaat. Op dit moment bereikt de boom al twintig tot veertig centimeter.

Op elke nieuwe tak worden, na het verschijnen van het vierde blad, de uiteinden verwijderd.

De kroon wordt gevormd voor de eerste drie tot vier jaar. Daarna gaat het proces door, maar niet zo vaak.

plant op de vensterbank

Mandarijn snoeitechnologie

Na het verschijnen van het vierde blad, probeert de eigenaar van de kamer exotisch, bezig met de vorming van de kroon, voorzichtig een deel van het takje dat zich naar boven uitstrekt, boven de knop af te snijden.De wond wordt behandeld met tuinvernis of boomhars, bedekt met plasticfolie of tape. Laat de snede strakker worden. In de regel wordt de plant drie tot vier weken niet aangeraakt. Vervolgens wordt de film verwijderd.

Samen met de extra lengte van de boom worden sterke scheuten verwijderd, die uit de wortel zelf groeien en kracht wegnemen van de rest van de plant.

Takken die naar binnen zijn gericht van de kroon of sterk naar de zijkant of naar beneden zijn geknipt, worden ook geprobeerd te snijden, zodat de mandarijn er niet verwaarloosd uitziet.

Na een maand worden nieuwe scheuten zorgvuldig onderzocht. Zwakke takken worden verwijderd. Sterkere blijven over zodat de plant zich correct verder ontwikkelt.

snoeien van takken

Om de kroon te openen of te sluiten (met zeer spreidende takken), wordt een snee in de knop gebruikt, rekening houdend met de regel om respectievelijk een externe of interne knop te kiezen.

De hoofdstam wordt onderworpen aan knijpen, snoeien. Van de zijtakken zijn drie of vier takken overgebleven.

Verdere zorg

In de zomer wordt de mandarijn naar de veranda gehaald en probeert hij hem de gelegenheid te geven zich te koesteren in de zachte stralen van de zon. Water geven gebeurt voorzichtig zodat er geen druppels op de bloemen vallen, twee keer per dag. Topdressing wordt periodiek toegevoegd.

rijpe oogst

In de koudere winterperiode wordt de plant overgebracht naar een ruimte met een temperatuur van twaalf tot zestien graden, waar hij kan rusten. Dit is de slapende tijd voor de boom. Geef het twee keer per week water. Topdressing is niet klaar.

Naarmate de mandarijn groeit, wordt hij getransplanteerd, waardoor hij een lossere pot krijgt die bij de maat past. Dit wordt gedaan door de overdrachtsmethode. Als het niet mogelijk is om te verplanten, wordt de grond met tweederde vernieuwd.

Eerstejaarsplanten produceren soms knoppen. Ze worden zorgvuldig verwijderd om de kracht van de boom niet te verspillen. Indien nodig blijft een deel van de eierstokken achter.

groen fruit

In eerste instantie wordt de mandarijnboom zo geplaatst dat hij voldoende licht ontvangt, maar niet kan verbranden en zijn bladeren kan laten vallen.

Door de uiteinden van de scheuten te knijpen, het bovenste deel van de mandarijn te snoeien, samen met water geven en voeren dat geschikt is voor het seizoen, kun je een mooie sterke boomstruik creëren, die niet alleen de ogen behaagt, maar ook smakelijke geurige vruchten draagt.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen