Beschrijving en kenmerken van Black Satin-bramen, planten en verzorgen in het open veld

Black Satin Blackberry wordt gekweekt in Europa en Amerika, de hybride wortelt op de middelste breedtegraden en een struik wordt in de noordelijke regio's onder dekking gekweekt voor de winter. Voor de naleving van landbouwtechnologie en goede zorg beloont het ras een uitstekende oogst van bessen, die veel vitamines, organische zuren en natuurlijke antioxidanten bevatten. Black Satin rijpt eerder dan andere bekende variëteiten, maar de vruchtzetting duurt minstens twee maanden. De struik groeit snel, de hoogte van de scheuten nadert 7 meter.

Blackberry die Black Satin fokt

Tuinders en boeren hebben de creatie van vele variëteiten van gewassen van de Rubus-familie te danken aan de staat Illinois, die de natuur heeft beloond met tropische zomers, besneeuwde winters en frequente destructieve orkanen. Black Satin is ontwikkeld door specialisten van de University of Carbondale. Toen de bekende variëteiten Thornfrey en Darrow werden gekruist, werd een vruchtbare hybride met snelgroeiende gladde scheuten verkregen.

Het voordeel van cultuur

Blackberry Black Satin was geliefd bij veel tuinders, omdat het ras veel voordelen heeft geleend van zijn naaste familieleden, maar het heeft ook nadelen. De voordelen van een hybride zijn onder meer:

  1. Gebrek aan doornen.
  2. Hoge productiviteit.
  3. Weerstand tegen ongedierte.
  4. Geweldige bessensmaak.

Bramenwortels groeien niet over de site, maar gaan dieper en zijn bestand tegen langdurige droogte.De vruchten rijpen ongelijk, maar dit kan zowel als een minpuntje als als waardigheid van de variëteit worden beschouwd. Ze zijn zoet en aromatisch, maar worden niet lang bewaard en bessen, die gewaardeerd worden om de overvloed aan ascorbinezuur, kunnen alleen in onrijpe vorm worden vervoerd.

blackberry zwart satijn

Struiken moeten worden gevormd uit jonge takken, omdat ze bij volwassen planten taai en broos worden.

Beschrijving van de variëteit

Lange scheuten van Black Satin-bramen groeien tot anderhalve meter, waarna ze naar de grond buigen en zich erover verspreiden. In een twee jaar oude struik bereikt de dikte van krachtige takken 30 mm.

Fruit

Bramen worden verzameld in een penseel tot tien stuks of meer. Ze hebben een langwerpige vorm, wanneer ze rijp zijn, krijgen ze een glanzende glans en een zwarte kleur. De vruchten die aan de bovenkant van de stengels zijn gebonden, wegen ongeveer 7 g. De bessen zijn rijk aan caroteen, organische zuren en mineralen.

blackberry zwart satijn

Bij gebruik:

  • slapeloosheid gaat voorbij;
  • verhoogde immuniteit;
  • geeft elasticiteit terug aan de vaten.

Fruit, dat begin augustus begint te zingen, heeft een zoete smaak en een aangenaam aroma, Black Satin-bramen rijpen eerder dan hun oudersoorten.

Struik

Krachtige scheuten van de hybride ontwikkelen zich en groeien zeer snel. Op sterke takken verschijnen in het voorjaar driebladige bladeren met een smaragdgroene kleur. Paarse knoppen veranderen in sneeuwwitte bloeiwijzen. De struik heeft een decoratief uiterlijk, de wortels verspreiden zich niet over de site.

blackberry zwart satijn

Opbrengst

Op de takken van bramen worden veel bessen gevormd. Afhankelijk van de vereisten van landbouwtechnologie, zorgvuldige zorg, kunt u verwachten dat u maximaal 2 emmers fruit uit één struik kunt verzamelen.

De opbrengst van Black Satin is iets hoger dan die van de oudersoorten, maar de bessen moeten direct verwerkt worden.

Specificaties

De hybride, gefokt in de VS, trok snel de aandacht van Europese tuinders door de afwezigheid van doornen, vroege vruchtvorming, uitstekende smaak en weerstand tegen belangrijke ziekten van planten van het geslacht Rubus.

Op welke gebieden kan worden gekweekt

De Black Satin-variëteit wordt gekweekt in de zuidelijke regio's, de struik is niet bang voor droogte, is bestand tegen hitte. Bramen schieten wortel en dragen vrucht op de middelste breedtegraden, groeit ten noorden van de regio Moskou, onderhevig aan winterisolatie.

blackberry zwart satijn

Vorstbestendigheid

De hybride is bestand tegen negatieve temperaturen, maar wanneer de thermometer daalt tot -20 ° C, bevriezen de scheuten enigszins en zijn er geen bessen aan gebonden. In alle regio's van Rusland, behalve in de zuidelijke regio's, moeten zowel de wortels als de takken van de struik bedekt zijn voor de winter.

Blootstelling aan insecten en ziekten

De Black Satin-hybride is gemaakt door rassen te kruisen die goed immuun zijn voor ongedierte, schimmels en virussen. Bramen hebben van hen de weerstand tegen de meeste ziekten geërfd, maar bij nat weer wordt het soms aangetast door grijsrot. Om dit probleem te voorkomen:

  1. Lagere takken moeten van de grond worden verwijderd.
  2. Verwijder bedorven bessen, knip geïnfecteerde scheuten uit.
  3. Voor de bloei moet je de braam besproeien met Bordeaux-vloeistof.

blackberry zwart satijn

Hoewel de struik bijen aantrekt, heeft hij geen last van insecten. Het loof hoeft niet met insecticiden te worden besproeid.

Reproductiemethoden

Hybride variëteit Black Satin kan worden verdund met scheutuiteinden. In de zomer wordt de sterkste zijtak naar de grond gekanteld, met een beugel bevestigd en bedekt met aarde. In de herfst wordt de shoot gescheiden van de struik en naar een nieuwe plek gestuurd.

Hoe bramen op de site te planten

Aan de landbouwtechnologie worden bepaalde eisen gesteld, waardoor de teelt sneller wortel schiet, zich beter ontwikkelt en vruchten afwerpt. Het planten in de volle grond gebeurt in een gebied dat wordt verlicht door de zon en niet toegankelijk is voor tocht. Bramen houden van losse vruchtbare grond, kunnen niet tegen stilstaand water.

blackberry zwart satijn

Optimale planttijden

In de zuidelijke regio's is er niet veel verschil wanneer een jonge struik op een vaste plaats moet worden geplaatst - in de lente of herfst. Op de middelste baan, waar het vroeg koud wordt en in mei vaak vorst is, is het veiliger om begin juni Black Satin-bramen te planten.

Indien nodig kan dit in september worden gedaan, maar de struik onmiddellijk afdekken zodat deze in de winter niet sterft.

Voorbereiding van grond en zaailingen

Ze graven van tevoren de grond onder de bramen op de site, halen de overblijfselen van de wortels eruit, verwijderen onkruid, brengen humus en as binnen. Als het water dicht bij het oppervlak komt, wordt een drainagelaag gegoten, hoewel het beter is om een ​​andere plek te zoeken. Eenjarige zaailingen met drie wortels niet korter dan 15 cm wortelen goed Bij het kopen van een braambessenstruik moet je letten op de schors van de scheuten, er mogen geen scheuren of rimpels in zitten.

bramen planten

Landingsschema en algoritme

Omdat de Black Satin-hybride zich snel ontwikkelt en 5-7 meter hoog wordt, worden de gaten uit elkaar gegraven op een afstand van 2,5 m. De braam wordt samen met de grond de grond in bewogen, waarbij de wortelhals boven het oppervlak blijft, wordt bewaterd, de grond wordt aangestampt en met turf wordt gemulleerd.

Hoe zorg je voor een goede plantverzorging

Black Satin zal je bedanken met een behoorlijke oogst, als je er goed voor zorgt - voer, bevochtig, snij, ondersteun de scheuten met een latwerk.

Kunstmest

Bij het planten van een struik wordt een emmer humus in de ui gebracht, elk een eetlepel superfosfaat en kaliumzout. Bramen hebben tot volgend jaar geen extra stoffen nodig. In de lente wordt het gevoed met ureum, in de herfst - met minerale meststoffen, die het tegen vorst beschermen. Elke 2-3 jaar worden maximaal 2 emmers mest onder de struik gebracht.

ureum meststof

Irrigatie en losmaken

De bramen krijgen elke keer water zodra de bovenste laag van de aarde opdroogt. De Black Satin-variëteit heeft vooral vocht nodig tijdens de periode van eierstokvorming. Met zijn gebrek rijpen kleine bessen, met een overmaat rotten de wortels. Na irrigatie wordt de grond voorzichtig losgemaakt zodat deze niet knapperig wordt.

Snoeien

Een hybride braambessenstruik wordt gevormd volgens een specifiek patroon. In de zomer, op jaarlijkse scheuten, knijpt u de top op een hoogte van ongeveer een meter, in de lente verwijdert u nieuwe takken die onder de 45 cm boven de grond zijn verschenen, de rest wordt gesneden tot 40. In de herfst verwijderen ze de gezwellen waarop er vruchten waren.

bramen snoeien

Moet ik een braam strikken?

De Black Satin-hybride strekt zich sterk uit en begint dan te kruipen. Om de struik goed vrucht te laten dragen, worden de scheuten aan het latwerk bevestigd.

Om dit te doen, wordt een structuur van hout of metaal geïnstalleerd in de vorm van een boog, jaarlijkse takken, en er zijn niet meer dan 6 over, ze zijn aan de ene kant vastgebonden, de rest aan de andere.

Preventieve behandeling

Zodat bij vochtig weer de braam geen last heeft van grijze rot, worden de struiken in het vroege voorjaar besproeid met kopersulfaat, in de herfst worden de vruchtdragende scheuten op de grond gesneden.

Voorbereiding op de winterperiode

De takken van de plant vriezen al bij -20 C.In de zuidelijke regio's worden ze in een bundel gebonden, in een bijna-stamcirkel gelegd en bedekt, op middelste breedtegraden worden de scheuten eerst besprenkeld met turf en bladeren, vervolgens worden sparren takken geplaatst en pas daarna worden ze geïsoleerd met materiaal.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen