Beoordeling, beschrijving en recensies van de fabrikant agrofirm "Nickerson-Zwaan"

Gebruikersbeoordelingen
Beschikbaarheid en assortiment
1/5
Verscheidenheid aan naleving
1/5
Zaadkieming
1/5
Geef feedback
De uiteindelijke beoordeling van het bedrijf:
1 1
Gebaseerd 1 1 bezoekersbeoordelingen

Nickerson-Zwaan, een Nederlands bedrijf, is door de kwaliteit van haar producten al jaren marktleider op het gebied van plantgoed. Duizenden tuinders en boerderijen raakten overtuigd van de professionaliteit van veredelaars en de kwaliteit van plantmateriaal. De zaden hebben de maximale kiemkracht, geven gezonde planten, de oogst bevalt steevast met minimale inspanning. De vraag rijst vaak: wat is het geheim van het succes van Nederlandse fokkers?

Geschiedenis en tradities van het bedrijf

Over een paar jaar viert Nickerson-Zwaan zijn honderdjarig bestaan, want het werd opgericht in 1925. Gedurende deze tijd zijn er veranderingen geweest, maar de populariteit en reputatie blijven ongewijzigd. Ondanks de Nederlandse oorsprong bevinden zich op alle continenten onderzoeksstations, waardoor je kunt bepalen welke rassen onder barre omstandigheden geteeld kunnen worden en welke planten geschikt zijn voor een warm klimaat.

Agrofirma Nickerson-Zwaan

In het begin was het bedrijf klein, met een staf van veredelaars die alleen rassen voor Nederlandse boerderijen telden. Voor een landbouwtentoonstelling in Amerika werden drie dozijn groentemonsters geselecteerd. De prestaties van de medewerkers van Nickerson-Zwaan werden gewaardeerd met prijzen, zaden werden verkocht door boeren uit verschillende landen in ongelooflijke hoeveelheden.

Het werk van fokkers werd snel gewaardeerd vanwege de kenmerken:

dankzij de kenmerken

 • zaadmateriaal van uitstekende kwaliteit;
 • gelijkenis tot 100%;
 • soorten groenten met een goede smaak en geen speciale vereisten;
 • groei en vruchtzetting van planten zonder extra stimulerende middelen en het gebruik van meststoffen;
 • het regelmatig verschijnen van nieuwe producten met bijzondere eigenschappen;
 • fokken van hybriden die verschillen in opbrengst.

Na verloop van tijd begon het bedrijf zijn personeel uit te breiden en nieuwe veredelingsstations te openen. Het is een goede traditie van Nickerson-Zwaan - elk van de rassen wordt niet alleen op de stations gecontroleerd op kwaliteit, maar ook op boerderijen die nauw samenwerken met het bedrijf. Pas na goedkeuring van het uitgekomen gewas door de boeren gaat het pootgoed in de verkoop.

speciale vereisten

Fokwerk

Kenmerkend voor het veredelingswerk van Nickerson Zwaan is het veredelen van hybride rassen. Groenten stellen niet veeleisend voor klimatologische omstandigheden, kunnen groeien en vrucht dragen, zelfs in het harde Siberië, verschillen in overlevingspercentage. Het wordt aanbevolen om groenten buiten en in kasomstandigheden te kweken.

Het werk van veredelaars combineert de kracht van het genetisch fonds van elke plant, kennis van de klimatologische kenmerken van elke regio.Particuliere tuinders en eigenaren van grote boerderijen die gespecialiseerd zijn in de teelt van groentegewassen, zijn er al lang van overtuigd dat het bedrijf alleen in hun belang werkt en elk jaar nieuwe producten levert die verschillen in opbrengst en smaak.

hybride variëteiten

Breed assortiment

In het assortiment van Nickerson Zwaan kan zelfs een grillige tuinman de juiste variëteit vinden. De culturen van de families Kool en Pompoen zijn populair. Boeren die producten telen die in kassen te koop zijn, kopen vaak plantmateriaal voor dergelijke groenten en groenten:

 • ui op een veer;
 • lente- en winteruien;
 • radijs;
 • verschillende soorten salades.

Een breed scala aan

Watermeloenen zijn ook erg populair - hybride variëteiten dragen royaal vruchten, zelfs in regio's met een koel klimaat, verschijnen de eerste gestreepte reuzen 3-4 maanden na het planten.

Verschillende soorten wortelen, komkommers en tomaten hebben ook fans gekregen onder tuinders en boeren. Gewassen verschillen in vruchtgrootte, veelzijdigheid (gebruikt bij conservering, vers, worden verwerkt).

onder tuinders

Kwaliteitscontrole

Alvorens nieuwe rassen aan bewonderaars te presenteren, voeren de veredelaars van het bedrijf 3-5 verificatiefasen uit, waardoor ze geen twijfels hebben over de kwaliteit van het plantmateriaal. De eerste testen worden uitgevoerd op stations, waarna groentegewassen worden getest in de regio's, op de velden van het bedrijf.

Pas daarna komen de producten beschikbaar voor afnemers, elk nieuw ras heeft een kwaliteitscertificaat.

De eigenaardigheid van het plantmateriaal dat Nickerson-Zwaan aanbiedt, is dat naast het assortiment en de bevestiging van de eigenschappen met kwaliteitscertificaten, de kiemkracht van zaden 100% is. Duizenden tuinders zijn hier al van overtuigd - zaadmateriaal vereist geen stimulerende middelen en aanvullende training. Het kweken van zaailingen op vensterbanken of in kassen, het sturen van zaden naar de open grond eindigt op dezelfde manier - krachtige, gezonde struiken, die royaal fruit geven.

bedrijfsveredelaars

Nickerson Zwaan is een bedrijf dat is getest door groentetelers over de hele wereld. Zelfs in de meest afgelegen uithoeken van de wereld wordt zaadmateriaal van Nederlandse veredelaars veel gebruikt om groenten te verbouwen, of dat nu op grote velden is of in kleine stukjes moestuin.

inspectie door telers

Beoordelingen over de agrofirm
Totaal aantal mensen stemden 1 1
 • beheerder
  Beschikbaarheid en assortiment
  1/5
  Verscheidenheid aan naleving
  1/5
  Zaadkieming
  1/5
  ntrcn
Verplicht spreek je uit en beoordeel

Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen