Voorjaarsknoflook planten, kweken en verzorgen in de volle grond, of het nu nodig is om te binden en wanneer

Er zijn twee soorten knoflook: lente en winter. Elk van hen heeft individuele verschillen. Voor wintergewassen verandert het karakteristieke verlies van sappigheid en nuttige eigenschappen in de loop van de tijd, en lenteknoflook niet op die manier. Daarom geven veel zomerbewoners de voorkeur aan deze variëteit en stellen ze zichzelf de vraag: hoe kun je grote zomerknoflook telen?

Lente- of winterknoflook?

Winterknoflook wordt in de late herfst geplant en in het voorjaar, op de laatste data, wordt de oogst geoogst. Een knoflookcultuur laten groeien veroorzaakt geen problemen, terwijl het hoge opbrengsten geeft. Voor wintervariëteiten die in de winter worden geplant, is verlies van sappigheid kenmerkend. Deze cultuur rijpt in de zomer, op het moment dat huisvrouwen actief voorbereidingen beginnen te treffen. Tegen de herfstperiode droogt winterknoflook op.

lente en winter

Zomerbewoners planten lenteknoflook in het voorjaar, namelijk in de beginperiode. Deze rassen hebben geen grote opbrengsten, maar kenmerken zich door een lange houdbaarheid. Nuttige kwaliteiten en kenmerken van voorjaarsgewassen blijven 12 maanden bewaard.

Er zijn een aantal verschillen tussen wintergewassen en voorjaarsgewassen. Wintergewassen worden gekenmerkt door:

land-

 • de aanwezigheid van niet meer dan 10 kruidnagel in de bol;
 • het loslaten van een pijl met luchtbollen die nodig zijn voor reproductie;
 • lobben bevinden zich in 1 rij;
 • vermeerderd door luchtzaden;
 • korte houdbaarheid.

Lentevariëteiten verschillen daarin:

 • de bol kan tot 30 lobben hebben;
 • ze hebben geen pijlen, de uitzondering is de Gulliver-variëteit;
 • de tanden zijn spiraalvormig gerangschikt, terwijl in het centrale deel de afmetingen zijn verkleind;
 • ze planten zich voort door tanden;
 • ze zijn lang houdbaar.

kruidnagel in ui

Met tijdige aanplant en de juiste verzorging wordt zomerknoflook bewaard tot de volgende oogst.

Boarding tijd

Om een ​​goede oogst van lenteknoflook te krijgen, moet deze op tijd in de grond worden geplant. Om ervoor te zorgen dat de cultuur in de zomerperiode een volwaardige bol kan ontwikkelen, moet deze in het vroege voorjaar worden geplant. Deze rassen kenmerken zich door een goede vorstbestendigheid, waardoor ze geplant kunnen worden zonder angst voor voorjaarsvorst. De optimale planttijd is de periode dat de temperatuur van de grond 5 graden Celsius bereikt.

tijdige landing

De noodzaak van vroege aanplant van een cultuur is te wijten aan het feit dat de plant het wortelsysteem alleen perfect ontwikkelt bij lage temperatuur en vochtigheid. In dezelfde periode beginnen bladeren zich actief te vormen.

Als het planten wordt uitgesteld, zal de opbrengst drastisch worden verminderd, omdat bij verhoogde temperaturen het wortelstelsel en de bladeren hun vorming vertragen door de ontwikkeling van de bol. Zomerbewoners leidden een patroon af dat hoe beter de bladeren en het wortelsysteem worden gevormd voordat de temperatuur stijgt, hoe groter de bollen zullen zijn. Daarom vereist de buitenteelt van lenteknoflook de plantdata.

het planten van gewassen

Voorbereiding van de locatie voor aanplant

Voordat u de vraag stelt: wanneer u lenteknoflook in de volle grond plant, moet u weten hoe u een plantplaats moet voorbereiden. Dit is nodig om de teelt tot volwaardige bollen te laten ontstaan. Om dit te doen, is het raadzaam om een ​​paar nuances te kennen:

 • de bovenste laag van de aarde is erg belangrijk voor de plant, omdat de wortels ondiep zijn;
 • de grond moet een neutrale zuurgraad hebben;
 • de grond moet worden verrijkt met leem en humus;
 • om het gewas rijk te laten zijn, moeten verlichte gebieden worden gekozen als plantplaats die het gewas tegen de wind beschermt;
 • als het zomerhuisje zich in natte ruimtes bevindt, moeten de bedden hoog worden gevormd;
 • als knoflook eerder op deze plaats is gekweekt, moet deze 5 jaar worden bewaard tot de volgende aanplant.

plantplaatsen

Voordat u zomerknoflook plant, moet de plaats in de herfst worden voorbereid. De eerste stap is om de grond op te graven, er humus of compost aan toe te voegen. Het wordt ook aanbevolen om as, complexe minerale meststoffen toe te voegen. De beste verhoudingen worden beschouwd als de introductie van 10 gram van de compositie per vierkante meter.

Hoe lente knoflook te planten?

Het planten en verzorgen van lenteknoflook vereist naleving van verschillende regels. Na het begin van de lente wordt de van tevoren voorbereide grond losgemaakt, de grond bevochtigd en vervolgens worden de kruidnagels erin geplaatst. Als de grond vochtig genoeg is, voeg dan geen extra water toe, want knoflook lust het niet. Als de grond te nat is, moet het planten worden uitgesteld totdat het de vereiste consistentie heeft verkregen. Als u zich niet aan deze regel houdt, zal knoflook die in vochtige grond wordt geplant, vatbaar zijn voor schade door rottende pathologieën.

bereid je voor in de herfst

Er moeten ook enkele nuances in acht worden genomen bij het verplanten van plantmateriaal in de grond:

 • Tussen de gewassen is het noodzakelijk om voldoende ruimte te laten voor de ontwikkeling van het wortelstelsel, om voor voeding te zorgen: er moet een opening van 25-30 centimeter worden aangehouden tussen de bedden en 8 tussen de kruidnagels.
 • De kruidnagels moeten zo worden geplaatst dat hun bovenste deel niet meer dan 20 millimeter diep wordt, anders kan de ontwikkeling van de bollen worden vertraagd.
 • Na het planten worden de borsten mulch met een turfsamenstelling, stro en hooi, die de vorming van een korst, het verschijnen van onkruid voorkomen, vocht vasthouden, en ook door een dergelijke verwerking kan de grond minder vaak worden losgemaakt.

Het buiten planten van lenteknoflook is vereist door kleine en grote kruidnagels te sorteren. Deze benadering van planten vereenvoudigt het oogsten en verzorgen van planten. Veel zomerbewoners raden ook aan om grote plakjes apart te planten voor bollen en kleine voor groen.

gewassen planten

Voorbereiding van plantmateriaal

Om knoflook voor te bereiden op het planten, moet u letten op de opslagmethode. Als de blanco's op kamertemperatuur zijn bewaard, heeft de plantcultuur een lang groeiseizoen, maar de bollen zijn rond, groot, maar niet volledig rijp.

Als de kruidnagels koud zijn bewaard, zal het groeiseizoen korter zijn en snel rijpen. Hierdoor blijft het formaat van de bollen klein.

Om een ​​hoge opbrengst te krijgen, wordt knoflook gekweekt met plantmateriaal dat op beide manieren is opgeslagen. Om dit te doen, wordt aanbevolen om de instructies te volgen:

knoflook voor opplant

 1. Als de knoflook op kamertemperatuur is bewaard, bewaar deze dan 2 maanden voor het planten in de koelkast. Het is de moeite waard om te overwegen dat hoe groter het hoofd, hoe langer het in de kou moet liggen.
 2. De bollen worden voor het planten uit elkaar gehaald op een moment dat het onderste deel nog geen tijd heeft gehad om te drogen.
 3. Alleen grof en vast materiaal wordt geselecteerd om te zaaien. Hiervoor wordt aanbevolen om alleen de beste grote variëteiten te gebruiken: met dergelijk materiaal kunt u een hoge opbrengst behalen.
 4. De plakjes worden ontdaan van overtollige schil.

Om de opbrengst te verhogen, wordt het aanbevolen om groeistimulerende middelen te gebruiken.

chillen in de koelkast

De groei van zaad stimuleren

Voor het kweken van lenteknoflook is soms het gebruik van groeibevorderaars voor het zaad nodig. Deze preparaten versnellen de rijping van de bollen, verhogen de opbrengst en beïnvloeden ook de actieve groei van wortels op de kruidnagel. Om de groei van tanden te stimuleren, moet u de stapsgewijze aanbevelingen volgen:

 1. De kruidnagels worden 2-3 uur in water of een zwakke mangaanoplossing geplaatst.
 2. Het materiaal wordt in een vochtige doek gewikkeld en vervolgens 2-3 dagen in cellofaan en een koelkast geplaatst. Op dit moment beginnen zich wortels te vormen en te groeien.
 3. Het resulterende materiaal verdraagt ​​goed planten in de grond als het zorgvuldig is verwijderd uit cellofaan en stof.

groeistimulatie

Er is een andere manier om de groei van tanden te stimuleren. Voor het planten kunnen de tanden worden bevrucht. Het materiaal wordt gedrenkt in een lauwe oplossing gemaakt van 10 liter water en 5 gram Nitroammofoska. Na gebruik van dergelijke watergift en meststoffen kunnen de kruidnagels direct in de grond worden geplant.

Zorg

Er zijn verschillende regels voor het verzorgen van lenteknoflook die je moet volgen als je een rijke oogst wilt krijgen. Vóór het begin van juli heeft de plantcultuur vocht nodig, omdat op dit moment de bladeren groeien. Als er niet genoeg vocht is, beginnen de bladeren vanaf de randen te drogen. Geef de plant water als dit symptoom optreedt.

rijke oogst

In augustus hoeft zomerknoflook minder water te krijgen, omdat de bol zich begint te vormen. Geleidelijk stopt het water geven volledig. Dit komt door het feit dat overtollig vocht de rijping van de bollen vertraagt ​​en de hoeveelheid voedingsstoffen die erin ophoopt, vermindert. Overtollig vocht zal ook de houdbaarheid van het gewas beïnvloeden, waardoor deze aanzienlijk wordt verminderd.

De grond moet regelmatig worden losgemaakt om het gewas van zuurstof te voorzien. Er zijn geen andere richtlijnen voor het verzorgen van planten. Maar veel zomerbewoners beweren dat gevoede zomerknoflook een grotere oogst geeft. Daarom wordt het in verschillende stadia van de plantontwikkeling aanbevolen om topdressing te maken.

regelmatig losmaken

Heeft de cultuur voeding nodig?

Het voeren van lenteknoflook is vereist, rekening houdend met de informatie:

 • stikstofhoudende meststoffen worden aangebracht tijdens de vorming van bladeren op het gewas, voor het voeren is het geschikt: een warme oplossing van vogelpoep, kruideninfusies, toorts, minerale mengsels;
 • tijdens de periode van bladvorming bij afwezigheid van de nodige meststoffen in de bedden, kunt u eenvoudig humus verdelen;
 • 2 weken na de eerste voeding wordt bemesting uitgevoerd met een vloeibare complexe samenstelling: tijdens deze periode begint het schieten van lenteknoflook;
 • tijdens de periode van actieve rijping van de bollen is bemesting niet nodig.

cultuur in verband

Alle bemesting moet worden gedaan met water geven. Het is verboden om verse mest als meststof te gebruiken, omdat dit de ontwikkeling van gewasziekten kan veroorzaken en de houdsnelheid van het gewas kan verminderen.

De nuances van een goede oogst

Om ervoor te zorgen dat de zomerbewoner tevreden is met de oogst die hij heeft ontvangen, moet hij op de hoogte zijn van verschillende subtiliteiten die het mogelijk maken om dergelijke indicatoren te bereiken. Een van de belangrijkste factoren bij het verhogen van de opbrengst is het kiezen van de juiste knoflookvariëteit. Dit komt door het feit dat de vorming van bollen een temperatuur van meer dan 21 graden vereist, en voor rijping - 25.In sommige regio's zijn dergelijke omgevingstemperaturen zeldzaam, dus u moet onmiddellijk rassen selecteren die bij lagere temperaturen rijpen. Ook is het onder dergelijke omstandigheden vereist om een ​​meststof te gebruiken die de groei stimuleert.

goede oogst

Als de hitte in de regio niet lang aanhoudt, is het mogelijk om het rijpingsproces van de cultuur te activeren als medio augustus de bollen iets uit de grond worden gehaald of een deel van de wortels wordt afgesneden. Een dergelijke manipulatie zal een schending van de functie van de wortels veroorzaken, de groei vertragen, de cultuur zal al zijn krachten richten op de vorming en rijping van de bol. Om het rijpen te versnellen, kunnen knoflookblaadjes in knopen worden gebonden.

Wanneer moet je knoflookpijlen in een knoop breien? Deze manipulatie met lenteknoflook wordt half augustus aanbevolen.

Veel zomerbewoners zeggen: ik vernieuw de knoflook elk jaar. Dit betekent dat de bollen van de nieuwe teelt volgend jaar gebruikt moeten worden voor aanplant. In dit geval moeten ze op een andere plaats worden geplant. U kunt over 5 jaar terugkeren naar het vorige tuinbed.

root-functies

Knoflook oogsten

Met de juiste aanplant in de volle grond en zorg voor lenteknoflook, is oogsten mogelijk tot half september. Het signaal over de mogelijkheid om te beginnen met schoonmaken is het drogen van de onderste bladeren, hun verwerving van een gele tint.

Om de looptijd te verlengen opslag van lenteknoflookNa het oogsten moeten de bollen in de tuin worden achtergelaten en vervolgens onder een afdak worden gedroogd of op zolder worden achtergelaten. De koppen drogen in zakken of op een horizontaal oppervlak. De knoflook in bundels binden is ook toegestaan.

knoflook oogsten

Het geoogste gewas moet worden bewaard in een droge, koele ruimte of in een koelkast of kelder. Het is absoluut onmogelijk om het in de open zon te bewaren, omdat dit de houdbaarheid van knoflook aanzienlijk verkort.

Plagen en ziekten

Er zijn verschillende ziekten die onder bepaalde omgevingsomstandigheden een geplant gewas kunnen aantasten. Dus een hoge luchtvochtigheid, gebrek aan vruchtwisseling, onjuiste opslag van gewassen kan de ontwikkeling veroorzaken van:

plagen en ziekten

 • Roest;
 • gietvorm;
 • bacteriële rot;
 • fusarium.

Het is mogelijk om de aanwezigheid van pathologieën te herkennen aan de algemene symptomatologie, die bestaat uit het drogen van de bladeren, het verschijnen van vlekken erop, het rotten van het gebladerte en de bollen, de te lichte kleur van de knoflookschubben.

Van het ongedierte wordt de knoflookcultuur het vaakst aangetast door uienvlieglarven en nematoden. In augustus heeft lenteknoflook speciale zorg nodig, omdat het in deze periode wordt aangetast door ongedierte. In de kas verschijnen ziekten en plagen het vaakst vanwege het gebrek aan ventilatie, hoge luchtvochtigheid, daarom moet elke zomerbewoner het optreden van pathologieën tijdig voorkomen en behandelen.

bacteriële rot

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen